Изработка на интернет страница

SEO оптимизация на сайт от Viseo LTD

Изработка на интернет страница  с отзивчив дизайн, предназначена за целева аудитория

Как се изработва интернет страница, готова за представяне на продукт / услуга в най-добрата светлина?

Именно това ще Ви разкажем днес, в тази статия, създадена именно за Вас, уважаемите читатели на VISEO – компания, оперираща от повече от 20 години в областта на дигиталния маркетинг.

От какво се състои дизайнът на даден сайт и как да се направи  сайт, който да отговаря на нуждите на потребителите?

Ако тепърва започвате да изучавате web дизайн, ще се запознаете с основните концепции, ще научите разликата между адаптивните и мобилните версии, а също и защо ще излезете с концепция за дизайн за всеки проект.

Добрият дизайн ви помага да продавате

Дизайнът на сайт е дизайн на съдържание, колекция от всички графични елементи на уеб страница. Преди това уеб дизайнът се разбираше като чисто визуален дизайн, но сега удобството на потребителя излезе на преден план, така че анализът и компетентното структуриране на информацията на сайта бяха добавени към задачите на уеб дизайнера.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на строителен сайт

Основната цел на дизайна е да запознае потребителя със страницата. Това улеснява потребителя да взаимодейства с уеб страницата, което означава, че има положителен ефект върху конверсионните и поведенчески фактори. Замисленият дизайн създава правилното впечатление за компанията.

Страницата представлява  маркетингов инструмент и представяне на компания в Интернет. Клиент, който се озове  на страницата, трябва лесно и бързо да намери необходимата му информация, в противен случай той просто ще отиде при конкурентите, натискайки ALT плюс F4 (не го правете сега, защото е важно да прочетете цялата статия… )

Какво е включено в дизайна на сайта?

На пръв поглед всичко е просто – да подредите съдържанието и основните елементи и блокове в сайта. Много  зависи от вида на сайта, количеството съдържание и задачите на клиента. Например целева страница за продажба на велосипеди ще бъде много различна от голям онлайн магазин с хиляди продукти, личен акаунт, каталог и други елементи.

За да създадете добър дизайн, е наложително да общувате с клиента. Когато започнете да създавате оформления, трябва ясно да разберете каква ще бъде структурата на сайта, какво съдържание ще бъде поставено и какво клиентът иска да види в резултат. Ако самият той не разбира напълно спецификата на задачата, погледнете с него на сайтовете на конкуренти и сайтове от свързани ниши – това ще изясни какъв дизайн и какви елементи на дизайна харесва вашият клиент.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на сайтове, SEO оптимизация и поддръжка

 

Какво е отзивчив дизайн на сайт?

Сайт с отзивчив дизайн
SEO оптимизация на сайт от Viseo LTD

Отзивчивият  дизайн гарантира, че уеб страниците се показват правилно на повечето устройства. Потребителят може да види страницата от екрана на компютър, таблет или телефон, независимо от тяхната резолюция.

Отзивчивият дизайн има своите плюсове и минуси, основните от които са бавното зареждане на страниците и невъзможността за превключване към пълната версия на сайта.

 

Каква е мобилната версия на сайта?

Мобилната версия е отделна версия, която дублира изцяло или частично информацията на основната версия на сайта, но е предназначена за гледане от мобилни устройства. Той има отделен адрес, обикновено префикс към основния домейн m.site.bg или mobi.site.bg.

Най-често мобилната версия включва тези функции, които са необходими на потребителите на смартфони. Благодарение на този подход мобилните версии се зареждат бързо и не предизвикват негативни емоции у потребителя. От мобилната версия можете да отидете на основната версия на сайта. Повечето браузъри за смартфони позволяват функцията „превключване на desktop версия“, чрез която и от мобилно устройство да можете да видите как би изглеждал един сайт в пълната му версия, т.е. във версия, създадена за традиционен компютър.

Защо даден сайт се  нуждае от концепция?

Концепцията за сайт е първата стъпка в създаването на успешен проект. На този етап ние определяме какъв ще бъде сайтът, как ще се различава от конкурентите, каква е целта му.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изгодно изграждане на сайтове

Новаците често прескачат този етап, но трябва ясно да разберете как трябва да изглежда идеалният сайт в нишата на клиента, коя е целевата аудитория и какви задачи е изправен пред сайта. Ако не се замислите, съществува риск сайтът на изхода да не се хареса нито на клиента, нито на неговите клиенти.

Как да създадете красив, но и успешен сайт?

Невъзможно е да се създаде красив дизайн, който да се хареса на всички потребители. Дизайнът на сайта трябва да се хареса на целевата аудитория. Като правило целевата аудитория за компанията се избира от търговците, така че ще получите конкретен портрет на потребителя за TK. Ако клиентът не предостави такива данни,  си струва да отделите време за разговори с него и изучаване на сайтовете на конкурентите.

Вижте Pinterest, Behance и Awwwards за вдъхновение и чудесни решения. Най-добре е да създадете колекция от поне 20-30 примерни сайта за всеки проект. Те могат да бъдат обсъдени с клиента, за да разберете какъв дизайн той очаква от вас.

Важно е да мислите, не само за графичните елементи, но и за ползваемостта, за поведението на потребителите, за лесното намиране на нужната информация, за това, да предоставите възможно най-бързо, точно и ясно това, което потребителят желае да открие при Вас.

Препоръчваме Ви да прочетете и следните материали по темата:

Класиране на сайт на по-предни позиции в Google

Изработка и поддръжка на фирмен уеб сайт

Уеб дизайн – тенденции

https://w-seo.com/imate-li-nuzhda-ot-populyaren-site.html

Публикацията е актуализирана на 2021/05/06 8:19:49 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 12 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Изработка на интернет страница
Цена
EUR 800

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *