Изработка на нов сайт тип визитка

Когато чуете или прочетете за сайт, тип визитна картичка, не бива да бъркате, че този сайт е предназначен за фирма, предлагаща направата на визитни картички. Понякога се бърка.
В нашият случай се касае за изработване на такъв сайт за клиенти, искащи само няколко основни раздела.

Понятието сайт „тип визитка“ се наложи през последните няколко години. Най-общо казано, това е сайт, който представлява няколко раздела, с опростена визия и съдържание, което е статично.

Сайтът тип „визитка“ представлява платформа, предоставяща базова информация за дадена фирма.

Как се създава сайт тип „визитка“?

Цялостното разработване на сайт от този тип ще ви позволи да създадете ресурс, който ефективно изпълнява функцията на имидж реклама и може да помогне за по-нататъшното развитие на бизнеса.

Висококачественото съдържание е от съществено значение за формирането на положителен имидж на компанията в очите на потенциалните клиенти и партньори.

Какво трябва да бъде идеалното съдържание?

Възможността за посещение на ресурса от различни устройства помага да се подобри ефективността на сайта.

Използването на интегриран подход при оптимизиране на даден сайт е едно от условията за успешното му популяризиране в търсачките, както и увеличаване на популярността му.

Популяризирането на сайт тип визитка

При този тип сайтове липсва свежо съдържание, което затруднява в известна степен SEO оптимизацията като процес, но пък си има други предимства. Например, този тип сайтове се зареждат изключително бързо, много са лесни за потребителите, лесни за разбиране и има как да се извърши качествена SEO оптимизация.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на сайтове, SEO оптимизация и поддръжка

Сайтът тип визитка може да се превърне не само в отлично изображение, но и в маркетингов инструмент.

Виртуалната визитка е проста, бърза и достъпна. Работи 24 часа в денонощието с минимални разходи за поддръжка. Има лаконичен дизайн, но в същото време формира положителен образ. И това не са всички предимства. Нека разгледаме по-подробно възможностите на сайт тип визитка, както и неговото предназначение и средните производствени разходи.

Сайтът от този тип представлява  вид виртуална визитка: малък сайт с информация, която ви позволява да получите представа за дейността на компанията и да откриете контактни данни, чрез които да се свържете с представителят.

Основните раздели на сайта, както по-горе загатнахме са:

  • обща информация за организацията;
  • списък с услуги или списък на продадени стоки;
  • информация за купувача: ценоразписи, листове за поръчки, снимки или портфолио;
  • информация за контакт: адрес, телефонен номер, имейл, имена на отговорни лица;
  • други раздели в съответствие със спецификата на дейностите и интересите на клиентите на организацията.

Възможностите на сайта тип визитка не се ограничават до предоставяне на информация. С негова помощ можете да провеждате рекламни кампании в Интернет и дори да продавате банерни реклами, които при голям трафик към ресурса ще донесат допълнителна печалба.
Основната цел на създаването на сайт тип визитка е първоначалното запознаване на потенциалните клиенти с компанията. Отличителни черти – информационно съдържание, лаконизъм, индивидуалност, атрактивен дизайн. Сайтът не е труден за разработване, съдържа не повече от 10 страници с ясна навигация: потребителят трябва бързо да намери информацията, от която се нуждае. Такъв сайт се отличава и с лекотата на поддръжка. От собственика се изисква само да актуализира контактите и понякога да изтегля новини и ценови листи, ако това е предвидено в секциите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо уеб сайтовете трябва да отговарят на стандартите за дизайн

За разлика от класическия корпоративен ресурс, сайтът тип визитка не предоставя на клиента изчерпателни отговори на всички въпроси. Той премахва повечето от тежките модули и предоставя ключова характеристика – достъпност.

Корпоративният уебсайт изисква осезаеми финансови инвестиции. Цената на сайт тип визитка е много по-ниска. Такъв сайт е идеален за индивидуални предприемачи и хора, които се занимават единствено с предоставяне на услуги: адвокати, консултанти, лекари, художници и т.н. Подобен сайт са се използва от малки компании, които тепърва стартират, нямат нужда от просторен и пълен сайт или не са сигурни в неговата ефективност.

Впоследствие такъв сайт може да се превърне в пълноценен корпоративен ресурс чрез инсталиране на допълнителна функционалност: интерактивни приложения, опция за търсене на продукти по каталог, калкулатори, книга с рецензии, рейтинги и т.н.

Разликата между сайт тип визитка и lading page

Опростен сайт, тип визитка често се сравнява с целевата страница или landing page. Последният е създаден с цел да продаде продукт / услуга, да получи информацията за контакт на клиента или да го принуди да се абонира за бюлетина. Целевата страница съдържа агресивни призиви за действие, подтикващи покупка, изображения и аргументи, които усилват ефекта: „50% отстъпка“, „Остават 2 дни“, „само при нас и само сега“. Сайтът тип визитка играе ролята на имиджова реклама, която предизвиква положителни емоции, повишава доверието в компанията сред новите и лоялността сред съществуващите клиенти и цели обещаващо сътрудничество.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Уеб сайт за зъболекар

Финални думи

Няма категоричен отговор на въпроса кой тип уеб ресурс е по-добър. Изборът трябва да се направи, като се фокусира върху приоритетните задачи, пред които е изправена компанията. Едно нещо остава неоспоримо: Интернет технологиите са необходими за бизнеса от всякакъв вид.

Разликата между Landing Page и сайт тип визитка е много малка, но най-основно се състои в това, че Landing Page е част от корпоративен сайт, който цели да насочи интересът на читателите към конкрента информация, докато сайтът тип визитка е представителен сайт на дадена компания.

Публикацията е актуализирана на 2021/01/24 5:07:21 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Сайт тип визитка
Цена
BGN 600

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *