Линк билдинг – набавяне на качествени връзки

Как да си набавите качествени връзки, които да дадат тежест на Вашият сайт

Разработването на собствен уебсайт включва пълноценна, ежедневна и упорита работа. Включително извършване на монотонни и не съвсем интересни действия. Но задължително – допринасяне за оптимизиране на проекти, т.е. ежедневно допринасяне с нещо, за да бъде сайтът активен. В настоящата статия сме Ви представили съвети как да направите връзки към сайта си, по правилен, работещ начин. Споменато е и вътрешното линкване на страници, раздели, категории и др.

Изглежда, че в това няма нищо изключително трудно и неразбираемо. Но, както във всеки бизнес, има някои тънкости. Готови ли сте? Приятно четене ..

Как да направите активна връзка – кратка  инструкция

Какво е линк? Това е маркираната част от текста. При кликване върху него потребителят се пренасочва към друга страница. В зависимост от настройките страницата се отваря или в същия раздел, или в нов.

Забележка! Има връзки, които активират изтеглянето на файлове. Тоест, когато щракнете върху тях, документ или друг файл започва да се изтегля.

Връзката изглежда така: <a href=адрес на страницата> дума или част от изречение </a>. Сега за всеки компонент на връзката:

  • <a> </a> – етикетът, в който са поставени връзката и текстът към нея;
  • адрес – URL адрес, към който води връзката;
  • дума или част от изречение, наречено линк – текстът, който се появява на страницата в статията.

Забележка! Връзката обикновено е подчертана в синьо и подчертан текст. Но може да има и други опции за персонализиране.

Както можете да видите, за да направите връзка в редактора на сайта, трябва да поставите съответния таг, да посочите URL адреса и част от текста. Нищо сложно, нали?

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Днес всеки може да направи сайт, но не всеки може да направи популярен такъв

Всички връзки са два вида. Външни пренасочвания към страници на същия сайт. Вътрешен – към ресурс на трета страна.

Какви са атрибутите на връзките

HTML отваря широки възможности и ви позволява да създадете допълнителни условия за проследяване на връзка. Има много атрибути. Няма да разказвам за всички тях. Няма никакъв смисъл. Ще се спра само на най-важните. Показва се по следния начин – <a attribute name=considerationvalue> </a>.

Интересното е, че има няколко атрибута за етикет. Те се публикуват задължително чрез пропуск. Редът, в който са поставени атрибутите, е абсолютно без значение.

Връзката се отваря в нов прозорец

Много удобен за потребителя вариант. Страницата „Начало“ остава отворена. Той не трябва да търси опции, как да се върне към нея, ако е необходимо.

Освен това, ако веднага отидете на друга страница в същия прозорец, човекът ще попадне на сайта за по-малко време. В края на краищата страницата „Начало “ е „затворена“. При отваряне на нов прозорец посетителят „използва“ две страници наведнъж.

За да се отвори страницата след връзката в нов прозорец, трябва да „използвате“ стойностите на target и _blank. Ето кода, който е поставен в текста в редактора на статии: <a href=url scope target= stem_blank> text </a>.

Как да свържете към сайт: информация за съдържанието на връзката

За допълнително мотивиране на посетителя да кликне върху връзката, препоръчително е да го опишете. Тъй като текстовият клавиш сам по себе си не е достатъчен, за да даде на  посетителят пълна картина на страницата, към която води връзката, в такава ситуация връзката  би била твърде голяма. Ще стане нечетлив.

Как да бъде? Има просто решение – когато потребителят задържи курсора на мишката, изскача подробно описание. За да се постигне това, трябва да се използва атрибут заглавие.

Как да направя връзка към страница в сайта, която ще има описание? Ето кода и: <a href=„url “ title=„текст с описание на връзката “ текстът на връзката, подчертан в статията </a>.

Връзки между документи

Има и друг важен атрибут, rel, който определя връзката между вече отворена страница и документа, към който води тази връзка. Този атрибут има няколко стойности. Препоръчват се две:

  • Nofollow;
  • Странична лента.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се прави добър линк билдинг днес?

Нямате нужда от останалото. Затова нека започнем с nofollow. Това е много важно за SEO оптимизацията на уебсайтове. Същността и не е да прехвърли тежестта на страницата, на която се намира връзката, към страницата, към която води.

Как да направите връзка към страница, която не е следвана от уебсайт? Ето кода и – <a href=url, rel=nofollow, </a> текст.

Сега за стойността на страничната лента. Тази опция се използва рядко. Целта е незабавно да го прикрепите към лентата с отметки на браузъра, използван от потребителя, когато щракнете върху връзка.

Как да направя връзка към този тип сайт? Много просто! Ето кода и: <a href=sidebarlans rel=asidebar> текст </a>.

Как да направите връзка към уебсайт в WordPress

Всяка от Системите за управление на съдържанието (двигател) има свои собствени характеристики на формирането на вътрешни връзки. Ще се съсредоточа върху работата в редактора на WordPress. Това е усъвършенствана платформа. На нея се разработват много удобни и функционални сайтове. Още днес повече от 30% от всички ресурси в света работят върху тази система – просто имайте предвид тази цифра!

1. Първа стъпка

Отворете статията в редактора на платформата. Използвайте курсора, за да маркирате частта от текста, към която искате да направите връзка. Намерете иконата на веригата в лентата с инструменти – три връзки. Кликнете върху нея.

2. Стъпка втора

Ще се отвори малък прозорец. В него трябва да въведете URL адреса – страницата, която трябва да се отвори чрез връзката.

3. Стъпка трета

В реда за заглавие добавете описание за връзката. Това ще бъде атрибутът на заглавието. Ако не искате да го направите, оставете реда празен. Препоръчвам да въведете заглавието на страницата или статията, към която връзката води до реда.

4. Как да направите връзка към уебсайт: стъпка четвърта

Ако искате връзката да се отвори в нов прозорец, трябва да проверите съответния ред. След това – щракнете върху бутона „Добавяне на връзка“ или друг с подобно име (в зависимост от версията на редактора и характеристиките на превода).

Допълнителни атрибути

Искате ли да научите как да свържете към страница на сайт в WordPress с допълнителни атрибути? Това не е трудно.

В редактора на статии отидете в секцията HTML и там ръчно напишете всички необходими атрибути в текста на вече създадената връзка.

Как да направите връзка към уебсайт: снимка като връзка

Сега нека поговорим за това как да направите активна връзка към уебсайт от снимка. Това означава, че потребителят може да отиде на нова страница, след като щракне върху изображението. И тук всичко е изключително просто. Кодът на връзката ще изглежда така: <a href=deanurl> <img src = „image url“> </a>. Това е всичко!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг възможности, които не трябва да пропускате

Няколко съвета как правилно да изграждате линк билдинг профис на страниците на собствения си уебсайт

1. Не линквайте твърде много

Ако вашият сайт е нов, няма много съдържание, по-добре не бързайте с линковете.

Ето още един съвет как правилно да свържете към страницата на вашия уебсайт. Линкът  е текстът на връзката. Тя трябва да е проста и ясна. Хармонично се вписва в текста на статията, без да излиза от логиката на историята.

Затова направете линковете  четливи. Така че посетителят разбира какво е заложено и не се чуди защо изведнъж в текста има неразбираем набор от думи.

3. Помислете за размера на документа / файла

Ако поставите връзка за изтегляне на документ или файл или ако връзката води към страница с „тежко“ съдържание, не забравяйте да предупредите потребителите за това.

За да разберат първоначално колко трафик е необходим. Въпреки че днес повечето доставчици на интернет предоставят висококачествен, високоскоростен интернет, това безпокойство ще бъде оценено от потребителите.

4. Как да направите връзка към сайта: премахнете „счупените“ връзки

Ако свързвате към документи на трети страни или други сайтове, уверете се, че те продължават да работят. С течение на времето – шансовете са големи – връзката да бъде „скъсана“. Тоест необходимият файл или страница вече няма да бъдат намерени на тях, ще се появи грешка. Потребителят ще бъде разочарован. И роботите за търсене имат негативно отношение към такива връзки.

Затова всеки месец е необходимо да проверявате сайта за такива връзки. За да спестите време на работата си, опитайте Xenu Link Sleuth.

Как да оформите текста на връзката: няколко съвета

Сега малко за това как да направите активна връзка на сайта, за да изглежда красиво. За да направите това, трябва правилно да форматирате текста. Ето няколко полезни съвета:

  • информативност – без използването на „празни“ думи „тук, тук, сега“ и т.н .;
  • краткост – кратка, но ясна връзка от две или три думи;
  • уникалност – всяка връзка трябва да е уникална, не използвайте един и същ anchor текст за различни връзки.

Важно уточнение! Придържайте се към закотвените стандарти. Текстът е син и подчертан. Други опции трябва да бъдат изхвърлени.

Как да набавите качествени линкове към Вашият сайт?

Най-доброто решение е, да съставите мрежа от сайтове. Ще са ви нунжи ресурси, време, енерги, но по този начин ще можете да си навържете сайтовете.

Естествено, трябва да сторите това тристранно, а не просто да ги навържете.

 

Сега знаете как да правите връзка към вашия сайт правилно. И не само връзка, но и такава, която се отваря в нов прозорец или има подробно описание.

Знаете и, че не бива да се прекалява, както и вече можете да навързвате вътрешните страници, по работещ начин.

https://w-seo.com/link-bilding-kakvo-predstavlyava.html

Публикацията е актуализирана на 2021/01/07 10:06:43 AM – дигитална агенция Висео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *