Хостинг – миграция на сайт от един доставчик към друг

Хостинг миграция

Ако не сте доволни от хостинг компанията, която Ви обслужва, или пък се налага да плащате изключително високи цени за нещо, за което съвсем скоро сте плащали пет или повече пъти по-малко, то тогава тази публикация е точно за Вас.

Екипът на Viseo предлагаме на своите настоящи и бъдещи клиенти услуга по миграция на сайтове от един хостинг акаунт към друг. Ако клиентите ползват сървър, то услугата също е актуална!

С други думи, ако имате сайт, аз който плащате колосална сума, за хостинг и домейн, или имате проблем с настоящия провайдър на хостинг услуги, то е време да помислите за прехвърляне на сайтовете (сайта) към коректни фирми.

Услуги по прехвъляне на сайт от нас

Ние, екипът на компанията, предлагаме следното:

 • Консултация с избор на коректен хостинг провайдър, дискусия за настоящи цени, както и бъдещи такива, при нов доставчик на хостинг услуги.
 • Правим пълен архив на настоящия Ви сайт.
 • Правим детайлен анализ, подготовка и план за действие (най-често миграцията правим в почивните дни, когато трафикът е оскъден).
 • Конфигурираме имейли, потребителски имена за достъп, които преди това сте ползвали, както и всичко останало, за да заработи сайтът Ви добре при новата компания.
 • Изготвяме самата миграция – най-често това отнема от 2 до 8 часа.
 • Пълни тестове на системите, функциите, цялостната функционалност на сайта, вече при новият сървър.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  19 съвета за SEO оптимизация на сайт за 2023 година

В дни на икономическа криза, съвсем не е лишено от логика да помислите за миграция на даден сайт, от едно място, към друго, към място, което е по-изгодно.

Смяната на хостинг доставчик и прехвърлянето на домейн е трудно начинание, но ако съществуващият доставчик не ви устройва, тогава W-SEO.com предлага прехвърляне на домейна, без да се налага Ваша намеса, без да е нужно да имате технически познания, и най-важното, без да губите време.

Как да прехвърлите сайт от един хостинг към друг?

Ако имате познания, можете да сторите миграцията и Вие, самите! Достатъчно е да спазите следните стъпки:

Схема на действия в случай на прехвърляне на домейн:
1. Качвате вашите файлове от сървъра на текущия ви хостинг доставчик, като използвате същия софтуер, който сте използвали за качването им, като FTP. Ако имате формирана база данни, тогава трябва да я запишете в един или повече файлове, които не се намират на сървърите на хостинг компанията.
2. Намерете нова хостинг компания и създайте своя хостинг акаунт или записи.
3. Качвате вашите файлове в новите хостинг акаунти, като импортирате съществуващата база данни в новата хостинг база данни.
4. Създайте нов имейл на новия хостинг сървър. Докато новият имейл се създава, от съображения за сигурност създайте резервен акаунт. Всички нови имейл съобщения ще влизат в него, стига новият имейл все още да не може да функционира. Ако трябва да създадете имейл акаунти за няколко служители и нямате пароли за достъп, създайте нови пароли и помолете служителите си да ги променят по-късно.
5. Тествате началната си страница, без да променяте DNS. В този случай проверете всички страници, а не само първоначалните.
6. Променяте имената на сървъра (име) за вашия домейн.
7. Изчаквате, докато настъпи промяната на DNS. Това обикновено отнема 24 – 48 часа. Можете и ръчно да зададете новото IP в host файла на съотнетната операционна система, като по  този начин избягвате това чакане.
8. След като промяната на DNS е извършена и началната ви страница функционира правилно, можете да се откажете от предишния си хостинг доставчик.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да превърнем сайта си от любимо хоби до печеливш бизнес

 

Защо се налага да се сменя хостинг доставчика?

Има няколко възможни причини за смяна на доставчика. Сред най-често срещаните от тях са следните:

 • Чести сривове и „падания“ на сайта. Един от основните показатели, които хостингът се задължава да осигури, е „време на работа“. Той е този, който е отговорен за това колко дълго сървърите могат да бъдат в състояние на непрекъсната работа. Постоянните изключвания показват ниско ниво на „uptime“ и дават сериозна причина да помислите за смяна на хостинг.
 • Бавна скорост на зареждане. Това може да означава, че ресурсите на сървъра не са достатъчни, за да обслужват сайта, или е имало „препродажба“ – когато доставчикът хоства повече клиенти на споделен хостинг, отколкото се смяташе преди.
 • Некачествена работа. Лоша поддържа. Бавно време за реакция, посредствено ниво на умения, груб начин на общуване с клиентите.
 • Редовни DDoS атаки и вируси. Ако сайтът е осигурил всички необходими мерки за защита и проблемът със сигурността все още е отворен, най-вероятно въпросът е в ниското ниво на защита на системата на доставчика.
 • Несъответствие „цена-качество“. Не е изключена ситуация, когато доставчик започне да повишава цените без причина или не иска да се адаптира към променящия се пазар. Ако направите кратка проверка на услуги, предлагани у нас, в България, и услуги, предлагани в Германия, или пък в Холандия, и сравните цените, ще останете шокирани!
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ръководство за миграция на уеб сайт

Наличието на поне една от тези точки може да бъде добра причина да помислите за смяна на хостинг. Въпреки това, дори като се вземат предвид очевидните недостатъци на доставчика, много компании не искат да променят нищо, страхувайки се от трудностите, свързани с миграцията.

Именно и поради тази причина предлагаме услугата!

Финални думи

Имайте предвид, че много хостинг компании също предлагат тази услуга, дори някои от тях я предлагат безплатно! Подсетете се за поговорката „Безплатен обяд няма“ и помислете, дали някъде няма уловка! Ние, нашият екип предлагаме услугата от един хостинг доставчик към друг, без да налагаме наше мнение, къде да мигрирате сайтовете си! Вие решавате! Ние консултираме и изпълняваме!

Можете да се свържете с нас, в случай на необходимост от тази услуга!

Публикацията е актуализирана на 2022/05/05 8:08:45 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 5 votes
Марка
Viseo
Продукт или услуга
Миграция на сайт
Цена
EUR 400

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *