Маркетинг план, изключващ Facebook Ads и Google Ads

Въведение

Google Ads vs Facebook Ads – най-добре, заобиколете и двете PPC платформи 🙂

Хей, ти, приятелю, стартирал ли си кампания във Фейсбук Едс, в която предлагаш най-продавания си продукт на промоция? Вярваме, че отговорът ти е „да“. Е да, ама струва ли си? Имаш ли добри попадения?

Ами ти, който с два клика си стартирал кампания в Google Ads ? Добре ли е положението? Печелиш ли огромни суми, само с този подход?

Е, ако резултатите не са задоволителни, то трябва да помислиш за SEO оптимизация, но не от SEO разбойници, а от SEO експерти, от хора, които са отделили години в изучаване на алгоритми, правещи така, че даден сайт да се класира пред конкуренцията.

Съвсем скоро ще  представим план, в който рекламни кампании в най-популярните уеб ресурси днес, поне за България, каквито са Facebook ADS и Google ADS (PPC платформи), са изолирани, а за сметка на тях, ще можете да насочите енергията в платформата, чрез която продавате продукти или услуги, както и ще разберете, че с малък бюджет можете дългосрочно да бъдете в най-напред в органичните резултати.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  10 лесни стъпки за повишаване на Domain Authority

Добре се сещаш, ти, приятелю, който харчиш десетки хиляди левове месечно за реклама във Фейсбук, че когато спреш кампанията, кранчето спира, докато когато инвестираш в качествена дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация, то ще получиш трафик, който години наред ще ти набавя необходимите клиенти.

Любопитно за цената на клик в PPC програмите

Преди месеци, бе изключително удачно да се инвестира в Facebook Ads, особено, когато цената на клик бе изключително ниска. Сега, повечето клиенти на нашата компания (висео ltd) споделят тревожни статистики, както и цени, достигащи и надхвърлящи долар за клик.

С други думи – инвестиция в Google Ads и Facebook Ads си струва само, ако имате неограничен бюджет.

Ако сега прохождате, и не разполагате с бюджет за РЕКЛАМА, то помислете за SEO оптимизация.

Маркетинг план без популярните платформи на Фейсбук и Гугъл

Когато източниците на трафик придобият пропроционален вид, а именно – органичният трафик, трафикът от социални медии, директният трафик, както и другите типове трафик, са що-годе пропроционални, тогава спокойно можете да изключите PPC кампаниите.

По този начин,  малко пари, като инвестиция, ще можетед а спечелите много. Органичният трафик продава, ама наистина продава. При това се постига по-добра конверсия.

 

Обобщение, касаещо план за дигитален маркетинг без PPC програми

Ако разполагате с екип от маркетингови специалисти, те знаят какво да сторят, за да направя така, че Вашият онлайн магазин да продава.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как цифровият PR може да подобри присъствието на даден бранд?

Ако Вие сами оперирате, то с много четене, труд и енергия също можетед а успеете.

Достатъчно е всеки ден да четете w-seo.com.

Публикацията е актуализирана на 2020/12/22 9:53:12 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Маркетинг план

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *