Привличане на клиенти чрез контекстна реклама

Контекстна реклама

Ако сте изправени пред задачата да привлечете максимален брой посетители на вашия сайт за кратко време, може би най -ефективният инструмент е контекстната реклама при търсене. Контекстната реклама се публикува в популярните търсещи машини – Google, Yahoo, MSN и др. Всеки ден те се посещават от милиони потребители, кото търсят итерсуващите ги стоки и услуги.

Много са предимствата на контекстната реклама, а ето и някои от тях:

  • Универсалност – можете да рекламирате почти всякакъв вид стоки и услуги.
    Точно удряне на целевата аудитория – рекламата Ви се показва само за тези заявки, които сте избрали при стартиране на рекламна кампания. Например, продавате домакински уреди. Има смисъл да включите тази заявка в списъка с ключови думи на кампанията. Като отразявате различни тънкости в рекламния текст, например марката на технологиите или факта, че продавате на едро, изключвате незаинтересованите посетители.
  • Ефективността на контекстната реклама се определя от позицията на рекламите. В зависимост от избраната цена на кликване, рекламата се показва или в дясната колона, или над резултатите от търсенето – така нареченото специално разположение – на всички страници за търсене. Такова изгодно местоположение неизбежно ще доведе до голям брой посетители на вашия сайт.
  • Плащането за резултат означава, че не плащате за физическото поставяне на реклама на сайта, не за броя импресии, а за факта, че потенциален купувач на вашите стоки или услуги посещава вашия сайт.
  • Гъвкавостта на рекламната кампания означава възможност по всяко време да редактирате рекламата си, да промените цената на кликване, да промените списъка с ключови думи, свързани с рекламната кампания.
  • Пълнотата на вашата рекламна кампания означава, че търсачките предлагат мощни статистически инструменти. Винаги имате достъп до информация за движението на средства по сметката, статистически данни за броя на исканията за вашите думи, за броя на посещенията при тях. Има и удобна информация за промени в позициите.
    Широчината на обхват на рекламна кампания се отразява в достатъчно голям брой ключови думи, които могат да бъдат свързани с рекламна кампания.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Реклама в Google vs SEO оптимизация

 

Колко струва контексктна реклама?

Сумата, т.е. цената, коят се налага да заплатите е на база на клик, ако Вие управлявате кампанията и на клик плюс процент, ако се доверите на някоя дигитална агенция. Официално заплащането става  само за клик, т.е само когато човек щраква на вашата обява и влиза във вашия сайт. Оптималната цена за клик се определя от целта на вашата задача и нивото на конкуренция сред другите рекламодатели. Много често се задава бюджет на месечна база, чрез който контекстната реклама да върви

Финални думи

SEO оптимизацията е комплекс от задачи, а контекстната реклама е неизменна част от цялостния етап по оптимизиране. Съветваме Ви да помислите за подобен тип реклама, стига бюджетът да го позволява.

 

Можете да потърсите съдействие от нашите специалисти, ако имате лоши резултати онлайн и искате по-добра SEO оптимизация!

Публикацията е актуализирана на 2022/10/01 10:07:51 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *