Търсенето в Google става все по-лесно


Google е търсещата машина – лидер за милиони по цял свят. Благодарение на Google много хора биват информирани, като им се предоставя ценна, понякога животоспасяваща информация.

Гугъл е удобна и лесна за употреба търсеща машина. В нея се съдържа огромна база данни, благодарение на която няма заявка, на която да няма отговор.

За разлика от регионалните търсачки – такива, като Яндекс и Baidu, Google регистрира по-широк обхват от източници, което прави търсенето на желаната информация по-ефективно.
Това доведе, в крайна сметка, до това, че Google на практика престана да пуска сериозни обновления за търсачката си.

Този път нещата стоят другояче. Търсачката ще получи доста полезна функция.

В момента Google тества функция за мигновен преход към търсения материал. Благодарения на нея, когато натиснете линк, резултат от търсенето ви, Google автоматично ще ви прати към мястото, където се съдържа отговорът на вашия въпрос.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация

Отново в полза на потребителя, търсачката ще подчертава най-важните сведения в жълт цвят. По този начин отпада необходимостта да скролвате надолу по страницата, за да стигнете до желания цитат.

Засега нововъведението се намира в тестов режим. Достъпно е за мацина тестери. По думите на експерти от Google, в момента само 5% от потребителите могат да се възползват от новата функция.

Последната има нужда от доработка, тъй като проявява нестабилност. Щом всичко бъде изчистено, функцията ще стане достъпна за всички, дори за Google Bulgaria.

В много страни по света, през последниге години израза „гугълни го“ („google it“) стана част от ежедневната лексика, макар все още да няма място в официалния лексикален речник на БАН. Дали това ще се промени във времето, предстои да разберем. За разлика от потребителите в България, тези от САЩ, например, почти ежедвено използват изразът „GOOGLE IT“, когато става въпрос за проверка достоверността на дадена информация, или пък за търсене на нещо онлайн.

Каквото и да си говорим, факт е едно, че търсещите машини стават все по-умни, по-лесни, по-бързи. И още нещо изключително важно, активно се борят с лошото, мръсното, изкуственото съдържание, което сериозно замърсява не само базата данни на търсещите машини, а и Глобалната мрежа, като цяло.

Публикацията е актуализирана на 2019/08/31 9:08:42 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 6 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO новини

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *