Етапи, важни за създаването на уеб сайт

v Планиране;
v Създаване;
v Популяризиране;
v Поддръжка.

Изготвянето на уеб сайт не е никак лесно начинание. Много е важно да бъдете добре подготвени, преди да потърсите съвет или оферта от компания, която искате да Ви направи проекта.
Създаването на уеб сайт, или по-точно изграждането му минава през няколко основни етапа, а именно:

v Планиране;
v Създаване;
v Популяризиране;
v Поддръжка.

Четири етапа, които са много важни. Факт е, че съществуват хиляди, даже милиони уеб страници, които на външен вид изглеждат добре, но не биват посещавани, т.е. нямат аудитория.
Какво е един сайт без посещения? Е, тук е мястото да споменем, че най-често подобни сайтове се срещат при реализирането и отчитането на Европейски проекти, но това е друга тема.

При планирането на сайт трябва да се зададат няколко важни въпроса. Ето и улеснения: Кои ще бъдат посетителите, какъв тип потребители ще са, с какви интереси. От коя държава ще са? Каква е областта, в която искаме да бъде сайта?
Какъв срок предвиждаме и кога да го очакваме завършен проекта? И много други. Внимамтелно планирайте, пишете на един лист и когато дойде вторият етап, началото на изграждането, предоставете на компанията всичко, което имате, дори хвърчащите листчета.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на евтин сайт

Самото създаване е етап, при който може да се наложи преработка на даден модул, затова е важно периодично да се чувате с издателите.

При създаването е важно да се обърне сериозно внимание на съдържанието. Най-добре е да потърсите специалисти, предлагащи копирайтинг, т.е. писане на качествено съдрържание. В оналйн средите е разпространено понятието „успешен уеб сайт“, а какво точно се крие под това понятие? Успешен може да е сайтът, който води до много клиенти, а ако е оналйн магазин, респективно до много продажби.
Едни от основните принципи при създаването на уеб сайт са:
v Атрактивност – това, което ще впечатли посетителя и ще го задържи вътре в сайта;
v Полза – това, което ще направи така, че потребителят да се върне отново;
v Достъпност – това, което ще му предостави необходимото удобство. Сайтът трябва да е с Responsive design, или казано на български език, достъпен от различни устройства, било то смартфони, таблети, нетбуци, сървъри, конзоли и др.

Обобщение на статията, касаеща етапи за изграждане на сайт

Популяризирането е друг важен фактор и отново ще кажем, че най-добре е дизайнът и сайтът да бъдат поверени на фирма, която предлага комплексни услуги, тъй като до голяма степен популяризирането зависи от структурата на кода.

В раздел поддръжка се има предвит обновяването на съдържанието, често, както и качеството на съдържанието, изображенията, видеото и други.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Уеб и SEO услуги за фирми, опериращи в областта на дигиталния маркетинг

Ако желаете да научите повече подробности за етапите, проектирането и изграждането на популярен сайт, моля последвайте този линк:

Основни етапи за изграждане на сайт

Статията е обновена на 3 януари 2021 г. в 13.36 ч.

Публикацията е актуализирана на 2021/01/03 1:37:43 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 14 votes
Марка
W-SEO
Продукт или услуга
Уеб дизайн

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *