Несъгласия между Уеб издатели и SEO специалисти

Програмистите трудно са на едно мнение с SEO експертите

Най-съкровеното желание на собственика на стартиращ бизнес е влизането в ТОП-10 на популярните търсещи машини, като в Гугъл, така и в другите търсачки. Алгоритмите обаче са проектирани по такъв начин, че това просто не е възможно, или поне не е възможно, ако не положите необходимите усилия, стратегия, не наемете SEO компания. Естествено, може и да се обърнете към SEO експерти, които оперират самостоятелно, но ако бюджетът Ви позволява, най-добре да наемете компания за тези цели.

Основният проблем тук ще бъде да се определи наистина адекватна цена, съизмерима с извършената работа. Стотици критерии ще повлияят на крайната сума, според SEO експертите. Обхватът на предложените заявки за търсене по време на СЕО дейностите ще бъде впечатляващ, но най-вероятно на този етап наистина ще са необходими само най-важните ключови думи и фрази. Крайната цена може да се увеличи поради постоянната промяна в алгоритъма на търсачките. Почти невъзможно е да се потвърди това, никой не може надеждно да каже как работият хилядите алгоритми, действащи на ротационен принцип.

Специалистите по Seo и уеб студията имат различни цели, това е още един препъни камък. За тези, които участват в популяризирането на сайта е инструмент. А за програмистите това е крайният продукт на техния труд. Има нужда от внедряване на мета тагове, записи, заглавия и всичко останало. За да направите това, съответно, трябва да направите промени в самия код. Най-лошото се случва, ако уеб студиото работи трудно и не разчита на SEO експертите, т.е, трудно е ако липсва комуникация. Не случайно много предприемчиви клиенти наемат SEO компании за развитието на цялостните уеб концепции, а не просто за SEO.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Съвети за избор на агенция за SEO оптимизация

Следователно, при поръчка на двете услуги, трябва да бъде съставен много ясно и компетентно договор, така че в случай, че те не са поели SEO частта, поне да съдействат на бъдещи СЕО експерти. Отличен изход ще бъде намирането на експерти, които комбинират както услугите за развитието на сайта, така и за неговата SEO оптимизация. Такива компании са много по-малки, но крайният резултат до постигане на крайни резултати е в пъти по-добър, от положението при традиционните уеб компании. Нещо повече, излиза и по-евтино.

Ето и малък списък с терминологии, с които вероятно ще се сблъскате.

CMS (Content Management System) – система за управление на съдържанието.

Архитектура на сайта – структурата на страниците на сайта и неговия софтуер. Архитектурата на сайта помага визуално да се представят всички секции на сайта. В резултат клиентът може веднага да види кои конкретни секции са включени в уебсайта, дизайнерът – кои страници трябва да бъдат разработени и съставени, копирайтърът вижда какво съдържание да попълни в конкретни секции.

Базата данни на сайта е механизъм, който осигурява съхранение, достъп, първоначална обработка и търсене на информация в сайта. Създава се база данни за всеки динамичен сайт, който съдържа структурирани данни.

Оформлението на уеб страниците е процесът на създаване на уеб страници в редактора, както и резултатът от този процес.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  По-добро присъствие на уеб сайт в Интернет пространството

Динамичен сайт е сайт, чиито страници са формирани с помощта на програмен код и могат да бъдат редактирани от потребителя, без да се прибягва до програмиране.

Съдържанието е информационният компонент на сайта: текстове, графика, мултимедия.

Модулите на системата за управление на съдържанието са инструменти на системата, които ви позволяват да прилагате предвидените функции и функции на сайта. Това е като пирон, чук и картина, ако решим да изненадаме гостите. Прочетете повече за модулите тук.

Оптимизация на търсенето (Search optimization) – адаптиране на сайта за увеличаване на позицията му в резултатите от търсенето на търсачки за определени фрази и ключови думи.

Сайт – онлайн представителство на лице или организация.

Semantic core (Semantic core) – списък със заявки за търсене, чрез които потенциалните клиенти могат да търсят продукт, предлаган от компанията.

Структура на сайта – състав и взаимосвързване на модули на проектирания сайт.

Техническо задание (кратко) – Когато купуваме автомобил, говорим за списък от характеристики, които трябва да има, въз основа на възможностите и целите на придобиването, например: за пътуване, просторен, черен, не по-скъп от единица с шест нули. Само в кратката информация за сайта говорим за сайта.

Технически дизайн – отговор на кратката информация, която се формира въз основа на набор от определени функции и характеристики.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оптимизирайте своето онлайн присъствие с услугите на дигитална агенция Висео - дизайн, SEO и поддръжка на едно място

Хостинг – осигуряване на място в мрежата. Сайтът е количеството информация, достъпна за потребителите. Трябва да се съхранява някъде, да има някакво място на дисковото пространство.

Финални думи. Няма да крием, че ние, представителите на VISEO LTD предлагаме на своите настоящи и бъдещи клиенти цялостни решения в областта на дигиталния маркетинг, като по този начин постигаме и внушителни резултати. Ако сте сред търсещите подобни услуги, не се колебайте да се свръжете с наш представител.

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:02:18 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *