Изработка на сайт, който да е популярен в Интернет

Дигитален маркетинг
W-SEO.com – Оптимизация на сайтове, уеб дизайн, редизайн, техническа поддръжка и интернет реклама

Изработка на популярен сайт

За какво е дизайнът на уебсайт?

Говорейки за това какво е дизайнът на уебсайт от гледна точка на предприемача, нека кажем, че той е необходим за удобството на посетителите. По време на разработката се обръща много внимание на местоположението на съдържанието, избора на доверителни тригери и елементи за улавяне.

Дизайнът на фирмения сайт акцентира върху правилните елементи. Добрият дизайн формира правилния имидж на компанията.

За да създадете отличен дизайн на уебсайт, трябва да вземете решение за структурата, графики и видеа  и желанията на клиента. Познаването на тенденциите и анализът на конкурентни сайтове ще ви помогне да вземете правилното решение.

Какво включва дизайна на сайта:

 • Система, показваща вашия продукт или взаимодействие с него.
 • Списък с услуги / продукти.
 • Графични елементи.
 • Стилни шрифтове.
 • Цветове на марката.
 • Лого.

Програмният код, тригерите за доверие и текстът не са компоненти на дизайна на сайта.

Какво да се прави с дизайна на сайта се решава директно от изпълнителя. Важен е не толкова инструментът, колкото резултатът.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Основни етапи за изграждане на сайт

Изработка на адаптивен сайт

Адаптивният уеб дизайн гарантира, че уеб страниците ще се показват правилно на повечето джаджи. Дизайнът се адаптира към размера на устройствата.

Има и мобилна версия на сайта. Разработена е отделно, като помества част от информацията от основната версия. Адресът на мобилния сайт също е ваш. На сайта на мобилната версия е поставена връзка за преминаване към основната.

Защо един уебсайт се нуждае от концепция за дизайн?

Дизайнерът трябва да помисли как да проектира сайта и дали ще бъде печеливш. Концепцията на сайта ще определи какъв ще бъде сайтът, каква е неговата цел и как се различава от конкурентите. Без този етап е невъзможно да се изгради маркетингова стратегия.

Основното нещо, което трябва да имате предвид при проектирането на уебсайт е за кого се създава. Клиентът трябва да предостави информация за купувачите, техните вкусове и типично поведение в Интернет. В противен случай сайтът няма да бъде печеливш.

 

Как да създадете красив уебсайт?

За комерсиалния сайт не е важна красотата, а точното съответствие с потребителските изисквания. Разработката на уеб сайт включва 4 компонента:

Визуален дизайн. Сайтът трябва да е ясен и удобен за потребителя. Не използвайте ярки обекти, като анимация, флаш банери или други сложни атрибути, т.к трудно е да се гарантира, че те се показват правилно на всички устройства. Добрият дизайн на уебсайт през 2022 г. не разсейва клиента.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на фирмени сайтове

Ексклузивност на дизайна. Важно е дизайнът да предава характеристиките на вашата марка, да е запомнящ се и да оставя приятен послевкус.

Съответствие със съвременните изисквания. Можете да разберете тенденциите в Awwwards, Behance, Pinterest. Правете селекции, анализирайте привлекателността на сайтовете. Задавайте правилните въпроси. Защо ми харесва този сайт? Как различните елементи работят за публиката? Уловете повтарящи се елементи в най-добрите дизайни.

Тестване на целевата аудитория. След като стартирате сайта, трябва да оцените как целевата аудитория реагира на него. Потребителите не се объркват в навигацията? Следват ли връзки? Отидете в други раздели?

5 етапа за изработка на сайт

Етапите са подобни на услугата „създаване на уебсайт“: от обсъждането на задачата до завършването на проекта.

 • Компилация от технически спецификации. Това е мястото, където започва дизайнът на уебсайт. След изпращане на заявката дизайнерът обсъжда проекта с клиента. Изпълнителят използва брифа, за да изясни всички въпроси.
 • Прототип на сайта. Това е схематично представяне на блоковете на страницата. Прототипът показва предварителната структура на сайта. Може да се изработи под формата на html или друг шаблон по желание на клиента. Целта на прототипа е да се разбере какъв ще бъде сайтът, за да се избегнат грешки преди стартирането. Това е основата на сайта.
  как изглежда прототипът на сайта?
 • Оформление на сайта – графична схема, показваща отстъпи, нюанси и други параметри в статичен вид. PSD оформленията на сайта са необходими за оценка на визуалните недостатъци в първите етапи на работа, демонстриране на дизайнерски идеи, подпомагане на програмиста, получаване на визии на сайта и одобрение от клиенти. В резултат на това PSD оформлението формира концепцията на сайта за дизайнера, клиента, маркетинг специалиста и програмиста.
 • Всеки специалист трябва да бъде доволен от оформлението. Тогава дизайнът на сайта ще бъде разработен бързо и ясно.
  дизайн на сайта
 • Структуриране на уебсайт. Екипът решава как да изглежда основната и другите страници на сайта. Важен е всеки елемент, неговия обем и значение на страницата. Цялата структура на сайта е насочена към предоставяне на удобство на посетителя и продажба на продукта на компанията.
  прототип на сайта
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Кой размер изображения се класира най-добре в Google Images

Уеб дизайн и SEO оптимизация

Кой може да създаде дизайн на уебсайт?

При създаването на уеб сайт често възниква дилема на кого да поверите този процес: на фрийлансър или уеб студио. Обмислете плюсовете и минусите на двата варианта.

Имайте предвид, че днес почти всеки трети човек предлага подобни услуги, но не всеки може да Ви изработи популярен уебсайт.

Поискайте оферта от Висео, като позвъните на 08899962 62 или пишете на office at w-seo.com!

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/02 3:00:56 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Уеб дизайн и SEO оптимизация
Цена
EUR 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *