5 стратегии за извличане на висококачествени обратни връзки (backlinks)

Топ 5 стратегии за извличане на обратни връзки (backlinks) за 2019 година

Стратегията за привличане на обратни връзки към Вашият сайт е изключително важен елемент от СЕО оптимизацията. При това от дълги години. Чрез ефективна линк билдинг стратегия, Вие ще спомогнете както за по-висок трафик, така и за повишаване на домейн и сайт параметрите, онлайн репутацията, дори и бизнес взаимоотношенията с бъдещи клиенти.

Представяме Ви и пет стратегии, чрез които да извлечете качествени линкове, при това за дълъг период от време.

  1. Гест Блогинг

Гост блогването (Guest Blogging) може да бъде изключително полезен и бърз начин за повишаване на Domain и Page authority параметрите. Вярно е, не е никак лесно, но можете да проследите блогъри, които са във Вашата област и да попитате дали приемат гост блогване.

2. Създавайте интересно съдържание и го предлагайте на главни редактори на е-медии. Много редактори на електронни издания биха публикували Ваши статии, стига те да предизвикат обществен интерес. Вашите копирайтъри знаят това, но направете стратегия и действайте, без да прекалявате със спам.

3. Оптимизирайте статиите си – при подготовка на статия за разпращане до информационни агенции, то гледайте да поставяте ненатрапчиви линкове, а напротив, естествени такива, които да дадат ценна информация на читателите, ако ги последват. В тази връзка, добавяйте и споменаване на бранд, т.е. споменаване на сайт, без хиперлинк, например:  „В предна статия на сайта W-SEO.com бяха представени ценни анализи…“.

4. Потърсете съдействие от блогъри за ревю. В този случай, този метод е подходящ, ако предлагате стока или продукт. Можете да откриете блогъри с Вашата тематика и да потърсите съдействие от тях, срещу заплащане или бартер.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт

5. Включете се в директориите – както в бизнес, така и в директории за статии. От началото на 2019 година и ние, в нашата директория за статии въведохме символична такса от 5 лв., но благодарение на нея съдържанието и линковете остават трайно.

Съветваме Ви да търсите платени публикации, като преди това детайлно проучите дали линковете биха премахвани.

Важно обобщение
Backlink кампанията, като всяка друга маркетингова кампания, трябва да бъдат добре планирана и изпълнена ефективно. Вземете тези съвети сериозно, но първо направете  своите проучвания. Разработете план, който да работи за вашия бизнес,  за подобряване на имиджът Ви.

Общата цел на вашите стратегии за обратна връзка трябва да бъде връщането на връзките към вашия сайт от висококачествени източници, но също така и връщане на трафика към съдържанието, за което сте отделили толкова много енергия, по време на самото създаване.

 

Публикацията е актуализирана на 2019/04/06 11:52:47 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 8 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
SEO стратегии за обратни връзки с високо качество

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *