Bard на Google срещу Bing ChatGPT на Microsoft: Какво знаем за AI chatbot

Bard на Google срещу ChatGPT на Microsoft: Какво знаем за AI chatbot

Съвсем скоро Google лансирха пускането на Google Bard.

И така, какво знаем за Bard досега?
Новата услуга за изкуствен интелект (AI) на Google Bard вече е отворена за „доверени тестери“, преди компанията да започне да се разпространява за масите през следващите седмици.

Когато Microsoft пусна Bing ChatGPT, той беше отворен за тестване за всички и човек можеше лесно да получи достъп до него, като влезе в уебсайта на OpenAI.

Bard е експериментална разговорна AI услуга, която се захранва от Езиков модел за диалогови приложения (LaMDA), каза главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай в понеделник.

Съперникът на ChatGPT има за цел да комбинира дълбочината на „световното знание със силата, интелигентността и креативността на нашите големи езикови модели“.

Той използва данни от мрежата, за да предостави свежи, висококачествени отговори на потребителите при конкретни подкани.

Изкуственият интелект може лесно да отключи заложби за творчество, а също и стартова площадка за любопитство, което може да помогне на хората да обяснят новите открития от космическия телескоп Джеймс Уеб на НАСА на 9-годишно дете.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Струва ли си участието в бизнес каталози

Или можете да  научете повече за най-добрите нападатели във футбола в момента и след това вземете тренировки, за да изградите уменията си в тази област.

Този много по-малък модел изисква значително по-малко изчислителна мощност, което позволява на компанията да се разшири до повече потребители, което води до повече обратна връзка.

 

Google ще комбинира външната обратна връзка със собственото си вътрешно тестване, за да се увери, че отговорите на Bard отговарят на високата летва за качество, безопасност и основателност на информацията от реалния свят. „Развълнувани сме от тази фаза на тестване, която ще ни помогне да продължим да учим и да подобряваме качеството и скоростта на Bard.

Какво е AI ChatBot

AI Chatbot е компютърен програмен агент, който може да взаимодейства с хора посредством естествен език и да предоставя информация, решения или интерактивни услуги. AI в него се използва, за да му позволи да проучва и предсказва отговори, които най-добре отговарят на въпросите или заявките на потребителя. AI Chatbot може да се реализира чрез различни технологии, включително машинно обучение, правилно-базирани системи или комбинация от двете. Те се използват за да генерират отговори и да поддържат диалог с потребителя. AI Chatbot може да се използва в различни приложения, включително като уебсайтове, мобилни приложения, социални мрежи  или платформи за онлайн комуникация. Те могат да помогнат за автоматизиране на много операции и процеси, така че да повишат ефективността и удобството за потребителите. Някои примери за тази употреба са поддръжка на клиенти, предоставяне на информация за продукти или услуги, кандидатстване за работа, или дори диагностика на медицински проблеми.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - тенденции за 2023

Освен това, AI Chatbot може да повишава качеството на клиентския опит, като предоставя бърз и ефективен отговор на въпроси и заявки, дори в реално време. Те също могат да се настроят да работят по определен часови променлива, така че да предоставят поддръжка 24/7.

В края на краищата AI Chatbot представлява важен инструмент за автоматизация и улеснение на много от ежедневните задачи и процеси, като повишава ефективността и качеството на клиентския опит.

Опасен ли е AI ChatBot за човечеството?

В предишна статия дискутирахме подобно тази тема! Препоръчваме да я протечете, тя е налична тук: https://w-seo.com/izkustven-intelekt.html

Според нас, екипът на w-seo.com изкуствен интелект може да се ползва за подпомагане на ежедневни действия и не смятаме, че на този етап представлява опасност. Даже напротив, помага във всяка една сфера. Вярно е, има притеснения, че много хора може да загубят работата си, въвеждайки масово технологии от този аспект, но ние смятаме, че това е само предполжение !

AI Chatbot не е опасен за човечеството по принцип. Подобни технологии са изработени с цел да помагат и опростяват живота на хората, а не да им навредят.

 

Технологията на AI Chatbot все още е в ранна фаза на развитие и има много проблеми, които трябва да бъдат решени, преди да може да се разглежда като напълно доверен инструмент. Те може да дават грешна или непълна информация, да предават лични данни или да бъдат използвани за злонамерени цели.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изкуствен интелект и SEO: Как да използваме машинното обучение за подобрение на резултатите в търсачките

Но, ако се управляват и контролират правилно, AI Chatbot може да представляват мощна помощ за хората и да направят живота по-лесен и ефективен.

Публикацията е актуализирана на 2023/02/10 9:39:39 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *