TikTok – Най-посещаваният сайт за 2021 година

ТикТок - най-посещаваният сайт за 2021 година

Google е изпреварен по посещаемост от Tik-Tok

От 2020 г. компанията за облачна инфраструктура Cloudflare класира най-посещаваните сайтове в света, като следва глобални модели на интернет трафик, включително използване на приложения или когато човек посещава сайт в уеб браузър. Може би не е изненадващо, че най-посещаваният сайт през 2020 г. беше Google. Но за 2021 г. Cloudflare короняса нов шампион: TikTok.

Да, пристрастяващото приложение, което може да се похвали с 1 милиард активни потребители месечно, скочи до по-големи висоти на популярност през 2021 г. Според Cloudflare, TikTok за първи път започна да оглавява класациите като най-посещаван сайт през февруари 2021 г. През август TikTok постоянно се класира номер едно всеки месец за останалата част от годината. Постижението е още по-впечатляващо, като се има предвид, че TikTok се класира на седмо място  през 2020 г.

 

Защо TikTok е толкова популярен?

И така, TikTok нараства ли? Открояват се редица причини:

TikTok катализира глобалния интерес към видео с кратки формати. TikTok не е измислил кратко видео. Но сайтът се превърна в магнит, благодарение на това, че TikTok улеснява създаването и украсяването на видеоклипове и споделянето им с TikTokers навсякъде. В резултат на това сайтът привлече както сериозни влиятелни лица/създатели, които са изградили масивни фен бази, така и обикновени хора.
TikTok е невероятно вирусен. Кой може да забрави историята на потребителя Нейтън Аподака, чието просто, смразяващо видео как кара скейтборд и синхронизира устните си с „Dreams“ на Fleetwood Mac създаде културна сензация? Моментът хвърли светлина върху това колко влиятелен е TikTok. Разбира се, не всеки става звезда като Нейтън Аподака, но това не пречи на TikTokers да участват жадно в предизвикателствата на TikTok, които поддържат приложението оживено 24/7.
TikTok е хит за Millennials и Gen Zers. TikTok е особено популярен сред нарастващите популации от Millennial и Gen Z, които заедно представляват 42 процента от САЩ. население – и това е само една страна, която разглеждаме тук.
Нищо чудно, че марките се стичат към TikTok, за да създават свое собствено съдържание. TikTok ще стане още по-популярен, тъй като въвежда повече функции за социално пазаруване.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  TikTok - пет начина за популяризиране на профил

 

Ето ги и най-посещаваните 10 сайта за  2021 година:

  1. TikTok.com 
  2. Google.com 
  3. Facebook.com 
  4. Microsoft.com 
  5. Apple.com 
  6. Amazon.com 
  7. Netflix.com 
  8. YouTube.com 
  9. Twitter.com 
  10. WhatsApp.com 

За сравнение, ето топ 10 сайта за 2020 г.:

1. Google.com
2. Facebook.com
3. Microsoft.com
4. Apple.com
5. Netflix.com
6. Amazon.com
7. TikTok.com
8. Youtube.com
9. Instagram.com
10. Twitter.com

 

Някои наблюдения за класирането:
Въпреки че може да изглежда изненадващо да видим как Google отпада от първото място, Google се справя добре и имаше много дни през 2021 г., когато Google класира номер едно. И, взети заедно, Google и YouTube, и двете под чадъра на Alphabet, са страхотни.
Въпреки цялата кал, която се налива във Facebook, тя скоро няма да отиде никъде. Спадът в ранга от номер две на номер три през 2021 г. вероятно има повече общо с възхода на TikTok, отколкото спада в популярността на най-голямата социална мрежа в света. Но правомощията във Facebook трябва да се тревожат за TikTok: той също така детронира Facebook като най-посещаваната социална мрежа в света. Междувременно може да има разрив между това, което хората казват за Facebook и как действат.
Родителят на Facebook, Мета, има причина да бъде щастлив и загрижен. От друга страна, Instagram изпадна от Топ 10 и, както беше отбелязано, Facebook падна на ниво в класацията. Но от друга страна, приложението за съобщения на Мета, WhatsApp, проби топ 10 (изтласквайки Instagram от списъка). Възходът на WhatsApp говори за популярността на приложенията за съобщения като цяло. Съобщенията обхващат приложенията навсякъде, включително бизнес профилите в Google.
Високото класиране на Microsoft вероятно отразява популярността на компанията в бизнес пространството. Класирането на Cloudflare отчита номерата на Office 365 и Teams. Освен това LinkedIn, собственост на Microsoft, е деветият най-популярен домейн в социалните медии в класацията на Cloudflare (въпреки че LinkedIn не успя да пробие Топ 10 като цяло).

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Call Tracking (проследяване на повиквания): какво представлява и как да го използвате?

 

Какво трябва да правят собствениците на даден бранд?

Ако разчитате на Google да увеличи видимостта и вниманието на вашата марка (и кой не?), продължете да правите това, което правите. Google остава от решаващо значение за всеки бизнес, който иска да изгради дигитално присъствие. Всъщност, като се има предвид колко пъти Google добавя нови функции (като съобщения) към обявите в Google Business Profiles, сега е подходящ момент да одитирате своите обяви и да се уверите, че се възползвате от всички инструменти, които Google предлага, за да бъде намерен и разглеждан.
Разберете как TikTok се вписва в пътуването на вашия собствен клиент, както и вашите стратегии за набиране на персонал и научете как да говорите езика на TikTok. Излезли са явни реклами. Включено е игриво съдържание, което емулира генерирано от потребителите съдържание. Нашата наскоро публикувана публикация „Защо TikTok е управляващият шампион сред поколение Z“ съдържа още съвети.
Гледайте за повече иновации от конкурентни платформи. Марките на Meta във Facebook и Instagram вече пуснаха видеосъдържание с кратка форма, за да противодействат на TikTok, като пример са Instagram Reels.
Приемете цялостна стратегия за съдържание. Нито един сайт не доминира. Голямото разнообразие от сайтове в Топ 10 говори защо марките трябва да измислят цялостен подход за създаване на съдържание, което изгражда доверие сред тяхната аудитория по време на целия път за придобиване на клиенти. Видът на съдържанието, който резонира в TikTok, няма да работи за Google Maps.
Уверете се, че вашата стратегия за привличане на клиенти поставя вашия iайт на първо място. Не забравяйте, че вашият сайт е вашата начална база. Всичко, което публикувате на други сайтове като TikTok, се подчинява на техните собствени правила. Вашата стратегия за съдържание на външни сайтове трябва да е в съответствие с начина, по който изграждате марката си на собствения си сайт.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  5 начина за привличане на клиенти

 

Автор на статията: Tamar Terell, investisdigital.com, цялата статия можете да прочетете тук: https://bit.ly/345eLwi

Снимка: https://catherineasquithgallery.com/

Публикацията е актуализирана на 2021/12/29 7:30:23 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *