Дигитална агенция W-SEO.com – Уеб & SEO оптимизация https://w-seo.com Thu, 22 Sep 2022 04:57:50 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.4 Ръководство за миграция на уеб сайт https://w-seo.com/rukovodstvo-za-migratsiya-na-sait.html https://w-seo.com/rukovodstvo-za-migratsiya-na-sait.html#respond Thu, 22 Sep 2022 04:57:20 +0000 https://w-seo.com/?p=3773 Времето на непрекъснато развитие и динамични промени принуждава интернет предприемачите да бъдат в крак с конкурентите или да създават нови бизнес тенденции, а компаниите решават да внедрят нови решения. Сайтовете и маркетинговите стратегии също се променят. С напредването на развитието се вземат решения за ребрандиране, промяна на домейна, преместване на уеб сайта на по-добър хост […]

Материалът Ръководство за миграция на уеб сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Миграция на сайт
Миграция на сайт – съвети от дигитална агенция Висео

Времето на непрекъснато развитие и динамични промени принуждава интернет предприемачите да бъдат в крак с конкурентите или да създават нови бизнес тенденции, а компаниите решават да внедрят нови решения. Сайтовете и маркетинговите стратегии също се променят. С напредването на развитието се вземат решения за ребрандиране, промяна на домейна, преместване на уеб сайта на по-добър хост или преминаване към по-нова CMS система. Към миграцията на сайта обаче трябва да се подхожда последователно, целият процес трябва да се планира и извършва на етапи.

Нашият екип спазва редица мерки, когато предприема действие по миграция на сайт. Това, на което особено обръщаме внимание е именно запазването на съдържанието, структурата на URL адресите, изображенията и видеата, както и всичко, за да може даден сайт, след миграцията да бъде полезен, пълноценен, цялостен.

Миграция на сайт – какво представлява този процес?

Това не е нищо повече от процес, чиято цел е да прехвърлите уеб сайт, например, към друга CMS, по-добър хостинг или друг интернет домейн. Мигрирането на страница може също да се нарече дейност като ребрандиране, сливане на страници или изтегляне на част от уеб сайт в поддомейн или друга директория в URL адрес.

 1. Ако даден уеб сайт е мигриран правилно, можете да очаквате да запазите видимостта и трафика, а в някои случаи дори да ги увеличите. Въпреки това, ако нещо се обърка, този уеб сайт е по-вероятно да претърпи драстични спадове.
 2. За да избегнете тази ситуация, трябва много да внимавате за темата и да планирате задачи за всеки етап – преди, по време и след миграцията на сайта.
 3. Типовете миграция могат да се комбинират. Основно зависи от причината за трансфера и целта, която трябва да се постигне.

Видове миграция на уеб сайт

 1. Ребрандиране – случва се, когато трябва да промените някои или всички елементи, съставляващи марката на компанията. Говорим за действия като смяна на логото, смяна на името на фирмата в съдържанието, в темплейти за оферти, в договори, в PDF файлове, смяна на имейл адреси, актуализиране на правила, политики за поверителност. По време на ребрандирането не трябва да забравяте да промените данните в профилите в социалните мрежи, във визитката на Google и във външни портали, които препращат към сайта.
 2. Промяната на домейн е много популярен тип миграция на уеб сайт, който на пръв поглед изглежда лесен. Смяна на домейна с нов, 301 redirect и това е. Но това е много по-сложен процес и начина, по който подходите, значително ще повлияе на видимостта на даден уеб сайт в търсачката на Google. По този начин, в допълнение към пренасочването от 1 към 1, трябва да актуализирате връзките в структурата на уеб сайта, да актуализирате sitemap.xml, да коригирате връзките, водещи към уеб сайта на външни портали, да актуализирате аналитичните инструменти (GSC, Analytics) и да преконфигурирате кампаниите в Google Ads .
 3. Смяната на CMS е друга сложна миграция, която изисква много внимание и работа. От SEO специалисти и уеб разработчици до анализатор, уеб дизайнер, вземащ решения (клиент) или координатор на действие. Промяната на система за управление на съдържанието (CMS) изисква действия като: прехвърляне на съдържание, снимки, PDF файлове, коментари, потребителски акаунти, картографиране на структурата на уеб сайта и URL адресите – разбира се, това са само няколко стъпки, които трябва да бъдат изпълнени. Имайки предвид постоянното развитие, струва си да се погрижите да преместите уеб сайта към по-добра система от настоящата, която ще осигури много функции и възможност за разширяване.
 4. Промяната на хостинг определено е един от по-лесните, по-бързи и по-малко инвазивни видове миграции (уеб сайтове), споменати по-горе. Това обаче не означава, че трябва да преместите файлове на друг сървър, да промените DNS и това е. Преди да мигрирате, трябва да тествате сайта на новия сървър. Тоест, необходимо е да се тестват всички основни функции на уеб сайта, като: форма, търсачка, пазарска количка, интеграция с други услуги, модули, уиджети. Промените в хостинга често изискват имейлът да бъде мигриран и следователно преконфигуриран на новия сървър и в програмите за имейл на служителите.
 5. Обединяване на страни – тоест обединяване на два обекта в един. Това е много сложен процес поради факта, че включва други видове миграция – промяна на домейна на един от уебсайтовете, промяна на CMS, а често и промяна на целевия сайт. На какво трябва да обърнете внимание преди всичко? Необходимо е да се прехвърлят всички ресурси, страници, продукти, графики (ако генерират трафик), PDF файлове, коментари, оценки. Правилно подготвяне на пренасочвания или промяна на структурата на сайта, така че всичко да е ясно и четливо след връзката към страниците и потребителят да не се чувства объркан.
 6. Изтеглянето на част от сайт е сравнително проста миграция. Можете да го използвате, когато трябва да преместите част от уеб сайт, например блог или магазин, в поддомейн или обратното – да прехвърлите съдържанието на поддомейн в някоя част от домейна. Има няколко основни стъпки, които трябва да предприемете по време на тази миграция, включително преместване на активи, създаване на 301 пренасочвания, актуализиране на sitemap.xml и коригиране на връзки към мигрираната част от сайта, хоствана на външни страници.
 7. Редизайн – тоест модернизиране на външния вид на уеб сайт, което може да бъде продиктувано от желанието за промяна на графичния дизайн към по-модерен или за адаптиране на уеб сайта за мобилни устройства. Разбира се, може да има много повече причини за редизайн, но все пак е по-важно как ще се извърши. Трябва да обърнете специално внимание на външния вид на сайта в мобилната версия, както и дали всички видове подстраници са подобрени.
 8. Физическата промяна на местоположението не е точно миграция. Актуализирането на адреса е изключително важно за подобряване на точността и последователността на информацията в Интернет. Следователно, след като промените физическото си местоположение, трябва, ако е възможно, да актуализирате адреса на уеб проекта, визитната картичка на Google, визитните картички на NAP, профилите в социалните медии и други външни сайтове.

В случай, че процесът на миграция не е изпълнен правилно, можете да отбележите:

 • намаляване на броя на посещенията;
 • загуба на видимост и позиция на ключови думи;
 • намаляване на конверсията и доходите;
 • увеличение на степента на отпадане;
 • влошаване на CTR и потребителското изживяване (UX);
 • пропилян бюджет в Google Ads или Facebook Ads.

Как да мигрирам успешно сайт?

Целият процес трябва да бъде разделен на три етапа: действия преди миграцията, по време и след миграцията на дадения уеб сайт. Това разделяне ще улесни планирането на вашия списък със задачи и разделянето на отговорностите и крайните срокове.

Етап 1: Анализ, цел и стратегия.

Време, прекарано в събиране на полезна информация, която ще бъде от решаващо значение при планирането и избора на правилната стратегия.

Някои примери за въпроси, на които трябва да се отговори:

 • каква е целта на миграцията?
 • причини за миграция (CMS ограничения, надстройки, промени в марката, технически проблеми, други причини);
 • кой ще координира миграционните дейности?
 • какви елементи ще бъдат прехвърлени (уеб сайт, поща, хостинг)?
 • кога трябва да мигрирате?

В зависимост от вида на миграцията въпросите може леко да се различават.

След извършване на анализа си струва да преминете към разработване на стратегия и задачи за планиране, тоест съставяне на списък с действия, които трябва да бъдат извършени, възлагане на конкретни задачи на специалисти и определяне на крайни срокове. В резултат на това всеки знае какво да прави и кога.

Когато има план и разделяне на задълженията, можете да преминете към следващия етап, който ще бъде миграцията.

Етап 2: Изпълнение на задачите и миграция.

На този етап сайтът се подготвя, тества, верифицира и мигрира. Ето някои съвети и най-добри практики:

най-сигурното и разумно решение е да подготвите сайта в тестова среда, която е защитена от обхождане и индексиране в търсачките;
когато работите с копие на уеб сайта, не трябва да въвеждате нещо ново в съществуващия уеб сайт (продукция). Когато е необходимо, трябва да се направят промени в производствените и развойните версии, за да се избегне ситуацията, при която нещо се губи, файловете липсват или адресът не е пренасочен след миграцията;
преди да прехвърлите, трябва внимателно да проверите сайта за дължина и ширина. В процеса на анализ не трябва да се пренебрегват техническите и семантични аспекти, правилната работа на модулите, интуитивността и използваемостта.

 

Полезни инструменти:
Screaming Frog – пълно сканиране на страница ще провери мета тагове, размер на файла, заглавия, канонични URL адреси, алтернативни текстове, грешки в структурата на страницата и др.
DevTools – инструменти за разработчици в браузъра Google Chrome.
Инструмент за валидиране на структурирани данни . Разбира се, ако достъпът до страницата е блокиран, струва си да използвате опцията за тестване на кодов фрагмент.

Инструменти на Google – Едно нещо, което трябва да имате предвид тук е, че за да извършите теста, ще ви трябва  достъп за робота, който проверява сайта.

Добавки за Chrome: SEOquake, SEO мета инспектор, помоници за тестване на маркери, линкове.

Известно е обаче, че не е възможно да се анализират всички елементи, като се използват само налични инструменти и добавки. Много позиции ще трябва да бъдат проверени ръчно.

Ако всичко е проверено и готово за миграция, миграцията се извършва по план

Етап 3: Дейности след миграцията.

Сайтът е мигриран успешно, сега какво следва? Необходимо е да проверите отново техническите елементи, както и новите промени и общото функциониране на страниците – тоест всички основни елементи: пренасочвания, мета тагове, канонични адреси, robots.txt, sitemap.xml, индекс и следване , работата на форми, модули.

Следващата стъпка е да тествате сайта с други инструменти, които преди това затрудняваха анализа поради ограничения за достъп, като Google PageSpeed ​​​​Insights, Structured Data Testing Tool, Mobile Friendly.

В зависимост от плана можете да преминете към други задачи извън сайта: на външни сайтове, в социалните мрежи, във визитка на Google. В този случай можете да наблюдавате: поведенчески сигнали (страници или сесии, време на сесията, брой потребители, степен на отпадане, CTR); GSC (статус на индекс, 404 страници, грешки в схемата, трафик, импресии, позиции, изобразяване на страница, поддръжка на мобилни устройства, скорост на страница); позиция за проследяване.

Колко време отнема мигрирането на уеб сайт?
Зависи от вида на миграцията, размера на сайта и коректността на целия процес. Извършване на проста миграция, смяна на хостинг, целият процес не трябва да надвишава няколко дни. Ако промените URL адресите и внедрите пренасочвания, това време ще се удължи до няколко седмици. В случай на смяна на домейн това може да отнеме до няколко месеца.

Най-често срещаните грешки при миграция на уеб сайт

Мебели SEO

Изпълнението на миграция без допускане дори на дребни грешки често е невъзможно или изисква много знания, организация и добър план. Най-честите дисфункции включват:

липса или грешно пренасочване 301,
страницата е блокирана от noindex мета таг или забрана: /w robots.txt след преместване,
Googlebot е подведен от несъответствие в данните (URL структура, карта на сайта),
не се изпращат важни подстраници, съдържание, коментари или потребителски акаунти.
Възможно ли е да се коригира грешната миграция?
Да, но времето и бързата реакция са важни. В такава ситуация се събират всички полезни данни и се проверяват отделни промени, за да се идентифицират грешки и причини за отклонения. След коригиране на локализирани грешки страницата обикновено се връща или работи дори по-добре.

Колко струва услуга по миграция на сайт?

Повечето клиенти, съвсем нормално, се интересуват от цената за процедура по миграция на уеб сайт. Цената, която ние определяме зависи от броя sitelinks, от сложността на миграцията, както и от много други фактори.

Пример, ако имате базов статичен уеб сайт (класически сайт тип визитна картичка с пет секции, а именно за нас, продукти, за контакти, услуги, партньори), но желаете той да бъде динамичен, да можете занапред да управлявате съдържанието, то цените на подобна миграция струват от порядъка на 400 евро.

В случай на миграция на медиен сайт, то цената може да достигне и 4 и повече хиляди евро. Сложността идва от многото вътрешни страници, огромната база данни и многото медийни файлове.

Добри практики, които дигитална агенция Висео следва

Нашият екип правим детайлно планиране, проучване и преминаваме към миграция едва тогава, когато сме сигурни, че тя няма да бъде възпрепятствана.

Определяме приоритети и в 99% от случаите запазваме цялото съдържание.

Следим процеса по миграция всяка секунда, а след приключването правим цялостен, детайлен анализ на получените резултати.

Кои клиенти на w-seo.com се поръчват услуга по миграция на сайт?

Най-често това са клиенти, които са ползвали статичен сайт, или сайт на една платформа, на един тип CMS, но вече са решили да го подменят с друг. Последните няколко миграции направихме от Joomla към WordPress.

Изключително важно е да знаете, че колкото по-голям проект имате, толкова по-сложна е миграцията.

Кога е най-доброто време за мигриране?
Първо, не го оставяйте за последния момент. Събирането на данни, планирането на дейности и тяхното изпълнение отнема време. Изпълнението на сложна миграция по време на пиковия сезон и разпродажбите също не е добро решение.

И така, миграцията на сайт е сложен и многоетапен процес, който трябва да бъде правилно планиран и изпълнен стъпка по стъпка в съответствие с избраната стратегия.

Материалът Ръководство за миграция на уеб сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/rukovodstvo-za-migratsiya-na-sait.html/feed 0
Дигитална агенция Висео обслужва клиенти по програма BG-RRP-3.005 – “Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия” https://w-seo.com/rabota-po-proekt-ot-digitalna-agencia-vise.html https://w-seo.com/rabota-po-proekt-ot-digitalna-agencia-vise.html#respond Thu, 15 Sep 2022 04:35:51 +0000 https://w-seo.com/?p=3770 Оснона цел на програмата е да допринесе за ускоряване на прехода към цифровизация на икономиката чрез предоставяне на безвъзмездни средства за внедряване на информационни и комуникационни технологии и решения, осигуряващи повишаване нивото на дигитализация на малките и средните предприятия. Нашата дигитална агенция е готова да разработи за Вас по програмата: Уеб сайт – онлайн магазин, […]

Материалът Дигитална агенция Висео обслужва клиенти по програма BG-RRP-3.005 – “Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия” е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Уеб дизайн и SEO
SEO оптимизация на сайт от Viseo LTD

Оснона цел на програмата е да допринесе за ускоряване на прехода към цифровизация на икономиката чрез предоставяне на безвъзмездни средства за внедряване на информационни и комуникационни технологии и решения, осигуряващи повишаване нивото на дигитализация на малките и средните предприятия.

Нашата дигитална агенция е готова да разработи за Вас по програмата:

 • Уеб сайт – онлайн магазин, корпоративен магазин.
 • Копирайтърите да изградат цялостна визия и съдържание, насочено за таргетирана аудитория.
 • SEO оптимизация – отново чрез прогрмата.
 • Сошъл медия маркетинг.
 • Други услуги, подходящи за популяризиране на фирма и справяне с кризата.

 

Програмата BG-RRP-3.005 – “Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия” е чудесно решение за дигитализация на Вашата компания в няколко направления, а нашите експерти могат да Ви бъдат полезни в дейностите, посочени по-горе.

Ако попаднете в следните направления, можете да се свържете с нас:

Създаване на онлайн магазин

• Администраторски панел за управление на съдържание/продукти/клиенти;
• Наличие на функционалност за продуктови филтри;
• Наличие на функционалност за свързани продукти;
• SSL сертификат за сигурност;
• Възможност за многоезичност – минимум 2 езика;
• Чат бот / Чат система за комуникация с клиенти;
• Адаптивен (responsive) дизайн, поддържащ различни размери на екраните на посетителите;
• Регистриран собствен домейн;
• Регистрирана търговска марка в България и/или в Европейския съюз;
• Разработена интегрирана политика за поверителност на личните данни, включително политика за бисквитки в съответствие с
изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите
лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО
(GDPR);
• Интегрирана система за картови плащания;
• Имплементирани инструменти за маркетинг и анализ на поведението на потребителите;
• Интегрирани базови възможности за SEO (Search Engine Optimization) – минимум SEF URLs, Breadcrumps и мета данни за всяка
страница.

Група I. ИКТ услуги/решения за дигитален маркетинг, платформи, уебсайтове и мобилни приложения:

2. Създаване на корпоративен уебсайт

Адаптивни уеб сайтове
Уеб дизайн и SEO оптимизация

• Администраторски панел за управление на съдържанието;
• Разработена интегрирана политика за поверителност на личните данни, включително политика за бисквитки в съответствие с
изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите
лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО
(GDPR);
• SSL сертификат за сигурност;
• Възможност за многоезичност – минимум 2 езика;
• Чат бот / Чат система за комуникация с клиенти;
• Aдаптивен (responsive) дизайн за мобилни телефони;
• Регистриран собствен домейн;
• Регистрирана търговска марка в България и/или в Европейския съюз;
• Имплементирани инструменти за маркетинг и анализ;
• Изработени минимум следните вътрешни страници – oписание на дейността на предприятието; описание на продуктовото портфолио;
контакти;
• Интегрирани базови възможности за SEO (Search Engine Optimization) – минимум SEF URLs, Breadcrumps и мета данни за всяка
страница.

3. Маркетинг в социални медии (social media marketing), включително управление на PPC (pay- per-click) реклама

• Изготвяне на основна/базова стратегия за развитие на избраните маркетинг канали, включваща основни цели и ключови показатели
за изпълнение.
• Изготвяне на план-график за публикуване на съдържание в избраните маркетинг канали;
• Създаване на текстово съдържание (content) за реклама и за публикуване в профилите – рекламни послания, постове за социални
мрежи, блог постове и др.
• Създаване на визуално съдържание (creative) за реклама и публикуване в профилите – банери, обработка на продуктови снимки,
видео формати и др.
• Създаване и настройване на рекламните акаунти и свързването им с необходимите системи за анализ на целите и показателите;
• Създаване и управление на рекламни кампании в социалните мрежи и/или търсачките;
• Създаване на ретаргетинг/ремаркетинг кампании в социалните мрежи и/или търсачките;
• Анализ и оптимизиране на рекламните кампании в социалните мрежи и/или търсачките.

Група II. ИКТ услуги/решения за оптимизиране на управленските, производствените и логистични процеси:

4. Въвеждане на Система за управление на ресурсите (ERP система)

• Управление на финансово-счетоводните дейности на предприятието;
• Управление на човешките ресурси;
• Управление на веригата за доставки;
• Управление на производствения процес / процеса на предоставяне на услугата/ите;
• Управление на продажбите;
• Управление на складовото стопанство;
• Управление на логистичните процеси;
• Системата да поддържа множество потребителски роли и множество потребители, като при въвеждането всички потребители трябва
да са персонални.

5. Въвеждане на Система за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM система)

• Управление на базата данни за клиенти, партньори и доставчици;
• Управление на каналите за взаимодействие с клиенти, партньори и доставчици;
• Управление на маркетинговите дейности на предприятието (сегментиране и генериране на нови потенциални потребители);
• Управление на следпродажбеното обслужване (гаранционно обслужване, набиране на препоръки от клиенти, управление на
рекламациите);
• Аналитичен модул – анализ на поведението на потребителите и анализ на бизнес резултатите.
• Възможност за интеграция с други системи в предприятието (финансово-счетоводна система / ERP система /други налични системи,
ако е приложимо).

6. Въвеждане на Модул за управление на веригата за доставки на суровини/материали/ компоненти/продукти за производствения процес

• Управление на доставките на суровини/материали/компоненти/продукти за производствения процес;
• Управление на логистичните процеси;
• Функционалност за генериране на справки и анализи за целите на планирането и управлението на веригата за доставки;
• Възможност за интеграция с други системи в предприятието (финансово-счетоводна система / ERP система /други налични системи,
ако е приложимо).

7. Въвеждане на Модул за управление на складовото стопанство (WMS модул)

• Управление на складовите наличности (запаси от материални ресурси, незавършено производство и готова продукция);
• Управление на процесите по приемане и изпращане на продукти, стоки, суровини, материали;
• Управление на складовото пространство и логистичните зони;
• Функционалност за генериране на справки и анализи за целите на планирането и управлението на складовата дейност;
• Възможност за интеграция с други системи в предприятието (финансово-счетоводна система / ERP система /други налични системи,
ако е приложимо).

8. Въвеждане на Модул за управление на производството

• Управление на производствения процес;
• Управление на жизнения цикъл на продуктите;
• Функционалност за генериране на справки и анализи за производствената дейност;
• Възможност за интеграция с други системи в предприятието (финансово-счетоводна система / ERP система /други налични системи,
ако е приложимо).

9. Въвеждане на Система за управление на продажбите на дребно (Point-of-Sale система)

• Специализиран POS терминал, интегриран с програма/софтуер за управление на складовите наличности;
• Баркод четец;
• Фискално устройство;
• Възможност за интеграция с други системи в предприятието (финансово-счетоводна система / ERP система /други налични системи,
ако е приложимо).

10. Въвеждане на Система за бизнес анализи (Business Intelligence система)

• Функционалност за събиране/извличане и обработка на данни;
• Анализ на продажбите;
• Анализ на поведението на клиенти, доставчици и партньори;
• Анализ на финансовите резултати;
• Функционалност за извършване на сравнителни анализи на данни;
• Възможност за интеграция с други системи в предприятието (финансово-счетоводна система / ERP система /други налични системи,
ако е приложимо).

11. Въвеждане на Система/платформа за вътрешнофирмени обучения на служители от разстояние в електронна среда

• Сигурен отдалечен достъп за провеждане на вътрешнофирмени обучения на служители на предприятието от разстояние в електронна
среда;
• Възможност за интеграция на образователни ресурси за целите на провеждането на вътрешнофирмени обучения на служители на
предприятието;
• Възможност за управление и проследяване на процеса на обучение;
• Функционалност за проследяване на компетенциите на служителите, анализ и оценка на резултатите от проведени вътрешнофирмени
обучения на служителите на предприятието.

12. Въвеждане и сертифициране на Система за управление на сигурността на информацията съгласн изискванията на
международния стандарт БДС ISO/IEC 27001

• Извършване на първоначален одит на наличните системи/процедури и практики за управление на сигурността на информацията;
• Разработване на политики, процедури, регистри и документи в съответствие с изискванията на стандарта;
• Преглед от ръководството;
• Провеждане на вътрешен одит;
• Сертифициране на въведената система за управление на сигурността на информацията от независим акредитиран орган по
сертификация.

13. Изграждане на система за защита на информацията в локална мрежа

• Защитна стена за филтриране на интернет трафика;
• Система за разпознаване на пробиви (IPS);
• Система с централизирано управление за защита на сървъри и работни станции от зловреден код и мрежови атаки (EDR);
• Управление и филтриране на достъпа до интернет за ограничение на достъпа до нежелани сайтове;
• Централизирано управление на достъпа, интегрирано с всички компоненти на системата, включително свързване с мрежата
посредством жична или безжична връзка и многофакторна автентификация (MFA);
• Възможност за сигурен отдалечен достъп до ресурсите на организацията (VPN);
• Централизирано събиране, анализ и наблюдение на журнални файлове за разпознаване на събития, свързани с киберсигурността
(SIEM), който агрегира журналите от гореизброените системи;
• Физически или виртуален сървър, точки за безжичен достъп, мрежови комутатор, мрежови маршрутизатор.

Група III. ИКТ услуги/решения за осигуряване на киберсигурност

14. Изграждане на система за архивиране на информация

• Анализ и изготвяне на план за архивиране на информацията, обработвана от предприятието;
• Автоматично архивиране на информация от сървъри/работни станции/мобилни устройства съгласно изготвения план;
• Вградена защита от атаки от типа „ransomware“;
• Интеграция с централизирано управление на достъпа (при наличие на такова);
• Разработване на процедури за възстановяване от архив;
• Физически или виртуален сървър за съхранение на информация.

15. Изграждане на система за управление на съхранението и споделянето на информация

• Централизирано управление на достъпа на служителите до информация и споделянето ѝ;
• Централизирано управление на достъпа до информация, интегрирано с останалите системи в структурата на организацията;
• Наличие на журнален запис на действията на потребителите (audit log);
• Физически или виртуален сървър за съхранение и управление на информация и данни.

Материалът Дигитална агенция Висео обслужва клиенти по програма BG-RRP-3.005 – “Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия” е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/rabota-po-proekt-ot-digitalna-agencia-vise.html/feed 0
Как да получите повече гледания в YouTube https://w-seo.com/seo-za-youtube.html https://w-seo.com/seo-za-youtube.html#respond Wed, 07 Sep 2022 15:35:35 +0000 https://w-seo.com/?p=3534 SEO оптимизация за YouTube канал Как да получите повече гледания в YouTube: 7 полезни съвети за вашия влог YouTube е на второ място след Google по думи за търсене . Всеки месец платформата обработва 3 милиарда въпроса от потребители с голямо разнообразие от теми. Тази дейност служи като постоянен източник на нови изгледи на канали за всеки влогър. Можете […]

Материалът Как да получите повече гледания в YouTube е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

SEO оптимизация за YouTube канал

Как да получите повече гледания в YouTube: 7 полезни съвети за вашия влог

YouTube е на второ място след Google по думи за търсене . Всеки месец платформата обработва 3 милиарда въпроса от потребители с голямо разнообразие от теми.

Тази дейност служи като постоянен източник на нови изгледи на канали за всеки влогър. Можете да увеличите броя им с помощта на 7 прости функции за управление на канали в YouTube.

Анализирайте реакцията на видео съдържанието на канала

Разработчиците на видео хостинг са внедрили за своите потребители възможността да получават отчети от YouTube Analitycs в две важни области от данни:

 • Статистика за всички публикувани видеоклипове в реално време.
 • Обратна връзка от потребителите.

Последната точка се изразява като аналитика с броя на коментарите, разпространението на линкове, добавяне към плейлисти, кликвания върху допълнителни елементи (съвети и връзки, публикувани от автора).

Отчетите в реално време ще помогнат на влогъра лесно да определи времето от деня с най-много показвания на съдържание. Простото настройване на публикуването на видеоклипа ви час или два предварително ще ви помогне да увеличите максимално и да запазите интереса на вашата целева аудитория, като увеличите броя на гледанията на видеоклипове.

Броят на коментарите към видеоклипа е не по-малко важен за автора от броя на харесванията и гледанията. Внимателно следете видеоклипове с активна полемика. Те означават, че авторът се е „закачил“ за важна тема, което предизвика активна реакция от публиката.

Промоция в социалните мрежи с акцент върху рентабилността на рекламна кампания

 

След като прегледа коментарите и се задълбочи в дискусията, създателят на съдържание може да намери идеи за следващите си видеоклипове във въпросите на потребителите. Подчертайте общата тенденция, желанията на публиката и след това вземете това предвид, за да увеличите гледанията.

Отговарянето на директни въпроси в коментарите е полезно за развитието на канала. Участието на автора в обсъждането на видеото стимулира общуването на „мълчаливите” зрители.

Използвайте партньорски маркетинг на YouTube

Един от най-важните елементи на статистиката на YouTube Analitycs е продължителността на гледанията. Според този параметър алгоритъмът на YouTube избира видеоклипове и самия канал за приоритетно издаване в препоръки, колекции и т.н. Това е продължителността (дълбочината) на гледане на видеоклип от зрител, който служи като косвен индикатор за качеството на видеото за алгоритъма на платформата.

В тази връзка YouTube също приписва на създателя на видео съдържание времето, прекарано в гледане на видеоклипове на други хора, ако техните връзки са поставени в канала. Няма нужда да бъде егоист, авторът трябва активно да споделя връзки към трети страни, наистина полезни или референтни ресурси, като получава „точки“ от YouTube за партньорски маркетинг.

Съвети и крайни екрани

Съветите и крайните екрани са друг елемент за увеличаване на гледанията на видеоклипове в канала. Те ви позволяват да насочвате новите зрители да гледат минали видеоклипове с помощта на изскачащи прозорци с връзки. Колко ефективни са те ще покаже оценката на отчета за ангажираността на YouTubeAnalitycs.

Ще има и показатели за реакция на крайния екран, където авторът може да поставя анкети, за да получи обратна връзка от зрителите. Създателят на съдържание може да вмъкне меню за гласуване във видеото чрез опцията „Съвети“.

 

По правило крайният екран е 20-секундно видео с обобщение или повикване за абониране за канал, активиране на известия или коментар по тема. Абонирането ще ви помогне да създадете постоянна аудитория, която осигурява стабилен праг за гледания на видеоклипове.

Не забравяйте да помолите феновете си да споделят нови издания в социалните медии. Авторът ще може да види с помощта на YouTubeAnalitycs колко ефективни са тези обаждания. Този метод на разпространение носи много нови възгледи, особено по „вирусните теми“.

Авторът трябва да се стреми да стимулира публикациите в социалните мрежи със свои видеоклипове, които са „попаднали в тенденцията“. Той може да организира състезание с ценни награди за зрители, които са публикували връзки към YouTube на страниците на акаунта си.

Оптимизация за търсачки (SEO) на видео съдържание

Алгоритъмът на YouTube избира видеоклипове, които са подходящи за заявки въз основа на ключови думи.

Търсачката „изработва“ имена на видеофайлове, заглавия, описания и тагове. На първо място, търсенето на ключови думи е в заглавието на видеото. Авторът на канала трябва да обмисли правилната SEO тактика, така че всички пуснати видеоклипове да съдържат ключовете, които позволяват ясно класиране на видеото, възможно най-близо до темата и жанра на канала.

Точността на улавяне на темата на заявката увеличава броя на гледанията поради факта, че потребителят на YouTube става неволен промоутър на канала. Той не само се абонира за автора, но и съветва видеоклипа на приятели, ако имат проблеми от този вид, или споделя находката в социалните мрежи.

Свързаните с канала ключови думи могат да бъдат намерени в Google Ternds и Google Ads Keyword Planner. Задайте посоката и получете най-популярните думи в заявките, които можете да добавите към заглавията на видеоклиповете. По-подробни съвети относно SEO оптимизацията и изследването на ключови думи можете да намерите в нашата статия .

В същото време не забравяйте, че не можете да злоупотребявате с примамка за кликване или да включвате думи, които не отговарят на темата на видеото. YouTube ще накаже автора, като премахне съдържанието и ще изпрати „стачка“. Три такива удара ще доведат до спиране на канала.

При SEO оптимизирането на заглавието на видеоклипа е важно да запазите дължината не повече от 60 – 70 знака, за да не се „отрязват“ заглавията в резултатите от търсенето. Не ги задръствайте с ключови думи до нечетливи глупости. Тематичната ориентация е важна, но повече гледания ще доведат до креативни заглавия, които зрителите обичат.

Съдържанието с лайфхакове или инструкции е популярно в Youtube. Ако авторът пусне видео с ръководство, споделя опит, обяснява концепции, можете директно да отразите това в заглавието, както е в примера по-долу:

 

Нека отбележим точките, които трябва да се вземат предвид при SEO оптимизиране на канала. В секцията „Относно канала“ поставяме кратко описание на предимствата на съдържанието в 1000 знака:

 • Обяснете на зрителите защо трябва да гледат видеоклиповете на канала.
 • Дайте разбиране за стойността на съдържанието.
 • Поставете ключови думи за алгоритъма на търсачката в описанието.

 

След като реши ключовите думи, няма да е трудно за автора да попълни етикетите на канала. Те се намират в секцията „Канал“, опцията от менюто „Разширени“, прозореца „Ключови думи на канала“.

 

Просто избройте същите ключови думи за SEO, избрани за заглавията и описанието на видеоклиповете, разделени със запетаи.

Психологията на автоматичното възпроизвеждане или защо са необходими плейлисти

Видеоклиповете, събрани в отделни плейлисти, насърчават зрителя да гледа видео след видеоклип в режим на автоматично възпроизвеждане. Тази функция е заложена от самия YouTube, за да приложи психологическия когнитивен принцип на „ отблъскване на загубата “. Често се използва в съвременния маркетинг за задържане на клиентската база чрез различни програми за лоялност.

Същността на отвращението към загубата е, че човек ще изразходва много повече умствена енергия, за да не загуби $100, отколкото да ги спечели.

Как работи на примера с YouTube?

Автоматично възпроизвеждане ще изисква някои действия, за да спре възпроизвеждането на видео. Този процес включва „отблъскване на загубата“ и сега зрителят се нуждае от сериозна причина да се откъсне от гледането на съдържанието.

Спирането на непрекъснат поток от видеоклипове е като загуба на $100, а нов преглед е перспективата да спечелите тази сума.

 

Плейлистите за автора са още една възможност за допълнителна SEO оптимизация на канала. Включете в заглавията си ключови думи или фрази, свързани с темата, които също се използват от алгоритъма за търсене на YouTube.

Добавянето на видеоклипове към съществуващ или създаден плейлист е много лесно. Щракнете върху „+“ под избрания видеоклип и го добавете към съответния списък.

 

Не забравяйте да активирате „споделяне“

Можете да заснемете шедьовър, който никога няма да влезе в топ списъците и тенденциите на YouTube, ако не активирате възможността за споделяне на видеоклипа в социалните мрежи или вграждането му в блогове.

 

Видео услугата следи стриктно всяко видео разпространение в други социални мрежи. За разлика от Google, който просто отчита кликванията върху бутоните на социалните медии на уебсайтове, YouTube знае точно как и къде зрителите са споделили гледаното видео.

Тази информация е достъпна за автора под формата на общия брой публикации на видеото в социалните мрежи, отразени в колоната за статистика „споделяния“.

 

Споделянето засяга честотата и местоположението на съдържанието в заявките за търсене в YouTube. Можете да активирате тази функция в режим на редактиране на видео, като отидете в раздела „Разширени настройки“. В долната част на страницата трябва да има отметка до опцията „Разрешаване на вграждане на видео“.

 

Правилно форматиране на описанието за видеото

Описанието на видеото може да утрои гледанията. YouTube не ограничава автора с количеството текст и броя на връзките, но трябва да обърне внимание на първите две изречения.

Платформата връща първите 100-150 знака от описанието на видеото в заявките за търсене. В тези две или три изречения създателят на съдържанието трябва да отразява същността на видеоклипа на прост език, така че зрителят да го избере от първите двадесет резултата от търсенето.

 

Желателно е изреченията да съдържат ключови думи. Ако това не работи, разпръснете ключовите думи върху останалия текст в описанието.

Някои създатели на съдържание използват автоматичното описание на видеоклипове, използвайки същия текстов шаблон. Не можете да направите това, затруднява потребителя да намери оригинален материал в канала и услугата YouTube като цяло. В резултат на това делът на лоялната аудитория намалява.

Описанието на видеото трябва да съдържа връзки към страниците на автора в други социални мрежи. Създателят на съдържание не трябва да се ограничава до разпространение на материали само под формата на видеоклипове.

Сред посетителите на YouTube канала има и такива, които предпочитат други социални мрежи. За да направите това, ще трябва да поддържате страници в социалните мрежи паралелно, като спазвате неписаните правила за форматиране на материала. Например Facebook ще има много текст, Instagram ще има много снимки, TikTok ще има „мем“ моменти и т.н. Можете да разберете как да създавате видеоклипове въз основа на текстови материали на страниците на вашите социални мрежи в статията за пренаписването в YouTube .

Ако публикуваното видео е по-дълго от 20 минути, тогава е по-добре да поставите връзки към ключови точки в описанието, така че зрителят да може да премине към всяка подтема наведнъж.

Нестандартен и рядко използван метод за увеличаване на гледанията на видеоклипове в YouTube е чрез публикуване на връзки към материали на други хора.

Създателят на съдържание не винаги е готов да се задълбочи в конкретен проблем, но може да се позовава на материали с подробна информация в описанието. Това могат да бъдат материали от Уикипедия, научни статии и дори видеоклипове от други блогъри в YouTube.

В последния случай авторът рискува да загуби част от абонатите си, но услугата ще му приписва преходите и времето, прекарано в гледане на чужди видеоклипове. Между другото, подобна ситуация може да се случи с обикновени хештагове. Те са поставени директно под видеото, снабдени с връзки от търсачката на YouTube.

 

Наличието на връзка в етикетите създава риск зрителят да щракне върху нея, докато гледа видеото и да търси подобни видеоклипове на тази тема. От друга страна, хештаговете ще улеснят насочването на съдържанието на канала по ключови думи, увеличавайки гледанията.

 

Използвайте YouTube Shorts!

Кратките клипчета на Youtube трябва да са 15 секундни, или пък 60 секундни, но по-важното е, че чрез алгоритъм могат да станат популярни и да бъдат видяни от много потребители.

Заключение

Ако следвате тези съвети, тогава гледанията и броят на посетителите на канала ще се увеличат значително:

 • Допълнете материала с връзки към референтна литература и връзки към видео ревюта на други автори.
 • Опитайте да използвате анкети за конструктивна обратна връзка от зрителите.
 • Оптимизирайте заглавията на видеоклиповете.
 • Следвайте тенденции, горещи теми, популярни тагове и ключови думи. Те дават допълнителни гледки.

Единственият въпрос е колко време ще останат зрителите с автора на клиповете. Това вече зависи от качеството на сценария, презентацията и реалната полза от публикувания материал.

 

Материалът Как да получите повече гледания в YouTube е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-za-youtube.html/feed 0
SEO оптимизация на мебелна фирма https://w-seo.com/seo-mebelna-firma.html https://w-seo.com/seo-mebelna-firma.html#respond Sun, 28 Aug 2022 07:03:55 +0000 https://w-seo.com/?p=3763 SEO на мебелна фабрика – какви са спецификите и на какво да обърнете внимание? Днес, по-важно от всичко в интернет бизнеса е, да имате ясни цели, маркетингова стратегия и бизнес план. Конкуренцията във всеки сектор е изключително интензивна, а в сектор „Мебели и обзавеждане“, можем да кажем, че тя е повече от висока. За да […]

Материалът SEO оптимизация на мебелна фирма е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Мебели SEO

SEO на мебелна фабрика – какви са спецификите и на какво да обърнете внимание?

Днес, по-важно от всичко в интернет бизнеса е, да имате ясни цели, маркетингова стратегия и бизнес план.

Конкуренцията във всеки сектор е изключително интензивна, а в сектор „Мебели и обзавеждане“, можем да кажем, че тя е повече от висока.

За да сте сред конкурентите трябва да знаете няколко основни неща, а именно:

 1. Да заделите бюджет за SEO оптимизация.
 2. Да се работи по сайта Ви ежедневно.
 3. Да не се бърза с резултатите, да се действа поетапно.
 4. Да се използват социалните мрежи (Social Media Marketing) за постигане на резултати от маркетинговата стратегия.
 5. Да се извършва одит ежемесечно на сайта, в който се предлагат подобни продукти.
 6. Да се консултирате с експерти, отново ежемесечно.
 7. Да позвате реклама то типа плащане на клик (PPC), стига бюджетът да Ви го позволява.
 8. Да се участва в платформите, предлагащи свободно видеосподеляне, в това число Tik Tok,YouTube и YouTube Shorts.

 

Бюджет за SEO оптимизация на сайт за мебели

В сектора, при който се продават мебели, матраци, обзавеждане, бюджет за маркетинг се определя на база на конкуренцията и на база на текущите позиции.

Сериозно внимание трябва да обърнете на структурата на сайта, на интенитета на добавяне на нови продукти, както и на описанието, което се явява вътрешно.

Съотношението вътрешно – външно съдържание, също трябва да е спрямо пропорции, предоставени от SEO експерти, каквито са нашите представители.

Важно е да отбележим, че в Интернет има огромен поток от информация, всеки е в Интернет, и при правилно действие, както от страна на SEO експерти, така и от страна на Ваши служители  в отдел Маркетинг, могат да се случат наистина чудеса.

И така, какъв бюджет за SEO оптимизация да заделите? Това е един важен въпрос, на който в тази статия ще Ви отговорим.

Колкото по-голям бюджет за SEO заделите, толкова по-добре, тъй като по време на етапите за SEO ще Ви бъде обърнато по-голямо внимание, ще се ускори интензитетът на работа и резултатите ще дойдат по-бързо.

Ако изпитвате затруднения, касаещи бюджета за SEO, то като ориентир можете да ползвате следния процент: Ако приемем, че този месец печалбата Ви е 50 000 евро, то 10 % от чистата печалба (забележете, не от оборота, а от печалбата), според нашите експерти е почти задължително да я инвестирате в SEO оптимизация.

От останалите 90 % можете да заделите още 10 за офлайн реклама и останалите да реинвестирате и похарчите с удоволствие.

С други думи, 10 % от печалбата, ако завъртите и инвестирате в SEO, то тогава ще имате огромен прогрес  и по-лесно ще изпреварите конкуренцията.

С какво се отличава SEO оптимизцаията на мебелни сайтове от друг тип проекти?

За да се постигнат бързи и дълготрайни резултати, експертите, които Ви обслужват трябва да имат опит, познания, ресурси – и кадрови, и технически.

Креативно мислене, индивидуален подход към всяка фирма, оперираща в мебелния сектор, са направо задължителни елементи за успешна маркетингова кампания.

Подробности, касаещи SEO стратегия на мебелен сайт можете да научите от тази публикация: https://w-seo.com/seo-mebeli-online.html. В нея сме описали в детайли какви услуги извършваме ние, експерите на дигитална агениця Висео.

Финални думи

Силата на SEO оптимизацията е именно в това, да увеличи авторитета на Вашите продукти, на Вашата марка, и да увеличи продажбите Ви. А предимството пред останалия тип реклама се крие именно в това, че SEO оптимизацията дава огромен остатъчен ефект във времето. Какво искаме да кажем с това? За тези, които не разбират, това означава, че когато инвестирате дадена сума за SEO оптимизация на сайт, то при приключване на съвместни дейности, позициите, класирането на настоящо съдържание, линковете, поне от нашата дигитална агенция, остават завинаги!

Не ни остава нищо друго, освен да Ви пожелаем успешно покоряване на първите позиции в Google и да Ви препоръчаме да се доверите на нашите опитни експерти.

Материалът SEO оптимизация на мебелна фирма е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-mebelna-firma.html/feed 0
Авторитет на домейна – повишаване на този важен за SEO параметър https://w-seo.com/avtoritet-na-domain-site.html https://w-seo.com/avtoritet-na-domain-site.html#respond Thu, 11 Aug 2022 06:39:01 +0000 https://w-seo.com/?p=3752 Знаете ли, че авторитетът на домейна на даден сайт допринася с 20% за неговия SEO успех? Това означава, че ако имате добър сайт с авторитет на домейн, за вас става много лесно да получите класиране на първа страница за вашата ключова дума в сравнение със сайт с по-малко авторитет на домейн. Разгледайте изображението по-долу, за […]

Материалът Авторитет на домейна – повишаване на този важен за SEO параметър е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Знаете ли, че авторитетът на домейна на даден сайт допринася с 20% за неговия SEO успех?

Това означава, че ако имате добър сайт с авторитет на домейн, за вас става много лесно да получите класиране на първа страница за вашата ключова дума в сравнение със сайт с по-малко авторитет на домейн.

Разгледайте изображението по-долу, за да знаете някои от ключовите фактори за класиране, взети от Google за класиране на сайт в резултатите от търсенето.

Авторитет на домейна

Ако търсите практически начини да увеличите авторитета на вашия домейн, това подробно ръководство ще ви помогне да се справите с тази нелесна задача.

Преди да започнем  със съветите за увечиение на  авторитета на домейна на вашия сайт, ето няколко неща, които трябва да имате предвид.

Проверете текущия авторитет на домейна (DA): Можете да използвате лентата с инструменти Mos, за да разберете авторитета на домейна на вашия сайт. Можете да използвате вашия инструмент (той е безплатен), за да намерите DA на всеки уебсайт. Също така е полезно за вас, когато се опитвате да изграждате връзки за вашите сайтове, за да увеличите авторитета на вашия сайт. Колкото по-добър е DA на сайта, толкова по-добър е профилът на обратната връзка.

Какво е мощност на домейна, познато като Domain Authority?

Domain Authority, известен също като DA, е резултат, който първоначално е разработен от екипа на Moz (№1 SEO блог), който предвижда колко добре ще се класира даден сайт при търсения с Google. Колкото по-висок е DA на даден сайт, толкова по-високи класации може да получи. Толкова е просто.

Помните ли Google Page Rank? В началото, преди двадесет и повече години, това бе един от важните параметри за определяне на даден сайт, дали е тежък, или не… Е, днес DA е един от важните параметри!

Какво е авторитет на страницата Page Authority?

Повишаване на DA

Това не е нищо друго освен прогнозиране как една добре дефинирана страница ще се класира на страницата с резултати от търсачката (SERP). Moz е разработил резултат за това, който варира от 0 до 100. Ако резултатът е по-висок, толкова по-голяма е възможността за класиране.

Въз основа на данни от уеб индекса на Mozscape, той изчислява Page Authority (PA), който включва брой връзки, MozRank и много други фактори. Той варира, когато те актуализират алгоритъма, който изчислява Page Authority (PA). Точно като Domain Authority (DA), Page Authority се изчислява с помощта на алгоритъм за машинно обучение.

Кои са важните неща, които трябва да знаете, за да повишите тези параметри на даден сайт?

 • Увеличаване на времето за показване на вашия сайт
  Увеличаването на латентността на вашия сайт и намаляването на степента на отпадане на вашия сайт може значително да ви помогне да увеличите много бързо авторитета на домейна на вашия сайт.
 • Какво е време на задържане на читателите?
 • Времето на изчакване е важен SEO показател, който вашият уебсайт изчислява.
 • Участие (Активност) на потребителите
  Продължителност на сесията (наречена степен на отпадане) и
  Ставки въз основа на кликване (резултати от търсене)

Колкото повече хора прекарват време на вашия сайт, четейки страница (статия, инфографика или видео), толкова по-добро ще бъде класирането.

Времето за изчакване просто означава колко дълго посетителите  остават на сайта ви, без да натиснат бутона за връщане назад. Google дава по-голяма стойност на сайтове с по-добро време на престой, така че авторитетът на вашия домейн също се увеличава, ако се съсредоточите върху подобряване на времето на престой.

 

 • Ето някои мощни съвети, които можете да използвате, за да увеличите латентността на вашите сайтове:
 • Започнете да създавате статии  с над 2000 думи. Ще Ви трябва SEO копирайтър, или писател, който умее да пише дълги, привлекателни статии!
 • Създайте сходни публикации, които да са видими за читателите, за да може да продължат да четат и да се информират в детайли по дадена тема.
 • Актуализирайте стари статии периодично.
 • Настройте връзките да се отварят в нов раздел.

Сега нека поговорим за тях подробно.

# 1. Започнете да създавате потребителска публикация с 2000+ думи:

Резюмето е мъртво от дълго време. Ако искате да се състезавате с други, тогава започнете да създавате потребителски публикации от 2000+ думи. Дългите публикации стимулират качествен трафик и генерират повече потенциални клиенти. Google винаги подкрепя подробното и дълго съдържание.

Нещо важно! Не е добре всички публикации да са ви с обем минимум 2000 думи! Напротив, създавайте и кратки статии, но повечето важни трябва да бъдат дълги, изчерпателни, полезни за потребителите публикации.

Ако искате да получите място в първите 10 органични позиции в Google, тогава сайтът ви трябва да съдържа минимум 2000 думи. Създаването на тази дълга форма на съдържание отнема много време, но привлича препратки и органичен трафик.

В анализа на Buzzsumo за 100 милиона статии, той показа, че в дълбочина статията е получила най-много споделяния в социалните медии. По-дългите съобщения ангажират повече социалните медии

 • Намерете вечнозелени идеи за съдържание и се заровете в тенденциите на Google за набиращи популярност теми. Пишете на ръководствата „как да“, често задавани въпроси във вашата ниша.
 • Съберете данни и направете проучване. Направете задълбочено проучване, преди да напишете дълго съдържание.
 • Създайте солидна структура и очертайте вашите идеи.
 • След като сте структурирали идеите, започнете да пишете.
 • За да избегнете разсейването при писане, използвайте техниката Pomodoro.
 • Докато пишете, разделяйте дългите абзаци на 2 до 3 изречения.
 • Проверете отново граматическите и правописните грешки преди публикуване.

След публикуване направете реклама на публикациите си.

# 2. Показване на свързани публикации под всяка публикация:

За да увеличите показванията на страници и да намалите степента на отпадане, трябва да се уверите, че потребителите не напускат проекта си, след като прочетат първата публикация. И така, какво можете да направите?

Показване на свързани публикации във всяка публикация. Има няколко добавки за това в WordPress.

Най-добрият начин да задържите посетителите на блога си за дълго време е да показвате подходящи публикации в края на всяка публикация в блога. Затова набавете подходяща добавка и проверете сами резултатите.

# 3. Свържете старите си публикации:

Връзките не са нищо друго освен препратки към вашите стари публикации. За Interlink фокусът е върху насочването към правилните ключови думи. Ако го направите по правилния начин, можете да привлечете огромен трафик към вашия сайт.

Какво може да направи подобно линкване?

 • Получава повече трафик от органично търсене.
 • Това помага за по-добро класиране за правилните ключови думи.
 • Това увеличава броя на показванията на страницата.
 • Страниците, към които има връзки, е по-вероятно да получат висок ранг.
 • Това помага на търсачката да обхожда всяка страница.

Можете да тествате SEO Smart Link – модул за WordPress, който върши чудесна работа. Автоматично свързва другите ви публикации. Можете да зададете думи като „съвети за блогове“ за връзка към конкретни публикации. Това е не само нулев модем за предишни написани съобщения, но и за бъдещи писмени съобщения.

# 4. Отворете външни връзки в нов раздел:

Чрез отваряне на външни връзки в нови раздели това може да намали степента на отпадане. Именно и поради тази причина правете линковете да се отварят на нов таб, раздел.

И не забравяйте да намалите степента на отпадане на вашия сайт, за да увеличите цялостния авторитет на домейна на вашия сайт. Степента на отпадане е известна още като степен на излизане, която е фактор, който участва в поведението на потребителите на вашия сайт.

Ако някой напусне даден сат, без да кликне върху друга страница (т.е. при първото посещение), това се счита за степен на отпадане. Колкото по-ниска е степента на отпадане или степента на излизане на вашия сайт, толкова по-добре е за вас да увеличите своя SEO и следователно цялостния авторитет на вашия домейн.

Бъдете умни относно външното линкване
Вашите входящи връзки и обратен профил играят жизненоважна роля за подобряване на авторитета на вашия домейн.

 

Използвайте добра тактика за линк билдинг

# 1. Гост публикации
Блоговете за гости винаги работят като чар в изграждането на връзки. Но повечето блогъри не успяват да направят правилния гост блогинг, защото това отнема много време, отдаденост, усилия и известна стратегия.

Ето стратегиите, които трябва да следвате, когато правите блог като гост:

Пишете само в  авторитетни сайтове във вашата ниша. Вложете усилията си в писането на невероятно съдържание за тях.
Използвайте публикации за гости, за да разширите имейл списъка си. За да създадете имейл списък, можете да използвате водещи страници за създаване на целеви страници.
Свържете се със собственика на блога, преди дори да се включите в темата. За да направите това, коментирайте записи в блогове, отговаряйте на техните статуси в социалните мрежи и т.н.
След като пишете за тях, популяризирайте публикацията си за гости като своя публикация.
Напишете вдъхновяващо съобщение или публикация, която включва най-добрите блогъри, за да получите незабавен хит.
# 2. Инфографика
Хората обичат инфографиката. Това са най-споделяното и харесвано съдържание в мрежата. Инфографиката може да превърне скучните данни в интересна публикация. Визуалните публикации печелят повече препратки, отколкото текстовото съдържание.

За да създадете оригинална и уникална инфографика:

Намерете информацията, от която се нуждаете, преди да го създадете.
Знайте коя е вашата аудитория
След като идентифицирате основната си идея, разработете завладяваща история, за да привлечете читатели.
Вашият инфографичен дизайн.
Насърчавайте го в цялата платформа на социалните медии.

# 3. Помислете за стратегия, чрез която ще получите органични обратни връзки
Обратните връзки са изключително важни за SEO. Повечето блогъри не дават препратки по същия начин. докато?

Състезания. Да, това е маркетингов инструмент и помага за повишаване на осведомеността за марката, осведомеността, бързите продажби.

Подарявайте! Правете подаръци и по този начин можете да извличате обратни връзки.

Има три основни типа за подаръци:

Подаръци: Е, кой не обича, ако нещо идва безплатно. Ето защо наградите са изключително популярен вид стратегия. Това е перфектният подход, ако искате да привлечете блогъри и инфлуенсъри да разпространят думата за тях.
Промоция на продукта: Работи като раздаване, но повече от продукт, фокусиран върху марката. Ако искате да представите нов продукт или услуга на пазара, това е най-добрият подход. Наградата е самият продукт и затова той привлича посетители. Той привлича блогъри и помага при изграждането на връзки в процеса.
Кодове за отстъпка: Ако искате да се насочите към определена аудитория, това са идеалните състезания. Те се раздават като награда за участие в анкетата.

 

Премахнете токсичните препратки

Когато Google пусна Penguin Update 2.0 през 2013 г., изведнъж повечето сайтове изпитаха спад в PageRank. Това се дължи на токсични препратки. Преди имаше малък ефект, но сега вреди на вашия сайт.

Какво представляват токсичните препратки?

Това са препратките, които вредят на SEO на вашия сайт. Например платени връзки, връзки от схеми за връзки, връзки от сайтове за кредитни игри или дни за плащане се считат за токсични.

Защо да премахнете токсичните препратки?

Ако Google забележи, че вашият блог има достатъчно токсични обратни връзки, тогава той намалява DA на вашия сайт и е вероятно да премахне вашия сайт от своята база данни.

Ако забележите внезапен спад в трафика и ако получите предупредително известие от Google, това означава, че вашият блог има токсични препратки. Ако получавате връзки от сайтове, които не са индексирани от Google, сайтове с по-малка мощност на домейна, сайтове с много по-малко трафик, сайтове с необичайно количество входящи връзки, тогава трябва да премахнете тези обратни връзки.

 

Ето как да премахнете токсичните обратни връзки:

За да премахнете токсични линкове трябва да направите backlink одит.

Свържете се със собствениците на сайта и ги помолете да премахнат вашите връзки.
Използвайте инструмента на Google като последна мярка, за да премахнете токсичните препратки.
Ако вашият сайт е нов и има много по-малко трафик, но по-токсични препратки, тогава е най-добре да изтриете уебсайта.
След като премахнете токсичните обратни връзки, изпратете заявка за повторна проверка в Google. Направете скромна молба и очертайте какви стъпки сте предприели, за да коригирате проблема. Ако искате да се класирате добре, тогава трябва да приемете премахването на токсичните препратки като основна грижа.

Поддържайте удобен за потребителя сайт

Ако вашият сайт е труден за навигация, това разочарова потребителя до голяма степен. И най-вероятно няма да се върнат. По този начин създаването на удобен за потребителя уебсайт е много важно, ако се занимавате сериозно с бизнес.

Насочете посетителите към конкретен път на вашия сайт. Уверете се, че посетителите знаят къде се намират и къде трябва да отидат, можете да използвате Call-to-Action за тази цел.
Не използвайте жаргон в съдържанието си. Направете го просто и лесно за разбиране.
Добавете функция за търсене към вашия сайт. Това улеснява вашите посетители да намерят информацията, която искат.
Маркирайте ключови думи и удебелете или подчертайте определени текстове, за да улесните посетителите да ги разберат по-добре.
Навигацията при задържане е или вляво, или в горната част на сайта. За да могат да видят опциите за навигация в сайта.

 

Прилагайте White Hat SEO стратегия

Прилагането на SEO стратегия с бяла шапка не е нищо повече от получаване на естествени препратки към вашия блог. Ако голям брой страници се свързват към вашия блог, които са подходящи за вашата ниша, тогава Google обича да класира вашия сайт по-високо.

Как да получите естествени препратки?

 • Съдържанието е цар. Пишете невероятно страхотно съдържание, което не е лесно за намиране в други сайтове. Можете да пишете спорни теми, казуси, факти и цифри.
 • Отидете на форуми, събития, свързани с вашата ниша, и изградете връзки с други блогъри.
 • Почти всеки сайт за социални медии ви позволява да поставяте връзки в секцията Bio. Има голямо значение как са засегнати SERPs.
 • Изграждането на връзки с други блогъри във вашата ниша помага за получаване на естествени препратки. Коментирайте публикациите си, за да привлечете вниманието им.
 • Ако имате добри умения за програмиране или знаете за HTML, тогава създайте инструменти, които помагат на потребителите. Това ще ви осигури огромни препратки.
 • Проверете за повредени връзки и сменете връзката, ако имате подобен тип съдържание.
 • Пишете истински публикации за гости в авторитетни сайтове във вашата ниша и включете връзка обратно към вашия сайт.
 • Публикувайте вирусни съобщения и връзки към източника. Има възможност повечето от блоговете да се свързват към вашия блог, докато се свързват към тях.

 

Финални думи

Публикацията стана дълга, но е много полезна! Хубаво е да я споделите с колегите в офиса, за да се научат, или поне да повишат уменията си, що се касае за SEO оптимизация.

И така, много е важно да обърнете внимание на Вашият линк билдинг профил, качество на съдържанието и потребителско изживяване – всички тези фактори играят роля в повишаването на авторитета на домейна на сайта.

Така че не забравяйте да се съсредоточите върху премахването на токсични връзки и се опитайте да получите възможно най-много качествени връзки чрез публикуване на публикации, имейл, техника на небостъргач и т.н.

И така, какво мислите за това ръководство за авторитет на домейн? Намерихте ли го за полезно? Имате ли допълнителни съвети или техники за увеличаване на авторитета на сайта през 2022 г.? Споделете мислите си в коментарите по-долу.

Материалът Авторитет на домейна – повишаване на този важен за SEO параметър е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/avtoritet-na-domain-site.html/feed 0
Целева аудитория – какво е целева аудитория и как да я идентифицираме и анализираме https://w-seo.com/tseleva-auditoriya.html https://w-seo.com/tseleva-auditoriya.html#respond Fri, 05 Aug 2022 20:09:56 +0000 https://w-seo.com/?p=3743 Даден предприемач може да си мисли,че познава клиента си и следователно да пренебрегне анализа на целевата аудитория. Но без внимателно проучване, бизнесът често прави пропуски, пренебрегвайки актуални тенденции. Насърчаваме всеки да направи подробен анализ и описание на целевата аудитория. В статията споделяме за методите за изучаване на целевата аудитория и важни критерии за оценка. Каква […]

Материалът Целева аудитория – какво е целева аудитория и как да я идентифицираме и анализираме е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Даден предприемач може да си мисли,че познава клиента си и следователно да пренебрегне анализа на целевата аудитория. Но без внимателно проучване, бизнесът често прави пропуски, пренебрегвайки актуални тенденции. Насърчаваме всеки да направи подробен анализ и описание на целевата аудитория. В статията споделяме за методите за изучаване на целевата аудитория и важни критерии за оценка.

Каква е целевата аудитория в маркетинга и защо трябва да я познавате добре?

Първата стъпка в популяризирането на сайт, бизнес или страница в социалната мрежа е да се анализира целевата аудитория, т.е. всички потенциални купувачи и клиенти, които е по-вероятно да купят вашия продукт. Към тази група са насочени рекламата, съдържанието и маркетингът на компанията.

Погрешното представяне на вашият потенциален клиент ще намали ефективността на вашата реклама и ще доведе до загуба на бюджет и провал на цялата кампания.
За да бъде една рекламна кампания успешна, започнете с определяне на целевата аудитория. Ако внимателно изследвате профила на клиента и правите маркетинг с тази информация, аудиторията ще реагира на рекламата, ще комуникира с марката и, разбира се, ще купува. Научете как да определите вашата целева аудитория по-долу.

Целева аудитория – категории

Потенциалните купувачи могат да бъдат разделени на няколко категории.

• Широки и тесни. Пример: Вие продавате спортно оборудване. Широка целева аудитория за вас са хора, които водят активен начин на живот и се занимават със спорт. Те могат да закупят различно оборудване в зависимост от спорта си. Широката аудитория може да бъде стеснена, например, до ентусиастите на йога. Това е тясна цел. Сред асортимента ви ще се интересуват от постелки, ластици за фитнес, тухли за йога.
• главни и косвени. Основната целева аудитория взема решение и купува продукта, дори и да не го използва. Индиректната аудитория не купува продукта, въпреки че най-често е предназначен за тях. Нека илюстрираме с пример за образователни продукти. Да приемем, че продавате курсове за подготовка за изпити. Родителите ги купуват, но самият продукт е предназначен за ученици. В този случай рекламната кампания ще се фокусира върху основната целева аудитория (родители) и ще вземе предвид непряката целева аудитория (ученици).
• Друго разделение на аудиторията: B2B (business to business) и B2C (business to consumer). Цикълът на B2B продажби е по-сложен и дълъг. Решенията за покупка се вземат от няколко души. Необходимо е да се обмисли какви задачи има всеки от тези, които вземат решение за покупка. Различни фактори могат да повлияят на решението: лични условия, намаляване на цената на продукта, допълнителна печалба.
В B2C потребителят обикновено взема решение по-бързо. Тази целева аудитория се характеризира със следното: решението се взема от един човек, цената на проверката е сравнително ниска, сътрудничеството може да бъде еднократно и конкуренцията е много висока.

Каква информация за целевата аудитория трябва да се събира?

Когато съставяте портрет на вашата целева аудитория, неизбежно възниква въпросът: какви характеристики на целевата аудитория са важни на първо място. Едно е ясно – описанието на CA не трябва да бъде твърде обобщено. Но на какво трябва да обърнете специално внимание? Нека да го разберем.
Като цяло ви интересуват два основни въпроса:
1. Кой ще купува продукта?
2. Какъв проблем решава той/тя със закупуването на продукта?

Отговаряме подробно на тези два въпроса, като се фокусираме върху основните характеристики за описание на аудиторията: пол, възраст, местоживеене, професия, доход, информация за интересите и хобитата на потенциалните купувачи, техните мечти, цели, житейски ценности и приоритети, ежедневие, навици, предпочитания. Запишете болките и възраженията: какви проблеми има вашата целева аудитория, какво ги тревожи и как вашият продукт може да им помогне.

 

Защо е важно подробното описание на целевата аудитория?

Колкото по-задълбочено проучвате целевата си аудитория, толкова по-успешно ще се продават вашите продукти. Когато анализирате целевата аудитория, основната информация не е достатъчна, трябва да копаете по-дълбоко. Проучете природата и предпочитанията на потребителите, какво харесват или как прекарват свободното си време. Така вашето съдържание ще бъде насочено към потенциални клиенти възможно най-много. Можете да организирате събраната информация за целевата аудитория в мисловни карти, например XMind, MindMeister, Corel MindManager, Mindomo, Coggle, SimpleMind. Услугите ви позволяват да създавате разклонени диаграми и да визуализирате информация.
Услугите предоставят основна функционалност безплатно, но ако планирате да използвате мисловни карти през цялото време, ще трябва да платите за абонамент.

Какъв е идеалният клиентски профил?

За да стартирате успешно реклама, трябва да създадете клиентски профил. Хубаво е да има няколко портрета – поне по един за всеки сегмент от публиката. Портретът включва следните характеристики: географски, демографски, социално-икономически, поведенчески и психографски. Нека разгледаме всеки по-подробно.
Географски характеристики
Те са от особено значение за местния бизнес, като местни кафенета, салони за красота, магазини, кина.
Ако бизнесът не е обвързан с конкретна точка на картата и работи по целия свят, изгответе клиентски профил за всяка държава поотделно. Хората от различни страни имат много различия. Те трябва да се вземат предвид при продажба на стоки.
Демографски характеристики
Те включват:
• Пол. Нуждите, болките и възраженията се различават според пола. Затова създайте клиентски профил в два варианта – отделно за жени и мъже, ако вашият продукт не е обвързан с определен пол.
• CA възраст. Зависи на какъв език ще общувате с клиентите. Хората от различни възрасти имат различни приоритети и ценности, скорост на вземане на решения и изисквания към продукта.
• Семейно положение. Наличието на партньор, съпруг и деца влияе върху това как и какви продукти избира човек.
• Народност и език. В някои случаи националността се оказва важна характеристика на CA.
Социално-икономически характеристики
Вземете предвид нивото на образование, професия и доход на клиента. Някои хора ценят качеството на достъпна цена, докато други ценят ексклузивността, дизайна, марката и статуса. Важни са условията на живот на хората, тяхната покупателна способност. Разберете дали клиентите имат жилище или наемат.
За какво е: Ако продуктът е евтин, тогава рекламата обикновено се концентрира върху ниската цена. Стоките на средна цена се продават чрез гаранции за качество, а премиум стоките чрез емоции и статус.

Поведенчески характеристики

Те ще ви помогнат да разберете как протича процесът на подбор в главата на клиента. За да се определят поведенческите характеристики, ще помогнат следните въпроси:
• При какви обстоятелства потребителят би обмислил покупка?
• Какъв клиентски проблем ще реши вашият продукт или услуга?
• Кое е най-важното за клиента при избора на продукт?
• Дали предпочита да пазарува онлайн или офлайн?
• Колко често купува – всяка седмица от веднъж месечно?
• Потребителят знае ли за вашата марка? Какво чувства към него?
• Каква е целта на закупуването на продукта? Необходимост ли е или хоби?
• Как и колко дълго ще използва продукта?
• Какво мотивира клиента да купи и какво, напротив, го отблъсква?

Психографски характеристики

Тези критерии включват ценностите, нагласите и начина на живот на хората. Информацията за хобита, предпочитани дейности за свободното време и дейности ще ви подскаже какви емоционални тригери да използвате в текстове, рекламни реклами, дизайн на уебсайт или акаунт, за да привлечете вниманието на аудиторията. Ако една реклама предизвиква положителни емоции, е по-вероятно да работи.
Можете да разделите публиката на тези, които:
• Харесва дейности на открито / предпочита да прекарва уикендите вкъщи преди сериали
• Умее да пести пари / често прави импулсивни покупки
• Поставя семейството на първо място / избира кариера и себереализация

Аудитория на сайта

Още видеоклипове в нашия канал – изучавайте интернет маркетинг със SEMANTICA Целевата аудитория на сайта е група потребители, които редовно посещават интернет ресурса и се интересуват от неговото съдържание. Уеб страницата е ориентирана към тази част от посетителите на сайта. Да приемем, че обичате да пазарувате в неделя сутрин. Често отивате в търговски център Европа близо до дома си и понякога правите покупки там. Такъв пример отразява поведението на потребител, който е посетил определен сайт. В този мол имате любимата си сладкарница „Сладост“….

Можете да събирате информация за психографските характеристики на целевата аудитория в техните профили в социалните мрежи. Обърнете внимание как и за какво пишат, какво им е приоритетно. Например тези, които купуват скъпи смартфони, могат да бъдат разделени на:
• тези, за които покупката на статус е важна
• тези, за които скъпата покупка е обичайно нещо, тъй като човек може да си го позволи
• тези, за които скъпият телефон е важен заради неговата функционалност
Политическите възгледи на хората, тяхното ниво на ангажираност в проблемите на околната среда, в проблемите на малките групи могат да имат значение. За всеки сегмент рекламната стратегия ще бъде различна, тъй като хората имат различна мотивация за покупка, ценности, начин на мислене и приоритети.
Портрет на целевата аудитория: как да търсим информация
Статистически данни за географски и социално-икономически характеристики можете да намерите на уебсайта на Росстат.
Поведенческите и психографските характеристики изискват по-подробно изследване. Най-лесният начин да определите вашата целева аудитория е да проведете проучване или да анализирате тематични акаунти в социалните мрежи. Какво пишат хората в коментарите? Какво ги интересува? Кои теми се обсъждат най-активно?

Как да продаваме чрез социалните мрежи и да го правим успешно?

Социалните мрежи се превърнаха в неразделна част от живота на половината население на света. А това са над 3 милиарда души. Вече е невъзможно да си представим интернет без тях, а обичайните уебсайтове са по-ниски по популярност от комуникационните услуги. Все повече потребители прекарват времето си онлайн не на стандартни ресурси, а в месинджъри и социални мрежи. Бизнесът се движи с клиентите. Продажбите в социалните мрежи са норма както за големите компании, така и за малките предприемачи и тези, които търсят допълнителен доход. Какви са основните правила за успех? На какво да обърнете внимание? Какъв вид…

Нека променим малко заявката и да видим, че хората търсят информация и за хладилници, хлебопекарни, домакински уреди като цяло. Може също да се интересуват от приготвянето на палачинки. Използвайте тази информация, за да публикувате в социалните медии, да говорите за полезни кухненски уреди или рецепти за вкусни палачинки.

Анализи от край до край
Собствениците на сайтове могат да анализират целевата аудитория с помощта на аналитични броячи. Те ще покажат кой е посетил вашия сайт, откъде са дошли най-много кликове.
Анализите от край до край ще предоставят информация като пол, възраст, местоположение, при условие че потребителят не е включил VPN.
Инструментите за анализ от край до край са достъпни за всички и въз основа на големи данни можете да направите изводи за вашата целева аудитория. Основното е, че сайтът има трафик, всичко останало ще бъде осигурено от анализи.
Има много услуги за анализ от край до край, ето само някои от тях:
• calltouch

• Google Analytics


Анализ на заявките за търсене

Google Trends ще ви помогне да анализирате заявките за търсене. Услугите ще показват какви заявки са въвели потребителите в полето за търсене, преди да стигнат до конкретен продукт. Напълно възможно е първоначално човек да е търсил нещо съвсем различно и в процеса на търсене да е намерил по-добър вариант. Например, човек първоначално въведе заявката „купете електрическа кана“, но след като се натъкна на препоръки и статии, реши да закупи термопот. Използвайте тази информация, за да разберете по-добре какво търсят потребителите, преди да купят.
Google Analytics
Безплатен продукт на Google. С негова помощ можете да разберете възрастта, пола и геолокацията на посетителите на сайта, техните интереси, активност, източници на трафик.
• Проучете поведението на аудиторията на сайта: тези, които са купили продукта, и тези, които са отказали да купят, са еднакво интересни. Трябва да разберете защо сте купили, какво сте купили, колко бързо сте взели решение за покупка.
• Проучете картата на кликванията: с какво взаимодействат потребителите на сайта, на кои блокове се задържат.
• Свържете уеб браузър и анализирайте поведението на потребителите.

Как форумите помагат при описването на целевата аудитория?

Форумите бяха популярни преди десетилетия, но не бива да се пренебрегват. Има много информация за болката на целевата аудитория, нейните интереси и предпочитания. За да намерите форум по вашата тема, в лентата за търсене след заявката поставете „+форум“.
Информацията, получена във форумите, може да се използва и за съставяне на план за съдържание за социални мрежи и реклама.
В социалните мрежи намирането на публика е още по-лесно. Потърсете тематични общности или магазини, проучете коментарите. Вижте с какъв тон и настроение пишат хората, за да разберете по-добре отношението им към продукта.

Pepper.Ninja за определяне на целевата аудитория
Целевата аудитория се определя лесно от различни парсери. За социалните мрежи Pepper.Ninja е идеален, който сортира аудиторията по пол, възраст, град, интереси и други характеристики. Това е чудесен инструмент за настройка на целенасочена реклама, тъй като можете да съберете база от абонати на конкурент, например група във VKontakte или акаунт в Instagram * с подобна тема.
Например, ако продавате продукти за деца, Pepper.Ninja ще намери потребители, които имат деца. За да работи Pepper.Ninja максимално ефективно обаче, трябва да имате готов клиентски профил.

Дефиниране на целевата аудитория

Когато сте описали подробно целевата аудитория на вашия продукт, оформете портрет. Можете дори да създадете виртуално изображение, което ще представлява типичен потребител на вашия продукт.
Конкретно изображение ще ви помогне да намерите точните думи, когато общувате с потенциални клиенти чрез публикации или промоционални съобщения. Ще ви бъде по-лесно да предвидите реакцията и поведението на клиента.
Как да определите целевата аудитория в социалните мрежи
Използвайте услуги, които ускоряват търсенето на целева аудитория. Популярните услуги за сканиране на социални медии включват TargetHunter, Cerebro Target и Pepper.Ninja, които вече споменахме.
Услугите събират аудиторията от конкуренти, филтрират ботове и неактивни акаунти, събират база от абонати по възраст, геолокация, интереси или семейно положение.

 

Сегментиране на целевата аудитория

Когато сте определили вашата целева аудитория, може би сте забелязали, че тя е разнородна. Вашият продукт може да бъде подходящ както за мъже, така и за жени, хора от различни възрасти и различни националности. Освен това вашата публика ще има различни интереси. В този случай следващата стъпка ще бъде сегментирането на аудиторията, т.е. разделянето на групи, обединени от общи характеристики.
Големият бизнес може да има повече сегменти от малките магазини. Например голям магазин за козметика може да предлага продукти за жени от различни възрасти, мъже и деца. Но ако магазинът продава само продукти за тийнейджърска кожа, ще има по-малко сегменти от целевата аудитория. Ако магазинът е специализиран само в булчински рокли, целевата аудитория се свива още повече.

Поведенческа сегментация

Разбирането как хората вземат решения в полза на определен продукт ще направи рекламната кампания много по-ефективна. Ще можете по-точно да определите какво е важно за потребителя и да направите изгодна оферта за него.
Всички хора са различни, което означава, че предлагането на един и същ продукт трябва да се прави по различен начин в зависимост от характеристиките на човека. Някой взема решение на емоции, импулсивно, почти без да мисли. Някой има нужда от време да помисли, да проучи цялата информация, да сравни различни продукти и цени. Обмислете характеристиките на всеки тип клиент, така че комуникацията с тях да бъде еднакво успешна.
Метод 5W
Чудесен начин за сегментиране на аудиторията, предложен от Марк Шерингтън. Необходимо е да се отговори на пет въпроса, които ще помогнат за идентифициране на целевата аудитория на продукта:
• Какво – Какво предлагате на клиента?
• Кой – Кой е най-вероятно да купи продукта?
• Защо – Защо той се нуждае от вашия продукт?
• Кога – Кога ще го използва? В какви ситуации?
• Къде – Къде клиентът може да намери вашия продукт?
Опитайте се да отговорите възможно най-подробно. Тогава не само ще определите целевата аудитория, но и ще разберете как най-добре да предложите продукт, върху какво да се съсредоточите.

Обратният метод

Първо, определете крайната цел – какво ще получи потребителят. След това опишете етапите, през които потребителят ще премине, преди да закупи продукта. Важно е да запишете целия път на клиента, от използването на вашия продукт до появата на нужда. Може да има няколко такива сценария. Помислете и за тях.
Тук трябва да разберем как клиентът стига до покупка. Определете неговите нужди, мотивация – всичко, което ще накара клиента да достигне целта. Не забравяйте да вземете предвид търканията, възраженията, неудобствата, които той може да има по пътя. Опитайте се да ги сведете до минимум.
Помислете например какви трудности изпитват родителите на пациент с детска стоматология. Преди посещението те се нуждаят от:
• премахване на безпокойството на детето;
• вземане на детето от детската градина/училище;
• вземете отпуск от работа;
• обадете се в клиниката и си уговорете среща;
• изберете време за посещение;
• изберете стоматология на удобно място и с нормални отзиви и цени.
Необходимо е да се вземе предвид дори какво се случва след посещението, например някои родители насърчават детето за смелост с малък подарък. Помислете и за чувствата на вашите клиенти. Посещението в детския стоматолог е емоционално заредено събитие за дете и родител.
Имайте предвид тези фактори. Продажбата на услугата не се извършва на зъболекарския стол, а много преди този момент и дори след него.
Метод за определяне на възможната целева аудитория от продукта
Какво е вашето USP? Отговаряйки на този въпрос, вие ще разберете върху какви характеристики да се съсредоточите в рекламно съобщение, на продаваща целева страница или сайт.
За да определите уникалните свойства на продукта, направете анализ на конкурентите. Намерете 2-3 основни предимства, които отличават продукта от подобни на пазара. Определете силните и слабите страни на продукта от потребителска гледна точка. Ако продавате електрическо оборудване, за обикновения потребител няма значение, че микросхемите вътре в стабилизатора се запояват от роботи с висока точност. За тях е важно например стабилизаторът да може да се постави на багажник.
Разделете целевата аудитория на сегменти: тези, които вече са закупили продукта, потенциални купувачи и тези, които не се интересуват от вашия продукт.
Много помага да направите проучване сред лоялни клиенти, за да разберете как разбират вашето USP. Създайте въпросник с въпроси като:
• Как продуктът ви помага конкретно?
• Какви характеристики на продукта намирате за важни?
• Какво ви мотивира да купувате?
• Какви силни/слаби страни на продукта виждате?
• Защо избирате нашия продукт, а не продукт на конкурент?
Персонализирайте вашите въпроси. Целта е да разберете какво мисли аудиторията за вашия продукт. Отговорете и на тези въпроси и анализирайте разликите във вашите отговори и отговорите на клиентите. Тези различия са вашите точки на растеж. Може би характеристиките, които са важни според вас, не представляват интерес за публиката. Тогава трябва да ги представите по нов начин. Може би ползите от продукта, които публиката ще назове, ще станат откровение за вас.

Кой е тайният клиент? Отчитане на аудиторията в Google Analytics

Услугата за анализ от Google, Google Analytics или по-точно основните отчети, които са полезни за бърз анализ и които вие може да се използва, без да се разсейва от сложно сегментиране. Днес предлагам да се спра на репортажите на „Аудитория“. С какво може да бъде полезно? Доклад за общ преглед Благодарение на проследяването на Google Analytics можете да видите общите показатели за аудиторията за уебсайта си тук, както и да оцените нарастването на трафика. В този случай параметрите на графиката са конфигурирани, както и …

Как да тестваме целевата аудитория?

Дори след внимателно проучване, идеята за целевата аудитория в главата ви може да се окаже погрешна. Всички сме хора и сме склонни към когнитивни изкривявания. Така че всичко трябва да се провери.
За да сте сигурни, че сте идентифицирали правилно целевата аудитория, тествайте я. Тестването може да бъде под формата на въпросници или анкети. Можете също да провеждате промоции или конкурси. Ако има възможност да покажете продукта в действие, поканете потенциални клиенти на майсторски клас или презентация на продукта.
Пуснете реклами към различни сегменти от целевата аудитория, като внимателно наблюдавате реакцията. Ако вашите възприятия са грешни, рекламата няма да работи или няма да работи по начина, по който сте планирали.Трябва да изложите хипотеза за вашата целева аудитория и след като сте събрали обратна връзка, да я потвърдите или опровергаете.

Неправилното определяне на целевата аудитория води до загуба на пари и бизнес провали.

• Първата грешка е твърде абстрактното описание на целевата аудитория. Добавете максимално подробности, запишете портрета на целевата аудитория до най-малкия детайл.
• Втората грешка е твърде много портрети. Правете достатъчно, за да не се объркате. Придържайте се към правилото: максимум три портрета на сегмент.
• Третата грешка е твърде тясна група от хора като целева аудитория. Може би тези хора ще купят вашия продукт, но ще бъдат твърде малко. За да направите бизнеса си успешен, разширете аудиторията си, потърсете нови сегменти от целева аудитория, създайте различни групи от целева аудитория.
• Четвъртата грешка е липсата на тестване. Образът на публиката в главата на маркетолога може значително да се различава от реалната картина. Тестовете, проверката на хипотези, показателите и анализите са постоянна работа и ключът към успеха.

Обобщаване на публикацията и заключителни думи

Информацията за целевата аудитория трябва да се вземе предвид при разработването на продукт, създаването на реклама, определянето на ценова политика, избора на канали за продажба и комуникацията с клиентите. Дръжте пръста си на пулса – периодично актуализирайте информацията за вашата целева аудитория. Късмет и успех, от нас, екипът на W-SEO.com!

 

Материалът Целева аудитория – какво е целева аудитория и как да я идентифицираме и анализираме е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/tseleva-auditoriya.html/feed 0
Как дигиталните агенции помагат на бизнеса? https://w-seo.com/kak-digitalnite-agentsii-pomagat-na-biznesa.html https://w-seo.com/kak-digitalnite-agentsii-pomagat-na-biznesa.html#respond Wed, 03 Aug 2022 15:11:03 +0000 https://w-seo.com/?p=3738 Изискванията на потребителите към модерните, съвременни компании Придържане към последните тенденции от света на маркетинга, потребителите днес имат  много по-високи изисквания към бизнеса, без значение в кой сектор е той. Агенциите по дигитален маркетинг са изключително необходими за развитието на вашия бизнес, тъй като ще ви предават най-иновативните подходи за позициониране, които да ви осигуряват […]

Материалът Как дигиталните агенции помагат на бизнеса? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
лоялна дигитална агенция
Лоялна дигитална агенция W-SEO.com

Изискванията на потребителите към модерните, съвременни компании

Придържане към последните тенденции от света на маркетинга, потребителите днес имат  много по-високи изисквания към бизнеса, без значение в кой сектор е той.

Агенциите по дигитален маркетинг са изключително необходими за развитието на вашия бизнес, тъй като ще ви предават най-иновативните подходи за позициониране, които да ви осигуряват по-големи печалби в дългосрочен план.

Креативни решения, насоки и идеи, чрез които ще бъдете модерни, актуални, търсени …

Все по-често бизнесът се налага да прилага нови и различни похвати, само и само да се задържи на нивото, на което е бил. Нещата са много динамични.

Съвременната аудитория търси креативност и наличието на оригинална идея. Дигиталните агенции по маркетинг имат ролята да създадат рекламна кампания в Гугъл и социалните мрежи, която да бъде достатъчно иновативна, за да привлече потенциални клиенти към вашия бизнес. Експертите по дигитален маркетинг притежават необходимия инструментариум, за да създадат въздействащо и релевантно съдържание, качествени копирайтинг текстове и работещи ключови думи. Креативната дигитална рекламна кампания е ключът към достигане на по-мащабна аудитория, а това е и предпоставка за нарастващи продажби. Измерими резултати и възможност за реакция Партньорството с дигиталните агенции ви дава множество привилегии, от които основната е възможността за измерване на резултатите. За разлика от традиционните форми на маркетинг, дигиталната среда разполага с разнообразни инструменти, които позволяват непрекъснато наблюдение на постижимите резултати.

Какви са основните задачи на експертите по дигитален маркетинг?

Експертите по дигитален маркетинг имат задачата да проследяват непрекъснато как протича изготвената маркетинг кампания – SEO резултати, кликове от реклами, трафик на сайта и потребителски отзиви. Ако получените резултати не са достатъчно добри, то дигиталните специалисти могат да реагират бързо, да откроят възможните липси и да внесат необходимите промени. Това ключово предимство на дигиталния маркетинг прави успеха на вашия бизнес много по-надежден в онлайн средата, отколкото при традиционните условия.

Сами се досещате, че експертите по дигитален маркетинг имат не малко задачи, касаещи Вашият бранд, ако вече сте старирали партньорство. От следене, до експлоатация, от потребителско изживяване, до мнение на крайния клиент.

Професионални насоки за развитие

За да позиционирате и развитие успешно своя бизнес онлайн, то е необходимо да познавате интересите и потребностите на своята целева аудитория. С помощта на дигиталните агенции, вие ще получите професионални насоки и компетентно мнение относно това, как да адаптирате клиентските очаквания в работеща маркетинг стратегия. Експертите по дигитален маркетинг имат ролята да извършат необходимото проучване, както на вашата бизнес визия, така и на вашата потребителска аудитория. След това те изготвят ефективна рекламна кампания, релевантни копирайтинг текстове, имейл бюлетини и качествени SEO стратегии, които да увеличат органичното търсене на вашия уебсайт.

Финални думи, касаещи нуждата от обслужване от дигитална агенция, без значение, дали сте малка компания, или управител на корпорация с милиони месечни приходи

Онлайн средата, позната още като „дигитална среда“  е надеждно място за развитие на вашия бранд, която обаче поставя трудни предизвикателства, изискващи професионална намеса и правилните насоки за действие. Агенцията по дигитален маркетинг се оказва вашият нов безценен помощник, който има ролята да изготви маркетинг кампания, съчетаваща най-иновативните рекламни подходи, SEO техники и инструменти за директен маркетинг. С помощта на експертите от дигитална агенция Висео LTD, вашият бизнес ще се популяризира сред по-голяма аудитория и ще увеличи своите продажби, като същевременно ще създаде устойчива бранд идентичност и качествена репутация в дългосрочен план.

Материалът Как дигиталните агенции помагат на бизнеса? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/kak-digitalnite-agentsii-pomagat-na-biznesa.html/feed 0
5 причини, поради които SEO все още е №1 https://w-seo.com/5-prichini-poradi-koito-seo-vse-oshte-e-%e2%84%961.html https://w-seo.com/5-prichini-poradi-koito-seo-vse-oshte-e-%e2%84%961.html#respond Sun, 17 Jul 2022 06:29:08 +0000 https://w-seo.com/?p=3725 Броят на интернет потребителите нараства всяка година и именно тази аудитория е много привлекателна за бизнеса, тъй като има висока платежоспособност. Но оптимизирането на сайта и опитите за привличане на възможно най-много клиенти през 2022 г. е една от най-трудните и объркващи задачи, в които не всеки може да покаже отлични резултати. Трябва ли да […]

Материалът 5 причини, поради които SEO все още е №1 е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Броят на интернет потребителите нараства всяка година и именно тази аудитория е много привлекателна за бизнеса, тъй като има висока платежоспособност. Но оптимизирането на сайта и опитите за привличане на възможно най-много клиенти през 2022 г. е една от най-трудните и объркващи задачи, в които не всеки може да покаже отлични резултати.

Трябва ли да обърна внимание на мета описанията?

Те все още имат значение…  Какви ключови думи трябва да се използват и необходимо ли е изобщо да добавяме ключови думи, когато публикуваме нов материал?

Екипът на Viseo решихме да  разберем дали SEO оптмиизацията все още има голямо влияние върху развитието на бизнеса и какво да правим, ако постоянно инвестирате в контекстна реклама без особен ефект.

Приятно четене!

По-висока позиция в класирането на Google  – повече доверие

Повечето потребители на търсачката най-често кликват върху първите 5 визуализирани резултати от страницата с резултати. За да се възползвате от това и да привлечете посетители или клиенти към онлайн магазин, последните трябва да са на една от първите позиции. Ако присъствате в челната десетка, това повишава доверието на потребителя в сайта, а също така помага да изпреварите конкурентите. Ако две компании продават едно и също нещо, един оптимизиран сайт за търсачки е по-вероятно да привлече повече клиенти и да направи повече продажби, отколкото друг, който е по-назад, въпреки по-доброто качество и по-добрата цена, например…

Новите принципи на работа на търсачките често оставят клиентите доволни

С развитието на търсачките чрез самообучение задачата за популяризиране на вашия сайт при конкретни заявки за търсене става все по-трудна. Сега роботите за търсене проверяват всичко на вашия сайт, като вземат предвид както качеството на съдържанието, така и опита на потребителите, които вече са били на тези страници.

През 2022 г. не е достатъчно да запълните всички страници с подходящи ключови думи и да набавите входящи връзки. Сега отчитането на потребителското поведение се използва в повечето заявки и целта му е да угоди на всеки посетител. Но не всеки може да оптимизира сайта така, че да отговаря на нуждите на потребителя. Тази работа изисква постоянен анализ на ситуацията и нови алгоритми на търсачките. За щастие винаги можете да се обърнете към услугите на SEO специалисти, които редовно анализират пазара, идентифицират връзки и зависимости при издаването на определени сайтове.

SEO остава дългосрочна инвестиция, има огромен остатъчен ефект

За разлика от контекстната реклама, SEO носи дългосрочни ползи. Във всяка област можете да намерите мениджъри на компании, които са решили да направят оптимизация за търсачки, внимателно са обмислили всички препоръки, но са се отказали след два месеца, защото не са видели моментални резултати.

Ако пускате нов сайт, трябва да знаете, че ще видите резултати след около 6-12 месеца. Изглежда дълго време, но ако направите всичко правилно, този резултат може да продължи години, въпреки впечатляващите промени в работата на роботите за търсене. Ето защо SEO е от изключително значение за компании от всякакъв размер, които искат да успеят на наситения пазар.

Тези, които са в бизнеса от дълго време, вероятно знаят колко е важно да поддържат портфолиото си на същото ниво и постоянно да увеличават конверсията. Видимостта при търсене е важен актив за подпомагане на растежа на една компания, но изисква сериозна инвестиция на време и пари. По-евтините алтернативи, за съжаление, не могат да покажат такава стабилност и резултати, които да траят с години.

Доброто SEO оптимизиране на сайт е като вашия собствен кладенец, който ще ви носи чиста вода за много години напред.

Органичният трафик все още е основният източник на доходи

Нещо повече, гарантираме, че ще бъде основен източник да доходи още дълги години!
Всяко ново проучване показва колко важен е органичният трафик. Според BrightEdge, средно на пазара 51% от целия трафик на сайта идва от органично търсене, докато само 10% от платено търсене, 5% от социални медии и 34% от всички други източници.

Проучване на Ahrefs на близо милиард уеб страници установи, че 90,88% от всички страници в света са напълно невидими за Google. Представете си: няма органичен трафик към страници, където може да има много полезна информация. Ако не искате да попаднете в тази невидима зона, трябва да обърнете достатъчно внимание на своята SEO оптимизация.

 

Наличието на адаптивен сайт е конкурентно предимство

За разлика от контекстната реклама, SEO стратегиите имат строги правила по отношение на оптимизирането им. Трафикът от мобилни устройства постепенно изпреварва посещенията от десктоп, което означава, че е изключително важно да създаваме сайтове, които са оптимизирани за мобилни устройства. Google също отдават голямо значение на този фактор, като „отчитат“ не само съдържанието, но и изображенията в сайта. Колкото по-адаптиран е сайтът, толкова по-високо се класира в резултатите от търсенето.

 

Финални думи

Благодарение на SEO оптимизация на сайт  можете да използвате прогнозни стратегии, което помага за производството на съдържание. Статии, изготвени от партньор, могат да бъдат публикувани на вашия сайт. Те ще се повишат в тенденциите малко по-късно и това от своя страна ви позволява да спечелите конкурентно предимство в претъпкани ниши.

Можете да предвидите определени ситуации и да се подготвите за тях предварително. Например, ако сте търговец на дребно на стоителни материали, можете да говорите за предимства, промоции и отстъпки много преди началото на строителния сезон. Допълнителната подготовка ще ви постави в печеливша позиция през май или юни, когато търсенето на строителни материали се повиши, поради активния летен сезон за строителни и ремонтни дейности.

И така, представихме Ви пет причини, поради които SEO оптимизация на сайт е все още номер 1, по отношение на източници на трафик, по отношение на методи за популяризиране в Интернет, при дова в дългосрочен аспект.

Вие решавате, дали ще ни послушате и ще се обърнете към дигитална агенция за SEO оптимизация, или не, но както често казваме, едно в този случай е важно, а именно, че Вашата конкуренция не спи, а действа!

Изключително полезни ресурси, на сходна тематика:

Локално SEO – изграждане на стратегии за локално търсене

SEO оптимизация на сайт за локално търсене

Локално търсене за малкия и среден бизнес

Материалът 5 причини, поради които SEO все още е №1 е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/5-prichini-poradi-koito-seo-vse-oshte-e-%e2%84%961.html/feed 0
Как да забогатеете чрез SEO оптимизация? https://w-seo.com/po-bogati-chrez-seo-optmizatsiya.html https://w-seo.com/po-bogati-chrez-seo-optmizatsiya.html#respond Wed, 06 Jul 2022 05:25:03 +0000 https://w-seo.com/?p=3715 Как да припечелите добри пари чрез услуги, касаещи SEO оптимизация на сайтове Днес почти всеки има сайт! Като започнем от Вашите деца, които вече по ИТ са правили уеб сайт, без значение, дали той е конструиран с платформите WordPress, Blogger, Wix или други. Всеки член на семейство има личен блог, сайт, профил в социални мрежи, […]

Материалът Как да забогатеете чрез SEO оптимизация? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Как да забогатеете чрез SEO оптимизация?

Как да припечелите добри пари чрез услуги, касаещи SEO оптимизация на сайтове

Днес почти всеки има сайт! Като започнем от Вашите деца, които вече по ИТ са правили уеб сайт, без значение, дали той е конструиран с платформите WordPress, Blogger, Wix или други. Всеки член на семейство има личен блог, сайт, профил в социални мрежи, следователно всеки може да припечели, при това доста прилични средства. Нещо повече, ако изготвите семеен сайт, който да е с оригинална идея, той може да Ви направи богати! Много богати. За да се случи това, трябва да имате добра идея, както и сайтът Ви да е добре оптимизиран, т.е. да му е направено добро SEO.

За да имате успешен сайт са Ви нужни:

 • Креативната идея
 • Бизнес план
 • Добро позициониране в търсещите машини
 • Добра стратегия за работа със социални мрежи
 • Мотивация
 • Екип

И така, ако имате всичко това, изброено по-горе, е време да помислите за богатство, просперитет и огромни приходи от сайта си.

Защо Ви трябват SEO експерти?

SEO-специалистите се занимават с оптимизация и популяризация на сайтове. Същността на тяхната работа е да увеличат трафика на сайта или продажбите чрез привличане на посетители или потенциални клиенти от търсачките. За да направят това, те търсят популярни заявки, свързани с темата на популяризирания сайт, и с помощта на определени действия извеждат сайта на високи позиции в резултатите от търсенето.

Ако прочетете цялата статия ще разберете как SEO специалистите правят пари в Интернет, колко струват услугите им и къде да търсите  експерти, които да наемете за Вашите проекти.

Как и колко печелите от SEO услуги?

В допълнение към промотирането на уебсайтове, SEO специалистите предоставят много други услуги. Нека да разгледаме най-популярните услуги и тяхната цена:

1. SEO одит: приходи от 200 до 800 евро
Одитът на уебсайтове е популярна SEO услуга. Като част от одита специалистът проверява определени параметри на сайта и генерира препоръки за отстраняване на идентифицираните проблеми. Списъкът с необходимите одити е по-долу:

Какво проверява одитът?

Резултат от работата на специалиста, настоящото положение на сайта, както и какво е постигнато.

Технически одит на сайта

Проверка на техническата част на сайта, система за управление (CMS), шаблон, структура на сайта за съответствие с изискванията на SEO. Като правило, като част от технически одит, се настройва индексирането на сайта и се компилира файл robots.txt.

Одит със списък на откритите проблеми. Задание за програмистите за отстраняване на открити грешки. файл robots.txt.

Сайт за търсене (SEO-одит)

Проверка на основните параметри на сайта, които могат да повлияят на позициите в търсачките (технически грешки, използваемост, линк фактори, търговски фактори, наличие на филтри в търсачките и др.).

Одит със списък на откритите проблеми и препоръки за тяхното отстраняване. В някои случаи можете да предложите поддръжка на етапа на внедряване срещу допълнително заплащане.

Одит на използваемостта

Проверка на използваемостта на сайта.

Списък с препоръки за подобряване на използваемостта. По правило той е придружен от екранни снимки и решения на идентифицирани проблеми (тоест трябва не само да идентифицирате проблема, но и да покажете как може да бъде решен).

Колко струва одит на сайт?

Цената на одитите започва от 200 евро, като начинаещи SEO специалисти предлагат подобна цена. Опитни експерти, доказали се като такива, могат да искат и 800 евро. Средното ценово ниво е 300 – 400 евро.  Цената на одит на най-добрите дигитални агенции достига 1500 евро, но само няколко агенции печелят такива пари от услуги за одит на сайт.

Цената на одита зависи от броя одити, обема на препоръките и опита на специалиста. Начинаещият може да пропусне много грешки в сайта. Опитен специалист, напротив, ще забележи проблеми, на които други SEO специалисти няма да обърнат внимание. Посъветвайте как най-добре да отстраните проблемите.

Средно един одит отнема от 1 работен ден до 5-7 работни дни, в зависимост от обхвата на одитите и броя на препоръките.

2. SEO консултации: печелят се средно около 30 евро на час

Платените консултации често се купуват от начинаещи SEO специалисти, уебмастъри, печеливши или собственици на сайтове, които са срещнали затруднения. Например, клиент може да поиска да провери колко добре други SEO специалисти популяризират неговия сайт.

Цената на една консултация започва от 30 евро на час или серия от въпроси (ако консултацията се провежда по електронна поща). Има специалисти, които таксуват много повече за консултация (от 80 до 200 евро на час, като всичко е ограничено само от желанията на специалист). Устната консултация по Skype е по-скъпа от писмената, т.к изисква много енергия от специалиста.

Трудно е да се правят стабилни приходи от SEO консултации, т.к Услугата се търси периодично. Въпреки това консултациите могат да се считат за допълнителен доход.

3. Обучение за начинаещи

Много специалисти печелят от обучението на начинаещи SEO специалисти. Те провеждат курсове, майсторски класове или платени уебинари. Цената на курсовете варира значително в зависимост от специалиста.

Можете да намерите курсове на цени от 500 евро и повече. Ако се събере група от 30 души, SEO специалист може да спечели 20 000 евро, че дори и повече от потока. В бъдеще завършилите могат да закупят нови програми или платени консултации, носейки допълнителни средства на организатора.

За да печелите пари от SEO курсове, трябва да сте известен специалист с репутация. В противен случай няма да може да се привлекат курсисти. Следователно този начин на печалба не е подходящ за начинаещи в SEO или специалисти от средно ниво.

4. SEO оптимизация: можете да спечелите 2500 вро на месец от клиент.

Има SEO-специалисти, които активно участват в популяризирането на клиентски сайтове. Цената на SEO оптимизация зависи от региона, темата, броя на заявките и нивото на конкуренция за тях, състоянието на сайта.

Средно цените на частните SEO специалисти на пазара са както следва:

Цената на SEO оптимизация за сайт без почти никаква конкуренция – 100 евро на месец за провиницята и 200 за София.
Цената на SEO оптимизация от добър  специалист с опит е от 400 евро. в региона и от 800 евро в София и другите големи градове.
Цената на SEO от опитен SEO започва от 1000 евро . на месец, независимо от региона на оптимизацията.
Най-добрите експерти разглеждат сайтове с бюджет от най-малко 2500 евро на месец. Често такива специалисти напускат клиентското SEO и започват свои собствени проекти, консултации или обучение.

 

5. Дистанционната работа в студиото ще ви позволи да печелите от 500 до 1000 евро всеки месец

SEO специалист може да намери дистанционна работа в студио или агенция. Например една агенция разработва сайтове и иска да намери SEO, който да популяризира проекти на клиенти. Този начин на печелене е в много отношения подобен на работата с клиентски проекти, само че ще общувате с клиента чрез мениджъра на студиото.

По правило те плащат фиксирана сума за управление на проекти и процент при постигане на KPI. Опцията е подходяща за SEO специалисти, които обичат да работят с ръцете си и не желаят да комуникират с клиенти.

Оптимизиране на сайт

На кои SEO специалисти се плаща повече?

За да бъдете търсен като SEO специалист и да печелите добри пари, трябва:

 • Разберете характеристиките на алгоритмите на търсачките. Да можете да  изготвяте индивидуална програма за SEO оптимизация,  а не да действате само по контролни списъци.
 • Провеждате експерименти, за да идентифицирате нови възможности за влияние върху алгоритмите на търсачките. Анализирайте влиянието на нови фактори, които постоянно се появяват в търсачките.
 • Разбиране на свързани области – уеб анализи, дизайн, използваемост, програмиране. Това повишава вашата стойност като специалист и стойността на вашите одити и консултации.
 • Да може да изготвяте  технически спецификации (ТЗ) за програмисти, дизайнери, копирайтъри и други професионалисти, участващи в процеса на SEO оптимизацията.
 • Умееете  да управлявате екип, защото често един SEO специалист взаимодейства с други хора.
 • Умеете да общувате с клиентите, да им обяснявате нюансите на SEO, да ги убеждавате да направят промени в сайта.
 • Бъдете „в полезрението“ и „на слух“. Участвайте в конференции, семинари, поддържайте блог, в който да споделяте опита си в промоцията на уебсайтове, пишете книги, провеждайте курсове. В областта на SEO имиджа на специалиста е много важен.
 • Много е важно да имате положителни случаи за SEO оптимизиране, прегледи, големи проекти в портфолиото, които да покажете на потенциалните клиенти, а на база на тях те да вземат правилното решение.

Как да започнете да печелите пари от оптимизация на сайтове (SEO)?

1. Научете основите на професията.
Например, имаме безплатен курс по SEO на нашия сайт. Състои се от поредица от майсторски класове, които ще ви помогнат да разберете основните понятия на професията и да започнете да печелите:

 • От какво се състои търсачката и как работи?
 • Какво е промоция на уебсайт и какво прави SEO специалистът?
 • Как да изберем ключови думи за популяризиране на сайта?
 • Разпределение на ключови думи по страниците на сайта.
 • Как да разработим и оптимизираме структурата на сайта?
 • Как да извършим технически одит на сайта?
 • Оптимизиране на текстове в сайта: как да го направя правилно?
 • Как правилно да настроите файла robots.txt?
 • Популяризиране на уебсайт с връзки: как да го направя правилно?
 • Съставяне на списък с котви за сайта: инструкции с примери.
 • Как се пише текст на връзката?
 • 16 начина да получите входящи връзки към вашия сайт.
 • Как да увеличим линк масата на сайта?
 • Подобряване на използваемостта на сайта: 64 съвета как да направите сайта по-удобен.
 • Как да напиша отчет за промоция на уебсайт? Примери и примерни доклади.

2. Тип портфолио.
За един SEO специалист е важно да има положителен опит в дигиталния маркетинг и добро портфолио. Първо можете да популяризирате сайтовете на приятели или познати или да направите свой собствен малък блог на всяка тема и да го популяризирате.

3. Регистрирайте се на борси за свободна практика.
За да печелите пари на фондовите борси, е важно да съставите правилно профил. Не се притеснявайте, ако първоначално ви е трудно да получите поръчката си. Това е добре. Според проучвания много фрийлансъри получават първия си проект на фондовите борси в рамките на една седмица. Не всеки обаче има такъв късмет.

4. Започнете да комуникирате във форуми за SEO.
Това ще ви позволи да обмените опит, да започнете да „блестите“ в професионална среда, да сте в крак с тенденциите и новите методи за промоция и начини да печелите пари от SEO. Постепенно развийте репутация в професионалната сфера.

5. Натрупайте опит и портфолио.
След като получите първите поръчки, опитайте се да ги направите така, че клиентите да са доволни. Добавете нова работа към портфолиото си. Събирайте положителни отзиви. Това ще ви помогне да получите нови клиенти и да спечелите повече.

Не забравяйте, че да оптимизирате ваш проект, да го направите популярен е най-доброто нещо, защото хъсът, желанието и мотивацията са на много високо ниво! Работете предимно за Ваш проект, не се разводнявайте и действайте последователно, успехът няма да закъснее!

Материалът Как да забогатеете чрез SEO оптимизация? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/po-bogati-chrez-seo-optmizatsiya.html/feed 0
SEO оптимизация на сайтове, предлагащи слънчеви и диоптрични очила https://w-seo.com/seo-saitove-ochila.html https://w-seo.com/seo-saitove-ochila.html#respond Fri, 01 Jul 2022 04:14:46 +0000 https://w-seo.com/?p=3706 SEO оптимизация на оптични центрове, онлайн магазини, предлагащи слънчеви очила, очила с диоптър, очила за работа с компютър и други сходни В случай че сте собственик, управител на фирма, предлагаща очила (диоптрични, слънчеви) както и аксесоари за тях, но клиентите Ви са ограничени, а имате голям капацитет, то е време да помислите за по-добро представяне […]

Материалът SEO оптимизация на сайтове, предлагащи слънчеви и диоптрични очила е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на оптични центрове, онлайн магазини, предлагащи слънчеви очила, очила с диоптър, очила за работа с компютър и други сходни

В случай че сте собственик, управител на фирма, предлагаща очила (диоптрични, слънчеви) както и аксесоари за тях, но клиентите Ви са ограничени, а имате голям капацитет, то е време да помислите за по-добро представяне в Интернет, и в частност за SEO оптимизация.

В настоящата статия е представена SEO стратегия за класиране на предни позиции в търсещите машини, предназначена за клиенти, които са собственици на именно на фирми, опериращи  в този сектор.

Изграждането на добра мрежа от линкове (сателитни сайтове) , сочещи Вашият сайт гарантира много добри позиции, дори задминаване на конкуренцията. Преди няколко години изграждането на връзки беше просто и бързо, но през 2021 г. всичко се промени, тъй като този процес изисква творчество, постоянство, работа в мрежа, последователност и силни социални умения. Правилните стратегии са склонни да създават препратки и рейтинги чрез надеждни сайтове с висок авторитет в областта, в която е и Вашият бизнес.

Сега въпросът е как да получите или създадете висококачествени връзки към вашия домейн?

Отговорът е прост, използвайте правилните стратегии за създаване на връзки. Тук можете да прегледате  3 доказани метода, които са ефективни, а понякога дори безплатни.

Създаване на .чествено съдържание

Редовно създавайте съдържание с подходящи теми и привлекателни заглавия.

По този начин можете да печелите връзки за дълго време, получавайки ги от блогове и сайтове с вашата тематика (това, за което Ви писахме по-горе).

Публикуване на рекламни статии в сходни на Вашите сайтове, в този случай – на тематика „очила“, „рамки“ и т.н.

Публикуването на рекламни статии ще помогне за по-доброто класиране – ако използвате този метод разумно, можете да се уверите в доста добри резултати. Когато гостувате в блогове, попитайте собственика на сайта дали разрешава обратна връзка. Дори да позовете сайта си, без линк, пак си струва, тъй като и позоваванията биват отчитани. Естествено, статиите не бива да са по-кратки от 300 думи и те трябва да са абсолютно уникални.

SEO оптимизация на онлайн магазин за очила
SEO оптимизация на онлайн магазин за очила

Социални сигнали

Ако споделяте висококачествено съдържание с Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram или други отворени уеб сайтове, най-добре е да започнете с публикуване на съдържанието си. Понятието е познато като „социален сигнал“, и когато ботовете на търсещите машини установят, че има активност, насочен трафик към дадена публикация, към даден сайт, то това бива отчитано и се дава приоритет на сайта.

Лошо е, когато няма никакво движение към даден сайт. Например, представете си сайт Х, който е БИЗНЕС сайт, но с традиционните четири менюта „за нас“, „за контакти“, „партньори“, и „услуги“.

И в този сайт няма динамика, няма ново съдържание. Изключително трудно е подобен сайт да бъде класиран. Именно поради тази причина, структурата на сайта е изключително важна, но повечето SEO експерти, преди да пристъпят към ефективна линк билдинг стратегия, оправят или дават наставления за този паратемтър, т.е. подготвят сайта за получаване на обратни връзки.

Бизнесът с очила  крие редица специфики и екипът, който ще Ви прави SEO трябва да е доста добре запознат с този тип дейност. Именно поради тази причина подготвихме настоящата статия, да Ви загатнем, че ние знаем как, можем, имаме достатъчно ресурси да отговорим адекватно на Вас и да победим Вашата конкуренция в класирането на Google.

Е, по-горе получихте основна информация за набавянето на обратни връзки. Естествено, ние – екипът на W-SEO.com можем да поемем SEO-то на Вашият бизнес, ако сте собственик на онлайн магазин за хранителни стоки, управител на сладкарски цех, на месарски магазин, въобще на бизнес, свързан с храните.  Достатъчно е да потърсите оферта.

За кой се отнася настоящата статия?

Настоящата статия е полезна за собственици на фирми, опериращи в  хранително-вкусовата промишленост, и по-специално за управители на:

 • онлайн магазини за слънчеви очила;
 • специфични блогове на тема здраве, предимства от носенето на очила и т.н.;
 • сайтове за рамки на очила;
 • управители на фирми на оптични центрове, както в София, така и  регионални;
 • управители на сайтове за профилактика, лечение и подобряване на проблеми, свързани с очите;
 • собственици на фирми за дистрибуция маркови очила;
 • много други.

Финални думи

Изключително голяма е конкуренцията в сектора със слънчевите очила. Същото важи и при диоптричните центрове, тъй като във всяко населено място има поне един такъв, а вече всеки има уеб сайт, т.е. всеки епредставен и в Интернет. Именно затова е важно да си подсигурите предимство, започвайки работа още днес с дигитална агенция. Без значение е, дали ще се възползвате от нашите услуги, или ще се доверите на друга компания, предлагаща СЕО оптимизация, едно е важно да знаете, а именно – SEO оптимизацията продава.

Екипът на дигитална агенция Висео притежава опитни експерти, знае как и има изградени стратегии, които непрекъснато модернизира и усъвършенства. Чрез SEO стратегия можем да покорим върхови позиции в търсачките, стига да изберете нас като обслужваща фирма.

Пожелаваме Ви успех и се надяваме статията да Ви е била полезна.

 

 

Разгледайте и тези материали, свързани с темата SEO копирайтинг:

Материалът SEO оптимизация на сайтове, предлагащи слънчеви и диоптрични очила е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-saitove-ochila.html/feed 0