Оценка на домейн

Определяне цена на домейн

Често получаваме запитвания с въпроси от рода на: Колко пари мога да получа за домейн xxxxx.bg ?
Е, ние, екипът на ВИСЕО ЕООД предлагаме услугата ОЦЕНКА НА ДОМЕЙН.
На пръв поглед услугата и като цяло цената на домейн изглежда, че може лесно да се определи, но в действителност това не е съвсем така.
Може да се каже, че цената е въпрос на договорка, но ние, екипът предлагаме удостоверение с цена, като в самото удостоверение са изложени и доводи, които са определили цената, т.е. защо домейнът е на такава цена.

Търговията с домейни у нас и по света

Съществуват стотици експерти в България, а хиляди по света, които се занимават активно с търговия на домейни. Те инвестират, закупувайки даден домейн и препродавайки го.
Основни фактори, които оказват влиание за цената на домейна са: броят символи; старост на домейн; линкове, сочещи домейна; тематиката; TLD.
Естествено, съществуват и много други фактори, но това са основните.

Защо точно ние да определим цената на Вашият домейн?

Нашият екип има много опит, експерти, които се занимават с онлайн маректинг и по-специално с домейн маркетниг, и това е причината, поради която да Ви предоставим тази услуга.

Ние можем да обявим цена на Ваш съществуващ домейн, която цена да ползвате, ако решите да обявите проекта си за продан в домейн борси.

Как точно извършваме оценка на домейн?

Детайлно анализираме историята на домейна, линковете, които го сочат, домейн параметрите, конкуренцията както и изследваме възможността от потенциални купувачи. На база на няколко фактора сформираме оценка и Ви изпращаме официален документ, който удостоверява, че тази цена е удачна за бъдещия купувач.

Естествено, оценката на домейн извършваме ръчно, на база на редица изследвания, и тя би била препоръчителна за Вас.

Кои потребители най-често се възползват от тази услуга?

При нас подобна услуга търсят най-често хора, партньори, инвестирали  в т.нар. dot com, т.е. закупили много и интересни домейни преди време, инвестирали в домейни и решили да ги продадат, но изпитват затруднения за определянето на цена.

Много често двама партнори, решили да се разделят, тъй като бизнес взаимоотношенията им са приключили, също се свързват с нас за да определим оценка на домейна, и в подобен случай едната страна откупува дяла на другата.

Ако всичко, което сте прочели до тук Ви е интересно, можете да се свържете с нас, за да се възползвате от услугата „Оценка на домейн“.

Пишете ни, очакваме Ви!

 

Полезни ресурси:

Последна актуализация: 7 август 2021 година

Публикацията е актуализирана на 2021/08/07 9:35:58 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
4.5 based on 15 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Оценка на домейн
Цена
BGN 80