Какво е SEO оптимизация?

Защо е толкова важно да се класираме сред първите в Google и останалите търсещи машини?

Каква е основната роля на SEO спецалистите?

Какво е СЕО оптимизация? SEO е цялостна разработка и популяризиране на сайт, която се осъществява, за да достигне първите позиции в резултатите от търсенето. Това е необходимо за увеличаване на трафика на сайта и евентуална печалба от него. Работите за оптимизация на търсачките са предназначени да увеличат съответствието на съдържанието на страниците към потребителските заявки, да подобрят търговските фактори, да оптимизират кода и оформлението и да увеличат външните фактори. Тоест, това е работа върху код, текстове, дизайн, оформление и т.н. Изискванията за SEO се задават от търсачките, но, за да обобщим, основното, от което се нуждаят, са ползите и удобството за хората. Това работят SEO експертите. Правят така, че да подтикнат Вас и Вашите проекти да бъдат в полза на обществото, да са полезни, качествени и да се четат с интерес от посетителите.

По друг начин казано SEO – Това е работа за повишаване както на качеството, така и на количеството трафик на сайта, както и на въздействието на вашата марка чрез неплатени (известни още като „органични“) резултати от търсачките (Google, Yahoo, Bing  и др.).

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Създаване на блог, полезни съвети

Няма как да не напишем, че през последните години предоставеното съдържание в Мрежата не е никак благоприятно. От това страдат всички – и търсещите инфромация, и управляващите търсещите машини.

Често се правят манипулации, с цел лична изгода, а всъщност тези манипулации водят до „лошо“ съдържание, чрез което се влошава качеството на търсещите машини.

Именно и за да се справят с подобни проблеми на манипулации, екипите, поддържащи „търсачките“, често въвеждат в експлоатация ъпдейти, които локализират подобни манипулатори и ги наказват.

Ние, като експерти с дългогодишен опит Ви съветваме да правите сайтовете си така, че да са приятни за четене, полезни и интересни, без да опитвате непозволени методи, защото е въпрос на време Вашият сайт да бъде наказан.

Вярно е, в България повечето хора са свикнали да действат по лесния (но рисков) начин, но ние направо Ви молим, да не участвате в подобни схеми за „замърсяване на нета“.

И все пак, няма как да не кажем, че ако сте на първи позиции в Гугъл, то това би Ви гарантирало много посещения, следователно стремежът към по-добри позиции е именно за това – за повече трафик, който трафик може да бъде конвертиран в печалба.

Днес, през 2019 година, както в България, така и по цял свят един голям процент от обществото работят в Дигиталната среда. Нещо повече, този процент расте с всяка изминала година.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  За какво служи SEO оптимизацията?

В обобщение на написаното ще кажем, че SEO специалистът, това е човек който координира работата на сайта и прави връзката между специалисти като: копирайтър; програмист; дизайнер; мениджър по съдържанието; PPC специалист, обслужващ сайта в рекламните програми на Google Ads и Facebook Ads; таргетолог и други.

Съвсем не изглежда елементарна работата на добрите SEO специалисти, нали уважаеми читатели на W-SEO.com ?

Това, че добрите SEO експети работят с екип от специалисти в своята тясна област е факт и повечето от Вас го знаят. Но когато се касае за първи позиции в Гугъл, то подобни инвестиции  в служители на различни позиции споменати по-горе са напълно оправдани.

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:02:37 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 4 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Какво е SEO

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *