Дигитална агенция W-SEO.com – Уеб & SEO оптимизация https://w-seo.com Sun, 18 Apr 2021 07:13:42 +0000 bg-BG hourly 1 Инвестирайте в SEO, плащайки чрез криптовалути https://w-seo.com/seo-chrez-zaplashtane-v-kriptovaluti.html https://w-seo.com/seo-chrez-zaplashtane-v-kriptovaluti.html#respond Sun, 18 Apr 2021 07:13:42 +0000 https://w-seo.com/?p=2803 Екипът на VISEO се състои от млади, енергични, но и хора, които са в крак с времето. В ератата на дигиталните криптовалути, ние сме отворени да приемаме заплащане за SEO услуги, в това число и месечно SEO обслужване в следните криптовалути: Биткойн Етериум Рипъл Други, в това число всякакви алткойни, като Доджкойн, Litecoin, Zcash и […]

Материалът Инвестирайте в SEO, плащайки чрез криптовалути е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
СЕО оптимизация , заплащайки в криптовалути

Екипът на VISEO се състои от млади, енергични, но и хора, които са в крак с времето.

В ератата на дигиталните криптовалути, ние сме отворени да приемаме заплащане за SEO услуги, в това число и месечно SEO обслужване в следните криптовалути:

 • Биткойн
 • Етериум
 • Рипъл
 • Други, в това число всякакви алткойни, като Доджкойн, Litecoin, Zcash и т.н.

И така, ако сте инвестирали в криптовалути, но желаете чрез спестени средства да заплатите дигитални услуги от ВИСЕО ЕООД, това вече е възможно.

Какво по-хубаво от това да инвестирате спечеленото от добра сделка, например, в популяризация на фирмата си.

Как точно се осъществява договарянето на услуга и заплащането в криптовалута?

Договарят се конкретни SEO пакети, услуги, специфично обслужване, след което се определя цената в конкретната криптовалута. Плащането се извършва ежемесечно по моментна цена курс продава на съответната услуга.

Например, ако сте избрали услугата SEO одит на мащабен сайт, който съдържа повече от 100 вътрешни страници, то цената в лева е 2000 BGN. Поглеждайки моментната цена на биткойн и виждайки, че един биткойн се търгува на стойност 94757.13 ЛВ., изчисляваме, че цената, която ще трява да се заплати в BTC е 0.02111 биткойна, което се равнява на 2000 лева.

Защо приемаме плащания с криптовалути?

Причините са много, но основната се крие в това, че изключително лесно се търгува с криптовалути. Плащанията стават бързо, таксите са минимални.

Вярваме, че бъдещето е именно в този тип разплащателна система и смятаме, че всеки, колкото по-бързо се реши да работи по този начин ще подпомогне на  блокчейн технологията.

В глобален аспект можете да си закупите дори Електрически автомобил Тесла, плащайки с Bitcoin. Време е и в България приложението на този тип разплащания да нарастне.

Ще повлиае ли начинът на плащане на услугите, предоставяне от нашата дигитална агенция?

Това е един добър въпрос, на който отговорът е ясен и точен, а именно: Нашата философия е, че парите, било то дигитални, или получени / изпратени по банков път, отново по електронен начин, са едни и същи, следователно няма значение как ще заплатите за дадена услуга. Не правим разлика и не отделяме клиентите, заплащащи с Биткойн и тези, плащащи в Евро, например.

Инвестирайте в SEO, заплащайки с криптовалути

Посланието ни е ясно и точно. Когато инвестирате криптовалути в популяризиране на Вашата фирма, то това ще доведе до много добри позиции в Google, при това в дългосрочен аспект.

SEO чрез криптовалути може да Ви излезне почти безплатно, ако приемем, че сте инвестирали в BTC, когато чената му беше около 1000 долара.

Всичко зависи от Вас.

Още любопитна информация за криптовалутите и SEO

Криптовалутите представляват виртуална пари, които няма физически израз. Всъщност това са електронни финансови активи, които могат да се обменят за обикновени, а сделките с тях  се считат за покупка и продажба. Криптовалутите действат и като начин за инвестиране.

Правителствата на различни държави със завидна упоритост разработват различни варианти за ограничаване на достъпа на гражданите до закупуване на криптовалути. Не толкова отдавна големите ИТ корпорации започнаха да следват примера им. И тези, и други оправдават своите действия с безопасността на потребителите.

В резултат на това ICO и рекламата на токени е забранена в Китай и някои страни в Азия и Близкия изток. Забраната за отворена реклама накара криптовалутите постепенно да навлязат на пазара за SEO. Именно SEO промоцията се превърна в безопасен инструмент за тях, което им позволява ефективно да популяризират криптовалути. И ние ще се опитаме да ви кажем защо.

Защо не можете да рекламирате криптовалута
Първата половина на 2018 г. беше неуспешна за „криптата“. Пазарът беше подкопан от новините за забраната на рекламата, след това за забраната на самите криптовалути. Всичко започна в Китай, където гражданите на страната загубиха достъп до търговия с монети и участие в ICO. Правителството забрани използването на китайския интернет пазар за реклама на валути, последвано от срив в цената на биткойните. Но хората заминаха в чужбина, където продължиха да купуват и продават криптовалута с не по-малка активност.

Скоро забраните за пазара на онлайн реклама започнаха на частно ниво. Компаниите не чакаха инструкции от държавата и започнаха да действат независимо. Facebook беше първият, който забрани рекламирането на „крипти“, тъй като ръководството смята работата на криптопроектите за несправедлива и опасна за потребители, които получават информация от рекламни материали. След това се присъедини Google, а след това и много други. Но Yandex тръгна по друг начин: значително ограничи възможността за поставяне на контекстна реклама и потокът му намаля с 80%. Останалите 20% бяха модерирани.

Основната причина за блокиране на реклами за криптовалути е рискът. Всяка криптовалута, ICO и тяхната реклама могат да доведат до факта, че търсачките, социалните мрежи и други платформи са привлечени от съдебни спорове като съучастници в мащабни случаи на измами.

Ами блокирането?
Рекламните материали, съдържащи пряка покана за инвестиция, са забранени в социалните мрежи. Блокирано е само платено съдържание. Независимо от това, всеки крипто проект може да организира SMM промоция на своя продукт на страница в уебсайт, целева страница или в група в социална мрежа.

Вторият начин за популяризиране на криптопроекти е чрез имейл бюлетини. Нито една пощенска услуга не може на 100% да защити потребителя от търговски пощенски съобщения, а компетентният подход за изпращане на спам осигурява добър трафик.

Успешният маркетинг на съдържание ви позволява да генерирате приходи от блогове, новинарски сайтове, ваши собствени платформи (Facebook групи и общности в други социални мрежи). Пример за това са каналите в YouTube, които популяризират уроци за крипти и използват емисия на естествени реклами.

Все още има тийзър арбитражен трафик. Тук обикновено е лесно да се заобиколи възможният блок, но за да привлечете правилната аудитория, ще трябва да опитате. На много сайтове можете да закупите различни опции за банери, изскачащи прозорци за реклама на криптовалути. Можете също така да изберете тийзър мрежа, където работят смели и донякъде арогантни специалисти, които могат да публикуват дори там, където е забранено.

Най-интересният и ефективен начин за популяризиране на проекти за криптовалута е чрез SEO. Тъй като можете да популяризирате всеки сайт чрез SEO, включително крипто проекти, това е най-добрият начин да избегнете блокиране от търсачките. Въпросът е как точно ще реагират търсачките на съдържанието на сайта, ако той говори директно за инвестиране там?

Новите алгоритми на търсачките обръщат внимание на съдържанието, така че то трябва да се обслужва правилно. И ако се издаде указ за блокиране на всички сайтове на ICO, като цяло можете да загубите всичко, което е инвестирано в популяризирането на ресурса и самите монети.

Финални думи, касаещи криптовалутите и SEO оптимизацията

Трудно можете да си представите колко много клиенти вече оперират, заплащайи с криптовалути. България, за наше съжаленеи, малко изостава от развитите страни, но това ще се промени през следващите години.

Ние, екипът ни, сме свидетели на масово разплащане в криптовалути за следните услуги: Колокация на сървъри, споделен хостинг, покупка на домейни (най-вече от чуждестранни борси), интернет реклама, след предварителна договорка и много други.

Време е да попитате търговецът, с който работите, дали е склонен да получи следващото заплащане в BTC, например.

Полезно съдържание, което е тематично на настоящата статия и Ви препоръчваме да прочетете:

Материалът Инвестирайте в SEO, плащайки чрез криптовалути е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-chrez-zaplashtane-v-kriptovaluti.html/feed 0
Уеб дизайн & SEO – Сайт с мисъл за SEO https://w-seo.com/web-design-s-misyl-za-seo.html https://w-seo.com/web-design-s-misyl-za-seo.html#respond Tue, 13 Apr 2021 05:46:29 +0000 https://w-seo.com/?p=2795 Доброто SEO, съчетано с правилна структура и добра визия гарантират превъзходство пред конкуренцията Добро SEO, съчетано с безупречна визия, това са двете важни неща, които могат да доведат до успешно представяне на Вашата компания онлайн. Много често ни задават въпроси от типа на: Трябва ли дизайнерът да разбира от SEO и как да помогне на […]

Материалът Уеб дизайн & SEO – Сайт с мисъл за SEO е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Уеб дизайн и SEO
SEO оптимизация на сайт от Viseo LTD

Доброто SEO, съчетано с правилна структура и добра визия гарантират превъзходство пред конкуренцията

Добро SEO, съчетано с безупречна визия, това са двете важни неща, които могат да доведат до успешно представяне на Вашата компания онлайн.

Много често ни задават въпроси от типа на: Трябва ли дизайнерът да разбира от SEO и как да помогне на клиента да мисли правилно?

Също така ни питат: Защо е важно, освен да имаме сайт, и да му бъде направено SEO? Естествено, задават ни и други сходни въпроси, но днес ще Ви разясним защо е важно съчетанието от добри дизайнери и програмисти, с SEO експерти.

Първоначално клиентът искаше целева страница, но му беше казано, че целевите страници са слабо популяризирани и е по-добре да се направи многостраничен сайт като визитка с блог. Накратко, той се нуждае от дизайн с мисъл за SEO.

Как да бъде съставен сайт? Необходимо ли е да се изучава нещо допълнително или си струва да се привлекат специалисти?
Или можете да кажете на клиентите на първата среща, че не разбирате от SEO, тъй като сте дизайнери, и да препратите клиента към дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация?
Много дизайнерски студия препращат клиенти, що се касае за SEO оптимизация, на тясно специализирани дигитални агенции. Смятат, че не е нужно да се инвестира в кадри, опериращи с търсещи машини, а насочват енергията си основно в дизайна и програмирането.

Е, днес, повечето клиенти нямат време, както и ресурси, за разпределят бюджета на две дигитални агенции. Именно и от тук идва решението, да поверите направата на сайта на дигитална агенция, предлагаща и SEO оптимизация.

Клиентът често желае да получи дизайн с мисъл за SEO

Елементарно е. Повечето предприемачи си дават ясна сметка, че да имат дори перфектен сайт, и като визия, и като код, ако не се поддържа, ако не му се направи SEO оптимизация, в това число технически SEO одит, одит на съдържанието, съставяне на семантично ядро, линк билдинг и др., то сайтът ще бъде почти неефективен.

Нека го припомним…. Търсещите машини подсигуряват органичен трафик, при това в дългосрочен план, без да се налага ежемесечно да се заплаща за това. Социалните мрежи, те предлагат рекламни кампании, които на база на бюджет, могат да Ви показват, но спрете ли кампанията, трафикът изчезва. Нещо повече, почти нулев е остатъчният ефект.

Много пъти сме заявявали на читателите на Viseo, че най-доброто решение, поне спопред нас, е трафикът да бъде разнороден. От всякакви източници, и пропроционален, колкото обстоятелствата го позволяват.

И така, вече клиентите не желаят просто сайт с модерна визия, а искат резултати от неговото съществуване. Искат позвънявания от клиенти, доволните клиенти да могат да остават отзив, искат сайт, който когато се напише дума или фраза в Гугъл, да се вижда.

Вие, уважаеми читатели на W SEO com, сами можете да прецените, дали си струва дигитална агенция, предлагаща предимно SEO оптимизация, да Ви изработи сайта, или това да стори дизайнерско студио, а в последствие клиента да се насочи към СЕО агенция.

Едно е важно, че без SEO, сайтът ще бъде почти неефективен.

Много са факторите, които да правят така, че клиентът да избира две отделни дигитални агенции, за двата типа услуги, а ето и най-важните:

 • Бюджет – когато бюджетът е добър, то нещата се случват лесно, но при ограничен бюджет, често варианта SEO агенция да изработи и сайта, е по-удачен и икономичен вариант.
 • Огромна конкуренция – ако конкуренцията в дадена област е с висока степен, то тогава си трябва отделна агенция, която да се грижи за сайта ежедневно.
 • Лоша комуникация – често, когато клиент пожелае даден сайт, той не получава това, което първоначално е пожелал. Получават се дразки между клиент – изпълнител и това води до търсене на друго решени, за по-нататъшни действия, касаещи развитието на даден сайт.
 • Естествено, и много други, но по-горе представихме три от важните фактори.

Финални думи, касаещи направата и популяризирането на сайтове

От изложените факти по-горе, от анализът и мнението на нашите специалисти можем да обобщим следното:

 1. Логично е една агенция да изготви цялостният процес – и по дизайна и програмиранеот, и по оптимизирането, както на кода, така и за търсещи машини, и да го развие във времето. Стига да намерите подходящата агенция, с която да комуникирате и да се разбирате.
 2. Чрез дигитална агенция, предлагаща двете услуги, ще можете да спестите време и нерви.
 3. Естествено, можете да поверите направата и популяризирането на сайта си на нас, на нашият екип.
 4. Дигиталната агенция, предлагаща комплекс от услуги знае много за поведението на реалните посетители на Вашият сайт и това играе ключова роля, особено при електронните магазини, в популяризирането.

Каквото и решение да вземете, Ви желаем успешно развитие онлайн.

Полезно съдържание, което е тематично на настоящата статия и Ви препоръчваме да прочетете:

Материалът Уеб дизайн & SEO – Сайт с мисъл за SEO е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/web-design-s-misyl-za-seo.html/feed 0
SEO оптимизация на сайтове в областта на медицината https://w-seo.com/seo-medicina.html https://w-seo.com/seo-medicina.html#respond Sun, 11 Apr 2021 06:13:14 +0000 https://w-seo.com/?p=2786 SEO оптимизиране на сайт в нишата Медицина Казвам се Павел Джунев, CEO на агенция за интернет маркетинг Viseo LTD. Сред нашите клиенти има много клиники и медицински центрове, които сме обслужвали във времето. Днес подготвихме съвети от нашия опит със SEO и уеб анализи за здравната ниша, които ще ви помогнат да увеличите позициите и […]

Материалът SEO оптимизация на сайтове в областта на медицината е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на болници, клиники, медицински центрове

SEO оптимизиране на сайт в нишата Медицина

Казвам се Павел Джунев, CEO на агенция за интернет маркетинг Viseo LTD.

Сред нашите клиенти има много клиники и медицински центрове, които сме обслужвали във времето. Днес подготвихме съвети от нашия опит със SEO и уеб анализи за здравната ниша, които ще ви помогнат да увеличите позициите и реализациите на вашите сайтове, както и ще успеете да ги класирате на по-предни позиции в Google.

SEO оптимизация на сайт за  медицински услуги е изключително сложен процес, изисскващ определен  подход и компетенции от компанията и специалистите.

Сайтовете за предоставяне на медицински услуги могат да бъдат разделени на няколко вида:

 • Официални сайтове на клиника;
 • Медицински центрове;
 • Медицинска лаборатория;
 • Стоматологична клиника.

Ако говорим за сайта на клиника, център или лаборатория, тогава те имат редица подобни функции за SEO , за които ще говорим по-долу.

Специализираните клиники предоставят максимални услуги в една област на лечение. Например стоматологична клиника, клиника за пластична хирургия или център за лечение на наркотици. Медицинският център е институция, която предоставя услуги в няколко области на медицината. Например семейна клиника.

Клиника с тесен профил ще има предимство пред сайта на медицински център за високоспециализирани ключови запитвания, но ще загуби в общи насоки дори в профила си поради малката „тежест“ на сайта.

Какви са SEO дейностите, които трябва да предприемете, за да класирате добре сайта си в сектор Медицина:

Структура на сайта

Страници за услуги и тяхната структура
Всяка услуга трябва да има отделна страница. На страницата за услуга е препоръчително да поставите колкото се може повече информация, полезна за потребителя:

 • кратко описание;
 • време на предоставяне на услугата;
 • цена;
 • регистрация на услуга / консултация за услуги;
 • списък на лекарите, които предоставят медицинските услуги;
 • напомняне за това, което можете / не можете да правите преди / след услугата;
 • противопоказания за предоставяне на услугата;
 • свързани / тематични услуги.
  Ако е възможно да публикувате пълна информация за услугата на сайта, не се колебайте да я публикувате. Търсачките възнаграждават грижите на потребителите с високо класиране.

Цени на услугите

На сайта на лечебно заведение е задължително да посочите цените на страницата на всяка услуга и да създадете отделна страница с ценова листа за всички услуги наведнъж. В ценовата листа препоръчваме да дадете връзки към услуги, както и кратко резюме на услугата и възможност за незабавно уговаряне на среща.

Списък на лекарите

Наличието на лекарски карти на сайта показва достоверността на институцията и повишава нивото на доверие в нея. Необходимо е да поставите в персоналните профили на лекарите:

 • трите имена;
 • степен / титла;
 • посока / специализация;
 • извършени услуги / процедури;
 • форма за обратна връзка / среща;
 • списък на научните статии.
  В допълнение към отделен раздел с лекари, препоръчително е да поставите съответните лекари на картата за конкретна услуга и / или процедура.

Информация за институцията

За търсачките е важно сайтът, който е високо класиран от тях, да предоставя актуална информация за лечебното заведение, а именно:

 • пълно име на организацията;
 • дата на държавна регистрация;
 • лицензи за извършване на медицински дейности;
 • информация за ръководителя и заместниците;
 • местоположение (адрес, указания);
 • режим и график на работа.

Информационни статии, справочник на болестите

Поставянето на текстове, оптимизирани за информационни заявки, има за цел да разшири обхвата на целевата аудитория и да привлече допълнителен трафик, което има положителен ефект върху поведенческите показатели, което косвено влияе върху увеличаването на позицията на сайта в резултатите от търсенето.

В такива раздели е наложително да се направи рубрикатор (например по указания или по азбучен ред) и да се изработи вътрешното свързване на раздела. Препоръчваме също да публикувате връзки към информационни статии на страниците за услуги на съответната тема.

Голям плюс ще бъде, ако статиите са „подписани“ от лекаря на институцията или съдържат връзки към авторитетни източници (официални изследвания, статии на медицински портали и др.). По този начин търсачките и потребителите ще се доверят повече на написания текст.

Също така препоръчваме публикуване на статии на външни източници – това допълнително ще разшири обема на целевата аудитория и може да повлияе положително както на репутацията, така и на осведомеността за марката.

Елементи на доверие и лекота на използване

Елементите на доверието включват следната информация:

 • отзиви на пациенти – за институцията, за лекари, за услуги;
 • съответствие с FZ-152 (съгласие за обработката на лични данни при попълване на формуляри за обратна връзка и / или записване за консултация);
 • проучване за оценка на качеството;
 • версия за хора със зрителни увреждания;
 • онлайн среща;
 • личен акаунт на пациента (резултати от тестове, консултации, срещи и др.).
 • заключения.
  Популяризирането на сайта за медицински услуги в търсачката се състои в висококачествено проучване на сайта, не само в съответствие с изискванията на търсачките и Министерството на здравеопазването, но и по отношение на лекотата на използване и високото ниво на доверие както в лечебното заведение, така и в специалистите, които работят в него.

Важно е да разберете, че сайтовете на лечебните заведения попадат в темата Вашите пари  – Вашият живот (парите ви са вашият живот). Това предполага, че сайтът може сериозно да повлияе на здравето и финансовото благосъстояние на посетителите. Следователно търсачките внимателно изследват такива сайтове и класират само тези, на които могат да се „доверят“ (надлежната проверка се извършва по критериите за експертиза, власт и доверие (EAT)).

За да постигнете максимален резултат, препоръчваме да обърнете специално внимание на структурата на сайта, шаблоните на страници за раздела Услуги и специалисти. Също така, не забравяйте да покажете своя професионализъм и авторитет чрез публикации на тематични ресурси.

Надяваме се този преглед да ви помогне при популяризирането на проекти в областта на здравето и медицината.

Ако изпитате затруднения, то винаги можете да отправите запитване към нас, за да съставим SEO стратегия, която да развием във времето.

Следните ресурси, касаещи локално SEO, могат да Ви бъдат полезни:

Материалът SEO оптимизация на сайтове в областта на медицината е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-medicina.html/feed 0
Да поговорим за беклинковетe https://w-seo.com/da-pogovorim-za-backlinks.html https://w-seo.com/da-pogovorim-za-backlinks.html#respond Thu, 08 Apr 2021 06:53:24 +0000 https://w-seo.com/?p=2776 Беклинковете, познати още като обратни връзки, или backlinks, означават  препратки от един сайт към друг. Да предположим, че има връзка към сайт X. И тази връзка е поставена на друг ресурс Y. В този случай те говорят за обратна връзка. Обратните връзки все още се считат за един от най-ефективните методи за оптимизиране на ресурсите. […]

Материалът Да поговорим за беклинковетe е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Беклинковете, познати още като обратни връзки, или backlinks, означават  препратки от един сайт към друг. Да предположим, че има връзка към сайт X. И тази връзка е поставена на друг ресурс Y. В този случай те говорят за обратна връзка. Обратните връзки все още се считат за един от най-ефективните методи за оптимизиране на ресурсите.

Въздействие на препратките към SEO оптимизация на сайт

При оптимизацията за търсачки използването на обратни връзки може да се възприема по два начина. Когато търсите даден сайт, класирането му се основава на две условия. Първото условие е броят на препратките към сайта. Ако броят на препратките, водещи към сайта, се увеличи, тогава позициите на ресурса също се увеличават съответно.

Но не забравяйте за предмета на сайтовете. Ако темата на сайта Y се различава от темата X, тогава връзката към ресурса X се счита за спам. Ако има голям брой такива връзки, ресурс X може да бъде изключен от базата на търсачката. Заключение – темата на препратките, публикувани в други ресурси, трябва да бъде подобна на темата на сайта, който се популяризира. Тоест SEO оптимизаторът трябва да подбира дарители по такъв начин, че в резултат на това темите на сайтовете да са свързани.

Друго условие е теглото на обратната връзка. Концепцията за теглото възниква, когато във връзката се появи трети сайт, можете да го наречете Z. Обратните връзки също се поставят на този ресурс. С различни оценки на сайтове Y и Z, обратната връзка има най-голяма тежест, ако се намира на сайт, който има по-висока позиция в резултатите от търсенето за тази заявка.

С други думи, по-голямото тегло на обратната връзка почти винаги води до по-високо класиране за сайт X при търсенията. Но не се надявайте, че с голямо тегло на обратната връзка, сайтът постоянно ще заема висока позиция. Крайният орган за контрол на информацията на сайта е модераторът, който е човек, а не машина. Модераторът ще може да филтрира сайта в резултатите от търсенето, ако съдържанието му не е предназначено за посетители.

Обратни връзки за SMM и SMO ​​оптимизация

Обратните връзки вероятно ще бъдат по-полезен начин за разработване на ресурс в онлайн общности, отколкото в SEO. Когато обратна връзка е публикувана във форум, повече хора започват да посещават ресурса в социалната мрежа. Темата на X сайта и общността не трябва да се различават, защото тук има и модератори, проследяващи сходството на проблемите във форума и публикуваната информация. Ако съдържанието на форума не съвпада с проблемите на сайта, към който е поставена връзката, тогава такава обратна връзка ще бъде премахната незабавно. В крайна сметка има определени правила за поставяне на връзки към ресурси.

Когато конкуренцията е голяма, то броят на връзките, както и тяхното качество играят ключова роля. Колкото повече връзки са поставени, толкова повече хора ще им обърнат внимание. Теглото на обратната връзка в този случай съответства на репутацията на ресурса. Ако абонатите не харесват спам връзки, те могат да се отнасят към такъв член с агресия и понякога дори да изтласкат оптимизатора от общността. Участниците не го възприемат като оптимизатор, за тях той е обикновен човек в група.

Когато налагат информация за спам, хората могат да реагират негативно. Следователно оптимизаторът трябва да спечели популярност в групата или да предизвика интерес към себе си. Тогава резултатът от развитието на ресурса ще бъде много по-положителен, отколкото при конвенционалната оптимизация за търсачки.

Как да печелите пари от беклинкове?

Когато станете собственик на качестен, тематичен ресурс, тогава нещата стават лесни. Можете да развиете сайт, блог, форум.
Ако броят на препратките, публикувани на други сайтове или форуми, се увеличи, тогава ще има повече посетители. Оптимизаторът ще търси повече сайтове и общности за хостване на препратки. Това предполага, че уеб администраторът може да се възползва от правилната връзка с оптимизатора.

Обикновено уебмастъра поставя SEO връзка на своя сайт и е възнаграден за това.  Може да се предлага търговия с беклинкове в борси, форуми, както и в групи. Ако оптимизирате международен проект, то можете да ползвате едни от популярните ресруси, а именно Har, Sapa, Blogun. Съществуването на обмен на връзки създава допълнителни възможности за оптимизация на сайтове. Стига да правите това по правилния начин.

Финални думи, касаещи линк билдинг – една от важните части на SEO оптимизацията

Не трябва да подхождате към въпроса за поставяне на линкове, без да се съобразявате с техните параметри, както и с цената. Понякога ниската цена на такова поставяне струва понижаване на рейтинга. Трябва да отбележим, че „белите методи“ за SEO оптимизация и линк билдинг са много по-надеждни от спам връзките. Изборът на ресурс, където искате да поставите обратна връзка, трябва да се вземе сериозно и да се анализира детайлно.

Останалото е лесна работа. Алгоритмите сами ще сумират тежестта на връзките, сочещи Вашият проект и ще подпомогнат значително за по-добро класиране в Google.

Следните ресурси, касаещи локално SEO, могат да Ви бъдат полезни:

 

Материалът Да поговорим за беклинковетe е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/da-pogovorim-za-backlinks.html/feed 0
Ефективна SEO оптимизация https://w-seo.com/efektivna-seo-optimizatsiya.html https://w-seo.com/efektivna-seo-optimizatsiya.html#respond Fri, 02 Apr 2021 12:23:54 +0000 https://w-seo.com/?p=2771 Ефективна оптимизация на сайтове за търсачки, предимно за търсещата машина Google   Гугъл редовно прави промени в алгоритмите за класиране и въвежда нови правила за работа със сайтове, така че SEO специалистите трябва постоянно да наблюдават иновациите и да ги използват в работата си. Промени в алгоритмите за класиране вероятно има ежедневно, но по-мащабните биват […]

Материалът Ефективна SEO оптимизация е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Ефективна SEO оптимизация

Ефективна оптимизация на сайтове за търсачки, предимно за търсещата машина Google

 

Гугъл редовно прави промени в алгоритмите за класиране и въвежда нови правила за работа със сайтове, така че SEO специалистите трябва постоянно да наблюдават иновациите и да ги използват в работата си.

Промени в алгоритмите за класиране вероятно има ежедневно, но по-мащабните биват съобщавани в социалните мрежи.

Въпреки, че Гугъл се бори с прекалено оптимизирани текстове от дълго време, преди въвеждането на този алгоритъм, SEO оптимизацията често се основаваше на добавяне на ключови думи към съдържанието, доколкото е възможно, днес SEO текст, плюс линк билдинг вършат все още работа.

В предишни статии сме писали за типовете алгоритми, които Гугъл официално въвеждаха през годините, но трябва да знаете, че някои от тях може да засегне сайтът Ви, сообено, ако действате нерационално, и се изкушавате да мамите и хитрувате.

Ако забележите наказание, то веднага поправете проблемните зони и изпратете заявка за преиндексиране.

Ако няма налични нарушения, може и да си възстановите позициите, които сте постигнали във времето.

На какво се базира ефективната SEO оптимизация?

 • На много и специфична работа.
 • На добре структуриран сайт.
 • На сайт, който е цитиран от блогъри, влогъри, от собственици на сайтове, във форуми, в коментари и т.н.
 • На добрата ползваемост и на предоставяне на добър и лесен за ползване сайт.
 • На сайт, който предлага добро съдържание.
 • На сайт, който уважава посетителите и прави така, че те сами да споделят в социалните мрежи, дори по телефона, докато говорят с приятели и партньори, сайтът Ви.

И така, всичко това, което прочетохте по-горе, на пръв поглед изглежда лесно, но всъщност не можем да го потвърдим.

 

SEO процесите …

В сектор Дигитален маркетинг, доброто плануване, както и в много други сфери, играе ключова роля.

Ако имате добра идея, ако добре планувате развитието на проекта, разпишете план сметка, то гаранцията за успех е висока.

Ако действате хаотично, то нищо чудно сайтът Ви скоро да изтече, и да не Ви се иска дори да подновите домейна.

Ефективна SEO оптимизация – кой може да Ви я предостави?

Ако имате време, желание и сте мотивирани да се учите, да навлезнете в тази сфера, то това е чудесно. Можете да четете, както сайтът ни – w-seo.com, така и много други ресурси. Онлайн има много и полезни статии, но не всички са истински, написани с ясна цел, да Ви помогнат, а напротив. Някои от статиите са подвеждащи. С други думи, бъдете внимателни и подбирайте източниците на информация.

Ако нямате времето, не сте мотивирани, то тогава можете да поверите тази нелека задача, или за да сме фактологически по-точни, комплекс от задачи на дигитална агенция. Нашата дигитална агенция предлага доказано добри SEO стратегии, които работят и чрез които ще покорите върховите позиции в Google. Не само това, а и нещо повече … Ще успеете да вдъхнете по-голямо доверие у клиентите и партньорите Ви, при това в дългосрочен аспект.

 

Ефективна SEO оптимизация – финални думи

Ефективна SEO оптимизация – можем да говорим за такава оптимизация тогава, когато фирмата Ви подсигури предимство пред конкуренцията. Не бива да губите и час повече, време е да помислите за преимущество, за предимство, тъй като Вашите конкуренти вече действат. Колкото по-голямо е Вашето забавяне, толкова по-трудно ще стане да наваксаме. Да наваксаме заедно, ако се доверите на нашите специалисти.

Следните ресурси, касаещи локално SEO, могат да Ви бъдат полезни:

Материалът Ефективна SEO оптимизация е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/efektivna-seo-optimizatsiya.html/feed 0
SEO оптимизация на сайт за Google https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-sait-za-google.html https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-sait-za-google.html#respond Wed, 31 Mar 2021 04:20:36 +0000 https://w-seo.com/?p=2766 СЕО оптимизиране на сайт за Google Google е най-популярната търсачка в света. Според StatCounter 91,65% от потребителите търсят информация с него. На територията на България Гугъл заема първо място в областта на търсещите машини и това е така от самото създаване на търсачката. Следователно оптимизацията на уебсайтове за Google е подходяща и търсена за компаниите. […]

Материалът SEO оптимизация на сайт за Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

СЕО оптимизиране на сайт за Google

Google е най-популярната търсачка в света. Според StatCounter 91,65% от потребителите търсят информация с него. На територията на България Гугъл заема първо място в областта на търсещите машини и това е така от самото създаване на търсачката. Следователно оптимизацията на уебсайтове за Google е подходяща и търсена за компаниите. Особено ако задачата е да се осигури 100% покритие на целевата аудитория в Интернет.

Предимства от това да бъдете първи в Google

Сред предимствата на доброто класиране и ползване на Google за реклама са:

Бързи резултати. Поради ежедневното актуализиране на резултатите от търсенето, резултатите се обновяват изключително бързо. При други търсачки нещата се случват бавно, като при някои  актуализацията се извършва 1-2 пъти седмично.4

Стабилност. Глобалните промени в алгоритмите на търсачките са редки, веднъж на 1-2 години. Следователно, популяризирането на сайтове в Google е от значение за сложни рекламни кампании.

Търсачката взема предвид масата на връзките при класиране.

52% от потребителите използват смартфони и таблети на Google, така че търсачката се застъпва за адаптация за мобилни устройства.
Алгоритми на търсачката на Google
За да постигнете максимални резултати и висококачествено популяризиране на уебсайтове в търсачката на Google, трябва да знаете за алгоритмите или филтрите, които компанията дистрибутира.

 

SandBox

Sandbox е един от първите филтри за търсачките. Работи от 2004 г. и обръща внимание на сайтове, които са млади или са сменили темата си, които активно изграждат масата на връзките. Ресурс, който попада под алгоритъма, се показва в кеша на Google, но страниците не се показват в резултатите от търсенето. Филтърът се отстранява след 6-12 месеца.

Панда

Алгоритъмът Panda се появи през 2011 г. като отговор на Google на масивни оплаквания за сайтове в ТОП с не уникално и вторично информационно съдържание. Филтърът се бори с не уникално и прекалено нежелано съдържание с ключови думи. „Panda“ премахва от първите редове на резултатите от търсенето сайтове с печати и копия, както и уеб ресурси с недостатъчно съдържание. Такива страници се спускат в резултатите от търсенето с Google, оставяйки ресурси с постоянно актуализирано и уникално съдържание в ТОП.

Пингвин

Стартирал през 2012 г., алгоритъмът Penguin е насочен към борба със спама от търсачките. Това е един от основните алгоритми на Google заедно с Panda. Намалява позициите, измествайки се от ТОП сайтовете с неестествена маса на връзките. Филтърът Penguin се превърна в част от основния алгоритъм за търсене на Google и работи автономно и без актуализации. Наказва и премахва от водещите позиции на страницата за закупени връзки от нискокачествени сайтове за нежелана поща или водещи от страници, които не са от значение по отношение на съдържанието. Взема предвид съдържанието на котвите.

Колибри

Филтърът „Колибри“ се появи през 2013 г. и се основава на разбирането на намерението на потребителя. Google подобри разбирането си за синоними и категоризира съдържанието по теми. Сега алгоритъмът наказва свръхспам на конкретна ключова дума.

Mobile Friendly

Алгоритъмът се появи през 2015 г. и е специализиран в резултатите от търсенето за потребители, които използват търсачката извън работния плот. Филтърът позволява на мобилните страници да се класират по-високо в резултатите от мобилното търсене. Няма санкции, но е много важно да направите вашия интернет ресурс удобен за мобилни потребители. Това увеличава конверсията.

Rankbrain

Той се появи, подобно на Mobile Friendly, през 2015 г. и оттогава не е актуализиран. Той е предназначен да дешифрира значението на потребителските заявки и предоставя съответни резултати в зависимост от контекста. Наказва сайтовете за ниска релевантност на потребителска заявка и за лошо поведенческо представяне.

Фред

Един от най-новите алгоритми на Google. Стартира през 2017 г. като начин за справяне с нарушителите на препоръки за уебмастъри, злоупотребата с банери, изскачащи прозорци и други видове реклама. Фред също наказва сайтове с много изходящи връзки и съдържание, написано специално за генериране на трафик.

Берт

Филтър, който работи за подобряване на уместността на резултатите от търсенето чрез анализ на оферти. Появи се на 21 октомври 2019 г.

Флорида 2

Алгоритъм, който анализира съдържанието по фактора E-A-T – експертиза, авторитет и надеждност. Анализира качеството на профила на връзката и взема предвид достоверността на проектите. Актуализацията на алгоритъма е записана през август 2019 г.

 

Разбирането на алгоритмите и филтрите на Google значително ще подобри класирането на Вашият сайт на по-предни позиции в Google.

Инструкции: как да популяризирате сайт в  Google

Първо, струва си да извършите обща техническа работа, която е приложима за всички търсачки, както и специфични дейности, които засягат изключително позицията на сайта в Google.

Избор на домейн 
При класирането търсачките вземат предвид домейна. Четейки информацията, роботът ще може да разбере:

Възраст и история на домейна. Ако сайтът преди е бил използван за продажба на връзки, ще бъде изключително трудно да заемете позиция в ТОП.
Име. Дайте предпочитание на кратките, кратки имена на домейни без объркване.
Домейн зона. За SEO в България се препоръчва да изберете домейн .bg, или .com.

Проверка за индексиране
Първо, трябва да премахнете проблемите и препятствията, които могат да попречат на индексирането.

За да проверите, въведете следната команда в лентата за търсене: „site: site_name“. Резултатът ще бъдат страници в базата данни на Google, до които потребителите имат достъп. Ако в базата данни няма сайт, трябва да създадете акаунт за уеб администратор и да изпратите робота да обхожда ръчно. Google Search Console ще ви позволи да наблюдавате обхождането на ресурса в бъдеще.

Оптимизация за мобилни устройства
Когато използвате търсене от мобилно устройство, в Google TOP ще бъдат поставени само отзивчиви сайтове. Важно е да се вземе предвид удобството на малък екран на смартфона: голям печат, компресирани изображения, практично разстояние между интерактивните елементи и висока скорост на зареждане на страницата.

Сигурен HTTPS протокол
Сигурната връзка е необходима за повишаване на доверието на клиентите и също така влияе върху класирането.
Правилно работещ Robots.txt
Скриптове, страници с пагинация, изображения, стилове се отварят за индексиране. Сервизните раздели и страниците с поверителни данни остават затворени.

Без дублирано съдържание
Всяка страница на сайта трябва да бъде достъпна само от един URL адрес. Останалите се считат за технически дубликати, от които трябва да настроите 301 пренасочване.

За страници с пагинация и със същото съдържание трябва да посочите каноничното. Например чрез маркера <link> с атрибут rel = „canonical“.

Скорост на зареждане на сайта
Ако скоростта на изтегляне на първия байт е повече от 2 секунди, препоръчително е да преминете към хостинга на региона, където живее целевата аудитория.

За да ускорите зареждането на страницата, трябва да оптимизирате вашите изображения. Има няколко начина:

Компресирайте върху специални услуги.
Създайте изображения с размер, които ще бъдат използвани на сайта.
Заменете малките изображения (като указатели) със символи.
Използвайте различни формати на изображения: jpeg за снимки, png за графики, svg за векторни изображения.
Можете да увеличите скоростта на зареждане на страницата, като оптимизирате размера на CSS и JavaScript кода. Трябва да премахнете излишните интервали, коментари и неизползвани файлови редове.

Използване на микро-маркиране
Чрез въвеждане на микро маркиране в кода на сайта, можете да получите разширен фрагмент в резултатите от търсенето. Има два стандарта за маркиране: Shema.org и OpenGraph.

Създаване на xml карта на сайта
За да създадете карта, можете да използвате специални услуги или генериране чрез системата за контрол. Можете да проверите валидността на sitemap.xml в Google Search Console. Адресът на картата трябва да бъде посочен в robots.txt.

Дизайн на страница с грешка 404
Потребителят, попаднал на страница с грешка 404, не трябва да се забива. В шаблона за грешка 404 трябва да включите връзки към началната страница и страниците с раздели.

Структура на сайта
Простата структура ще бъде ясна и лесна за ползване, а също така ще помогне за изграждането на бързи връзки. Използването на странициране ще позволи на посетителя да знае местоположението на сайта.

 

Публикуване на уникално съдържание и постоянно актуализиране на ресурсите

Оптимизацията на  сайт за  Google ще бъде невъзможна без постоянното публикуване на уникално и интересно съдържание.

Ако редовно създавате нови материали и актуализирате информация на стари страници, тогава роботът на Google ще индексира сайта по-бързо, като го смята за интересен и полезен за потребителите. Уникално съдържание не означава пренаписване, а нова и проверена информация.

Съответното съдържание на страницата е ключов момент в SEO промоцията на сайтове в Google. Трябва да се има предвид, че материалите се пишат и редактират ръчно. Google се научи да изгражда семантични и синтактични връзки между думите и разпознава текст, написан от добавки на трети страни. Публикуваните материали трябва да отговарят на принципа E-A-T – експертиза, авторитет и надеждност. Също така се препоръчва да използвате уникални изображения и видеоклипове. Целта на съдържанието е да задоволи намерението на потребителя.

Текстът трябва да е удобен за четене. Препоръчително е да използвате:

Заглавия H1-H6. H1 се използва веднъж на страница.
Пореден размер на заглавието.
Без серифен шрифт.
Удебелен шрифт, само когато се налага
Обемът на един абзац да  е не повече от 4-5 реда.
Отделете абзаците един от друг с празен ред.
Отхвърляне на червената линия и подравняването по центъра.
Атрибутите на изображението в заглавието и alt не са спам, заглавието съответства на съдържанието.

Ако няма начин да се пренапишат остарели или неуникални материали, трябва да затворите текстовете от индексиране чрез файла robots.txt или чрез мета маркера <meta name = ”robots” content = ”noindex, nofollow” />. Маркерът <meta name = ”googlebot” content = ”noindex, nofollow” /> ще блокира достъпа само до робота на Google.

Препоръчително е да се изключи дублирането на информация в рамките на сайта.

 

Фактори за успех при  SEO оптимизация на сайт за Google

Компетентно конфигуриран панел за уеб администратори. Google Search Console ви помага да проверявате услугите robots.txt и sitemap.xml и следи статистиката за индексиране на страници и идентифицира технически грешки.

Висока скорост на зареждане. За да популяризирате уебсайт до върха на Google, е важно ресурсът да се зарежда бързо и да обработва голям брой посетители. Бавните сайтове се класират по-зле в резултатите от търсенето. Можете да проверите скоростта с помощта на Google Page Speed ​​или в панела на уеб администратора.

Мобилна версия. Адаптивната версия е необходима, за да влезете в ТОП на резултатите от мобилното търсене и да подобрите поведенческите фактори.

Качествени връзки. Google взема предвид масата на връзките при класирането. И за да избегнете филтъра „Пингвин“, трябва да оборудвате сайта с висококачествени връзки без спам в анкери.

Качествено съдържание. За популяризиране и поддържане на първите места в търсачката е необходимо редовно да се актуализира и допълва информацията на сайта с висококачествено и уникално съдържание. В никакъв случай не трябва да дублирате текстове или да публикувате неполезни материали. За „лошо“ съдържание Google глобява и прилага филтъра „Panda“.

Удобство. Сайтът трябва да е удобен за потребителя, така че трябва не само да създадете мобилна версия, но и да форматирате големи текстове. Например използвайте подзаглавия, разделете текста на малки абзаци, използвайте илюстрации, подчертайте важна информация.

Микроданни. Разширен фрагмент, място, представящо  бързи отговори и блок за допълнителна информация  са невъзможни без микро маркиране в кода.

Следните ресурси, касаещи локално SEO, могат да Ви бъдат полезни:

Материалът SEO оптимизация на сайт за Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-sait-za-google.html/feed 0
СЕО оптимизация на сайтове за подаръци https://w-seo.com/seo-saitove-za-podaraci.html https://w-seo.com/seo-saitove-za-podaraci.html#respond Sun, 21 Mar 2021 06:12:28 +0000 https://w-seo.com/?p=2757 Ако сте управител на онлайн магазин за подаръци, в това число аксесоари, сувенири, бижута, часовници и други сходни, то тогава сте попаднали на правилното място. В статия, в която ще споделим с Вас предложения за SEO оптимизиране на сайт, касаещ областта подаръци. Нека започнем с това, че конкуренцията по думите подарък, подаръци и техните производни […]

Материалът СЕО оптимизация на сайтове за подаръци е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на магазини за подаръци

Ако сте управител на онлайн магазин за подаръци, в това число аксесоари, сувенири, бижута, часовници и други сходни, то тогава сте попаднали на правилното място. В статия, в която ще споделим с Вас предложения за SEO оптимизиране на сайт, касаещ областта подаръци.

Нека започнем с това, че конкуренцията по думите подарък, подаръци и техните производни е огромна. Причината се крие в това, че много потребители отправят заявки към търсачките именно по подобни фрази,  а конкуренцията – тя наистина е огромна.

Как да изпреварите конкуренцията в Google ?

Именно чрез SEO стратегия, бюджет и здрава работа. Не от кой и да било, а от експерти, които имат познания  в областта на търсещите машини, имат и ресурсите, които да изпозлзват в помощ, както и мотивацията, за да се постигне желания ефект.

Пет основни етапа за SEO оптимизация

SEO оптимизация – дейности, състоящи се от пет основни етапа:

 1. Технически одит на сайт.

 2. Одит на търговски фактори.

 3. Избор на семантичното ядро.

 4. Вътрешна и външна оптимизация.

 5. Изграждане на линк билдинг.

Технически одит на уебсайта

1) Проверете дали всички страници на сайта са в търсене:

по броя на резултатите от търсенето (в Google – с помощта на site: site.bg), желателно е да добавите сайта си в Google Search Console и да следите (Индекс на Google → Състояние на индексиране).

2) Проверете сайта  за дублирани страници, дублирано съдържание. Дубликатите са страници със същото съдържание, но различни URL адреси. Дублиращите могат да бъдат пълни (ако съдържанието съвпада на 100%) или частични (с високо съвпадение на%). Дублиращите се страници трябва да бъдат премахнати.

3) Проверете за празни страници (които не съдържат съдържание). Празни страници могат да бъдат изолирани от Robots.txt.

 

4) Проверете за нежелани страници (които не съдържат полезно съдържание). Страниците за кошчето могат да бъдат:

 • забранени за индексиране.
 • променени чрез интересно съдържание.

5) Проверете за файл robots.txt. Това е текстов файл в основната директория на сайта, който съдържа специални инструкции за роботи за търсене. Размерът на файла не трябва да надвишава 32KB. Много внимавайте, когато боравите с този файл. Случвало се е наши клиенти да забранят обхождането на ботове на основни търсещи машини, а това от своя страна да доведе до деиндексиране на сайт.

 

Одит на търговски фактори

Търговските фактори са важни за търговските обекти.

Сайтът за подаръци трябва да съдържа следните важни компоненти:

 • Телефон, ако някой си хареса даден подарък, да може да го поръча бързо и лесно.
 • Онлайн консултант, най-често чат система.
 • Система за обратно обаждане, ако операторът не е на линия, например.
 • Адрес, упътвания.
 • График с работно време.

Подайте правна информация на сайта:

 • договор-оферта, условия за предоставяне на услуги,
 • данни за компанията,
 • условия за замяна / връщане,
 • условия за доставка.

Изпратете своя асортимент на сайта:

 • ценова листа,
 • броя продукти на склад,
 • отстъпки, промоции.

Добавете информация, която вдъхва доверие:

 • отзиви,
 • портфолио (примери за работа),
 • видео,
 • свободни работни места.

Поставете имейла си на вашия домейн (например info@w-seo.com, но го направете чрез изображение, за да избегнете нежелана поща).

Стремете се към модерен и удобен за мобилни устройства, както и за компютри, конзоли и др. дизайн на сайта.

 

Избор на семантичното ядро

Изборът на семантично ядро ​​е голяма тема, която заслужава отделна статия. Тук ще се спрем на основните принципи.

Преди да пристъпите към избора на семантичното ядро, трябва да разберете какви са потребителските заявки и за кои заявки ще популяризирате сайта:

SEO обслужване на сайтове за подаръци

 

Запитвания за навигация (марка) – търсене на конкретен сайт или място в Интернет. Обикновено за такива заявки сайтовете са на първо място и SEO оптимизация не е необходима.
Искания за информация – търсете информация, без значение на кой сайт (например как да се лекувате от настинка).
Транзакционни заявки – потребителят иска да извърши някакво действие („изтегляне“, „купуване“ и т.н.). Търговските заявки винаги са транзакционни. Не всички заявки за транзакции обаче са търговски (напр. „Безплатно изтегляне“).

Търговските страници, в нашият случай сайтовете за подаръци (онлайн магазини, фирмени уебсайтове) трябва да се популяризират за търговски заявки, информационни (форуми, блогове, статии) – за информационни.

Можете да използвате търсене, за да определите дали заявката е информационна или транзакционна. Въведете фразата и погледнете резултатите от търсенето. Ако има предимно информационни статии, тогава заявката е информационна, ако има търговски страници, тогава заявката е търговска.

Заявки за информация и транзакции не трябва да се изпращат на една и съща страница едновременно. Ако заявката е информационна, тогава ние популяризираме статията. Ако е търговска, тогава добавяме търговска информация (цена, условия за доставка и т.н.).

Една заявка трябва да води до една страница. Можете да комбинирате групи заявки в клъстери. Клъстерирането помага да се комбинират заявките по смисъл и да се провери съвместимостта на рекламираните думи (например автомобил под наем, автомобили под наем). Инструменти за автоматично групиране на заявки (услугите се заплащат, но има безплатни ограничения):

 • Rush Analytics
 • SEMParser
 • JustMagic

Структурата на сайта (меню, навигация) трябва да се определя само въз основа на търсенето.

За достъп до който и да е раздел от началната страница не трябва да има повече от три щраквания, за да се достигне до желаната от потребителят информация.

 

Вътрешна и външна оптимизация

Ако следите редовно W-SEO.com, то вече знаете, че сме публикували десетки статии на тема вътрешно и външно SEO.

За да увеличите CTR на реализациите към сайта от търсенето, трябва да подобрите неговия фрагмент в резултатите от търсенето. Фрагментът се състои от:

 • Заглавие (таг за заглавие),
 • Описания (в Google – описателният маркер),
 • URL структури (бързи връзки).

Линк билдинг

Все по-голяма част от участниците в семинари, дискусии в групи в социалните мрежи и SEO форуми споделят смело мнението си, че може да се прави SEO без линкове. Да, ние също подкрепяме това твърдение, но докато го твърдим публично, си действаме, изграждайки персонална линк билдинг стратегия. Ако разбирате правилно написаното от нас – поздравления. Ако не, важното е да сме живи и здрави.

Линковете, които ще набавите, могат да бъдат безплатни и платени.

Отдаване под наем – връзки, които се добавят в готовата, вече съществуваща страница;
Вечни линкове – връзки, които се създават заедно със страницата или се намират в шаблона на сайта на всички нейни страници.
На външен вид те не се различават по никакъв начин. Единствената разлика е, че вечните връзки не могат да бъдат премахнати, но връзките под наем могат да бъдат.

Как да увеличим масата на връзката
Правилното изграждане на връзки ще има положителен ефект върху позициите на сайта, но това трябва да се направи внимателно:

1. Необходимо е да се използват различни опции за получаване на препратки – естествени и закупени.

2. Необходимо е да се използват различни видове анкери. Anchor е текстът, който се намира вътре в тага <a>. За този параметър връзките се различават до:

anchor – използват се записи на ключови думи;

без котва – използват се думите „тук“, „тук“, адрес на страница или име на фирма.

3. Покупката на връзката трябва да става постепенно, като обхваща различни страници. В противен случай търсачките могат да наложат филтър.

4. Не трябва да купувате всички SEO връзки на една страница – те трябва да се водят към различни страници на сайта.

5. Струва си да изберете правилните собственици на сайтове, на които връзките ще бъдат индексирани.

6. Мониторинг на линковете  – премахване на връзки от нискокачествени сайтове и изграждане на нови връзки към тези страници.

Стратегия за линк билдинг
В нашата работа ние се придържаме към следния план:

Определяне на прагове за изграждане на маса връзки за проект (не повече от 300 връзки за сайтове, които нямат външни връзки, и не повече от 350 за ресурси, които вече имат връзки);
Купуваме не повече от 15 връзки на страница (включително анкерни и не-анкерни);
даваме тежест на всяка страница, която съдържа линк към клиентски сайт за по-бързо индексиране и повече тежест;
На всеки 2-3 месеца извършваме работа за почистване на неефективни връзки (връзките, които не са  индексирани или отпаднали от индекса / или такива, които вредят).

Има ли ефект от линк билдинг?

Масата на връзките е един от факторите за класиране, който не бива да се пренебрегва. Ето защо, в нашата работа по SEO оптимизация, ние отделяме много време за изграждане и анализ на линкове.

От тях няма незабавен ефект, така че трябва да изчакате, докато те бъдат индексирани от търсачките и се получи необходимия резултат.

Финални думи, касаещи SEO стратегия и оптимизиране на сайт за подаръци

Както сами можете да се уверите, от прочетеното по-горе става ясно, че компанията ни знае как да оптимизира всеки онлайн магазин, без значение за какъв тип подаръци е съставен той.

Чрез ефективни стратегии ще повишим значително позицията на Вашият магазин, без да обещаваме първа позиция, но с обещание за драстично увеличеине на клиентите, както и внушително подобряване в Google SERP.

 

 

Следните ресурси, касаещи локално SEO, могат да Ви бъдат полезни:

Материалът СЕО оптимизация на сайтове за подаръци е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-saitove-za-podaraci.html/feed 0
За какво служи SEO оптимизацията? https://w-seo.com/za-kakvo-sluzhu-seo-optimizaciata.html https://w-seo.com/za-kakvo-sluzhu-seo-optimizaciata.html#respond Sat, 20 Mar 2021 08:24:06 +0000 https://w-seo.com/?p=2755 Какво представляват етапите за SEO оптимизиране на сайт? За какво служи SEO? SEO (съкращение от Search Engine Optimization, SEO означава оптимизация за търсачки) представлява специализирани действия, насочени към подобряване на качеството на уеб ресурс в съответствие със стандартите на търсачките чрез вътрешно и външно промотиране, което осигурява растежа на позициите в резултати от търсенето, увеличава […]

Материалът За какво служи SEO оптимизацията? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
за какво служи СЕО оптимизацията

Какво представляват етапите за SEO оптимизиране на сайт? За какво служи SEO?

SEO (съкращение от Search Engine Optimization, SEO означава оптимизация за търсачки) представлява специализирани действия, насочени към подобряване на качеството на уеб ресурс в съответствие със стандартите на търсачките чрез вътрешно и външно промотиране, което осигурява растежа на позициите в резултати от търсенето, увеличава броя на посетителите на информационни ресурси и помага за привличането на потенциални клиенти към търговски проекти.

Според статистиката приблизително 70% от потребителите кликват върху първите три връзки след лентата за търсене. Редица от тях обръщат внимание на проекти, разположени в района за контекстна реклама. И по-малко от 20% посещават ресурсите по-долу. Може би вие превъзхождате конкурентите си по някакъв начин, имате уникална информация, интересни оферти или изгодни условия, но ако сайтът ви се появи на страници 2, 3 или 10, тогава никой няма да знае за вас. Следователно, за да може вашият проект да бъде видян от възможно най-много потребители, трябва да се погрижите за повишаване на позициите в търсачките.

Поръчвайки SEO промоция, вие си осигурявате постоянен поток от безплатен целеви трафик, който превъзхожда по качество както контекстната реклама, така и другите канали за привличане на аудитория. В крайна сметка, ако потребителят въведе тематична заявка в лентата за търсене и види вашия сайт в резултатите от търсенето, тогава той вече е потенциално заинтересован клиент. В същото време челните позиции увеличават доверието в ресурса и разполагат с потребителя за покупка, поръчка, регистрация или друго целево действие.

SEO специалисти и сложна SEO оптимизация на сайтове

Компанията W-SEO.com предоставя услуги на SEO специалисти, които разполагат само с ефективни и работещи методи, които са актуални днес, формирайки индивидуален подход към всеки клиент и собствен модел на внедряване. Можете да поръчате SEO оптимизация на сайтове за София, както и за всеки друг гад в България, и всякакви други региони, независимо от темата – бизнес проекти, онлайн магазини или информационни ресурси. Нашата работа е разделена на няколко етапа, за които ще ви разкажем по-долу.

Вътрешна SEO оптимизация

Така наречената „основа“, основният компонент, от който търсачките смятат, че сайтът е с високо качество, пряко зависи.

Одит на използваемост, грешки при валидиране и HTML маркиране.
Анализ на конкурентите в топ 10, идентифициране на предимства, фактори, за които тези ресурси са класирани над останалите.
Компилация на семантичното ядро ​​- събиране и структуриране на ключови думи и разпределение по страници.
Инсталиране и оптимизиране на мета тагове (заглавие, описание, роботи, Canonical, Open Graph и др.)
Семантична оптимизация на H заглавия и организация на правилната йерархия.
SEO копирайтинг – писане на уникален тематичен текст с правилни ключови думи и заглавия. Какво прави текста подходящ за заявки за търсене и осигурява видимост в търсачките. В същото време текстът е оптимизиран за най-добрите показатели за спам, flood съдържание, лошо съдържание и други параметри.
Настройване на robots.txt, карта на сайта, премахване на дублиращи се страници.
Работете върху фрагменти за максимална честота на кликване (CTR).
И още много.

Външна SEO оптимизация

Методи за външно въздействие върху сайта чрез изграждане на линк маса и други действия, които допринасят за популяризирането на заявките за търсене до върха.

Линк Билдинг SEO

Въпреки многобройните противоречия сред SEO специалистите, един от факторите в класацията на търсачките все още е наличието на външни / препратки (в местния „обратни връзки“), тоест връзки към вашия сайт, публикувани на други сайтове. Логиката е проста – колкото по-често даден сайт се споменава (цитира) на ресурси на трети страни, толкова повече доверие има от страна на търсачките. Но дори и тук не е толкова просто, ако преди няколко години беше възможно да се премине за сметка на някакви обратни връзки, увеличавайки броя, то днес нискокачествените връзки, напротив, влошават позицията. Това е най-честата грешка на новите ни клиенти, които преди това са се опитвали да правят всичко сами и от съображения за икономичност са използвали агрегатори и борси, например „rokee“ или „sape“, безмислено закупувайки спам и недоверие . Да не говорим за „експлозията на връзки“ (рязко увеличаване на броя на връзките за кратко време), поради което можете да получите филтър и напълно да загубите трафик от търсачките.

Популяризирането на линкове е много деликатен въпрос, който изисква специално внимание и знания. Грешните действия могат само да влошат класирането и доверието (авторитета) на сайта в очите на търсачките. Затова се препоръчва да не се пести от SEO промоция в Интернет, а да се повери работата на специалистите от екипа на MmoAdvert, които ще ви изградят надеждна и висококачествена SEO структура. Ние задълбочено изследваме и анализираме всеки сайт според много критерии и едва след това прилагаме уникални и тематични статии с поставянето на вашата връзка, което ще покаже положително въздействие върху Вашият сайт.

Нашият екип е внедрил ефективен метод за подобряване на поведенческите фактори, който допринася за:

Важни поведенчески фактори:

 • Увеличение на средното време за посещение.
 • Увеличаване на дълбочината на гледане (брой вътрешни преходи между страниците).
 • Намаляване на процента на отпадане (общия процент потребители, които веднага са напуснали даден сайт).

Въпреки разнообразието от алгоритми за търсене, логиката винаги е една и съща – сайтът е класиран по-високо, надминавайки конкурентите по качество (вътрешна оптимизация и профил на връзките) и най-добре отговарящ на намерението (намерението или задачата) на потребителите. Именно последното показват поведенческите фактори и нашият метод им позволява да се подобрят чрез създаване на надеждна структура, подобряване на използваемостта, свързването, съдържанието, търговските елементи. Ще работим върху качеството на ресурса толкова много, че Google ще сметне сайта ви за най-полезен за потребителите и достоен да бъде над останалите в резултатите от търсенето.

Обобщение на статията, касаеща етапите за оптимизиране на сайт

СЕО оптимизацията е важен етап, чрез който можете да си подсигурите органичен трафик. SEO служи за по-добро класиране, повече нови клиенти, партньори, и по-добър рейтинг.

Възползвайте се от услугите, които нашата компания предоставя!

Ако се интересувате от SEO оптимизация, можете да прочетете и следните статии:

Материалът За какво служи SEO оптимизацията? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/za-kakvo-sluzhu-seo-optimizaciata.html/feed 0
5 wordpress добавки за споделяне на публикации в социалните мрежи https://w-seo.com/5-wordpress-pluggins-for-share.html https://w-seo.com/5-wordpress-pluggins-for-share.html#respond Sat, 20 Mar 2021 05:42:13 +0000 https://w-seo.com/?p=2750 Ако имате сайт, който е базиран на платформатаWordPress, можете да го персонализирате, както искате. Благодарение на огромния брой модули (плъгини), приставки, можете да си настроите сайта така, че да бъде максимално ефективен. В тази колекция Ви представяме пет от най-добрите модула за социални бутони. С тяхна помощ посетителите на сайта могат да публикуват статии или […]

Материалът 5 wordpress добавки за споделяне на публикации в социалните мрежи е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Популярни социални мрежи

Ако имате сайт, който е базиран на платформатаWordPress, можете да го персонализирате, както искате. Благодарение на огромния брой модули (плъгини), приставки, можете да си настроите сайта така, че да бъде максимално ефективен. В тази колекция Ви представяме пет от най-добрите модула за социални бутони. С тяхна помощ посетителите на сайта могат да публикуват статии или медийно съдържание в своите социални мрежи, да се абонират за вашите общности, да споделят подчертани цитати в Twitter, както и да препращат на приятели, чрез имейл, съдържание, което смятат за ценно.

Тези пет модула са подходящи за WordPress на Бъгларски език, тъй като други могат да имат проблем с превода.
Преди да Ви ги представим, важно е да споменем, че социалните сигнали играят важна роля, когато се касае за SEO, особено при ново съдържание. Много пъти сме писали, споделяйки, че всяко ново съдръжание трябва да бъде споделяно в социалните мрежи, за да получи трафик. Именно чрез тези модули ще можете да правите това бързо и лесно. Но и ефикасно.

1. USM Premium

Предлага се безплатна версия, но платената струва около 29,98.
Можете да изтеглите тази добавка от библиотеката, като напишете в търсачката USM Premium.

USM Premium е с отзивчив дизайн, лесен за употреба и ефективен.

2. Easy Social Sharing

Бутоните са отзивчиви – добре се показват на настолни компютри, таблети и смартфони.

Позиция на бутона
Има няколко опции за поставяне на бутони за социални медии:

Статични хоризонтални ленти (линийки) в горната или долната част на статията. Можете да задавате ленти както отгоре, така и отдолу – полезно за дълги статии (потребителят може да прави репост след четене, за това не е необходимо да превърта нагоре).

Модулът се настройва изключително лесно.

Плаващи вертикални ленти могат да се настроят отдясно или отляво на екрана. Иконките са прикрепени към ръба на екрана и са заключени. Независимо от превъртането на екрана надолу или нагоре, иконките винаги остават на едно място. Възможно е да се поставят вертикални ленти заедно с хоризонтални.

3. Social Snap

Приставката поддържа повече от 30 социални мрежи.

Можете да персонализирате външния вид на бутоните:

4 опции за формуляр;
3 опции за размер;
настройки за подравняване;
потребителски преки пътища;
поведение на бутон при задържане;
анимация и др.
Приставката използва супер леки векторни иконки (SVG). Иконките се зареждат бързо, не влияят на скоростта на зареждане на страницата и изглеждат отчетливи на всички устройства.

Броячът отчита броя на споделянията за всяка социална мрежа и също така показва общия брой на споделянията.

Използвайки приставката, можете също да контролирате как изглеждат публикациите в социалните мрежи при репостиране на съдържание от сайта. Можете да редактирате изображението, заглавието и описанието, които ще бъдат показани в повторната публикация.

И тази приставка, както и другите две, посочени по-горе е с отзивчив дизайн и се вижда еднакво добре на всякакви устройства.

4. Social Icon Widget & Block by WPZOOM

Приставката поддържа 80+ социални мрежи и платформи.

Предоставят се 5 вида  иконки. Можете ръчно да персонализирате размера, формата и цвета на иконките.

В допълнение към репостите, можете да прикачите връзки към публики в социалните мрежи към бутони и да ги поставите със заглавие „Следвайте ни“.

5. Easy Social Share Buttons

Един от най-популярните плъгини за WordPress. Поддържа 50+ социални мрежи. Също така поддържа популярни системи за незабавни съобщения (WhatsApp, Viber, Telegram, Skype, Facebook Messenger). От началото на 2021 година, много популярни станаха WhatsApp и Telegram, а тези функционалности биха спомогнали за по-лесното споделяне в дадени общности.

27+ опции за поставяне на блокове с бутони на екрана. Бутоните могат да се поставят почти навсякъде. Дисплеят на мобилни устройства е оптимизиран така, че да не пречи на гледането на съдържание.

Блоковете с бутони могат да бъдат поставени на няколко места едновременно. Това е полезно за дълги четения или страници със съдържание на множество екрани.

Можете също така да персонализирате показването на бутони след определено събитие: процент на превъртане, количество време на сайта, движение на курсора към раздели и т.н.

 

Обобщение на статията, касаеща иконките за споделяне в социални мрежи

Ако все още на вашият сайт нямате иконки за бързо споделяне, то тогава трябва да поправите тази грешка. Ако сайтът Ви е с комерсиална цел, помислете за платени решения, които предоставят по-обширни опции.

 

Материалът 5 wordpress добавки за споделяне на публикации в социалните мрежи е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/5-wordpress-pluggins-for-share.html/feed 0
Разходи за популяризиране на сайт – цена за SEO оптимизация https://w-seo.com/tsvena-za-seo-optimizatsiya.html https://w-seo.com/tsvena-za-seo-optimizatsiya.html#respond Thu, 18 Mar 2021 06:21:54 +0000 https://w-seo.com/?p=2742 Цена за СЕО оптимизация – какви разходи ще са необходими за базово популяризиране на сайт Дори за най-малките почитатели на Интернет пространството е ясно, че един сайт, за да  е успешен, той трябва да е добре оптимизиран. И като съдържание, и като структура. Също така и да е с добри домейн параметри. В този материал […]

Материалът Разходи за популяризиране на сайт – цена за SEO оптимизация е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Цени за SEO оптимизация

Цена за СЕО оптимизация – какви разходи ще са необходими за базово популяризиране на сайт

Дори за най-малките почитатели на Интернет пространството е ясно, че един сайт, за да  е успешен, той трябва да е добре оптимизиран.

И като съдържание, и като структура. Също така и да е с добри домейн параметри.

В този материал е разгледано именно ценообразуването за SEO оптимизация, както и са представени предложения за базови разходи по оптимизиране, които можете да ползвате.

Един от основните фактори  за „успешност“ сред конкуренцията се явява именно бюджетът.

Определяне на бюджет за SEO

Бюджетът може да бъде минимален, а може да бъде и солиден. Всичко зависи от това, дали си давате ясна представа, че когато инвестирате в SEO за Вашата компания, това ще се отблагодари във времето, или желаете просто  мигновена кампания.

В предишна статия сме писали в детайли как се определя бюджет за SEO.

Нашата агенция предлага на своите клиенти три основни SEO пакета, като най-евтиния е 400 лв. на месец.

Естествено, не държим на дългогодишни договори, освен ако клиентът не го пожелае, но препоръчваме да работите с агенцията дългосрочно, тъй като това са процеси, които не бива да спират никога и за нищо на света.

Естествено, ако имате артикули, които трябва спешно да продадете, след което бизнесът Ви приключва, то тогава не си струва да инвестирате в SEO. Но във всички останали случаи, инвестиция в SEO би Ви възвърнала разходите поне десетократно.

Като говорим за SEO и за ценообразуване, няма как да не споменем и горния ценови диапазон, а той е 2000 лв. на месец.

За пакетите и това, какво точно включват, можете да прочетете в официалната страница на компанията.

Най – общо казано, екипът ни изготвя SEO стратегия, по която започва работа. Преди това я представя на мениджмънта за одобрение.

В Интернет пространството е възможно да попаднете на примамливи предложения, от рода на „Пълно SEO за 100 лева“, и съвсем не знаем дали си струва да ги дискутираме, а по-скоро ще Ви посъветваме да заобикаляте подобни предложения, тъй като те не са сериозни.

Разходи за SEO, ако решите сами да се справите с тази задача

SEO оптимизация - цени и ценообразуване

Много наши клиенти, разтревожени заявяват, че не желаят да работят с дигитални агенции, а искат сами да се справят с SEO на сайт.

В такъв случай ще ви трябва следното:

 1. Огромно количество уникално съдържание – или ще трябва Вие да започнете да пишете, или да се свържете с SЕO копирайтър, който да Ви набавя системно съдържание.
 2. Места, където да публикувате PR с линк, така че да се даде тежест на Вашият сайт. Можете да стартирате от Фейсбук групата „Линк Билдинг България“, в която много потребители предлагат публикуване на PR статии на изгодни цени. Не е лишено и да се обърнете към дигитални агенции, искайки списък с проекти, в които да поместите статии с линк.
 3. Програмист – няма как да минете без програмист, който да променя кода на сайта, когато е необходимо. Можете да потърсите съдействие от такъв, като заплащате за свършена работа, или на час.
 4. SEO консултант  – добре е опитен експерт да Ви даде правилната насока, както и да Ви съобщи, ако забележи, че има критични и проблемни зони.
 5. Соушъл медия кампания. В линкът, посочен по-горе, сме дали фомула за инвестиция на бюджета пропроционално. В него има и част за социалните мрежи, предимно за Фейсбук и Инстаграм, но всичко зависи от типа бизнес.

 

Естествено, трябват си и много други неща, но по-горе са представени базови и важни такива, които да вземете предвид, ако решите сами да действате по сайта си.

Оптимизиране на разходи за SEO оптимизация

Съвети за оптимизация на разходи в сферата дигиталния маркетинг:

 • Старайте се да изразходвате правилно всеки изхарчен лев.  Търсете съдействие от опитни и доказани експерти, от хора и агенции, които имат надеждни, по възможност и тематични на Вашите линкове.
 • Използвайте аналитичен SEO софтур, но не инвестирайте огромни суми, а основните средства инвестирайте в набавянето на качествено съдържание и публикуването му в авторитетни сайтове.
 • Сведете неефективните и рутинни действия до минимум, като насочите енергията си в най-важните елементи от SEO. Четете за SEO оптимизация и се образовайте. Ще се уверите, че тази област от дигиталния маркетинг е приятна за четене.
 • Експериментирайте само с проекти, които не са Ви важни. Проби – грешки, задължително само с други проекти. Ако трябва, закупете нов домейн за тестове, създайте с два клика сайт и експериментирайте с него, но не и с основният сайт, с този, който продава продуктите, или услугите.
 • Знайте, че всяко евро, или лев, инвестирани в SEO оптимизация ще се възвърне във времето, и то в пъти.

Финални думи, касаещи цената за SEO

За да икономисате пари за SEO, не е лишно да поемете Вие тази част. Но, ако сте заети с бизнес дела, то по-добре поверете тази част на опитни хора, на експерти, които са се доказали.

Не винаги дадена компания ще Ви „одере кожата“, стига да поискате любезно оферта и да предложите сума, която сте заделили за тази цел.

Не е лишено от логика да помислите и за експерти, опериращи на свободна практика.

Как работят SEO оптимизаторите на свободна практика?
Експерти, с които VISEO работи, предоставят цялостна помощ при популяризирането на сайтове в търсачките и социалните мрежи. За да увеличите трафика към вашия портал за кратко време, специалист, партньор на нашата компания ще Ви съдейства за съставянето на SEO стратегия. Ще можете да подбрите класирането си  чрез:

 • Анализ на целевата аудитория
 • Изследване на интернет ресурси на конкуренти
 • Създаванен а съдържание
 • Подобряване на използваемостта
 • SEO оптимизация на съдържание

Много е важно да се извърши и технически одит, като се провери кода на сайта за грешки. За да е успешен и устойчив във времето, даден сайт трябва да бъде обслужван системно, да не кажем постоянно.

Именно и поради тази причина Ви съветваме, ако  сте решили основният бизнес да изместите онлайн, да поверите тази част на опитна агенция.

Следните статии също могат да Ви бъдат ценни:

SEO пакети 2021

SEO на сайтове от Google My Business

SEO оптимизация на персонален и корпоративен блог

Материалът Разходи за популяризиране на сайт – цена за SEO оптимизация е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/tsvena-za-seo-optimizatsiya.html/feed 0