SEO урок за начинаещи

SEO урок за начинаещи

SEO (оптимизация за търсачки) е технология за популяризация на уебсайтове в резултатите от търсенето с цел получаване на трафик. Основата на работата е познаването на алгоритмите за класиране на ресурси при издаването и подобряването на критериите на сайта, за да се изведе на върха на резултатите от търсенето за необходимите ключови фрази.

Просто казано, в резултат на висококачественото SEO, сайтът се издига в резултатите от търсачките, което означава, че връзката към популяризираната страница се посещава от посетители, което означава че колкото по-силна е връзката, толкова по-висока е позицията на такава връзка. Ето защо, отговаряйки на въпроса какво е SEO оптимизация, можем също да кажем, че това е една от най-ефективните технологии за привличане на евтин трафик към сайт.

Принципът на работа изглежда много прост: потребителят въвежда заявка, която го интересува, а търсачката изгражда списък с връзки към ресурси в определен ред. След това потенциалният клиент се запознава с кратко описание на ресурса и отива към него, ако го интересува. Колкото по-висока е връзката в резултатите, толкова по-голяма е вероятността от прехода, тъй като потребителят обикновено не надхвърля първата страница на избора.

Принципът на конструиране на резултатите от търсенето при поискване използва сложна формула за сортиране, която отчита десетки параметри. В същото време точният алгоритъм за такова класиране не беше разкрит от собствениците на търсачки, които изразиха само общите принципи за изграждане на качествен и полезен ресурс за хората, които помагат да се изкачат до върха. На практика, без използването на SEO технология, е почти невъзможно да се изведе сайт на първа страница на уебсайт в силно конкурентни търговски ниши, дори ако неговото съдържание и технически перфектно.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  5 етапа за SEO оптимизация на сайт

Какво включва добрата SEO оптимизация ?

  • SEO оптимизацията включва осъществяването на редица действия, насочени към придобиване на доверие с целевата аудитория на търсачката.
  • Определяне на критериите, които увеличават максимално класирането на сайта в SERP, и фокусирана работа с ресурсните параметри, които ги подобряват.
  • Формиране на съответно тематично ядро, групиране на думи по тема и преразпределение на структурата на сайта.
  • Вътрешен и външен ресурс за оптимизация на търсачките.
  • Проучването на използваемостта на сайта и поведенческия фактор, който играе все по-важна роля за оценка на качеството на ресурса от търсачките.
  • Постоянно събиране и анализ на статистически данни за посетителите на сайта от търсачката и техните действия директно върху ресурса.
  • Корекция на стратегията за насърчаване въз основа на анализа на събраните статистически данни и нейната динамика.
  • Естествено, всяка подзадача по време на работа е разделен на много критерии, които могат да бъдат изпълнени от различни специалисти.

Какви са критериите за оценка на успеха на промотиране?

Тъй като тази услуга е доста скъпа, и клиентът, и изпълнителят трябва да могат да оценят ефективността на предприетите действия. Това може да се направи най-просто и ясно по два критерия:

  • динамиката на позициите на сайта за една и съща заявка,
  • динамиката на промените в трафика от търсачката.

Често се използват синтетични индикатори за оценка на ефективността, които отчитат няколко фактора. Например, трафикът може да се промени поради сезонното търсене и един безскрупулен оптимизатор може да прехвърли това като свои предимства. По същия начин повишаването на заявка в резултатите от търсенето може да не доведе до увеличаване на трафика, така че ще трябва да търсите и популяризирате друга, по-ефективна заявка.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация - Източници на трафик за онлайн магазини

Ето защо днес можете да срещнете различни тарифи за услуги за SEO оптимизация на сайтове, които включват например плащане за заемане на позиции или за размера на минимален трафик към ресурса, тоест индикатори, които лесно могат да бъдат потвърдени от клиента, са основа за оценка на резултата.

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 1 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO урок за начинаещи

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *