Дигитална агенция W-SEO.com – Уеб & SEO оптимизация https://w-seo.com Sun, 01 Aug 2021 17:12:01 +0000 bg-BG hourly 1 SEO оптимизация на TikTok профил https://w-seo.com/seo-optiizatsiya-na-tiktok-profil.html https://w-seo.com/seo-optiizatsiya-na-tiktok-profil.html#respond Sun, 01 Aug 2021 17:10:53 +0000 https://w-seo.com/?p=2999 Няколко думи за любимата социална мрежа на новото поколение ТикТок е социалната мрежа за видеосподеляне, която наистина е любима, особено на подрастващото поколение. Днес решихме да Ви представим важни моменти и акценти, касаещи оптимизирането на профил в TikTok за Google. Ако искате да бъдете следващото голямо нещо в социалните медии, увеличете своя акаунт в TikTok. […]

Материалът SEO оптимизация на TikTok профил е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Няколко думи за любимата социална мрежа на новото поколение

ТикТок е социалната мрежа за видеосподеляне, която наистина е любима, особено на подрастващото поколение.

Днес решихме да Ви представим важни моменти и акценти, касаещи оптимизирането на профил в TikTok за Google.

Ако искате да бъдете следващото голямо нещо в социалните медии, увеличете своя акаунт в TikTok. TikTok е все още сравнително нов – но няма да е за дълго.
TikTok скоро ще предложи опция „връзка в био“, така че потенциалът за трафик към вашия блог е огромен.

Първото нещо, което трябва да забиете, е вашата камера. Някои хора са просто по -удобни пред камерата от други и през повечето време публиката може да каже, дали ставате, или не. Ако наистина се опитвате да разширите профила си в TikTok, защото това е вашата страст, тогава не просто създавайте съдържание – забавлявайте аудиторията.

Не само, че трябва да се наслаждавате пред камерата, но и не забравяйте да бъдете спонтанни. В момента има много вирусни предизвикателства, но това не означава, че не можете сами да ги завъртите. Най -важното – бъдете себе си. Хората искат автентичност.
Вече знаете, че имате само 60 секунди, за да впечатлите аудиторията си – а за някои това е повече от достатъчно време, за да ги накара да полудеят.
Това звучи по-скоро като съвет от здрав разум-явна лекция, но малко оригиналност и уникалност вървят далеч. Хората обичат приемствеността, но също така обичат и ценят оригиналността.
60 секунди твърде малко ли са за видеоклип за редактиране? Сякаш да. Всички видеоклипове във всички платформи, независимо колко са кратки, се превеждат по -добре, ако са претърпели малко редакция.

И така, как да оптимизирате профила си в TikTok ?

Основното нещо, отново е съдържанието. Както по-горе споменахме, предоставяйте по-качествено видеосъдържание.

Другото важно нещо е да прехвърляте трафик от един канал към друг. Ако приемем, че имате голям профил, с няколко стотици хиляди последователи в Инстаграм, то спокойно можете да пренасочвате публиката и в ТикТок. Достатъчно е да публикувате специфични публикации, чрез които да ги приканите.

Позоваване на профил в ТикТок от други източници

Много важно е да оптимизирате добре ТикТок акаунта си, като ползвате линк билдинг тактики. По този начин ще получите допълнителен трафик от органичното търсене на Google.

Тук важат почти всички традиционни похвати за линк билдинг, които касаят и обикновените сайтове.

TikTok за бизнеса – как да го използваме като инструмент за продажби?

TikTok за бизнеса

Ясно е, че TikTok се превръща в нов и алтернативен канал за придобиване на много фирми, които искат да популяризират своите продукти или услуги. Instagram стана по -наситен и пълен с фалшиви профили. Тези хора искат голяма сума пари за нещо толкова просто като стори в Instagram или публикация със снимка. Това принуждава компаниите да започнат да търсят нови възможности по отношение на бюджета и демографията.

Вид бизнес, който вече използва TikTok като начин за повишаване на осведомеността, са музикалните лейбъли, които се поддържат от влиятелни маркетингови агенции, за да накарат конкретна песен да стане вирусна. Благодарение на влиятелните лица на TikTok, които ще го използват като саундтрак на видео.

Например, The Influencer Marketing Factory помогна на Universal Music Denmark да пусне нова песен на изпълнителя K-Phax, използвайки само 5 влиятелни лица (чрез създаване на хештег предизвикателство), а само за три седмици резултатите бяха над 1 млн. Показвания на хаштаговете, 1000+ създадени видеоклипове, 5M+ обхват на песента и 10M+ комбиниран обхват на потребителите.

Можете спокойно да ползвате хаштагове в ТикТок и чрез тях да се появите в мейнстрийма на социалната мрежа.

Как работи Tik Tok

За да разберете как да популяризирате бизнеса си в TikTok, нека първо анализираме основните принципи на неговата работа.

Алгоритми на Tik Tok
TikTok използва изкуствен интелект, за да анализира интересите и предпочитанията на потребителите. Въз основа на харесвания, коментари, видимост на видеоклипове, репостове, TikTok издава индивидуални препоръки за съдържание на всеки потребител. Няма нужда да се напрягате и да търсите какво да видите.
TikTok в подкрепа на новодошлите показва своите видеоклипове на широка аудитория, за да определи интереса към него. Първите 5 видеоклипа определено ще получат гледания. Успехът и бъдещата популярност на вашия акаунт зависи от тях.

Как да интегрирате TikTok в следващата си маркетингова кампания

Първо, важно е да знаете, че TikTok не позволява (поне засега) на потребител да добавя връзка към своите органични видеоклипове. Това означава, че никой не може да използва TikTok като директен начин за привличане на трафик към сайт или целева страница (засега), но основната цел би била да се увеличи:

 • Популярността на марката
 • Представяне на нов продукт (например маратонки)

Популяризиране на приложение, което може лесно да бъде намерено в App Store с помощта на функцията за търсене. Единственият начин да получите връзка в TikTok е да харчите пари за техните реклами в платформата, които в момента са в бета фаза и са отворени за кандидатстване. Естествено, при редакция на видеа, или в хаштаг можете да споменавате обслужващия бранд.

Приходи от TikTok

Много хора ни питат, как да печелим от вече добре оптимизиран и с много последователи TikTok профил…

Има много начини, по които можете да генерирате приходи от вашия TikTok, но това зависи от това коя е вашата аудитория и какви неща биха искали да купят/как можете да им донесете стойност.

Можете да:

 • Правете продуктови викания – накарайте марки/магазини за електронна търговия да ви плащат за популяризиране на продукт
 • Създаване на съдържание за марки – Вместо да използвате следното, можете да създавате видеоклипове за марки, които те могат да публикуват в своя акаунт
 • Създайте и продайте курс на последователите си – това трябва да е целево съдържание, което те биха искали да видят/научат
 • Стартирайте онлайн магазин – Можете да отворите магазин Shopify и да продавате продукти, които смятате, че вашите последователи биха искали да закупят.
 • Излизайте на живо – TikTok ви позволява да създавате видеоклипове на живо и да печелите пари

Вярно е, за България все още не е много лесно, но ще дойдат времена, в които това ще се случи удобно за аудиторията.

Полезни препратки:

TikTok тънкости и трикове

TikTok – пет начина за популяризиране на профил

Материалът SEO оптимизация на TikTok профил е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optiizatsiya-na-tiktok-profil.html/feed 0
SEO оптимизация на YouTube канал https://w-seo.com/seo-na-youtube-kanal.html https://w-seo.com/seo-na-youtube-kanal.html#respond Sat, 31 Jul 2021 06:49:57 +0000 https://w-seo.com/?p=2991 Как се прави SEO оптимизация на YouTube канал и защо е важно да оптимизирате канала си? Youtube е най -големият видео хостинг в света със собствена търсачка. Ако все още не сте регистрирани там и не управлявате канал, 10 маркетингови изпълнения чакат вашия ресурс, защото Youtube е вторият най -посещаван сайт в света според Alexa. […]

Материалът SEO оптимизация на YouTube канал е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Как се прави SEO оптимизация на YouTube канал и защо е важно да оптимизирате канала си?

Youtube е най -големият видео хостинг в света със собствена търсачка. Ако все още не сте регистрирани там и не управлявате канал, 10 маркетингови изпълнения чакат вашия ресурс, защото Youtube е вторият най -посещаван сайт в света според Alexa.

Видове видеа в социалните мрежи за споделяне на видео съдържание

Губите огромно количество трафик, защото хората отиват в YouTube не от търсачките, а директно (например от отметки или чрез въвеждане на адрес).  Платформата за видеосподеляне има  свое собствено търсене (като социалните мрежи).

Видеоклиповете в YouTube се класират добре в Google,  повишават поведенческите фактори, когато са поставени на самия сайт + това е допълнителен тип съдържание за страницата, както и имат и много други предимства.

И тъй като има търсене, има и оптимизация за търсачки. Нека оптимизираме Youtube канала от А до Я като SEO и следваме този план:

Необходим софтуер за оптимизация на Youtube
Как да оптимизирате канала си в YouTube
Как да оптимизирате плейлиста си в YouTube
Как да оптимизираме видеоклиповете в YouTube
Нека глобално разделим всички видеоклипове на 2 типа:

 • Емоционални клипове;
 • Образователни клипове.

Емоционални – хумор, домашни любимци – котки, кучета, музикални клипове и концерти, телевизионни предавания и други видеоклипове, които предизвикват емоции у нас, независимо от всичко.

Образователна – след като гледа видеото, човек иска да научи нещо за себе си, да придобие нови знания и да реши проблема си.

Програми за оптимизация на видеа

Всичко може да се направи ръчно без помощта на програми на трети страни, но това ще отнеме много време. Затова се опитваме да автоматизираме и опростим всичко.

Keyword finder. Ускорява избора на заявки за търсене и тяхното почистване десетократно. Без него е невъзможно да се работи ефективно. Може да се замени с облачни решения, ако парите позволяват. Но е по-изгодно да купите Kay Collector за 20-30 долара.
TubeBuddy или VidIQ. Приставки за Google Chrome, показват етикети на конкуренти, позиции за търсене, масово копират анотации и помощ при видео анализ. Имам и двете, т.к. всеки има свои плюсове и минуси.
Полезно, когато трябва да привлечете внимание към заглавието и описанието на видеоклипа.

 

Оптимизация на канал в YouTube

На първо място ще се занимаем с оптимизацията на канала в YouTube, т.к. това е нашата основа. Много точки не влияят пряко върху класирането, но влияят върху визуалния компонент и преобразуването.

Име на канала
Това е вашата марка и трябва да се отнасяте към нея съответно. Да, в моя случай би било възможно да наречем канала „Съвети за популяризиране на уебсайтове“ – но това няма да ми помогне по никакъв начин с надграждането на марката. И това е недостатък за лоялността при продажбите.

Не прави така!
Забравете за заглавията при поискване, като бранд, или една дума!

Визуални настройки на канал
Икона на канал
Той се показва във вашия потребителски профил, както и в абонаменти, под видеоклипа ви, докато гледате, в коментари и т.н.

Примерна заглавка на моя канал в Youtube
Иконата, която привлича вниманието, помага да конвертирате произволни гледни точки на YouTube в абонаменти, особено ако видеото не е глупаво.

 

COVER на канала

Той привлича погледа, когато човек влезе в канала ви и е елемент за преобразуване. Размери на заглавката: 2560 * 1440 пиксела. Безопасна зона: 1546 * 423 пиксела.

В това число можете да добавите и препратки, както и имейл за обратна връзка. Подобно действие ще  донесе до директен контакт от потребители с Вас.

Между другото, никой не забранява използването на стрелки „Абонирайте се“. Това също ще допринесе за преобразуването в абонаментите.

Нетологията няма да ви посъветва лошо

Блок за връзки
Можете да посочите всички Ваши социални медии.  Преходите  могат да пренасочат абонаменти от едно място в друго и затова ВИ съветваме да ги посочите.  Във секцията с линковете можете да добавите и ваш линк, към Ваш сайт, за да даде допълнителна SEO тежест.

Трейлър на канала
Тук можете да кажете всичко, което потребителят ще получи във вашия канал за 30-60 секунди.

Показва се само на тези, които все още не са се абонирали за вас, което означава, че е елемент за преобразуване и можете да помолите хората да се абонират за него. Описанието вдясно от трейлъра е много по -голямо, отколкото в обикновените видеоклипове – използвайте това, за да закачите хората.

Някои съвети:

Най -компресираната информация. Никой няма да гледа трейлъра за 5-10 минути. По-добре е да останете в рамките на 2 минути или по-малко.
Опитайте се да се заинтересувате от това, което планирате да правите в канала с вашите идеи и планове.
Помолете хората да се абонират за обикновен текст и им дайте мотивация.
Оформления на началната страница
Както забелязахте, главната страница е необходима за 1 цел – конвертиране към абонати. Ако видеото ви се провали, но това не са редки глупости, човек ще отиде в канала – и тогава вие сте „Хей момче, тук съм подготвил толкова много нищаки, публикувам го всеки ден, съветвам те да се абонираш. “ И това е всичко, магията на главната страница ще си свърши работата, ако човекът ви повярва.

И ако този нагъл човек реши да погледне под трейлъра, тогава ще му хвърлим няколко топ плейлиста.

Какво да напишете в описанието на канала
Трябва едновременно да изясните какъв е каналът и да оптимизирате описанието за ключови думи.

Оптимизиране на плейлисти
Плейлистите са нашите категории, които групират видеоклипове според необходимите критерии и ви помагат да получите гледания за нови видеоклипове.

Първо видео правило
Във всички плейлисти един видеоклип винаги трябва да бъде само ваш. След това можете да добавяте видеоклипове от други канали, това е нормална практика и Youtube , но първият видеоклип винаги е ваш.

Заглавие на плейлиста
Кратко, средно 3-5 думи. Отново, това е нашата категория и ние се интересуваме само от точни заявки. Ще свържем всичките ни нискочестотни заявки от видеото.

Съвети:

Не си струва да правите дълги имена на плейлистите, защото размивате тежестта на думите BM-25. И нашата задача е точно заявки за търсене от 1-3 думи;
Ключовите думи са по-близо до началото на реда и е по -добре цялото име да е ключова дума;

Описание на плейлисти
Всяко описание е написано с ключови думи. Препоръчваме да напишете описание за всеки плейлист от 500-1000 знака, ако в него има достатъчно видео, за да обхване цялата тема. В други случаи, ако имате 2-3 видеоклипа от 20 планирани във вашия лист, можете да се справите с генерирането на 150-300 знака.

Пример за описание на шаблон, когато сте мързелив човек
Какво да пиша? Напишете просто човешко описание на това, което човекът ще намери в плейлиста, какви въпроси и проблеми може да реши и т.н.

Съвети:

Внимавайте за n-грама (фрази от 2 или повече думи), защото 5 ключови думи могат да бъдат 5 думи и ако направите 1 появяване, може да има 5 n-грама в текста. Опитайте се да не надхвърляте 2-3 биграма (фраза от 2 думи) на 1000 знака;
Използвайте таблицата със символи за декорация.

SEO оптимизация на видеоклипове в YouTube

Сега за най -важната част – как да оптимизирате видеоклиповете си за YouTube. За удобство отново въведохме всички точки в съдържанието:

Как да наименувате файла
Как да добавите миниатюра на видеоклип
Как да композирате и оптимизирате заглавие на видеоклип в YouTube
Как да съставите и оптимизирате описанието на видеоклипа си в Youtube

Шаблон за описание с обяснения
Откриваме маркерите на конкурентите и избираме маркери за видеоклипове в YouTube
Как да работите с подсказки в YouTube
Крайни екрани или пояснения
Оптимизиране на субтитрите
Превод
Място, от което е заснет обекта?

 

Име на файл

Вашата смела дума за търсене трябва да се появи в заглавието. Много хора пишат за името с транслитерация и използват тире вместо интервал. Няма голяма разлика.

Затова просто напишете съответното име с въвеждането на ключовата заявка до 5-7 думи.

 

Миниизображение на видеоклипа
Важен елемент, който влияе върху честотата на кликване в резултатите от търсенето и свързаните видеоклипове.

Изглежда, че хората щракват 😉
Препоръки:

Ярка и закачлива картина / надпис;
Оптимално е да направите миниатюра от видеокадър, т.к YouTube ще знае на 100%, че е релевантен. Като опция – нещо тематично или с изясняващ надпис.
Размерът на миниатюрата е 1280 * 720 px (най -малко 640 * 360 px), опитайте се да качите в най -добро качество със съотношение на страните 16 * 9;
Никога не вземайте миниатюрите, които YouTube ще предложи, предложените са изрезки от кадър, които не са в много добро качество, обикновено.
Скицата трябва да бъде четлива при всички разделителни способности на дисплея;
Не забравяйте да маркирате вашите изображения: цветове, лога, снимки, шрифтове и др.;
Лица и герои отблизо увеличават лоялността;
Анализирайте визуализациите на конкурентите! Стремете се да направите същото – да увеличите честотата на кликване.

 

Заглавие на видео

Това е основното нещо, което трябва да бъде оптимизирано по всяко време и навсякъде. Може да нямате описание, но заглавието + миниатюрата винаги трябва да бъде налично!

Нека започнем със събиране на съответните заявки:

Отидете на https://adwords.google.bg/ko/KeywordPlanner/Home
Поставяме „Показване само на опции, тясно свързани с ключовите Ви думи“
Вкарваме необходимата заявка и виждаме какво ще ни покаже системата

 

Ето няколко съвета за заглавие на видеоклип:

Плътността на ключовите думи трябва да бъде висока. Не разреждаме с излишни думи. Изключение правят думите от заявки;
Всички думи от заявки трябва да бъдат включени в заглавието (ако е възможно, без фанатизъм);
Ако заглавието се окаже дълго – използвайте удебеления клавиш 2 пъти в различни форми на думи (пример: „видео оптимизация“ – „видео оптимизация“);
Ключовите заявки са по -близо до началото на реда;
Приоритет на директно влизане;
Опитваме се да се отделим от конкурентите, за да не правим едно към едно заглавие;
Добавете магнити като „Как се прави“, „N начини“, „Тайно“, „Бързо“, „Безплатно“, „Какво да изберете“ и др.;
И най -важното, не прекалявайте. Заглавието се вижда от хората, вижда се в SERP – трябва да е четимо!

 

Описание на видеоклипа в YouTube

Описанието под видеото трябва да е поне 1500 знака. Опишете всичко за видеото (всъщност – транскрипция, само на по -свободен език);
Описанието трябва да бъде четимо, човешко и уникално;
Първите 100-110 знака се показват в фрагмента в SERP, много е важно поне основната ключова дума да попадне там;

Youtube подчертава ключово съвпадение
Ако трябва да изпращате хора към сайт или абонамент или и двете, след 100-150 знака, е време да поставите 1-2 връзки. Те ще бъдат видими, когато гледате видео без разпространение;
За да бъде класирана ключова дума в търсенето, е достатъчен 1 запис, след това – индивидуално;
Появата на най -популярната дума е не повече от 4%;
Поява на фрази от 2 думи (биграм) 2-3 пъти на 1000 знака;
За триграми 1-2 споменавания;
За 4  -1 поява или частично (т.е. фраза + единични думи);
Поява на всички думи от заявката поне веднъж за цялото описание.
Внимавайте за n-грама. Опитайте се да не надхвърляте 2-3 биграма на 1000 знака;
Струва си да споменем връзки към свързани видеоклипове, други епизоди, плейлисти, вашия канал и текущ видеоклип. Не забравяйте да посочите протокола за връзката http: // или https: //;
Използвайте таблицата със знаци, за която споменахме по-горе в началото на публикацията – това ще помогне за украса на описанието + подчертаване на важни моменти за потребителите;

Етикетите в YouTube

Видео маркери в YouTube
Искаме веднага да кажем, че не забелязахме силно влияние на таговете върху класирането, но забелязахме тяхното влияние в корелация с описанието.

В допълнение към търсенето на заявки в AdWords и Wordstat, препоръчваме да инсталирате разширението VidIQ, защото чрез него можете да разберете маркерите от видеото и канала на конкурентите:

Виждаме маркерите на всеки отделен видеоклип + виждаме списък с популярни тагове от цялата страница. Препоръчваме ви да разгледате всичко и да изберете най -подходящите за вашия конкретен видеоклип маркери.

Не забравяйте да промените заявката си за търсене, за да погледнете „от различен ъгъл“.

Не използвайте тагове на английски език, например „трафик“, „seo help“ – те не са за българската аудитория и можете да получите много разочаровани потребители за тях.

Полезни съвети:

Първо, съберете всички съответни заявки. И след това избираме от тях тези, за които оптимизираме видеото.
По -добре е да разделите етикетите на 4 групи (в реда на етикетите):
Описване на конкретен видеоклип (Пример: директиви robots.txt);
Серия (Пример: robots.txt);
Раздел (Пример: Техническа оптимизация);
Не трябва да има прекалено общи, безсмислени, неуместни тагове;
Вземаме маркери докрай (500 знака).

 

Съвети като опция в YouTube
Съветите са свързващ елемент. Поддържа се на компютър и мобилни устройства. Поставете се над видеото в горния десен ъгъл.

Съвети и препоръки в Youtube

Можете да използвате до 5 съвета за видеоклип. Използвайте намека не повече от 1 път за 1-2 минути, за да не утегчите потребителя, защото той просто ще започне да ги игнорира;
Проучете вашата аудитория. Опитайте се да й дадете най -подходящите улики в момента във видеото. Ако говорим за пренасочвания, дайте подсказка как да направите 301 пренасочване в htaccess;
Връзка към плейлисти. Това може значително да забави потребителя в канала;
Няма нужда да вмъквате намеци в самото начало на видеото, когато човекът все още не е получил това, за което е дошъл. Той ще ги игнорира.
Важно:

Добавяме съвети веднага към видеото и след няколко дни / седмици ги променяме – особено, ако сте пуснали интересен клип, към който има периодичен трафик.

 

Обърнете внимание на това, кога потребителите си тръгват от Вашия канал.  Трябва да разберете защо, какво не им харесва. И се опитайте да поправите ситуацията с помощта на подкани 5-10 секунди преди пика за друг видеоклип.

Крайни екрани и пояснения

Анотации. Ако имате малък процент гледания на мобилни устройства и телевизия. Смятате, че подканите не са ви достатъчни и трябва постоянно да показвате нещо на екрана.
Край скрийнсейвъри. Имате много гледания на мобилни устройства и телевизия. Не искате да се забърквате с неща, които не дават значителни резултати, и не искате да дразните потребителите.

Важно е да запомните да използвате крайни скрийнсейвъри във всеки видеоклип, за да увеличите максимално сесията за гледане на канала си.

Субтитри
Това е дословна транскрипция на вашето видео. Помага на YouTube да определи същността на видеоклипа + грижа за хората + ключови думи.

YouTube знае много за субтитрите!
Можете да направите това сами, ако имате много време, но повярвайте ни – вече в 10-20 минути ще прокълнете това занимание. 🙂

Съвети:

Обърнете специално внимание на ключовите думи при оптимизиране на субтитрите.
Няма нужда да пишете лъжи, буквално преписвайте гласа си.
Превод
Ако планирате да достигнете до аудитория на английски, немски, китайски, тогава имате нужда от 100% превод.  А в заявките можете да намерите заявки от тези езици, затова преводът на тях е възможно най -прост – Google Translate. Оказва се доста поносимо и бюджетно.

Мястото за снимане
Персонализирането в YouTube е последното нещо, за което трябва да помислите. Но ако се интересувате от София, като град на България, тогава бихме  Ви посъветвали да посочите град София, като място на създаване на клипа.

Финални думи, касаещи оптимизация на YouTube канал

Силен и добре популяризиран канал в YouTube ще доведе до много нови абонаменти, ще направи така, че лесно да попадате в полезрението на тези, които се интересуват от Вашето съдържание и ще Ви помогне да станете по-популярни в Глобалната мрежа.

Вярваме, че представената информация по-горе ще Ви бъде полезна.

Дано статията Ви е била полезна и интересна. Ако смятате, че ще е полезна на Ваши приятели и партньори, споделете я с тях!

Полезни и интересни статии, свързани с SEO и видеосподелянето

 • SEO UX/UI Инфлуенсър маркетинг – маркетинг на влиянието, това е бъдещето на рекламата: Към статията >>

 • SEO UX/UI Как да привличате повече последователи и абонати в социалните мрежи: Към статията >>

Материалът SEO оптимизация на YouTube канал е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-na-youtube-kanal.html/feed 0
SEO маркетинг https://w-seo.com/seo-marketing.html https://w-seo.com/seo-marketing.html#respond Thu, 29 Jul 2021 13:46:25 +0000 https://w-seo.com/?p=2849 В тази статия разглеждаме оптимизацията за търсачки като отделен маркетингов инструмент, който ви позволява да привличате потенциални клиенти за вашия бизнес от Интернет. Ще научите ценни неща, свързани с SEO маркетинг, какви са основните задачи, както и как точно работи маркетингът в търсачки. Приятно четене! Понятието SEO маркетинг Важно е да се разбере, че SEO […]

Материалът SEO маркетинг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

В тази статия разглеждаме оптимизацията за търсачки като отделен маркетингов инструмент, който ви позволява да привличате потенциални клиенти за вашия бизнес от Интернет.

Ще научите ценни неща, свързани с SEO маркетинг, какви са основните задачи, както и как точно работи маркетингът в търсачки. Приятно четене!

Понятието SEO маркетинг

Важно е да се разбере, че SEO маркетингът не е някаква форма на оптимизация за търсачки. Това е подход към развитието на фирмата, който използва инструменти за популяризиране на търсачки и др.

Концепцията и целите на SEO маркетинга

SEO маркетингът е преди всичко привличане на клиенти или целеви потребители от търсачките. Неговата задача е да използва търсачки за постигане на бизнес цели, а именно:

 • привличане на клиенти, служители или партньори;
 • подобряване на репутацията на компанията сред резултатите от търсенето (SERM);
 • увеличаване на броя на поръчките за определени стоки или услуги;
 • повишаване на доверието на целевата аудитория;
 • осигурете максимално покритие на марката;

В този случай източниците на трафик могат да бъдат не само органични резултати, но и други услуги на търсачките, като Google My Business, и работата се извършва както на самия сайт, така и на други ресурси, където може да се спомене вашата компания.

 

Маркетингови техники за търсачки

Маркетингът в търсачките използва следните инструменти:

 • вътрешна оптимизация за търсачки;
 • оптимизация на външни ресурси;
 • SERM – работа с репутацията на компанията в Интернет;

Вътрешната оптимизация трябва не само да увеличи видимостта на търсенето. Специалистите извършват и следната работа:

 • увеличаване на процента на конверсия;
 • работа по удобство за потребителите;
 • премахване на нецелевия трафик;
 • разширяване и персонализиране на функционалността на ресурса.

По този начин сайтът не само увеличава трафика, но започва да работи с посетителите много по-ефективно.

 

Специфики на SEO маркетинга

SEO оптимизацията в интернет маркетинга е един от най-ефективните инструменти за развитие на ресурси поради следните причини:

Той е универсален. Подходящ за популяризиране на почти всички видове бизнес и теми.
Позволява ви да настроите постоянен поток от целеви интернет потребители към сайта. Напредъкът, постигнат чрез оптимизация, не изчезва никъде и затова сайтът ще продължи да получава трафик от търсенето.
Това е най -големият източник на трафик, наличен в Интернет. Поне половината от всички посетители на сайта идват от търсене.
Трафикът за търсене е безплатен. Не е нужно да плащате за кликвания или реализации от страницата с резултати от вашата търсачка (SERP).
Привлича заинтересованите посетители. Интернет потребителите, които идват на сайта от търсенето, търсят сами вас, вашите услуги, стоки или информация в търсачката. Тези посетители се превръщат по -добре в потенциални клиенти или продажби.

 

Обобщение на статията

Външната оптимизация в маркетинга на търсачките не е само начин за подобряване на позицията на сайта. С негова помощ ресурсът получава и целеви трафик от сайтовете, където са публикувани връзките. За да постигнат това, специалистите съставят списък на посетените сайтове, които са свързани с популяризираната компания тематично, анализират своите посетители и подчертават тези с най -висок процент от целевата аудитория на клиента. След това те подготвят съдържание, което може да заинтересува целевата аудитория и се договарят за публикуване.

Ако сте решили да наемете дигитална агенция, която да изговти цялостна SEO оптимизация на Вашият сайт, то ние сме на Ваше разположение!

Полезни ресурси:

SEO оптимизация на сезонен бизнес – сезонен маркетинг

Какво представлява SEO маркетинговата кампания?

Материалът SEO маркетинг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-marketing.html/feed 0
Класиране на сайт напред в Google https://w-seo.com/klasirane-na-sait-napred-v-google.html https://w-seo.com/klasirane-na-sait-napred-v-google.html#respond Tue, 20 Jul 2021 07:16:47 +0000 https://w-seo.com/?p=2956 Класиране на сайт на предни позиции в Google – как да постигнем по-добро класиране? В редица публикации,  ние, екипът на Висео сме давали точни и ясни съвети за по-добро класиране в Google. Днес, 20 юли 2021 година сме подготвили нова порция съвети, чрез които значително да подобрите класирането на сайтовете, за които отговаряте, при това […]

Материалът Класиране на сайт напред в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Класиране на сайт на предни позиции в Google – как да постигнем по-добро класиране?

В редица публикации,  ние, екипът на Висео сме давали точни и ясни съвети за по-добро класиране в Google.

Днес, 20 юли 2021 година сме подготвили нова порция съвети, чрез които значително да подобрите класирането на сайтовете, за които отговаряте, при това без солиден бюджет.

Много наши клиенти ни питат: Как можем да се класираме в топ  3 на Google – в органичните резултати…

Именно на този въпрос ще отговорим, като Ви представим базови стратегии.

Бихме искали да обърнем вашето внимание на факта, че потребителите обръщат най-голямо внимание на резултатите, които са на първа страница, а на втора и трета, вниманието е минимално. Именно и поради тази причина все по-голяма част от аудиторията насочва енергията си и желае класиране в топ на Google.

Ако е необходимо да се издигне сайта, например, от третата страница на първата, тогава други фактори могат да бъдат от по-голямо значение. Например бавно зареждащите се ресурси ще загубят от факта, че се зареждат бързо, но на първата страница всички сайтове са бързи и скоростта вече няма значение там.

Можем да кажем, че има 3 важни групи: Линк билдинг, СЪДЪРЖАНИЕ и технически фактори.

СЕО оптимизация на сайт

Нека разгледаме заедно всичките тези групи, поотделно:

Линк билдинг – набавянето на качествени, релевантни връзки

Все по-голяма част от алгоритмите на Google отделят сериозно внимание на линковете, на връзките, които сочат даден сайт.

Линк билдинг е процес, по който се набавят качествени обратни връзки и се съставя добър линк профил.

Те трябва да са тематични, да не са с високо съдържание на спам и да са с добри показатели.

Показателите, на които трябва да обърнете внимание са: възраст на домейна, качество на съдържанието на сайта, от който ще получите обратна връзка, домейн и сайт авторитет, както и други, за които ще стане въпрос в друга статия.

 

Фактори за класиране на съдържанието

Потвърди се мнението, че Google предпочита повече съдържание, което обхваща изчерпателно темата на една страница. Този тип съдържание обикновено е задълбочени ръководства, уроци и разбивки. Анализ на топ 30 резултата установи, че с всяка позиция по-близо до върха на резултатите от търсенето резултатът за текстово и графично съдържание се увеличава с една точка. Връзката между пълнотата на съдържанието на сайта и класацията на Google е вярна както за настолни компютри, така и за мобилни устройства.

Тук е мястото да споменем, че КОЛИЧЕСТВОТО не е толкова важно, колкото КАЧЕСТВОТО !

Основният критерий  не е обемът на текста, а степента на неговата полезност за потребителя, която се определя от поведенчески фактори.

Технически фактори

Буквално вчера имахме обаждане от разярен клиент, на който преди 4 години сме му правили сайт, и този клиент ни се накара хубаво, тъй като скоростта на зареждане на сайта му, показва 65 % от 100%.

Естествено, клиентът ни не е на абонаментна поддръжка, а просто му бяхме направили сайт и толкова.

Досещате се, че явно е прочел  някоя статия, може би от нашата страница, или от друг сайт за дигитален маркетинг и разярен ни направи на две стотинки, защото неговият сайт не е 100 % бързо зареждащ се.

От това следва да кажем, че един сайт, ако му липсват останалите фактори, колкото и бърз да е, то едва ли ще покори топ 3 на Google SERP., но въпреки всичко е важно да се зарежда бързо.

Не забравяйте, че добрата скорост не е необходима за Google, а за вас – за конвертиране на посетители.

Това е един от важните технически фактори. Другият фактор е сайтът да е с отзивчив дизайн, да се отваря еднакво добре и на мобилни устройства, и на компютри, на игрови конзоли, ако щете, и на всякакъв друг тип devices.

Освен всичко, казано до този момент, сред техническите фактори спадат и:

 • добрата навигация на сайта;
 • възможността да се уголемява и намалява шрифта;
 • изображенията и видеата да са информативни, ценни за публиката;
 • микромаркиране;
 • структура на URL адресите;

Важни акценти

Вместо общо резюме Ви  предлагаме кратки заключения относно анализа на факторите, които определят позицията на интернет ресурс на първата страница на Google през 2021 г .:

По-високият общ авторитет на домейна прави по-вероятно да бъдете в топ 3 в Google.
Авторитетът на отделна страница има малко значение.
Обратните връзки са важни – броят им оказва значително влияние върху позицията в резултатите от търсенето.
Обратните връзки от различни ресурси са по-важни от връзките от един и същи  домейн.
Потвърдена е връзката между пълнотата на съдържанието и класирането на сайта в SERP. Обемът на текста тук е вторичен, основният критерий е полезността на съдържанието, определено от поведенчески фактори.
Ключовите думи в етикетите Title и H1 ще ви помогнат да стигнете до първата страница, но няма да ви помогнат да се изкачите по-високо в нея.
Времето за зареждане на страницата не влияе на горната позиция. За да стигнете до първата страница обаче, трябва да поддържате скорост не повече от 1,65 секунди.
Влиянието на размера на HTML страница върху разпространението на първата страница с резултати от търсенето не е установено. Ситуацията тук е подобна на ситуацията със скоростта на изтегляне. Основното нещо е, че потребителят не чака.
Има малък ефект от дължината на URL адреса върху най-добрите класации. Кратките и разбираеми от човека адреси имат малък приоритет.
Микро маркирането не влияе върху образуването на горната част, но подобрява видимостта на фрагмента и увеличава неговата кликаемост.
Времето на потребителя на сайта ясно отразява позицията на сайта в резултатите от търсенето. Заедно с други поведенчески характеристики, това има ключово влияние върху формирането на ТОП-3.

 

Полезни ресурси:

Класиране на сайт на по-предни позиции в Google

 

Интернет реклама в Google

Материалът Класиране на сайт напред в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/klasirane-na-sait-napred-v-google.html/feed 0
Интернет реклама в Google https://w-seo.com/internet-reklama-v-google.html https://w-seo.com/internet-reklama-v-google.html#respond Fri, 16 Jul 2021 05:51:43 +0000 https://w-seo.com/?p=2960 Можете да рекламирате услуга/продукт в Google по два основни начинана, а именно: 1. Чрез рекламната платформа Google Ads, позволяваща контекстуална реклама За да привлечете нови клиенти към даден сайт, имате възможност за поставяне на платени реклами. Това се прави с помощта на специални програми за плащане, предлагани от операторите на търсачките. Програмата за плащане, която […]

Материалът Интернет реклама в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Можете да рекламирате услуга/продукт в Google по два основни начинана, а именно:

1. Чрез рекламната платформа Google Ads, позволяваща контекстуална реклама

За да привлечете нови клиенти към даден сайт, имате възможност за поставяне на платени реклами. Това се прави с помощта на специални програми за плащане, предлагани от операторите на търсачките. Програмата за плащане, която ви позволява да показвате реклами в резултатите от търсенето, е Google Ads. Платените реклами се показват над обикновените резултати от търсенето (в лявата колона) и вдясно от списъка с резултати. В технически жаргон такива програми се наричат ​​още платено включване.

Google Ads (старото наименование  е AdWords) е уеб платформа, която рекламодателите могат да използват за поставяне на насочени онлайн реклами под формата на текстови реклами, банери или реклами с продуктови обяви в рекламна мрежа. Днес тази система е най-голямата мрежа за онлайн реклама в света. Google генерира почти цялата си печалба чрез контекстни реклами.

 

Как работи платформата на Google ?

По ред причини потребителите, ползващи търсачката Google (тук е мястото да споменем, че тя е най-популарна в България)  търсят различни неща в търсачката, като продукти, услуги или друга информация. За да направите това, трябва да въведете заявка за търсене в Google (може да бъде една или повече думи). Вие решавате при кои заявки за търсене да се показва вашата реклама в Goole Ads.  За оптимални резултати е добре предварително да  дефинирате думите си за търсене (така наречените ключови думи) в профила си в платформата. Изборът на ключови думи е от решаващо значение за успеха на вашата кампания.

Какви ключови думи използват потребителите, за да намерят вашата услуга или продукт?

Имайки предвид този въпрос, трябва да изберете думите за търсене, които ще присъстват във вашата целева група, за да избегнете загуба и следователно ненужни кликвания. С допълнителни функции като регионални ограничения, час и ден, език и възраст, вашата целева аудитория може да бъде стеснена още повече.

Тук е важно да споменем, че се съставя семантично ядро, като се анализират най-важните ключови думи за Вашият бизнес и по този начин кампанията би била максимално ефективна.

 

Видове рекламиране в Google Ads (AdWords)

Рекламната система на Google предлага на рекламодателите различни видове реклами, които могат да бъдат съобразени с техните маркетингови резултати:

Текстови реклами. Тези двуредови реклами са класическа форма на рекламиране от Google Ads. Те се състоят от заглавие, рекламен текст и дисплейна връзка. Заглавието е с дължина 25 знака, рекламният текст е общо 70 знака (равномерно разположени на два реда), а връзката  е дълга 35 знака. Специални знаци не могат да се използват в рекламния текст. Удивителните или въпросителните знаци могат да се появят само веднъж.

Текстовите реклами, които се показват чрез Реклами, се показват до, над или под редовните търсения, както и над търсенията на изображения и на уебсайтовете на издателите в мрежата на Google Ads.

Рекламни банери. Тези графични реклами могат да се показват в рекламната мрежа на Google и да се показват на партньорски сайтове, които са регистрирани в Google Ads. Разрешени GIF или Flash формати. Банерите могат да бъдат създадени с помощта на вашите собствени настройки или с помощта на вашите настройки на AdWords.

Видео реклама. Рекламодателите могат да рекламират, като използват свои собствени видеоклипове или филми в YouTube или в отделни клипове или канали.

Реклами за продажба на стоки. Това са теоретично класически графични рекламни продукти. Такава реклама се състои от изображение на продукта, името на продукта, цената и евентуално кратък рекламен лозунг или бележка. Новото е, че тази информация не се коригира от самата реклама, а трябва да бъде включена в списъците с продукти, които рекламодателят качва в Google Merchant Center. Профилът в AdWords се използва само за определяне на кои групи продукти или кои продукти трябва да се показват.

Динамични реклами при търсене. Тези реклами при търсене не са предварително инсталирани или предварително написани, а се генерират динамично от системата на AdWords. Рекламата се основава на съдържанието на уебсайта на рекламодателя.

Call-to-call: Тази опция предлага на потребителите възможността да започнат разговор с компанията с едно щракване. Например за текстови реклами можете да добавите желания телефонен номер.

 

Какво не можете да рекламирате в системата за реклами на Google ?

Има конкретни правила за рекламиране в Google Ads, които се различават в различните държави. Например платформата на AdWords не рекламира оръжия, тютюн или упойващи вещества. Ограниченията важат и за храни и алкохол само за възрастни.

По-строги ограничения важат и за онлайн аптеките, трябва да получите положително одобрение от Google, преди да започнете да продавате лекарства.

Съществуват и строги ограничения за използването на търговски марки. Ако искате да рекламирате и използвате марката, трябва да подадете заявление и да получите разрешение за използване на марката от собственика. Неизползването на маркови термини може да повлияе отрицателно на разположението на рекламите и да доведе до изключително високи цени на кликване.

Обобщение, касаещо контекстуална реклама, полвзвайки платформата Google Ads

Трябва да признаем, че дава добри резултати, когато се касае за бързо налагане на продукт, услуга, стока, но и ефектът спира тогава, когато кампанията се спре.

С други думи, остатъчният ефект е много кратък и малък.

Ние, екипът на Висео препоръчваме да насочите енергията си за класиране на сайт, предлагащ услги, стоки, продукти в органичните резултати на Google

2. Чрез класирането в Google на по-предни позиции, познато като SERP (Search Engine Rank Position)

Няма как да не започнем този раздел със следното изказване: Потребителите имат по-голямо доверие в органичните резултати, отколкото в платените.

Например, след наши проучвания сме установили, следното: Ако 100 потребителя търсят дадена фраза, и на тях им се показва платен резултат, но в оргачините потребителят го няма на първа страница, то от тези 100 човека, 90 търсят дори на втора страница, а само около 10 кликат на платената реклама, за която стана въпрос в първата точка на днешната статия.

Естествено, това означава, че масовата аудитория вярва и се доверява предимно на органичните резултати.

Ето и как да класирате сайт на по-предни позиции в Google SERP:

Сайтът Ви трябва да е добре структуриран

Трябва да притежавате сайт, който е оптимизират, и като скорост, и като съдържание, да е с добра навигация, която да улеснява читателите, да е удобен за ползване от различни устройства и да е създаден предимно за  ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!

Създаването на качествено съдържание ще Ви помогне да преборите конкуренцията

Създаването на висококачествено съдържание се счита за една от най-важните насоки при оптимизирането на сайтове. Въпросът обаче остава отворен за това какво може да се счита за качествено съдържание и как това качество може да бъде измерено.

В случай на маркетинг на съдържание е много лесно да се изгубите в често срещани фрази и да пренебрегнете важни неща.

Отчетите често се считат за показател на суетата в смисъл, че не винаги помагат за увеличаване на рентабилността на бизнеса. Но в същото време репостовете са ясно доказателство за полезността на съдържанието. Например репост от признат лидер в бранша ще привлече вниманието към вашата марка или бизнес.

От друга страна, оптимизирането на вашето съдържание за класиране в търсачките ще отнеме много време, преди да се получат осезаеми резултати, а промените в класирането на Вашият сайт може да бъде трудна задача, т.е. да не видите бързо промени в положителен аспект.

В идеалния случай вашето съдържание се класира добре в търсачките и лесно се споделя в социалните медии. Но като се имат предвид ограниченията във времето и разходите, на кой показател трябва да се обърне повече внимание, когато търговецът е изправен пред такъв избор?

Ние сме писали в много други статии за това, как да създавате интересно съдържание. Днес искаме да Ви обърнем внимание на актуализирането на старо съдържание, на съдържание, което все още дава полезна информация, но трябва да се обнови.

Предимства и недостатъци на оптимизирането на съдържанието за повторни публикации

Плюсове:

Актуализирайте стари статии често. Не е лоша идея да добавите най-долу и следното изречение: Последна актуализация: 16 юли 2021 година, 8.36 часа.

Repost (социален сигнал) е основният показател, че вашата аудитория счита съдържанието достатъчно ценно, за да го сподели. Колкото повече репостове получава материалът, толкова по-голяма е вероятността съдържанието да стане вирусно.
Repost също показва, че читателят се съгласява с вашата гледна точка или го намира за провокативен. В САЩ 45% от възрастните потребители споделят съдържание в социалните медии, ако са съгласни с мнението на автора.
Споделеното съдържание също може да бъде интересно, забавно или просто привлекателно за потребителите. Това означава, че създавате съдържание, което резонира с вашите читатели и целева аудитория.

Съдържанието за повторно публикуване е веднага публично достъпно и може да доведе до незабавно увеличаване на трафика.
Често съдържанието, публикувано в социалните медии, се допълва с коментари и други начини за получаване на информация за целевата аудитория, както и контроли за създаването на генерирано от потребителите съдържание.

Минуси:

Често възвръщаемостта на съдържанието в социалните медии е трудна за обективна оценка.
5 от 10 потребители само четат заглавието на статия, преди да я споделят. Това означава, че броят на повторните публикации не винаги отразява качеството на определен материал.
Органичният обхват намалява на много платформи, което затруднява получаването на съдържание до вашата целева аудитория.

 

Предимствата на SEO оптимизацията за търсачки

Плюсове:

Като правило, при добро класиране на съдържанието, средствата, инвестирани в SEO оптимизация, ще се изплатят, като останат на първите позиции за дълго време.
Преминавайки към ключови заявки, ще привлечете хора, които потенциално се нуждаят от такова решение или информация, която предоставяте.
Високите класирания в SERP осигуряват по-голяма степен на доверие. 71% от потребителите на търсачките се ограничават до първата страница с резултати от търсенето.
Самият процес на избор на ключови думи за SEO класиране ще ви помогне да разберете какво наистина иска вашата аудитория.

Чрез добро класиране в Google SERP ще подсигурите дълготрайни потреибтели, с голям остатъчен ефект.

 

Минуси:

За нови сайтове и свежо съдържание достигането до първите позиции в резултатите от търсачката е трудно. По-старите страници (понякога с по-малко ценно съдържание) често изпреварват новите. От тази гледна точка високите позиции в резултатите от търсенето не винаги отразяват качеството на материала.
Google редовно променя алгоритмите си за търсене и вие трябва да сте подготвени за това.
Коефициентът на възвръщаемост на инвестицията в промоция е трудно да се определи веднага, тъй като появата на резултати от оптимизацията може да отнеме до 6 месеца
SEO оптимизация – процесът може да бъде усложнен от висока конкуренция в определена ниша или индустрия.

 

Финални думи, касаещи Иннтернет рекламата в Google

Както и при традиционният маркетинг, няма прост отговор на въпроса за приоритетите на Интернет рекламата. Дали трябва да се съсредоточите върху класирането при търсене, повторните публикации или други показатели за оценка на дейностите по маркетинг на съдържание, зависи от контекста.

Задавайки прост въпрос: „Кой според вас е най-добрият показател за ефективността на съдържанието във вашата конкретна компания?  Платената реклама в Google  или добро класиране при  резултати от търсенето? “ ще можете да прецените, на кой тип реклама онлайн да обърнете по-сериозно внимание.

За някои търговци позициите в резултатите от търсенето са важни, за други репостовете свидетелстват за успеха на кампанията. Като цяло най-добрият показател би бил този, който отразява целите на бизнеса.

Ние често съветваме клиентите да действат по следния начин: Да планират солиден бюджет за Интернет реклама и да го разпределят пропроционално.

С други думи, ако приемем, че сте управител на компания и желаете добро присъствие в Интернет, то Ви съветваме да участвате и в платените резултати на Google, и да си подсигурите предни позиции в органичните, т.е. да сте напред в Google резултатите от търсенето.

Материалът Интернет реклама в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/internet-reklama-v-google.html/feed 0
5 съвета за оптимизация на сайт за Google https://w-seo.com/5-saveta-za-optimizatsiya-na-sayt-za-google.html https://w-seo.com/5-saveta-za-optimizatsiya-na-sayt-za-google.html#respond Sun, 11 Jul 2021 14:45:58 +0000 https://w-seo.com/?p=2958 SEO оптимизация за Google Когато разработвате и попълвате уебсайт със съдържание, той трябва да бъде внимателно и стратегически оптимизиран. Когато Google bot обхожда уеб собственост, той отчита много различни фактори, включително съдържанието на страницата, URL адреса на страницата, линк билдинг профил, както и много други. Като цяло от Google твърдят, че има над 200 фактора […]

Материалът 5 съвета за оптимизация на сайт за Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

SEO оптимизация за Google

Когато разработвате и попълвате уебсайт със съдържание, той трябва да бъде внимателно и стратегически оптимизиран. Когато Google bot обхожда уеб собственост, той отчита много различни фактори, включително съдържанието на страницата, URL адреса на страницата, линк билдинг профил, както и много други. Като цяло от Google твърдят, че има над 200 фактора за класиране (както на страницата, така и извън нея) ).), на които търсачката  обръща внимание.

Тъй като никой не знае кои са повечето от тези фактори, трябва да се направи опит да оптимизираме това, което знаем, и най-важното, да улесним Google да индексира сайта. Ако търсачката не може да разбере за какво става дума в сайта или не може да определи фокуса му, тя няма да даде приоритет на страниците.

И така, има 5  неща, които се приемат добре от  Google и е добре да  вижда на всеки сайт и за които на практика е известно, че подобряват класирането в органичното търсене на даден проект.

 1. Сайт, удобен за мобилни устройства

Основният инструмент, чрез който хората получават достъп до Интернет, е смартфон. Но освен това Google поддържа и друго отделно класиране при търсене, в зависимост от това дали търсенето се извършва от смартфон или не?

Google предпочита страници, които са „удобни за мобилни устройства“. Правилната оптимизация на сайта предполага визуална адаптация на ресурса за съвременни мобилни устройства.

Google също има безплатен инструмент за определяне дали сайтът ви разполага с версия за мобилни устройства, хубаво е да го ползвате.  Ако сайтът не е „насочен“ към мобилни устройства, то това трябва да е основната задача при неговото разработване. През май 2018 г. беше пусната нова актуализация на алгоритъма на Google, която допълнително увеличи класирането на уеб проекти, оптимизирани за смартфони.

Важно! В предишна статия представяме съвети за това, дали мобилната версия на сайта ви да бъде на отделен поддомейн, или е добре да бъде респонсив дизайн, като сайта да се отваря автоматично спрямо устройството, от което е отправена заявката! Съветваме Ви да намерите тази статия и да я прочетете, заслужава си.

2. Скорост на зареждане на сайт

Да, уважаеми читатели, днес, средата на 2021 година всички имаме достъп до Интернет. Нещо повече, скоростта ни е изключително висока. С други думи, благодарение на високата скорост, с която сме свързани с  Глобалната мрежа, нямаме проблем да отворим и тежък сайт.

Но дали това е добре за класирането?

Според статистиката, която може да се види в кабинета Webmaster Tools, се приема, че продължителността на вниманието на човек, насочено към дадена страница, е не повече от 8 секунди. Това обаче не е съвсем вярно. Ние сме склонни да бъдем нетърпеливи и бързо да преминем към други SERP, ако сайтът се зарежда бавно.

Това е една от причините, поради които Google започна да пуска страници, които се зареждат бавно в резултатите от търсенето. По-конкретно, търсачката дава приоритет на страниците с по-бързо зареждане и увеличава позициите им в резултатите от търсенето.Скоростта на зареждане на сайт е основен елемент днес, за повечето SEO оптимизатори. Много важно е сайтът Ви да се отваря бързо,  за привличането на мобилен трафик.

Google има инструмент за измерване на скоростта на страницата: той ще оцени вашия сайт както за мобилни устройства, така и за настолни компютри. С този инструмент ще получите и съвети как да подобрите скоростта на изтегляне.

Естествено, ако разполагате с бюджет за оптимизиране на сайт, ние можем да се заемем и да го оптимизираме.

3.Структурирана маркировка

Забелязали ли сте, че някои от връзките в резултатите от търсенето с Google (в горната част) съдържат снимки, оценки, отзиви, видеоклипове и много други допълнителни функции? Това предполага, че такива сайтове използват структурирана маркировка.

Структурираната маркировка, известна също като кодове на схеми, е анотация на съдържанието, която дава възможност на уеб роботите да разберат конкретни части от информацията. Например можете да кажете на Google, че определена част от текст е име на продукт, рецензия, статия в новина, информация за контакт и т.н. След това Google използва тази маркировка, за да създаде подобни резултати от търсенето.

Структурираната маркировка е най-важна за местните фирми, които популяризират своите услуги в Google и искат да се позиционират на върха на SERP за локално търсене.

4. Набавете си качествено съдържание, както вътрешно, така и такова с препратки от външни източници

Оптимизацията на даден сайт зависи до голяма степен от качеството на съдържанието. Добрата структура и технически бекенд не са единствените неща, които повишават ранга на вашата страница. Съдържанието също играе важна роля. Можете да прочетете как да създавате уникални статии тук.

Доброто съдържание от гледна точка на Google предполага няколко правила:

 • Уникално съдържание
 • Съдържанието да е достатъчно голямо, за да предаде качествена и надеждна информация
 • Редовни актуализации
 • Съдържание, достатъчно богато за днешните стандарти за съдържание (включва снимки, видеоклипове и т.н.)
 • Съдържанието трябва да е лесно за разбиране и да не е твърде остаряло. Google също предпочита по-обемния текст.

Също така е важно да упълномощите хората да споделят вашето съдържание в социалните медии. Най-лесният начин да направите това е да включите бутоните за социални медии в публикациите си. В зависимост от вашата компания можете да се възползвате и от поддържането на активно социално присъствие. Това е особено важно за B2C компаниите, които искат да се свържат с хората чрез Facebook и Twitter.

5. Robots.txt, канонични тагове и странициране

Google не харесва дублирано съдържание, но някои сайтове, като сайтовете за електронна търговия, често имат множество връзки, сочещи към една и съща информация. Старият начин да се поправи това е да се използва файл robots.txt, но това може да е проблемно.

Да приемем, че имате два URL адреса, сочещи към едно и също съдържание и има външни сайтове, които водят към двете страници. Ако кажете на Google да не индексира един от сайтовете, роботът няма да измери стойността на връзките, идващи към блокирано съдържание.

Google и други търсачки са измислили решение, известно като каноничен маркер. Canonical таговете ще кажат на скенера, че копие на съдържанието с тази стойност е правилно, и по същество добавят стойност към всички външни връзки към желаната страница.

Каноничните тагове са необходими предимно за сайтове за електронна търговия, които често имат една и съща или почти една и съща информация (напр. Филтриране на продукти) на много места. Това не са единствените опции, но те работят за повечето сайтове.

Да покорим върховите позиции в Google заедно ?

Що се отнася до SEO оптимизация на сайт, тези съвети са само върхът на SEO айсберга.
Има много други фактори като:

 • Изграждане на качествени препратки
 • Работа с Google Analytics за SEO ефективност
 • Модерен UX дизайн
 • Вътрешна връзка
 • Маркиране на изображението
 • Нови функции на Google (като My Business)
 • Много други

Важно е да кажем, че имате ли желание за развитие на проектите си, то ще успеете. Ако имате затруднения, спокойно можете да потърсите съдействие от SEO експерти.

Естествено, търсенето на добри оптимизатори може да започне, поисквайки оферта от нашите специалисти.

Съветите в тази статия ще ви дадат солидна основа за бъдещата ви SEO работа.

Ако не се придържате към тези основи при разработването и популяризирането на вашия сайт, по-късните методи, като линк билдинг, ORM, може да са безполезни. Затова не забравяйте да проверите дали вашият сайт използва инструментите, обсъдени по-горе. Така ще разберете колко правилно е извършена оптимизацията на сайта и какви са шансовете ви да влезете в ТОП при резултатите на търсачката, която е лидер в България.

 

Препоръчваме и следните материали:

SEO

SEO оптимизация на сезонен бизнес – сезонен маркетинг

Материалът 5 съвета за оптимизация на сайт за Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/5-saveta-za-optimizatsiya-na-sayt-za-google.html/feed 0
SEO оптимизация на сезонен бизнес – сезонен маркетинг https://w-seo.com/seo-online-sezonen-biznes.html https://w-seo.com/seo-online-sezonen-biznes.html#respond Thu, 08 Jul 2021 05:45:55 +0000 https://w-seo.com/?p=2951 Сезонен маркетинг – как да подсигурите добра печалба през сезона, който дълго време чакате? Сезонният бизнес се наблюдава най-вече в морските курорти, на места,  които привличат интерес  през зимата, например Банско, Пампорово, Боровец, Витоша и други. В онлайн бизнеса, за сезонни магазини се смятат тези, които предлагат сезонни стоки. Въпросът сега е, как да направите […]

Материалът SEO оптимизация на сезонен бизнес – сезонен маркетинг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Сезонен маркетинг – как да подсигурите добра печалба през сезона, който дълго време чакате?

Сезонният бизнес се наблюдава най-вече в морските курорти, на места,  които привличат интерес  през зимата, например Банско, Пампорово, Боровец, Витоша и други.

В онлайн бизнеса, за сезонни магазини се смятат тези, които предлагат сезонни стоки.

Въпросът сега е, как да направите така, че онлайн магазинът да продава целогодишно. Другият важен въпрос е: Как да направите така, че да изпреварите конкуренцията, когато Вашият сезон настъпи.

Именно на тези въпроси ще отговорим ние, опитните експерти на Висео.

Приятно четене.

Дефиниция на сезонен онлайн бизнес

Нека започнем с дефиниция за сезонен онлайн бизнес.  Това е този бизнес, който работи само през даден сезон, било то лято, зима, есен, пролет. Естествено есен и пролет най-често биват изолирани, тъй като в България туризмът можем да го разделим на два основни типа, що се касае сезоните, а именно – летен туризъм, или т.нар. морски туризъм, или планински, който е през зимата.

Това автоматично означава, че ако имате ресторант, традиционен бизнес, на плажната ивица, например, то трябва сериозно да помислите за SEO на локален бизнес, за да направите така, че когато клиент потърси ресторант за вечеря, например, то Вие да сте сред първите, които да му се предложат.

Ако приемем, че сте собственик на електронен магазин, предлагащ сезонни продукти, например СКИ ЕКИПИРОВКА, тогава също трябва да вземете предвид някои важни фактори.

Е, за дефиниция на сезонен онлайн бизнес можем да определим, че това е този бизнес, който предлага сезонни стоки  / услуги.

Това може да бъде, както по-горе споменахме магазин за ски екипировка, магазин за бански костюми, магазин за кожени палта и др. Може да бъде и традиционен бизнес, който приема посетители само през зимата ,или само през лятото.

Сезонният маркетинг е насочен към приспособяване на вашите онлайн маркетингови кампании към текущите събития. С други думи, насочване към важни събития и национални или глобални празници за вашата индустрия. Сезонният маркетинг е свързан с разглеждането на календара, идентифицирането на подходящите възможности и използването им.

Как да популяризираме онлайн магазин, предлагащ сезонни артикули?

В този случай внимателно трябва да помислите, дали да не предложите на клиентите си продукти, които биха се купували и целогодишно. Ако сте решили, въпреки обстоятелствата, да продължите да предлагате сезонни артикули, то тогава през времето, в което имате по-малък оборот, би било страхотно, ако наблегнете на онлайн маркетинг решенията.

С други думи, когато сте извън сезона, популяризирате сайта си, за да може, когато настъпи точния сезон, да сте пред конкуренцията.

Естествено, можете да сторите това, следвайки следните стъпки:

 1. Когато не сте в активния сезон, продължавате да поддържате сайта, да добавяте ново съдържание, не е задължително това да са нови продукти. Например, ако продавате ски ръкавици, не е удачно през лятото да пускате нов артикул, тъй като заинтересованите лица ще бъдат много малко, затова по-удачно би било да публикувате статии в секцията БЛОГ, като предлагате модели продукти, които потребителите могат да очакват през предстоящия сезон.
 2. Линк билдинг – не бива да се спира с процеса по набавяне на качествени линкове към Вашият онлайн магазин.
 3. Други – като под други се има предвид всякакви стратегии, водещи до нови клиенти. Спокойно можете да настроите и контекстуална реклама, тъй като извън сезона цената на ключова дума би била много изгодна, но с това действие ще можете да наложите даден бранд.

Как да популяризираме бизнес, предлагащ услуги само през лятото/зимата?

Ако сезонът Ви е настъпил, то е време за печалба. Трябва да възстановите загубите през останалите три сезона, които са Ви отнели много енергия, ресурси, инвестиции.

Време е за действие.

 1. Потърсете местни информационни агенции, сайтове с много читатели, инфлуенсъри с публика, която е сходна на Вашата и поискайте оферта от тях. Промотирайте бизнесът си.
 2. Подсигурете си позитивни отзиви в Google Local Business. Ако не присъствате, то веднага поправете тази грешка. Добавете обекта си като локален обект и карайте доволните клиенти, желаещи да оставят отзив, да го сторят.
 3. SEO на официалната страница. Направете така, че да сте сред първите в резултатите, при отправяне на заявки. Много силно и важно е, когато се касае за хотел. Например, ако предлалгате хотел и настаняване, и сте собственик на такъв в Гърция, то именно чрез добро SEO можете да си подсигурите 100 % натовареност през целия сезон.
 4. Възползвайте се и от сайтовете, предлагащи промо оферти. Все още много клиенти търсят настаняване чрез намаление, като причината я знаете, а именно – ниските доходи на по-голямата част от българите.
 5. Разни – като под разни се има предвид всякакъв тип онлайн и офлайн реклама за промотиране на бизнесът Ви през активния сезон.

Какво да правите, когато не е активен за Вашият бизнес сезон?

В никакъв случай не бива да се отпускате, тъй като Вашите конкуренти действат. През неактивният сезон можете да продължите с SEO оптимизация на сайта, който е официален, да умуват естратегия, която да приложите дни преди да настъпи сезонът.

 

Финални думи, касаещи популяризация на сезонен бизнес онлайн

Никак не е лесно да подсигурите предимство пред конкуренцията в Интернет средата, като причината за това е огромната такава. Но, ако сте предприемчиви, отделите бюджет за онлайн реклама и SEO, нещата ще се случат.

Естествено, трябва да попаднете на правилната компания, на екипът, който да изгради SEO стратегия, на хора, които ще заработят за Вас и ще направят така, че БИЗНЕСЪТ ВИ да се откроява от останалите такива.

Всичко, което трябва да направите, е да наблюдавате тенденциите в търсенето. В зависимост от времето на годината или празниците, някои заявки ще водят тенденциите в резултатите от търсенето и социалните мрежи. Това означава, че интересът на потребителите към конкретни теми се увеличава с определен период от време.

Направете сезонен залог на SEO и направете проучване на ключови думи. Това ще помогне да се определи посоката на сезонните тенденции. Изследването ще предостави необходимите данни, с които можете да изберете най-добрите опции за ключови думи с приличен обем на търсене.

 

Ние, екипът на w-seo.com сме готови да приемем заявки за нови клиенти, които желаят по-добро класиране в Google, респективно повече клиенти по естествен / органичен път.

 

Ако сега е настъпил Вашият сезон, то ние Ви пожелаваме успешен такъв!

 

Материалът SEO оптимизация на сезонен бизнес – сезонен маркетинг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-online-sezonen-biznes.html/feed 0
Линк Билдинг – Как да използвате SEO връзки и да останете на първа страница в SERP https://w-seo.com/link-bilding-seo-vruzki.html https://w-seo.com/link-bilding-seo-vruzki.html#respond Tue, 06 Jul 2021 08:27:14 +0000 https://w-seo.com/?p=2949 Линк Билдинг – Как да използвате SEO връзки и да останете на първа страница в SERP Как да разберем дали връзката е лоша или не SEO линковете или, както ги наричат ​​още, препратки са един от предишните начини за популяризиране на сайт в резултатите от търсенето. Как SEO специалистите извършвахме линк билдинг услуги преди? бяха […]

Материалът Линк Билдинг – Как да използвате SEO връзки и да останете на първа страница в SERP е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Линк Билдинг – Как да използвате SEO връзки и да останете на първа страница в SERP

Как да разберем дали връзката е лоша или не

SEO линковете или, както ги наричат ​​още, препратки са един от предишните начини за популяризиране на сайт в резултатите от търсенето. Как SEO специалистите извършвахме линк билдинг услуги преди?

бяха създадени няколко портала – един основен и няколко полупразни, с малка доза съдържание;
бяха публикувани връзки към различни страници на популяризирания ресурс от сайтове за поддръжка;
още няколко препратки към основния сайт бяха закупени на специални борси за каталози.
От Google смятат, че популяризираният сайт е полезен, тъй като има толкова много връзки към него, и го издават в резултатите от търсенето над другите. Разбира се, всъщност бяха взети предвид и „теглото“ и други параметри на линковете, но конвенционално всичко работеше така.

Това не е като лоялна конкуренция и загриженост за потребителите: в резултат първите места в резултатите от търсенето бяха заети от ресурси с безполезно съдържание, но любопитни и с много линкове.
Уебмастъри. Търсачките започнаха да се борят с този метод за SEO оптимизация – те не взеха предвид влиянието на борсите, те изчислиха качеството на донорските сайтове. В резултат на това те създадоха специални филтри и започнаха да изпращат нечестни страници до забраната.

Как да се разбере, дали един линк е лош, или добър? Това е добър въпрос, на който отговор ще научите сега.

 • Ако препратката не е от тематичен сайт, то може да се счита, че тя е лоша.
 • В случай, че сайтът, от който имате линк  е с висок SPAM SCORE рейтинг, то това също означава, че не е добре да имате въобще линк от него.
 • Неестествен линк също не е добро решение за Вас, ако искате да имате ефективен и качествен линк билдинг на сайта си.

Какви действия трябва да предприемете, за да изчистите сайтовете си от лоши линкове?

Ако имате спад в позициите, трябва да потърсите съдействие за линк билдинг и да се направи детайлен анализ.

Ако дълго време нямате добри резултати, то тогава помислете за причините за влошаване позиционирането в Гугъл.

Ако нищо не се е променило за един месец, опитайте отново да почистите списъка с входящи линкове. Пишете на собствениците на сайтовете, които водят към вас, умолявайки ги да премахнат тези линкове, които мислите, че са вредни за Вас.

След премахване на споменаванията, филтрирането ще изчезне от „Уеб администратора“ след един или два месеца. Но това не означава, че сайтът веднага ще възстанови позицията си в резултатите от търсенето. Пълният изход от забраната ще трябва да изчака още няколко месеца.

Периодични SEO дейности, които да извършвате

За да сте спокойни, то трябва да проверявате периодично за някой, дали не Ви е цитирал от лош сайт, с лоши параметри. Използвайте функцията за отхвърляне на обратна връзка – Google просто няма да брои „лоши“ споменавания, ако поискате от услугата да го направи.

Ако нямате опит в Линк билдинг и в SEO, като цяло, то по-добре поверете тази, нелека задача на опитни линк билдинг експерти.

Как да правите качествен линк билдинг, който да дава резултати?

Забравете SEO практиките, които са работили преди десет години и сега са митове. За успешното популяризиране на нов сайт са необходими връзки, но не от спам ресурси или борси. Ето как работят органичните SEO връзки сега:

Намирате ресурс, който има вашата потенциална целева аудитория.
Свъзвате  се със собственика на сайта и  уговорете публикуване на статия с линк.
Подготвяте интересно и полезно съдържание: текст, инфографика, видеоклипове или фото , няма значение.
Публикувайте заедно с линк към вашия сайт.
Потребителите изследват страницата. Ако имат чувството, че авторът на материала е готин в темата си, те отиват на вашия сайт.
В него трябва да има още по-полезно съдържание – търсачките отчитат така наречените поведенчески фактори, тоест колко време е прекарал посетителят на сайта, колко страници е прочел и с какво е взаимодействал.

 

Ако търсите още полезни съвети, касаещи SEO оптимизация и Линк Билдинг, то тази категория е точно за Вас.

Материалът Линк Билдинг – Как да използвате SEO връзки и да останете на първа страница в SERP е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/link-bilding-seo-vruzki.html/feed 0
От къде идват клиентите в Интернет ? https://w-seo.com/ot-kude-idvat-klientite.html https://w-seo.com/ot-kude-idvat-klientite.html#comments Tue, 06 Jul 2021 08:01:25 +0000 https://w-seo.com/?p=2945 От къде идват клиентите онлайн? Интернет започва с търсачките, а ако говорим за България, както и редица страни в Източна Европа, както и в Германия и Западна Европа, то с Google. Съответно, за да привлечете клиенти от тази търсачка, трябва Google да покаже сайта в поне една от трите секции (вижте изображението): В рекламните елементи […]

Материалът От къде идват клиентите в Интернет ? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

От къде идват клиентите онлайн?

Интернет започва с търсачките, а ако говорим за България, както и редица страни в Източна Европа, както и в Германия и Западна Европа, то с Google. Съответно, за да привлечете клиенти от тази търсачка, трябва Google да покаже сайта в поне една от трите секции (вижте изображението):

В рекламните елементи на Google

Тази рекламна област се намира в самия връх на страницата на Google и в долната част, под списъка с органично търсене. Рекламите могат да бъдат допълнени с връзки, разяснения, цени, адрес и друга полезна информация.
Също така, рекламната зона може да съдържа реклами със снимки и цени на стоки. Рекламите за пазаруване в Google Пазаруване могат да се показват в горната или дясната част на страницата за търсене (сивата зона на диаграмата).

За да може сайтът да се показва в рекламните елементи на Google, трябва да настроите контекстна или продуктова реклама.

На картата

Google показва карти на първата си страница, когато търси местни услуги. На картата има място за няколко компании, с адреси, телефонни номера, както и работно време и друга информация за компанията.
За да може Google да покаже вашата компания на картата за необходимите заявки, е необходимо да се извърши работа по местна SEO промоция.

В списъка за органично търсене

Списъкът с органично търсене включва сайтове, които според Google съдържат информация, която най-точно отговаря на заявката на потребителя.

 

В допълнение към изброените методи, клиентите могат да бъдат привлечени с помощта на банери – реклама, която се поставя на други сайтове или в мобилни приложения.
Банерните реклами могат да бъдат насочени към дадена тема – т.е. да показват реклами на сайтове, които имат отношение към темата, или към потребители – в този случай рекламите се показват на тези, които наскоро се интересуват от вашите услуги или продукти.
За да привлечете клиенти, използващи банери, трябва да настроите Реклама на банери или Ремаркетинг.

Важно е да уточним, че спрямо Вашият тип бизнес можем да преценим, кой тип реклама би бил най-удачен за Вас. Свържете се с представител на VISEO и ще Ви бъде направен кратък анализ, както и ще Ви бъде дадено адекватно решение.

КОНТЕКСТАЛНА РЕКЛАМА
Ние предлагаме услуги за професионална настройка и оптимизиране на контекстна реклама в търсачките Google Ads (AdWords), чрез която реклама да достигнете до целевата аудитория.

Ние предлагаме още и органично класиране на предни позиции в Google, задминавайки конкуренцията във Вашата област.

Ние сме дигитална агенция ВИСЕО и можем, знаем и имаме готовност да заработим за Вас и да представим Вашите продукти / услуги в най-добрата им светлина.

 

КАКВО ДА ИЗБЕРЕТЕ – SEO оптимизация или контекстна реклама?

Предимството на контекстната реклама е предимно в скоростта – Google Ads включва показването на реклами веднага след потвърждаването. Достатъчно е да настроите всичко правилно – и сайтът вече е на първата страница в Google.
Когато са конфигурирани правилно, рекламите се класират по-високо от резултатите от органичното търсене.
Рекламите могат да бъдат по-привлекателни и информативни от органичните резултати от търсенето. По този начин те могат да бъдат по-привлекателни за клиентите.
Недостатъците на Google Ads са преди всичко в цената му – трябва да платите за всяко кликване върху рекламата. Освен това в конкурентните теми търгът за кликвания обикновено вече е прегрял – много ниши работят на границата на своята рентабилност, а някои теми първоначално са обречени на провал.
Друг основен недостатък на PPC рекламата е, че има голям брой блокиращи реклами в браузъра. Съответно тези, които имат блокиращи реклами, може изобщо да не видят рекламата Ви.
Когато избирате популяризиране на органично търсене, трябва да имате предвид, че SEO е бавен комплекс от задачи и може да отнеме от 3 до десетки месеци. Невъзможно е незабавно да популяризирате всички необходими заявки – този процес отнема много време. Ключовите думи се появяват на първата страница на търсачките неравномерно – някои заявки стигат до върха в самото начало на SEO оптимизацията, но това се касае в случаите, в които няма конкуренция, други излизат след няколко седмици или месеци.

SEO оптимизацята също има редица неоспорими предимства:

 

Няма нужда да плащате за посетители – цената зависи само от сложността на работата по оптимизирането на сайта.
Най-добрите сайтове в органичното търсене могат да получат повече посещения, отколкото чрез реклами, тъй като посещенията от органично търсене не са ограничени от рекламния бюджет.
Много теми са невъзможни или нерентабилни за рекламиране чрез платена реклама. За такива сайтове SEO процесите са  единствената логична възможност.
Топ сайтовете в органичното търсене не са толкова лесни за придвижване, колкото онлайн рекламата. SEO оптимизация е равно нна  дългосрочна стратегия.

Какво трябва да изберете?

Ако бюджетът ви позволява, изберете и двата варианта – реклама и SEO оптимизация. Това ще използва най-ефективните канали за привличане на клиенти – за да извлечете максимума от това, решението е да изберете и двата типа представяне онлайн. .

За тези, които са ограничения в рекламния бюджет, можем да препоръчаме опцията „SEO промоция + ремаркетинг“: тя осигурява отлични резултати с минимални рекламни разходи.

Ако все още не сте се решили за рекламните методи, тогава ни пишете – ние ще изчислим всичко и ще изберем оптималната рекламна стратегия за вас.

Обобщение на статията

Имайте предвид, че днес чрез Гугъл можете да подсигурите популярен бранд, да разрастнете бизнесът си и да печелите внушителни суми! Стига да знаете как да се възползвате от силата на търсачката, наложила се през последните десет и повече години като лидер.

 

Ние Ви съветваме да се доверяватне на опитни експерти в областта на търсещите машини, както и да търсите съдействие от дигитални агенции с доказано добри отзиви!

Следните ресурси, също могат да Ви бъдат полезни:

Материалът От къде идват клиентите в Интернет ? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/ot-kude-idvat-klientite.html/feed 1
SEO оптимизация на строителен сайт https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-stroitelen-sayt.html https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-stroitelen-sayt.html#respond Sat, 19 Jun 2021 07:31:29 +0000 https://w-seo.com/?p=2935 SEO на сайт за строителни услуги Защо си струва да имате добре оптимизиран сайт? Причината е много проста. Днес, точно на този въпрос ще Ви отговорим, за да разберете, че колкото по-бързо наемете SEO агенция, фирма, която да подпомогне за по-доброто класиране на сайта Ви в Goolge, толкова по-добре. И така, в сектор строителство, както […]

Материалът SEO оптимизация на строителен сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

SEO на сайт за строителни услуги

Защо си струва да имате добре оптимизиран сайт? Причината е много проста. Днес, точно на този въпрос ще Ви отговорим, за да разберете, че колкото по-бързо наемете SEO агенция, фирма, която да подпомогне за по-доброто класиране на сайта Ви в Goolge, толкова по-добре.

И така, в сектор строителство, както и в почти всеки сектор у нас, в малка България, е наводнен. Под думата „наводнен“ имаме предвид, че всеки се нахвърля именно в нещо, което работи, нещо, от което има приходи.

Строителните услуги, в това число ремонт на покриви, спешни ВиК ремонти, груб строеж, вътрешни мазилки, полагане на фаянс и теракота, изграждане на каменни зидове и всякакви други, са силноконкурентни в Google.

Конкуренцията Ви действа, не губи време.

Време е да помислите за бюджет за SEO!

Какви SEO стратегии предлагаме ние, екипът на W-SEO.com

Екипът ни действа на база месечен бюджет, заделен за SEO. SEO оптимизацията е комплекс от задачи, които отнемат време, затова отново напомняме да не губите време, а да действате.

Всички SEO стратегии, които ние сме разработили и на база на които работим със сайтове от сектор „Строителство“ са доказани във времето и дават дълготраен ефект.

Трудно е, но резултатите идват след няколко месеца усърдна работа.

Повече за SEO стратегиите, които ние предлагаме, можете да видите тук

Цена за SEO

Ето го и най-важният момент, колко ще Ви струва да сте на първа страница в Google.

Тъй като ние сме лоялни и коректни към всяка фирма, определяме цената индивидуално, изследвайки конкуренцията и съставяйки семантично ядро, чрез което изследваме степентта на трудност.

Ориентировъчни цени за SEO на месечна база: 1200 лв. месечно струва базов SEO пакет за SEO на строителнен сайт.

Естествено, работим и с бюджет, определен от нашите клиенти, като най-често той бива 5 % от приходите за месеца.

Изработка на сайт за строителство

Дизайнерите и програмистите на Висео могат да изработят за Вас сайт от нулата. Ако нямате сайт, а от скоро сте стартирали строителна компания, то това е чудесно решение за Вас.

Можете да се възползвате от нашите пакетни цени за направата на нов сайт.

Зашо Ви трябва добре класиран сайт в Google?

На този въпрос отговорът е прост. Ако сте пред конкуренцията ще бъдете затрупани от работа, респективно на това ще получите много доходи и по-голям оборот.

Естествено, трябва да попаднете на лоялна SEO компания, а ние, без да звучи самохвално, но смятаме, че сме една от тях.

 

За нас ще бъде радост и чест, ако ни се доверите и заработим заедно.

Желаем Ви успех!

 

Сходни статии на тема SEO на строителен сайт

Линк билдинг стратегия за строителни компании

SEO етапи за строителна фирма

Добра стратегия за съдържание на сайт

Материалът SEO оптимизация на строителен сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-stroitelen-sayt.html/feed 0