Прости, но ефективни правила за задържане на потребители в даден сайт

Снимка: avatars.mds.yandex.net

Представяме Ви няколко прости правила, които, ако последвате, ще успеете да задържите потребителите във Вашият сайт.

Съставете правилно заглавията на секции и подсекции (често в дейността на копирайтъра е необходима помощта и от професионален специалист по маркетинг или реклама);
Използвайте подбор на ключови думи (в шрифт, цвят или хипервръзки – но без злоупотреба и прекаляване;
Разредете „твърд“ текст с маркирани списъци;
Поставяйте цитатите в абзац (в противен случай читателят ще пропусне всички останали идеи на параграфа);
Обемът не трябва да бъде повече от 2,5 – 3 хиляди знака (разбира се, ако говорим за продукт, който ще се продава, например, а не за информационни или аналитични данни);
Опитайте се да измислите закачливи трикове (например стила на обърната пирамида, когато статията започва със заключения).

Можете да увеличите доверието в сайта не само благодарение на съдържанието на текстовете, но и чрез графичен дизайн, видео, както и изходящи връзки. Трябва да бъдете внимателни с последното, но наличието на изходящи връзки ще покаже на потребителя, че сте уверени в способностите си и не се страхувате, че той ще отиде в друг сайт, стига да го насочвате към допълнителна информация, която наистина ще бъде полезна и ценна.

Що се отнася до съдържанието, Ви съветваме: без преструвки, без преувеличение, без умалителни форми, старайте се да представяте по-конкретна информация и чисти факти. (не „най-добрият таблет в света“, а „технически спецификации, функции и предимства“). Без фейк (фалшиви) новини и без гръмки заглавия, като : ШОКИРАЩО, ЗА ПЪРВИ ПЪТ, ШОК И УЖАС и т.н.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фактор ли е високият PR за добра SEO оптимизация?

Няма как да не обобщим, че посетителят рядко чете цялата информация от Вашия сайт. Често хвърля „зигзообразен“ поглед, и ако бъде впечатлен, се впуска в детайлите. Именно и в този случай Вие трябва да грабнете виманието му.
Повярвайте ни, през 2020 година, това съвсем няма да стане, с досадни реклами и банери, от които няма отърване, т.е. разкарайте досадните банери от сайта си и опитайте по интелигентен начин да привлечете доходи.

Публикацията е актуализирана на 2020/10/02 2:28:58 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше