5 причини, поради които SEO все още е №1

SEO оптимизация - защо все още SEO е номер 1

Броят на интернет потребителите нараства всяка година и именно тази аудитория е много привлекателна за бизнеса, тъй като има висока платежоспособност. Но оптимизирането на сайта и опитите за привличане на възможно най-много клиенти през 2022 г. е една от най-трудните и объркващи задачи, в които не всеки може да покаже отлични резултати.

Трябва ли да обърна внимание на мета описанията?

Те все още имат значение…  Какви ключови думи трябва да се използват и необходимо ли е изобщо да добавяме ключови думи, когато публикуваме нов материал?

Екипът на Viseo решихме да  разберем дали SEO оптмиизацията все още има голямо влияние върху развитието на бизнеса и какво да правим, ако постоянно инвестирате в контекстна реклама без особен ефект.

Приятно четене!

По-висока позиция в класирането на Google  – повече доверие

Повечето потребители на търсачката най-често кликват върху първите 5 визуализирани резултати от страницата с резултати. За да се възползвате от това и да привлечете посетители или клиенти към онлайн магазин, последните трябва да са на една от първите позиции. Ако присъствате в челната десетка, това повишава доверието на потребителя в сайта, а също така помага да изпреварите конкурентите. Ако две компании продават едно и също нещо, един оптимизиран сайт за търсачки е по-вероятно да привлече повече клиенти и да направи повече продажби, отколкото друг, който е по-назад, въпреки по-доброто качество и по-добрата цена, например…

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как изкуственият интелект може да се използва за SEO оптимизация?

Новите принципи на работа на търсачките често оставят клиентите доволни

С развитието на търсачките чрез самообучение задачата за популяризиране на вашия сайт при конкретни заявки за търсене става все по-трудна. Сега роботите за търсене проверяват всичко на вашия сайт, като вземат предвид както качеството на съдържанието, така и опита на потребителите, които вече са били на тези страници.

През 2022 г. не е достатъчно да запълните всички страници с подходящи ключови думи и да набавите входящи връзки. Сега отчитането на потребителското поведение се използва в повечето заявки и целта му е да угоди на всеки посетител. Но не всеки може да оптимизира сайта така, че да отговаря на нуждите на потребителя. Тази работа изисква постоянен анализ на ситуацията и нови алгоритми на търсачките. За щастие винаги можете да се обърнете към услугите на SEO специалисти, които редовно анализират пазара, идентифицират връзки и зависимости при издаването на определени сайтове.

SEO остава дългосрочна инвестиция, има огромен остатъчен ефект

За разлика от контекстната реклама, SEO носи дългосрочни ползи. Във всяка област можете да намерите мениджъри на компании, които са решили да направят оптимизация за търсачки, внимателно са обмислили всички препоръки, но са се отказали след два месеца, защото не са видели моментални резултати.

Ако пускате нов сайт, трябва да знаете, че ще видите резултати след около 6-12 месеца. Изглежда дълго време, но ако направите всичко правилно, този резултат може да продължи години, въпреки впечатляващите промени в работата на роботите за търсене. Ето защо SEO е от изключително значение за компании от всякакъв размер, които искат да успеят на наситения пазар.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO решения по време на криза за бизнеса в България

Тези, които са в бизнеса от дълго време, вероятно знаят колко е важно да поддържат портфолиото си на същото ниво и постоянно да увеличават конверсията. Видимостта при търсене е важен актив за подпомагане на растежа на една компания, но изисква сериозна инвестиция на време и пари. По-евтините алтернативи, за съжаление, не могат да покажат такава стабилност и резултати, които да траят с години.

Доброто SEO оптимизиране на сайт е като вашия собствен кладенец, който ще ви носи чиста вода за много години напред.

Органичният трафик все още е основният източник на доходи

SEO оптимизация

Нещо повече, гарантираме, че ще бъде основен източник да доходи още дълги години!
Всяко ново проучване показва колко важен е органичният трафик. Според BrightEdge, средно на пазара 51% от целия трафик на сайта идва от органично търсене, докато само 10% от платено търсене, 5% от социални медии и 34% от всички други източници.

Проучване на Ahrefs на близо милиард уеб страници установи, че 90,88% от всички страници в света са напълно невидими за Google. Представете си: няма органичен трафик към страници, където може да има много полезна информация. Ако не искате да попаднете в тази невидима зона, трябва да обърнете достатъчно внимание на своята SEO оптимизация.

 

Наличието на адаптивен сайт е конкурентно предимство

За разлика от контекстната реклама, SEO стратегиите имат строги правила по отношение на оптимизирането им. Трафикът от мобилни устройства постепенно изпреварва посещенията от десктоп, което означава, че е изключително важно да създаваме сайтове, които са оптимизирани за мобилни устройства. Google също отдават голямо значение на този фактор, като „отчитат“ не само съдържанието, но и изображенията в сайта. Колкото по-адаптиран е сайтът, толкова по-високо се класира в резултатите от търсенето.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO тенденции за 2019 година

 

Финални думи

Благодарение на SEO оптимизация на сайт  можете да използвате прогнозни стратегии, което помага за производството на съдържание. Статии, изготвени от партньор, могат да бъдат публикувани на вашия сайт. Те ще се повишат в тенденциите малко по-късно и това от своя страна ви позволява да спечелите конкурентно предимство в претъпкани ниши.

Можете да предвидите определени ситуации и да се подготвите за тях предварително. Например, ако сте търговец на дребно на стоителни материали, можете да говорите за предимства, промоции и отстъпки много преди началото на строителния сезон. Допълнителната подготовка ще ви постави в печеливша позиция през май или юни, когато търсенето на строителни материали се повиши, поради активния летен сезон за строителни и ремонтни дейности.

И така, представихме Ви пет причини, поради които SEO оптимизация на сайт е все още номер 1, по отношение на източници на трафик, по отношение на методи за популяризиране в Интернет, при дова в дългосрочен аспект.

Вие решавате, дали ще ни послушате и ще се обърнете към дигитална агенция за SEO оптимизация, или не, но както често казваме, едно в този случай е важно, а именно, че Вашата конкуренция не спи, а действа!

Изключително полезни ресурси, на сходна тематика:

Локално SEO – изграждане на стратегии за локално търсене

SEO оптимизация на сайт за локално търсене

https://w-seo.com/localno-tursene-cenin-saveti.html

Публикацията е актуализирана на 2022/10/11 8:26:02 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
VISEO agency
Продукт или услуга
SEO оптимизиране на сайтове
Цена
EUR 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *