Как да се сдобиете с качествени обратни връзки (backlinks)?

Всеки онлайн търговец се стреми да увеличи продажбите си. Всеки собственик на бизнес търси популярност, посетители, клиенти. Органичните резултати са далеч по-ефективни и дават сигурност у крайния потребител, но как да подобрите  позициите си в Гугъл? Естествено, чрез качествени обратни връзки.

Линк билдинг стратегиите са разнообразни, но във всяка една присъстват обратните връзки. Платените обратни връзки са забранени от Гугъл. Забранено е и разменянето на препратки с партньори. Естествено под забранени имаме предвид, че не е добра практика, тъй като алгоритми локализират подобна тактика и това може да доведе до наказания.

Ето и изключително проста концепция, за това как да набавите безплатно обратни връзки.

  1. Проучете сходните на Вашият бизнес сайтове. Потърсете сайтове, които позволяват коментари с URL полета. Включете се в интересни постове, като напишете ефективен, естествен коментар. Вмъкнете URL на Вашият сайт в съответното поле. Шансът, коментара да остане, е голям. По този начин ще получите обратна връзка.
  2. Директории за статии. Все още се намират безплатни директории за статии, макар че, нашият съвет е да ползвате платени такива, тъй като при безплатните линкът бива премахван след Х време.
  3. Изграждане на мрежа от спомагателни сайтове. Естествено, тук за тази точка ви трябва време, енергия и ресурси.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг - как правилно да изграждате линк профил

Тук е може би най-важната част от статията, а именно: С качествени обратни връзки можете да се сдобиете едва тогава, когато ги преоткриете, т.е. процесът по анализ е дълготраен. Често се налага да прибегнете към платени методи, но всичко зависи от възможностите и желанията Ви, като клиенти.

Трябва да отбележим, че качествените обратни връзки дават значително по-голям  шанс за по-добро класиране.

Ако търсите топ позиции, то трудно ще се справите без обратни връзки. Нашият съвет е да се консултирате със стратег, SEO експерт, който да подпомогне Вашата стратегия и Вашето представяне онлайн.

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:03:19 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *