Оценка на сайт

Оценяване на сайт - създаване на цена
Оценка на сайт

Разликата между домейн и сайт добре я знаете, но все пак, нека я дефинираме.
Домейн – TLD, името на сайта, част от сайта. Домейнът може да бъде .bg, .com, .tech, .pro и т.н.
Домейнът е името, което се вписва в браузърите, или се визуализира в резултатите на търесещите машини.
Сайт – домейн + съдържанието
Сайтът, естествено може да бъде и на поддомейн, каквито са случаите с безплатните платформи, предоставящи хостинг услуги – WordPress.com и blogger.com. В тези случаи, сайтовете могат да придобият следните имена: https://wseo.wordpress.com или https://wseobg.blogspot.com.

Естествено, в останалите случаи сайтът е с TLD, като примери са: www.wseo.info, www.prpuzel.com, www.itbg.icu и т.н.
За ефективен линк билдинг е важно сайтовете да получават обрътни връзки от сходни сайтове, но с различни TLD. Но не тази част от SEO е акцент днес, а напротив, по-скоро услугата „оценка на сайт“, както и съставяне на цена, в случай, че сте решили да продадете Вашият сайт.

Услугата „Оценка на сайт“ има два основни аспекта. Оценка на оптимизацията на даден сайт, която включва замерване на домейн параметрите, анализиране на съдържанието, структурата, т.е. техническо SEO, UX, както и общо заключение, включващо препоръки за подобряване на дадени параметри. Услугата е сходна с SEO одит.
Вторият аспект е – определяне на цейна на сайта, която да изисквате в случай, че имате потенциален купувач. На база на първия параметър, както и на база на бъдещ интерес към проектът Ви, можем да съставим цена, която да потърсите, при евентуален интерес от продажба на сайта си.

Публикацията е актуализирана на 2022/11/12 11:29:45 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
2.5 based on 6 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Оценка на сайт