YouTube Shorts – 10 съвета за популярни кратки клипчета

SEO оптимизация на YouTube Shorts

10 съвета как да популяризирате YouTube Shorts

Първо, какво представляват YouTube Shorts? Повечето от Вас знаят, но все пак, това са кратки клипчета, най-често до 1 минута, които си имат отделен раздел. Всеки с канал в Ю Тюб може да създава и кратки видеа.

Как да получите повече гледания в Ю Тюб – полезна статия

За да постигнете вирусен успех с YouTube Shorts, има няколко ключови неща, които трябва да имате в ума си:

Накарайте първите няколко секунди да се броят

Можете да интегрирате брояч за обратно броене, напмирем от 3 до старт, или пък от 10 до старт.

Измислете креативно съдържание, за да привлечете вниманието на зрителите в първите няколко секунди от видеоклипа си

Бъдете кратки, точни и ясни!Не забравяйте, че зрителите идват в YouTube Shorts за лесно смилаеми и бързи видеоклипове. Докато Shorts могат да продължават до 60 секунди, както вече споменахме по-горе, помислете дали можете да доставите същото съдържание по по-ярък начин с по-кратка дължина на видеоклипа.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изкуствен интелект и SEO: Как да използваме машинното обучение за подобрение на резултатите в търсачките

SEO оптимизация на видео

Създайте перфектния цикъл

YouTube Shorts се възпроизвеждат на цикъл по подразбиране. Това означава, че ако зрителят не плъзне към следващия Short, той ще види същия Short отново за втори път или дори повече пъти. Когато заснемате и редактирате Short, опитайте се да създадете безпроблемен цикъл, за да насърчите множество изгледи.

Привлечете отново аудиторията си

Не е достатъчно просто да създадете силни кадри в първите няколко секунди, за да грабнете вниманието, в  началната част на вашия Short. Въпреки кратката дължина на видеоклипа, трябва да забавлявате зрителите през цялото времетраене. В идеалния случай трябва да се стремите да привличате отново аудиторията си на всеки 3-5 секунди, независимо дали с актуален звук, текст или други визуални елементи.

Създайте привлекателно  заглавие

Оптимизирането на заглавието/надписа на вашия Short е също толкова важно, колкото и самото видео да бъде ангажиращо. Помислете как можете да използвате заглавието като елемент за привличане на аудиотирия, за да накарате зрителите да гледат вашия Short до края му.

Преминете към актуална музика

С вградения звуков инструмент на YouTube Shorts създателите могат да добавят популярни песни от големи лейбъли към своите видеоклипове, без да бъдат наказани. Винаги, когато е уместно, обмислете включването на актуална музика във вашите Shorts, за да подобрите шансовете им да станат вирусни.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Генериране на безплатен трафик: Използване на SEO оптимизация за по-добра видимост на сайта в търсачките

Привлечете аудиторията към допълнително съдържание

Използвайте фиксирани коментари, за да насочвате зрителите към допълнително съдържание, като друг Short, който служи като втора част на видеоклипа. Можете също така да насърчавате хората да изследват и да се абонират за вашия канал.

Популяризирайте вашето съдържание

За да представите вашите Shorts пред възможно най-много зрители, популяризирайте съдържанието си в YouTube и извън него. Можете да споделяте фрагменти от вашите Shorts в YouTube Stories, както и в други социални медийни платформи като Instagram, Тик Ток, Фейсбук, Туитър, Reddit и други.

SEO на YouTube канал е нещо много важно, за да може да имате потребители и от други източници на трафик.

Действайте циклично

Вашите абонати, ако пускате всяка седмица по един YouTube short, ще го очакват! Добро решение е да публикувате кратки видеа  неделя между 17 и 22 часа. Според наши изследвания, тогава потребителите са най-активни.

Финалният десети съвет – бъдете търпеливи

Всичко става с търпение! Бъдете търпеливи, не прибързвайте!

 

Публикацията е актуализирана на 2023/01/23 10:46:36 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *