SEO оптимизация на персонален и корпоративен блог

SEO оптимизация на блог

Как да популяризирате вашия блог?

През последните месеци сериозно се заговори за добро класиране в Google SERP без backlinks…

Блогът се популяризира от експертно съдържание. Този, който е логично заявен, интересен и напълно разкрива заявената тема, лесно би бил достигнал до масовата аудитория.

Колкото по-интересно и приложно съдържание имате във вашия блог (ръководства, контролни списъци, рецензии, сравнения, тесни статии-отговори на въпроси, казуси все още са добри в това отношение), толкова по-лесно те ще бъдат цитирани и ще станат популярни.

Добре е да публикувате качествено  съдържание, а останалите блокъри, собственици на сайтове сами ще пожелаят да Ви цитират, стига наистина да продуцирате качесвтени ресурси.

Социални сигнали

В социалните мрежи на вашата лична или бизнес страница препратете и линк към вашия блог. Правете го всеки път, когато генерирате ново съдържание. Това понятие е известно като „социален сигнал“.

Когато приканите Вашата си аудитория да прочете новогенерирано съдържание от Вашият блог, то тогава Google ще му даде приоритет.

Много дигитални агенции не съветват закупуването на платен трафик. Ние, както и наши колеги насочваме енергията към органичен трафик, към органичните търсения.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Постигнете по-добри резултати в търсачките чрез услугите на дигитална агенция Висео

Външна и вътрешна оптимизация

Вътрешната оптимизация включва – поправяне на технически грешки на сайта, почистване на кода от боклука, преместване на сайта в https, писане на оптимизирани текстове, вътрешно свързване на страници в блога, съставяне на компетентни мета тагове, създаване и проектиране на технически страници на сайта (политика за поверителност,  за блога, авторите на блогове и др. И т.н.)…

Външната SEO оптимизация включва публикуване на връзки към ресурси на трети страни (прессъобщения в медиите и на сайтове, подобни на вашата тема), публикуване на връзки към себе си на сайтове с въпроси и отговори, активно поддържане на социалните мрежи и публикуване на връзки там до привличайте целеви трафик към вашият сайт.

Силата на видеосъдържанието

Сега е точния момент, в който да помислите за създаване на канал в Тик Ток, или в YouTube, който канал да поддържате. Чрез него ще можете по-лесно да популяризирате блога си.

 

Финални думи

Ако кажем, че СЕО оптимизирането на блог не се отличава много по оптимизирането на онлайн магазин, или на корпоративен сайт, няма да сбъркаме.

Трябва Ви ресурс, ясна цел, много труд, и доста четене..

 

Публикацията е актуализирана на 2021/01/30 5:02:47 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *