Оптимизация за търсачки – какво трябва да знаем, за да класираме добре сайтовете си

Ефективно SEO оптимизиране на сайт

Идеята – основният елемент

Скоро ни се наложи да консултираме клиент, решил да покори онлайн пространството. Дадохме му за пример 15 годишен проект, който през всички тези 15 години дизайнът му не е пипан, но го представихме основно за да се разбере, че идеята седи в основата на всеки уеб проект. Проект, който с първоначална инвестиция, много креативизъм и начален старт дава резултати и до ден днешен. При това без съпорт, без реклама, без ресурси.

Подробности за този проект можем да дадем  на всеки, който пожелае, стига да ни пише.

И така, много по-лесно се оптимизира сайт с идея, с визия. Когато един предприемач има ясна представа как се случват нещата, знае за етапите, както и целите, които да постигне, нещата се случват.

SEO оптимизиране на сайтове
SEO оптимизация на сайтове от дигитална агенция Висео

Идеята е в основата на всеки бизнес, дори и в традиционният такъв!

Оптимизация за търсачки – ако приемем, че вече имате идеята, следва реализаията

Добрият домейн може да повиши с няколко пункта цялостното Ви онлайн представяне и да помогне за по-нататъшното развитие на проекта.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO стратегии за транспортни и логистични компании

Много сме писали за добри и лоши домейни, както и за това, дали да присъстват тирета, ключови думи, фрази, или не.

Няма да се спираме в детайли на тази точка, а ще продъжим по същество.

Добре структуриран сайт

Много е важно сайтът да е структуриран правилно, да е лесен за навигация и удобен за четене. Удобен на всякакви устройства, като започнем от игрова конзола и стигнем до компютрът на дядо Ви (ако позволите така да се пошегуваме). Накратко, сайтът трябва да е с отзивчив дизайн, да се отваря еднакво добре, и на таблети, и на мобилни телефони, и на преносими и стационарни компютри.

Съдържание на сайта

Съдържанието трябва да е добре стилизирано, да е добре описващо услугата / продукта и да е съставено от професионални копирайтъри. Да икономисвате от съдържание, то това е грешка.

Наемете специалист, който да Ви напише подробно и качествено съдържание за сайтът. Особено за важните секции, както и за началната страница.

Понякога едно изречение, едно рекламно послание може да остави траен отпечатък в съзнанието на масовия потребител. Тук е мястото да Ви споделим и за рекламното послание, касаещо апартамента … Или за да сме по-точни, посланието : „Сега е момента, за …“,  сещате се… Трябва да мислите в тази насока за да стане вирусно Вашето послание.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оптимизация за търсачки

В този ред на мисли, слогън, който да представи компанията ви с едно изречение също може да спомогне много за развитието на бранда.

Оптимизация за търсачки – SEO

Много пъти сме писали за оптимизацията за търсачки, познат процес като SEO оптимизация и сега няма да се спираме в детайли за SEO, а ще напишем две-три изречения.

Няма по-ценен трафик от органичния. Именно SEO оптимизирането на сайта Ви може да доведе много нови клиенти, посетители, и то по естествен път.

За добро SEO Ви трябват качествени обратни връзки, трябва ви и качесвтено съдържание. Трябва да се изготви семантично ядро, за да се определят популярните думи, които Вашите потенциални клиенти търсят най-често и да се работи ежедневно.

За добро SЕO не е лишено от логика да заделите месечен бюджет и да се насочите към дигитална агенция.

За да класирате добре сайта си, трябва още нещо … а именно – да предлагате качествен продукт

Колкото и добри SEO експерти да стоят зад Вас, ако продавате обувки, които сте закупили за 1 лв. чифта, и ги продавате за 99 лв., а качеството е нулево, то е въпрос на време да получите много отрицателни отзиви и лошата репутация да достигне и до органично намерилите Ви потребители.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO маркетинг - какво представлява маркетинга за търсачки и как да го използваме?

Доброто SEO върви ръка за ръка с качественият продукт.

Ние, екипът на w-seo.com никога не стартираме работа по клиент, предлагащ траш стока. Правим обстойна проверка на продукцията, и едва тогава разпращаме оферта за изработката на индивидуална стратегия.

Посланието ни към Вас е – работете коректно спрямо клиентите и предлагайте качествени неща, дори това да влияе на крайната цена.

Изследване на ключовите думи - keyword research
Изследване на ключовите думи – keyword research

Обобщени на статията, касаеща оптимизация за търсачки  и съвети за оптимизиране

Както всеки бизнес, и дигиталният маркетинг е сложен комплекс от задачи. Трябва да се вникне в съществото на работа, да се изседва потребителското мнение и да се прави проект, който да е изцяло в интерес на читателите. Потребителят е най-важен. Посланието идва и от добре познатото … „Клиетът винаги има право“.

Старайте се да правите сайтовете си за посетители, а не за търсачки, алгоритмите на търсещите машини ще обобщят и изчислят резултатите в SERP във Вашата област и ще преценят, дали Вие сте най-достоен за първите позиции, или Вашите конкуренти.

Оптимизацията за търсачки е ключов фактор за успешното онлайн присъствие на всяка компания. За да класирате добре уебсайта си в търсачките, трябва да знаете принципи и правила, някои от които бяха споменати по-горе, а дурги – предстои да Ви разясним. Четете всеки ден W-SEO.com, за да сте наясно с новите тенденции в областта на дигиталния маркетинг!

Тематични статии:

https://youtu.be/kEjJcR6PRJo

Публикацията е актуализирана на 2023/06/14 10:17:05 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 5 votes
Марка
ВИСЕО КОМ
Продукт или услуга
Съвети за добро класиране на сайт в Гугъл
Цена
EUR 800

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *