Как се разви SEO през годините

Как се разви SEO през годините и какво е положението днес

SEO или оптимизацията за търсачки претърпя коренни промени за няколко години. В началото търсачките бяха доста прости скриптове, които отчитаха много повторения на една фраза в една страница и я изтласкваха напред в резултатите си. Ако тя беше добавена и в мета таговете то самата страница литваше “над рекламите на Google” .

Оптимизацията на сайтове беше повече от проста, но в един момент алгоритмите или критериите им за класиране станаха “умни” и се формираха десетки плюсове и минуси, според които се нареждаха страниците по важност. Оптимизаторите с дългогодишен опит, които се интересуваха живо от материята бързо намираха своите пътища, по които да продължат своята работа ефективно и в полза на клиентите си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Спешни Уеб & SEO услуги

Какво е положението с SEO оптимизацията днес в България?

Днес SEO оптимизацията  е доста сложен комплекс от задачи, но все пак има начини и похвати, които позволяват класирането на сайтове в челните места на търсачките. Докато преди години основно линковете бяха движещата сила в оптимизацията, днес много важно е и съдържанието на всяка страница. То трябва да е уникално и в тон с темата на сайта ако искате страниците ви да се класират подобаващо. Линковете естествено също са много важни, но е препоръчително да бъдат от сайтове с релевантно съдържание и да бъдат оградени от текст, а не “голи”. Така примерно ако имате сайт за котки, а линкът ви е в сайт за ретро коли търсачките ще го сметнат за неподходящ и може да не му дадат подобаващата сила въпреки че втория сайт може да е високо авторитетен.

Освен съдържанието, достоверността на информацията, доверието на потребителя, след като посети даден сайт, както и авторитета на сайта са сред водещи параметри, които определят дали Вашият сайт да бъде пред конкуренцията, или да бъде запратен на заден план.

Трудно можем да направим анализ за развитието на SEO през годините, тъй като това са комплекс от процеси, базирани на алгоритми, като основна идея на тях е да подобри представянето на информацията онлайн и да подпомогне на читателите да достигат до правилната, точна информация, тогава, когато се наложи да я ползват.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поддръжка на сайтове - кои фирми се възползват от тази услуга?

Не е тайна за никой, че днес, 2020 година, изключително много лоша, некачествена информация е съпътствана с неверни данни в интернет пространството. Това дразни и прави Интернет все по-лошо място. Именно търсещите машини се борят с този проблем, респективно SEO експертите знаят, че Гугъл за да класира по-напред даден сайт, то той трябва да е авторитетен, достоверен,  с интересно съдържание.

Финални думи

Можем да заключим, че подходящи линкове и уникално съдържание са ключови за SEO днес, но все пак всички допълнителни линкове и съдържание в сайта са плюс, който търсачките оценяват. Добавяйте линкове, които сочат към вашия сайт “плавно” и през определен период от време ако не искате те да се сметнат за СПАМ и да му се отразят негативно. За повече информация относно оптимизацията на сайтове може по всяко време да се обърнете към експерт, който може да ви даде правилната консултация или да му възложите вашата задача.

SEO днес е толкова трудно начинание, че ако нямате времето, ресурсите, аналитичните познания, то по-добре се насочете в друга сфера

Не смятаме, че в тази статия трябва да споменем за алгоритмите, които наказват лошите сайтове. Също така искаме да Ви напомним, че ако сте SEO експерт, или имате афенитет към дигиталния маркетинг, то още от днес започнете да мислите за това как да предоставите добро, качсетвено и достоверно сдържание на Вашите читатели. Не хитрувайте и бъдете отговорни, коректни и точни спрямо аудиторията. Тя ще Ви се отблагодари подобаващо.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт

Успех на всички дигитални номади, експерти, специалисти, курсисти и хора, харесващи SEO оптимизацията.

Още интересни статии, за по-добро класиране на сайт в Google:

Публикацията е актуализирана на 2020/08/08 5:29:11 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
5 based on 8 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
SEO през годините

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *