Създаване на блог, полезни съвети

В днешната статия ще Ви споделим малко тайни от „кухнята“ по отношение на блогването, както и ще Ви издадем тайни за това, как да създадете успешен блог.

Естествено, ще започнем с обяснение на понятието „успешен блог“… Кой блог може да е успешен? Този, който е изпълнил очакванията на създателя, на този, който пише в него, на самите Вас.

Успешен блог е този, който печели, който дава знания и умения в дадена област и има редица последователи.

Колко струва създаването на блог, е един от често срещаните въпроси. Блог можете да си създадете безплатно.
Най-добрите, поне за нас, екипът на ВИСЕО, са wordpress.com и blogger.com.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо имате нужда от специализирани хостинг услуги, за да подобрите бизнеса си?

И двата провайдъра предлагат безплатно създаване на блог без никакви ограничения.

Нашият съвет е да не се възползвате от безплатни решения, особено ако имате сериозен интерес към блога, а да си подберете домейн и хостинг и да разполагате текстовете, графиките и видео съдържанието в него.

Тук е мястото да отворим скоба и да кажем, че в WordPress.com се предлага възможност за платени пакети, които включват и домейн. Тях си струва да разгледате по-внимателно.

Естествено, че съществуват хиляди различни блог платформи, предлагащи създаването на безплатни пространства, но тези, които Ви споменахе по-горе са наистина в топ 5 на най-добрите.

Вече знаете как да си направите блог, или поне от къде да го сторите, но има една много важна стъпка, преди да предприемете мерки по създаване.

Важната стъпка е планирането. Внимателно трябва да планирате какъв блог искате, какво съдържание ще публикувате, каква аудитория желаете и кой точно ще информирате.

Когато внимателно подберете аудиторията си идва ред и на създаването.

По-горе споменахме за домейните, темата е деликатна, но най-общо казано, едни от добрите домейни за България са .bg, .com, но специално за блог, предлагам да обърнете внимание на .blog

Например, добро решение е да закупите домейн Iliyan.blog, в случай, че .com вече е зает.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO съвети за фотографи

.blog по последна справка струваше около 40 – 50 лв. годишно. Домейнът .bg е 60 лв. на година и също го препоръчваме, ако ще искате да създатете нещо сериозно, мащабно, грандиозно.

Ако трябва да сме честни, трябва да признаем, че:

20 % от важността в блога се крие в домейнът, важно е да подберете кратко, звучно име, което да описва Вас или Вашата дейност.

20 % се крие във визията.

40 % – съдържанието.

Останалите 15 % в реклама и маркетинг. Има се предвит промотирането на информацията, която създавате, било то чрез платени средства и методи, било то с безплатни, използването на социални мрежи, платформи и други.

Остават едни 5 % за други, където попадат специфични процеси за придобиването на нови читатели.

За създаването на блог, както и за изготвянето на онлайн магазини, съществуват редица платформи (CMS), но едва ли ще има човек, който да успори твърдението, че има по-добра плафторма от WordPress.

Благодарение на множеството теми, безплатни и платени, както и модули и приложения, можете да настроите блога си спрямо изискванията на Вашите читатели.

Днес, през 2017 година, редица политици, видни личности, предприемачи, бизнесмени и учени, журналисти и други си създават собствен блог. Хубавото на блога е, че можете да си споделяте всякакви неща, на различна тематика, без ограничения.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Какво НЕ трябва да правите, ако имате блог

Ако и Вие желаете професионален блог, но нямате техническите способности да сторите това, можете да се доверите на нас. Достатъчно е да пожелаете оферта, след което в рамките на няколко работни дни ще получите работещ блог, в който ще можете да започнете публикуването на статии.

Финални думи

В обобщение на написаното до този момент трябва да знаете, че притежанието на личен блог е увлекателно начинание, виртуалното място помага да запечатвате спомени и емоции, да ги публикувате, а във времето с удивление да разглеждате какво сте правили, посещавайки даден град, село.

Създаването на блог не е достатъчно, не е пълно начинание, ако нямате SEO стратегия за развитието му. Чрез сайтът ни можете да научите много подробности за това как да направите популярен даден сайт/блог, че дори и видео канал.

Естествено, блог можете да създадете безплатно, с няколко клика. Днес, създаването на блог е изключително лесно начинание, но поддръжката му, набавянето на съдържание, идеята, са много важни и трябва сериозно да ги обмислите.

Статии със сходно съдържание:

Последна актуализация: 12 октомври 2020 година

Публикацията е актуализирана на 2020/10/12 10:53:13 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 12 votes
Марка
W-SEO
Продукт или услуга
Създаване на професионален блог

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *