Защо SEO оптимизацията на сайт е важна за бизнеса

SEO оптимизиране на сайт за бизнеса

Защо SEO оптимизирането на сайт е важна част от онлайл бизнесът днес?

Безспорен факт: всеки използва търсачките!

Сигурно не си давате сметка, но докато пишем тази статия повече от  100 хиляди заявки се обработват чрез Google.

От това, какво е времето навън, до това, да намерим работеща пицария, която да ни достави пица. Днес търсим всичко!  И го търсим в Гугъл.

 

В повечето случаи всичко се свежда до това как потенциалните клиенти ви търсят или търсят Вашиятбизнес. Това означава, че оптимизацията за търсачки на сайтове е ключово условие за оцеляване и успех в Мрежата. Ако вашият сайт е публикуван в мрежата, но никой не може да го намери, съществува ли изобщо? Нашият съвет: не отлагайте въпроса за неопределено време – започнете SEO оптимизация веднага след създаването на даден сайт.

Как работят търсачките?

Търсачките използват цял ​​набор от алгоритми, за да обхождат данни на сайтове, да ги индексират и да показват желаната информация на този, който отправя заявки.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Безплатна реклама в Гугъл

Първият етап се нарича „пълзене“, т.е. процесът на сканиране или четене на кода на сайта.

Във втората стъпка сканираните страници се съхраняват в огромна база данни. Това се нарича „индексиране“.

Последният етап идва, когато някой напише заявка в полето за търсене. Услугата за търсене има достъп до самата база данни и показва в резултатите онези страници, които счита за най-подходящи.

Колко струва качественото SEO?

Ако Ви трябват ефективни SEO стратегии, ще трябва да заделите солиден бюджет за SEO. Ако сте готови да инвестирате времето си и да проучите цялата налична информация, можете сами да оптимизирате сайта си.
Ако обаче сте потребител на Wix, изобщо не трябва да се притеснявате. Винаги можете да използвате безплатния, доказан Wix SEO Wizard. Всичко, което се изисква от вас, е малко време за настройка в съответствие с инструкциите.

Ако ползвате друг SaaS продукт, също можете да пожелаете екипът от специалисти, които Ви обслужват, да изготвят SEO за Вас.

 

Как да накарате хората да ви намерят в Google?

 

Ако искате да бъдете в горната част на резултатите от търсенето, първата стъпка е да се уверите, че сайтът ви може да се обхожда и индексира. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

Проверете сайта си чрез Google Search Console. Google Search Console (по-рано Google Webmaster Tools) е безплатна онлайн услуга за класиране на уебсайтове.. Google Search Console предоставя много ценна информация за даден сайт, като например броя показвания от резултатите от търсенето, броя кликвания към сайта от Google и класирането на сайта за ключови думи.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация - Източници на трафик за онлайн магазини

Освен Google Search Console, ще Ви трябва и Google Analytics, за да следите в детайли посещенията.

След като сте подготвили сайта си за индексиране, ще трябва да поработите здраво над неговата функционалност.

Важно уточнение… Индексирането не е синоним на оптимизация. Един сайт може да бъде индексиран в Google и пак да не достига до първите страници с резултати от търсенето. Тук идва оптимизацията за търсачки (SEO).

Желателно е да добавите бизнесът си в Google My Business и често да актуализирате съдържанието там.

Отделно, вътрешно съдържание, подкрепено с външно такова. Вътрешното – ако сте собственик на магазин, всеки ден да се качват продукти, които да са съпътствани с много съдържание.  Външното – въшни спомагателни сайтове, или сайтове на партньори.

Защо не си струва Вие да се занимавате с оптимизация на сайт?

Оптимизирането на сайт е тромав процес, който е съпътстван от стотици дейности. Опитни SEO експерти, отдали десетки години, изследвайки търсещите машини, ще спомогнат по-бързо да се класирате на предни позиции. Естествено, Вие сами също можете да си оптимизирате сайта, но както стана ясно по-горе, ще Ви трябва много време, енергия, четене, експерименти.

Защо SEO оптимизацията на сайт е важна за бизнеса – обобщение

SEO оптимизиран сайт може да предотврати загуба на клиенти, когато има инцидент. Нещо повече, добре оптимизиран сайт може да запази дълги години позициите си, без да се продължи процедура по SEO, което е другият плюс. С други думи – инвестирате еднократно, а тежестта остава през годините.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на сайтове по европейски програми и всякакви други проекти

 

Публикацията е актуализирана на 2021/01/21 4:25:59 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
5 based on 3 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
СЕО оптимизиране

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *