Как цифровият PR може да подобри присъствието на даден бранд?

Digital PR е онлайн маркетингова стратегия, използвана от бизнеса за увеличаване на онлайн присъствието им. Дигиталните PR агенции работят в мрежа с журналисти, блогъри и влиятелни лица и изпращат онлайн прессъобщения, за да получат висококачествени връзки, споменавания в социалните медии и да подобрят SEO.
Нека ви покажем как да използвате Digital PR за популяризиране на вашия бизнес.
Ако сте собственик на бизнес, който бележи спад, то това означава, че уебсайтът ви не е в заветните топ 3 органични позиции по вашите ключови думи в резултатите от търсенето с Google, то тогава Digital PR  е чудесно решение за преодоляване на този критичен момент.

Брандиране - Дигитален маркетинг
Брандиране – Дигитален маркетинг

Представяме Ви няколко акцента, върху които работим в тази насока ние, екипът на компанията VISEO и как използваме Digital PR за нашите клиенти:

Благодарение на нашите креативни стратегии и специфични подходи подобрихме трафика на повече от 100 сайта…

Увеличихме приходите на много компании с повече от 30 % в сравнение с предходната година чрез електронните магазини, използвайки ЛИНК билдинг техники.

Направихме така, че много клиенти да получат дългосрочно обратни връзки от медийни сайтове.

Какво е Digital PR?

Дигиталният PR включва получаване на висококачествени връзки от уебсайтове и онлайн публикации и честни (надяваме се добри) отзиви на клиентите. Дигиталният PR ви помага да достигнете до целевите си клиенти, като представя бизнеса си на уебсайтове, които са представени социалните медии.  Може да получите петзвездни отзиви в Google и Amazon. В крайна сметка, Digital PR влияе положително на видимостта и класирането на уебсайта и на бранда Ви.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Предимствата и недостатъците на дигиталния маркетинг

За местния бизнес, добре планираната стратегия за дигитален PR ще се съсредоточи върху включването на вашия бизнес в онлайн публикации, които пишат за вашия местен район. Това могат да бъдат уебсайтове на местните вестници, местни блогове, влогъри, които  живеят  в района, отзиви от местни хора, които са закупили продукт или са ползвали Ваша услуга,  местни събития или благотворителни организации и акции.

Няма как да не споделим и по какво се отличава Digital PR от традиционният такъв.

Брандиране - Дигитален маркетинг
Брандиране – Дигитален маркетинг

Дигитален PR срещу традиционния PR

Традиционният PR е натоварен със задачи да се среща с медии, да посещава рекламни агенции, да договаря интервюта в списания, вестници, радиа, естествено, съвревенният ПР бива натоварван и с онлайн предстаянето на компанията, или личността, за която работи.

Традиционният PR се фокусира върху печатни издания, телевизия и радио. Но печатни медии не са това, което бяха преди, а онлайн медиите бързо изпреварват традиционните печатни издания и дори телевизията. С нарастването на онлайн маркетинга, най-разумно и адекватно решение е да се акцентира върху  Digital PR, и това е съвсем естествено.

Доверието у потребителите е по-голямо на онлайн изданията, на платформите за свободно споделяне, на социалните мрежи.

Видове дигитална PR стратегия
Дигиталните PR стратегии се фокусират предимно върху публикуването на статии и осигуряването на връзки от съответните уебсайтове и блогове. Има обаче няколко различни начина, по които тази задача може да бъде изпълнена, различни видове връзки, които могат да бъдат изградени и други важни цифрови PR стратегии, които също могат да бъдат използвани.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - постигане на успех в с креативна стратегия

Ето някои от най-разпространените типове стратегии за дигитален PR:

Публикуване на статии онлайн, за да спечелите висококачествени връзки, както и да достигнете до аудитория, която е със сходна на Вашият бизнес тематика.
Работа в мрежа с журналисти и редактори.
Прессъобщения и синдикиране на новините.
Достъп до Blogger за получаване на връзки и споменавания в съответните блогове. В това число, създаване на сателини блогове.
Маркетинг на инфлуенсъри, за да спечели споменавания за влиятелни акаунти в социалните медии.
Партньорски програми, които плащат на блогъри, които насочват клиенти към вашия бизнес.
Събития в офлайн пресата или блогърски събития, които имат за цел да получат покритие онлайн.
Споделяне и синдикиране на инфографики.

Финални думи

В обобщение на статията можем да кажем, че Дигиталният пиар може да бъде идентифициран като серия от онлайн дейности за промотиране на продукти, услуги, проекти или събития на една фирма или организация, чрез дигитални връзки за връзки с обществеността.

Повечето студенти, изучаващи дисциплината „Връзки с обществеността“, или сходни на нея, задълбочено изучават и Дигиталният маркетинг, както и S.E.O.

Дигиталната PR кампания е жизненоважен компонент на онлайн маркетинга за всеки бизнес, който наистина иска да доминира на своя пазар. За да постигнете най-добри резултати за вашата Digital PR кампания, тя трябва да се провежда заедно със SEO кампания. Цифровите PR и SEO работят ръка за ръка, за да осигурят на бизнеса по-добро органично класиране и да подобрят трафика. Много успешни дигитални PR кампании също включват елементи на маркетинга за влияние, но за това ще пишем друг път, в сайта w-seo.com.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Създаване на сайт за онлайн търговия

Публикацията е актуализирана на 2022/11/12 10:38:48 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
4 based on 3 votes
Марка
W-sEo.com
Продукт или услуга
Какво е Дигитален PR

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *