Маркетинг план, изключващ Facebook Ads и Google Ads

Въведение

Google Ads vs Facebook Ads – най-добре, заобиколете и двете PPC платформи 🙂

Хей, ти, приятелю, стартирал ли си кампания във Фейсбук Едс, в която предлагаш най-продавания си продукт на промоция? Вярваме, че отговорът ти е „да“. Е да, ама струва ли си? Имаш ли добри попадения?

Ами ти, който с два клика си стартирал кампания в Google Ads ? Добре ли е положението? Печелиш ли огромни суми, само с този подход?

Е, ако резултатите не са задоволителни, то трябва да помислиш за SEO оптимизация, но не от SEO разбойници, а от SEO експерти, от хора, които са отделили години в изучаване на алгоритми, правещи така, че даден сайт да се класира пред конкуренцията.

Съвсем скоро ще  представим план, в който рекламни кампании в най-популярните уеб ресурси днес, поне за България, каквито са Facebook ADS и Google ADS (PPC платформи), са изолирани, а за сметка на тях, ще можете да насочите енергията в платформата, чрез която продавате продукти или услуги, както и ще разберете, че с малък бюджет можете дългосрочно да бъдете в най-напред в органичните резултати.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изкуствен интелект - милиони безработни или безусловен доход - дилема, която ни предстои да дискутираме

Добре се сещаш, ти, приятелю, който харчиш десетки хиляди левове месечно за реклама във Фейсбук, че когато спреш кампанията, кранчето спира, докато когато инвестираш в качествена дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация, то ще получиш трафик, който години наред ще ти набавя необходимите клиенти.

Любопитно за цената на клик в PPC програмите

Преди месеци, бе изключително удачно да се инвестира в Facebook Ads, особено, когато цената на клик бе изключително ниска. Сега, повечето клиенти на нашата компания (висео ltd) споделят тревожни статистики, както и цени, достигащи и надхвърлящи долар за клик.

С други думи – инвестиция в Google Ads и Facebook Ads си струва само, ако имате неограничен бюджет.

Ако сега прохождате, и не разполагате с бюджет за РЕКЛАМА, то помислете за SEO оптимизация.

Маркетинг план без популярните платформи на Фейсбук и Гугъл

Когато източниците на трафик придобият пропроционален вид, а именно – органичният трафик, трафикът от социални медии, директният трафик, както и другите типове трафик, са що-годе пропроционални, тогава спокойно можете да изключите PPC кампаниите.

По този начин,  малко пари, като инвестиция, ще можетед а спечелите много. Органичният трафик продава, ама наистина продава. При това се постига по-добра конверсия.

 

Обобщение, касаещо план за дигитален маркетинг без PPC програми

Ако разполагате с екип от маркетингови специалисти, те знаят какво да сторят, за да направя така, че Вашият онлайн магазин да продава.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Хакерски атаки на сайт - как да се защитим?

Ако Вие сами оперирате, то с много четене, труд и енергия също можетед а успеете.

Достатъчно е всеки ден да четете w-seo.com.

Публикацията е актуализирана на 2020/12/22 9:53:12 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Маркетинг план

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *