СЕО оптимизация за фармацевтични компании

SEO оптимизация за сайтове от Фармацевтичен сектор

Фармацията винаги е играла изключително важна роля за прогреса на човешкото общество. Днес, особено на по-възрастните хора,  често се налага да търсят информация за дадено лекарство, медикамент, билки и други сходни.

Силата на SEO оптимизацията е огромна. Ако Вие сте управител на фармацевтична компания, но сте изоставили онлайн бизнесът си, то е време да поправите тази грешка.

Екипът на VISEO LTD предлага богата гама от услуги от сектор Дигитален Маркетинг, SEO пакети, които са персонализирани за управление на хотели, за хора, управляващи компании, свързани с фармацевтика, в това число аптеки, лечебни заведения, центрове за разкрасяване и други сходни.

Благодарение на богатите и разнообразни източници в тази област, смеем да кажем, че нашата SEO компания може да представи бизнесът Ви на високи позиции в Гугъл

Позволете ни да не споделим всички градове за хора, които препоръчват за Вашата маркетингова и онлайн стратегия.

Фирмата се занимава с SEO оптимизация , с онлайн стратегии за успешен бизнес  повече от 15 години. Една от лидерите e в страната ни.

Позитивните отзиви са добър атестат за работата и дейността на компанията и от тях можете да си направите изводите, че се касае за надеждна компания, компания, която може да Ви доведе много бъдещи партньори и клиенти.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ефективна SEO оптимизация

Ако търсите нови клиенти, например, то ние имаме решения за Вас. Силата на SEO е точно за вас. Екипът може да  направи така, че ако се търси в Гугъл Имот + локация, да бъдете визуализирани на по-предни позиции, пред конкуренцията Ви.

Предните позиции в Гугъл гарантират много посетители, а те могат лесно да бъдат превърнати в клиенти.

Това, само по себе си ще доведе до купувачи, ако приемем, че продавате имоти, например. Естествено, това е само пример.

За финал, няма как да не споменавам, че работата на SEO експертите е сложна, става бавно, и си струва да заделите солиден бюджет.

 

Кои маркетингови канали са подходящи за фармацевтичните компании?

Официалните наименования на медикаментите, въобще медицинската терминология е много за запомняне. Никой няма да възпроизведе думи като cyanocobalamin или N-acetylaspartylglutamate за първи път. А разговорният В12 и серотонинът сякаш се заселват в паметта сами.

И съответно те са първите, които идват на ум в случай на заболяване.

Следователно, те биха били по-удачни за оптимизиране.

В тази статия ще говорим за работата за увеличаване на продажбите и увеличаване на информираността за марката, която продава медикаменти и лекарства:

Особености на работата с фармацевтичните компании

Повишаване на информираността за марката, или т.нар. „Брандиране“.

Увеличаване на информираността за марката и увеличаване на продажбите (множество лекарства за една болест)

Повишаване на информираността за марката (множество лекарства за различни заболявания)

„Стандарт на здравето“: увеличаване на продажбите

 

КОМПЛЕКСЕН ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ ЗА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРЕПАРАТИ

Интегрираният интернет маркетинг е услуга, която е по-ефективна за популяризиране на бизнес в Интернет, отколкото използване на няколко рекламни канала отделно.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  10-те най-важни SEO показатели

Особености на работата с фармацевтични продукти:

  1. Работете върху уебсайт за фармацевтичната компания

65% от хората се доверяват на  сайтове с препоръки на лекари или сайтове на производители на лекарства. Тоест, няма проблеми с доверието.

Какво е важно да поставите на сайта?

Публикувайте снимки на здрави хора. Купувачът се чуди дали лекарството може да го излекува. Затова на първо място той разглежда снимки на излекувани хора.

Напишете за какво се бори медикаментът. Струва си да се подчертае основната му функция. Това също ще помогне на човек да разбере дали ще стане здрав или не.

Избройте съставките. Купувачът може да се интересува от състава – понякога хората се интересуват да знаят това.

Публикувай отзиви. Хората се интересуват от научаването на истории на други хора, така че можете да публикувате отзиви на излекувани купувачи на сайта.

Навременно отговаряйте на въпроси от потребителите на сайта. Нещо може да не е ясно за човек – ще е полезно да направите формуляр за коментар в сайта или въпрос към специалист, за да отговори на въпроси навреме.

  1. Специални проекти във фармацевтиката

Освен това някои фармацевтични компании създават специални проекти, в които тънко информират потребителя за лекарствата. И така, „Nizhpharm“ има специален проект „Между нас – списание за здравето на жените.“ Той съдържа материали за майчинството и бащинството, календар за овулация, карта на родилните болници, калкулатор на обезщетенията за майчинство, калкулатор на надбавки за отглеждане на деца и много други.

  1. Аптека в социалните мрежи

В днешно време изклюително голяма част от хората прекарват времето си в  социалните мрежи. Трябва да оцените аудиторията им и да изберете тази, която се отнася до потенциалните купувачи. Създайте фирмен акаунт в тази Инстаграм, като не пропускате Linked In и Pinterest. Естествено, присъствие трябва да имате и в Facebook и Twitter.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Създаване на блог, полезни съвети

Пример за Instagram, лекарства ESPRICO – можете да разгледате как се позиционира.

В допълнение към информацията за официалния ресурс си струва да се рекламира. Насочената реклама на фармацията е популярна, тъй като е удобно да се предоставя информация за лекарство на потребителя, който вече го е търсил или който отговаря на зададените параметри. Най-често насочената реклама се използва от производителите на лекарства срещу настинки или алергии, заболявания, които се появяват в определен период от годината.

 

Обобщение на написаното. Днес, през 2020 година, без значение какъв е бизнесът, дори в сектор Фармация, или в друг, конкуенцията е огромна. Ако Вие нямате добро представяне онлайн, то това означава, че трудно ще имате нови клиенти, или трудно ще направите дадения продукт популярен, респективно ще влошите положението, което автоматично означава, че ще загубите много пари и ползи.

Ето за това, уважаеми читатели, е от изключително голямо значение да имате добри позиции в търсачките, да имате фирмен сайт, който да изглежда достоверно, да публикувате промоции, предложения, оферти, както и ценни съвети. Хората, когато разберат, че предлагате любопитно четиво, съобразено с добър снимков материал, четиво, което  е в помощ и дава допълнителни разяснения, тогава хората ще зачетат ежедневно Вашият портал за здраве, или официална страница, без значение от нейния тип.

 

Статии, които могат да Ви бъдат ценни и полезни:

 

 

Публикацията е актуализирана на 2020/08/18 8:48:27 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
SEO Medical portal
Цена
EU 1200

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *