Google с ъпдейт срещу спама

СЕО оптимизиране на снимки

Нова актуализация от Google – този път срещу спама!

Google пусна ктуализация за борба със  спама от октомври 2022 година.
Това е глобална актуализация, която може да отнеме няколко дни, за да бъде имплементирана навсякъде по света.

Търсачкаат номер 1 в България нарича тази актуализация „актуализация за спам от октомври 2022 г.“ Трябва да отнеме около седмица, за да се разпространи напълно и да бъде забелязан в резултатите от търсенето. От Google заявяват, че тази актуализация е глобална и засяга всички езици.

Какво представляват спам актуализациите?

„Въпреки че автоматизираните системи на Google за откриване на спам от търсене работят непрекъснато, ние понякога правим забележителни подобрения в начина им на работа. Когато го правим, наричаме това актуализация за спам и споделяме, когато се случи, в нашия списък с актуализации на класирането в Google Търсене. Например SpamBrain е нашата базирана на AI система за предотвратяване на спам. От време на време подобряваме тази система, за да я направим по-добра при откриването на спам и да гарантираме, че тя улавя нови видове спам. Сайтовете, които виждат промяна след актуализация на спама, трябва да прегледат нашите правила за спам, за да се уверят, че ги спазват. Сайтове, които нарушават нашите правила, може да се класират по-ниско в резултатите или изобщо да не се показват в резултатите. Извършването на промени може да помогне на даден сайт да се подобри, ако автоматизираните ни системи научат за период от месеци, че сайтът отговаря на нашите правила за спам.“

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фактор ли е високият PR за добра SEO оптимизация?

Предишни актуализации

Преди това най-скорошната потвърдена актуализация за спам от Google беше актуализацията за спам от ноември 2021 г. Google също пусна спам актуализация от две части – на 23 юни и 28 юни през 2021 г., както и актуализацията за линк спам от юли 2021 г.

Защо ни е грижа. Ако забележите големи промени в класирането или трафика от вашите органични резултати от търсене с Google, може да сте засегнати от тази спам актуализация. Спам актуализациите са насочени към конкретни нарушения на указанията. Google не каза дали това са връзки, съдържание или други форми на спам, а по-скоро заявява, че е свързано със спам като цяло.

И така, очакваме да споделите, дали сте забелязали сътресения при резултатите!

Публикацията е актуализирана на 2022/10/24 11:03:56 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *