SEO оптимизация

SEO оптимизация е процес по улесняване на възможността за по-добре позициониране на даден уебсайт в резултатите от търсене в търсачки като Google. Това се постига чрез подобряване на качеството и релевантността на съдържанието и кода на сайта, за да се удовлетворят изискванията на търсачките и потребителите. Целта е да се повиши видимостта на сайта и да се повишат вероятностите за посещение и конверсия.

SEO оптимизация

SEO оптимизация на сайт. Работещи SEO техники и услуги‎

В България през последните години се проявява значително сериозен ръст от страна на клиенти, търсещи сео оптимизация.

Какво точно е значението на думата „сео“ и как този комплекс от процеси може да подобри продажбите Ви, представянето Ви онлайн, предсто и да разберете, ако естествено стигнете до самия край на статията.

Едва ли има някой, който да не е чувал думата „сео“.  Накратко, съществуват търсачки, търсещи машини, search engines, които дават на потребителите резултати на въпроси, на заявки, които самите потребители са направили. Например, ако търсите „отдаване под наем на апартамент“, „доставка на храна до офиса“). или „хотели близо до София“, то търсещите машини са едно от най-точните места за да получите нужната информация.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг - набавяне на качествени връзки

Някои сайтове излизат на върха в търсачката, най-отгоре, а някои могат да бъдат намерени само чрез прелистване на няколко страници.

Оптимизацията на сайт,  или  оптимизация за търсещи машини служи за придвижване на сайтът Ви  на най-добрите места, т.е. в ТОП. По-научно казано, оптимизацията за търсачки (промоция на уебсайт, промоция на уебсайт, SEO – SearchEngineOptimization) е набор от мерки за подобряване на позицията на уебсайта в резултатите от търсенето за предварително избрани ключови думи и фрази.

Не е тайна, че някои клиенти могат да забогатеят, само от това, че дадена ключова фраза е на първа позиция в Гугъл.

Естествено, малко хора ще си признаят за този успех, но това, което искаме да Ви кажем, е че ако сте на върхови позиции, т.е. ако се възползвате от ефективна сео оптимизация, от качествени SEO услуги, то тогава бизнесът Ви почти сигурно ще се развие и  финансовите резултати – подобрят.

Защо вашата компания се нуждае от SEO оптимизация?СЕО оптимизация за София

Ако в близкото минало интернет беше използван основно за извличане на информация, то днес ситуацията се е променила коренно. Постоянното нарастване на броя на интернет потребители, въвеждането на новите технологии (комуникация с целевата аудитория чрез уебсайта, системи за интернет плащане, възможността за поръчка онлайн и др.) и много други фактори превърнаха интернет в мощен маркетингов инструмент и същевременно място за онлайн търговия. Например бумът на онлайн магазините определено показва, че умело използваните интернет технологии осигуряват стабилна печалба на собствениците на сайтове. Интернет промотирането може да бъде ефективни за всички компании, чиято потенциална аудитория търси подобни продукти или услуги в интернет. Според статистиката броят на интернет потребителите нараства всяка година. Днес, без да следваме официални статистики, знаем, че около 80 % от българите имат достъп до Интернет.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Адаптивни уеб сайтове с интуитивен дизайн

И тази конкретна аудитория е много привлекателна за бизнеса, тъй като има висока платежоспособност. Помислете за хиляди, може би десетки и стотици хиляди хора, всеки ден търсейки дадени стоки, или услуги.  И всичко това, защото по-пъргавите конкуренти вече са заели най-добрите места в търсачките. Естествено, че и Вие можете да сте сред лидерите, достатъчно е да вземете адекватни мерки и да планувате бюджет за SEO. Без значение, дали ще изберете нашата компания, т.е. VISEO LTD, или ще наемете услугите на конкурентна, важно е да действате.

Защо нашият онлайн магазин да е на първи позиции в Google ?

Има няколко причини за това. Първо, първите места в търсачките могат да се сравнят с престижните райони на града. Например, ако продавате абитуриентски рокли, не е същото, магазинът Ви да е на Витошка, или да е в Люлин 4, без да искаме да обиждаме Ж.К. Люлин, тъй като кварталът ни е любим. Нали така?

Обикновено клиентът получава първото впечатление за компанията преди да посети фирмения сайт, след като научи къде се намира. Колкото по-престижно е мястото, толкова по-голямо е доверието на клиента, и съответно, толкова по-голям е шансът той да ви избере. Стереотипът работи: ако фирмата се намира в самия център на града, тогава тази фирма процъфтява. По същия начин

този стереотип работи с а SEO. Сайтовете в ТОП са предпочитани, вдъхват доверие и респект сред обикновените потребители.  И в други статии сме споделяли, че ако сайтът Ви е в топ 3 по дадени ключови фрази и думи, то това означава, че  ще имате значителни продажби, т.е. повече от 90 % от потребителите се доверяват и взимат решение от първите резултати  в търсенето.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Съвети за SEO Оптимизация

Защо е важно да изберете правилната дигитална агенция, с която да работите по подобряване на позициите в Google?

Работата с добра дигитална агенция за SEO оптимизация е важна по няколко причини:

  1. Опит: Добрите агенции имат голям опит в SEO оптимизацията и знаят какво работи и какво не работи, както и как да се подобрят резултатите.
  2. Технически знания: Добрите агенции имат въведение в техническите аспекти на SEO, като структурата на сайта, оптимизация на съдържанието, ключови думи, външни връзки и др.
  3. Обновяване на знанията: SEO е динамичен индустрия, където правилата постоянно се променят. Добрите агенции отслеждат и внедряват последните тенденции и правила за SE
  4. Резултати: Работата с добра дигитална агенция за SEO оптимизация може да доведе до по-добри резултати и по-голяма видимост на сайта в търсачките, а това от своя страна да направи така, че онлайн магазинът Ви да има много продажби.

Разбира се, оптимизацията за търсачки е много ефективен начин за привличане на клиенти, но с едно предупреждение: професионалистите трябва да я изпълнят, при това не еднократно, а ежедневно да работят по клиентския проект. Чрез ефективно SEO, освен, че ещ се подобри класирането по дадени ключови думи и фрази, ще се повиши и броян а посетителите, което също ще бъде в плюс за Вас, като CEO на компанията.  За да може сео оптимизацията да даде най-добър резултат, е необходимо да се определи списък на ключови думи и фрази, както и да се разработи стратегия за популяризиране.

Очевидно е, че за повечето SEO компании оптимизацията на уебсайтове е необходим и ефективен маркетингов инструмент. Остават въпросите: как работят алгоритмите на Google и какви действия да предпиемем, за подобряване на класирането в Гугъл, като основна търсеща машина? Отговорите ще намерите в нашият уеб сайт, с адрес https://w-seo.com.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2023/02/09 11:44:28 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 19 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
Достъпна оптимизация на сайтове (СЕО)

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *