Фактори за добро класиране при търсене в Google

Фактори за добро класиране при търсене в Google

Едва ли има собственик на сайт, който да не желае посетители. Всеки сайт бива създаден в стремежа си да отговори на запитванията на посетители и да даде полезна, ценна, качествена информация.

Екипът на Висео представя интересна статия, касаеща базови фактори за добро класиране при търсене в основната търсачка за Бъгария, Google.bg.

Приятно четене …

Качествено съдържание (Content)

Едно от най-важните неща за всеки един проект е именно съдържанието. Ако набавите качествено, добре обосновано съдържание, то почти няма пречки сайтът Ви да бъде пред конкуренцията.

Естествено, само съдържанието, само по себе си, не е достатъчно за успешен в Интернет пространството проект.

Но е първата стъпка за предизвикване на интерес у читателите и за правене на така, че потребители да търсят в Google SERP и да желаят точно от Вашият проект да научат пове за заявките, които са отправили към търсещата машина.

Входящи връзки  (линкове)

Днес този фактор е много силен, особено в България. При търсещата машина Google извън страницата, нещата стоят малко по-различно, но за България, много тестове и анализи показват, че цитирането,  позоваването играе ключова роля за по-доброто класиране.  Можем да разглеждаме връзките като „гласове“ – хората се свързват със съдържание от своите уебсайтове или от своите акаунти в социалните медии, защото го оценяват. Връзките показват, че тази част от съдържанието, този уебсайт и този автор са надежден, авторитетен източник на информация. Ето защо изграждането на надежден профил за обратна връзка е един от стълбовете на оптимизацията за търсачки.

  • Авторитет на връзката – Link authority. Печеленето на връзки от силно авторитетни сайтове е по-ценно от печеленето на връзки в уебсайтове с по-нисък рейтинг на авторитет.
  • Link relevancy. Google предпочита връзки от съответните сайтове – обикновено в една и съща индустрия, или новинарски сайтове или сайтове за рецензии, които покриват много индустрии по надежден начин.
  • Релевантност на страницата  – Page relevancy. Google разглежда съдържанието около връзката и оценява доколко съответното съдържание е подходящо за вашето съдържание. Връзките от изключително подходящо съдържание изпращат по-силен сигнал.
  • Anchor text – Съответният котва текст (текстът, върху който хората кликват, за да посетят връзката) е важен сигнал, защото помага на Google да разбере по-добре контекста на всяка връзка.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт - важни дейности, които помагат за оптимизацията на даден уеб проект

Социални сигнали (предимно за ново съдържание)

Когато добавите нова публикация в блога си, например, то това съвсем не е достатъчно за да изпреварите конкуренцията. Споделянето в социалните платформи и общият социален шум около вашето съдържание е сигнал към Google, че съдържанието е полезно и оценено. И когато препоръчвате съдържание, като решение на своя потребител, полезните и оценени са високо в списъка с приоритети.

Освен социални сигнали, ние Ви съветваме да създавате второстепенни статии, отново уникални и качествени, които да цитират именно новосъздадено съдържание, от партньорски сайтове. По този начин давате приоритет на източникът, който Ви дава жетест.

Качеството на даден сайт

Не е същото, да класирате сайт, на който сайт source кода е написан неграмотно, сървърът не отговаря на заявките бързо, както и самият хостинг не е надежден. Като прибавим и липсата на модули за защита, то можем да обобщим, че качеството на самия сайт, като код, като структура също влияе сериозно на класирането.

 

Обобщение на статията, касаеща факторите, които правят така, че сайт да се класира пред конкуренцията

Да изпреварите конкуренцията в силноконкурентна област е мечта за всеки предприемач. И това си има своето обяснение. Първи позиции гарантират изключително много органичен трафик, а този трафик лесно може да се превърне в печалба.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Класиране на сайт на по-предни позиции в Google

По-горе са изброени някои от по-важните фактори, а те реално са стотици, да не казваме хиляди. Ако следите редовно w-seo.com, то тогава знаете, че  често споделяме за различните фактори, изготвяме различни стратегии, и всичко зависи от Вашите проекти, от тематиката, от нивото на сложност и конкуренция, както и на редица други фактори.

Нашият финален съвет е… Обръщайте внимание всеки ден на сайтовете си, обгрижвайте ги, правете ги за читателите и се старайте да бъдете максимално полезни, останалото е лесна работа.

За да бъдем максимално полезни на Вас, читателите на W-SEO.com, горещо Ви препоръчаме да прочетете и следните материали по темата:

Публикацията е актуализирана на 2021/05/22 7:38:09 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 13 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Съвети за по-добро класиране в Google
Цена
EUR 1000

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *