Защо уеб сайтовете трябва да отговарят на стандартите за дизайн

Една проста причина:
Законът на Джейкъб за интернет потребителския опит: Потребителите прекарват по-голямата част от времето си в други уебсайтове.
При посещаването на всички тези сайтове хората свикват с преобладаващите дизайнерски стандарти и конвенции в уеб дизайна. По този начин, когато потребителите посетят сайта Ви, те предполагат, че ще работи по същия начин, както другите такива.
В нашите наскоро проведени проучвания за поведението на потребителите в мрежата, те са напуснали уебсайтовете след 1 минута и 49 секунди средно, като са установили, че уеб сайтът не отговаря на техните нужди.
С толкова малко време за убеждаване потребителите, че сте достойни за бизнеса си, не бива да губите дори секунда, като ги карате да се борят с труден потребителски интерфейс.
В бъдеще трябва да изготвим и да следваме широко използваните конвенции и дизайнерски модели в уеб дизайна , които включват:
Структурата на продуктовите страници при уеб дизайн;
Работен поток (извън опростените колички за пазаруване);
– основните типове информация, които корпоративният сайт трябва да предостави,
– информационната архитектура за тази информация (къде какво да намерим).
Не всичко може да бъде стандартизирано, но въпреки това поведението на потребителите в уеб сайтовете е по-еднотипно, отколкото бихте могли да си представите.

Например, изследванията с отделни инвеститори и финансови анализатори доведоха до три препоръчани информационни архитектури за информация за връзка с инвеститорите. Три различни оценки на въздействието може да не звучат като стандарт. Въпреки това, трите оценки на въздействието са доста сходни и следват един основен модел, защото инвеститорите правят почти същите неща, когато посещават IR сайтовете на различни компании. Трябва да е възможно да се извлекат уеб дизайни на високо ниво и за други области. Такива модели трябва да запазват достатъчно гъвкавост и да дават на потребителите усещане за последователност и умения в нещата, които са от голямо значение.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на нов сайт тип визитка

Публикацията е актуализирана на 2019/04/13 6:43:49 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 6 votes
Марка
W-SEO
Продукт или услуга
Уеб дизайн
Цена
BGN 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *