СЕО оптимизация за търсачки

SEO – оптимизация за търсачки – каква е основната цел

Целта на SEO оптимизацията е издигането на един уеб сайт до челни позиции при търсенето на дадена ключова дума. Нека да изясним по какъв начин става това.

На първо място, сайтът трябва да бъде оптимизиран вътрешно. Това означава, да бъде структуриран правилно, да има въведени тагове и мета данни, да има добре изградена навигация, както и да се публикува в него съдържание, което е тематично свързано с нишата на сайта и да се добавят ключови думи. Основните и вътрешните URL адреси трябва да се каноникализират и т.н. Вътрешната seo оптимизация е задължителна, без нея не може, но след това трябва да се пристъпи към линкбилдинг.

Линк билдинга е част от външната оптимизация. Самото име означава построяване,развиване или надграждане. Той се състои в изграждането на мрежа от връзки, които сочат към сайта, като тяхната цел е да го вдигнат нагоре в класацията при търсенето в търсачки, като най-често се прави оптимизация на сайтове за Google. Линковете са може би най-силният инструмент, който може да послужи за по-добро позициониране. Може да изглежда лесно, но всъщност това не е никак проста задача. Трябва да се вземат под внимание няколко фактора. Не е добре да се добавят много линкове към една страница, хубаво е те да са към вътрешни страници, като по този начин да се диферсифицират по различните части на сайта.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да изберем добър SEO оптимизатор

Най-вероятно се питате, къде всъщност се поставят въпросните линкове, които да сочат към сайта ви и към страниците в него. Най-често се използват спомагателни, познати още като сателитни сайтове, те се правят като мрежа, чиято цел е да пълни с трафик основният сайт. Трябва да се създаде известен ресурс по някоя тема и ниша, която искате да развиете. За оптимизацията могат да се използват много методи, има и много спорове по този въпрос, както и различни мнения. Всеки трябва да си създаде свой собствен подход и да види какво дава най-голям ефект при него.

Повечето СЕО агенции разполагат с огромни ресурси, съставени именно от подобни, сателитни сайтове и когато даден клиент пожеле, могат да се публикуват тематични статии в тях.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2020/09/18 10:19:53 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 1 votes
Марка
ВИСЕО ЕООД
Продукт или услуга
СЕО оптимизация за търсачки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *