Чичко Гугъл знае всичко, но знае ли …?

Чичко Гугъл знае всичко, но знае ли …?

Знае ли, че днес, в края на 2019 година, информацията, която извежда е толкова силно „замърсена“, „ограничена“  от към рестрикции, и манипулирана, че чак започва да ни отвръщава?

А Вие знаете ли как и от къде да извеждате достоверна информация? Омръзна ли Ви от „бля бля“ съдържание, класирано по някакъв начин на първи резултати?

В тази статия ще Ви дадем насоки, как да търсите точната, достоверната информация, както и ще споделим проблемите на Гугъл, които спешно трябва да бъдат разрешени.

Даваме си сметка, че се работи усърдно по отстраняване на замърсена информация, спам, ненужно и неточно съдържание, но все пак днес трябва да признаем, че чарът на търсачката – лидер вече не е толкова голям.

Ако търсите информация, която е спорна, в смисъл, нещо, касаещо права, то не е лишено от логика да ползвате руската търсачка Yandex. Тя дава изключително точни резултати, поне това показват наши проучвания и експерименти.

С други думи, Google можете да ползвате по спешност, но ако не Ви удовлетвори информацията, можете да опитате и с Yandex.

По повод замърсяването на информация в Интернет можем да пишем много, ще се говори през следващите години много, но Вие, ако сте издател, собственик на блог, на влог, на новинарско издание, или пък редактор  в модно или друго еСписание, то съвсем не бива да се изкушавате и да предоставяте съдържание с лошо качество, а напротив, трябва да бъдете оригинални, креативни и да споделяте интересно четиво за Вашата аудитория. Когато постигнете това, то успешните резултати няма да закъснеят!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Редизайн на сайт и промяна на структурата за по-добро класиране в търсещите машини

Финални думи: Всеки ден ставаме свидетели на манипулации, от страна на дедобросъвестни собственици на сайтове, при това на големи сайтове. Примери – много, но най-кратикте, чрез ботове манипулират посещенията, споделяйки гордо, че имат десетки хиляди уникални посещения дневно, а реално са стотици.

Какво правим, когато рекламонаемател се появи и каже, че иска да рекламира продукт, а тези ботове направят импресиите, но реално клиентът няма нито една поръчка? Кого лъжат тези издатели с фалшив трафик? Същото е положението и с лошото съдържание. Кое е лошото съдържание? Може би този въпрос възниква сред Вас?

Лошото, това е съдържанието, което е създадено само за ботовете, не е премислено и не дава ценна информация, а е за отбиване на номера.

Скоро попаднахме на съдържание, което няма абсолютно никакъв смисъл, но пък е класирано в ЧИЧКО ГУГЪЛ… но въпросът ни е, как мислите, до кога това съдържание ще е видимо? Докато не въведат нов алгоритъм?

Публикацията е актуализирана на 2019/10/12 10:36:07 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *