Дигитална агенция W-SEO.com – Уеб & SEO оптимизация https://w-seo.com Sun, 24 Oct 2021 08:00:57 +0000 bg-BG hourly 1 Защо си струва да рекламирате в рекламната мрежа на Висео? https://w-seo.com/zashto-si-struva-da-reklamirate-v-mrejite-na-viseo.html https://w-seo.com/zashto-si-struva-da-reklamirate-v-mrejite-na-viseo.html#respond Sun, 24 Oct 2021 08:00:57 +0000 https://w-seo.com/?p=3173 Ние, екипът на компанията, разполагаме с огромни ресурси в почти всяка по-важна и съществена област. Често се налага да използваме ресурсите си, обслужвайки наши клиенти. Полагаме грижи за тях, актуализираме съдържанието, набавяме качествено такова, както и следим за техническата изправност на проектите ни. В настоящата статия искаме да Ви обърнем внимание на това, колко важно […]

Материалът Защо си струва да рекламирате в рекламната мрежа на Висео? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Лоялна SEO агенция
Лоялна дигитална агенция W-SEO.com

Ние, екипът на компанията, разполагаме с огромни ресурси в почти всяка по-важна и съществена област.

Често се налага да използваме ресурсите си, обслужвайки наши клиенти.

Полагаме грижи за тях, актуализираме съдържанието, набавяме качествено такова, както и следим за техническата изправност на проектите ни.

В настоящата статия искаме да Ви обърнем внимание на това, колко важно е да участвате, рекламирайки в нашите сайтове, както и да изредим причините, поради които да ни се доверите …

Причини, поради които да участвате, рекламирайки в наши проекти

Уважение и респект към партньори и клиенти на дигитална агениця ВИСЕО

 • Лоялност

Ние сме лоялни, предани и коректни с всеки наш партньор и клиент. Стараем се да представим продукти с ясни отчети, точна визия, както и план, който е с висок процент реализируем. Никога не сме подвеждали, не бихме подвели клиент. Тъй като си даваме сметка, че всеки клиент иска да знае къде инвестира своите пари, ние предоставяме услуги, които са ясно отчетливи, без заобиколки, без дългосрочни договори и предимно в помощ на Вас, партньори и клиенти на Viseo.

 • Адекватни цени

Цените и ценообразуването са гъвкави и често биват образувани спрямо конкретния случай, спрямо областта, в която желаете да рекламирате, както и спрямо степента на сложност. Често се свързват с нас клиенти с нисък бюджет, притеснявайки се, дали може да се съдейства в областта на търсещите машини. Почти няма клиент, който да е бил отблъснат. Намираме решения за всеки тип клиенти – и платежоспособните, с висок бюджет за онлайн реклама и SEO, и към тези, с по-нисък бюджет.

 • Експедитивна работа

Бързо и качествено публикуваме рекламни материали, когато те ни бъдат предоставени за публикуване  в наши проекти, както и бързо и адекватно действаме, в случай че т

рябва да се съдейства за отстраняване на техническа неизправност по сайтове, за които ние се грижим (Техническо SEO).  Можем да кажем, че сме … БЪРЗИ, почти колкото Спийди Гонзалес. За да сме по-точни, ще го кажем така: Често ни се случва партньор, или клиент, който обслужва клиенти в областта на SEO оптимизация и онлайн маркетинг, да потърси съдействие от нас, например в  края на месеца, и да помогнем с изпълнението на плана за месеца, тъй като изостава. Ние се включваме, отново експедитивно, за да не остане клиентът на нашите партньори, неудовлетворен. Колкото и странно да Ви звучи, в подобен случай ние приемаме нашият партньор изключително сериозно и професионално и съдействаме мигновено.

 • Дълготраен ефект след участвие в наш проект

Вярвате ли ни, че когато извършим дадена SEO дейност, понякога тя дава ефект и повече от 10 години? Какво имаме предвид? Когато обслужваме клиенти в областта на Линк билдинг (важна част от SEO оптмиизацията, като комплекс от задачи), то ние често правим така, че повече от 10 години, обратните връзки да продължават да сочат клиентските проекти, а кова дава сериозна тежест във времето. За да го разберете, нека приемем, че сте в кампания, решили сте да публикувате реклама в една от популярните платформи, без значение, дали на Търсещата машина, или на Социалната мрежа… Стартирате  рекламата и резултатите не закъсняват… Но, какво се случва, когато бюджетът свърши? Какъв е остатъчният ефект?  Почти никакъв. При нас, чрез нашите ефективни SEO стратегии, остатъчният ефект е огромен, дългогодишен.

 • Уважение и респект към дългогодишните ни партньори

Ние знаем, че добро взаимоотношение между наши партньори и клиенти стои в основата на здрава, мощна и дълготрайна свързаност. Знаем също така, че когато си партнираме, можем да постигнем далеч по-високи цели, отколкото когато работим сами. Именно поради тази причина работим със стотици партньори, както от София, така и от другите градове на България. Нещо повече, партнираме си и с много дигитални агенции от САЩ, Великобритания, Русия, Гърция и други страни от цял свят.

 • Креативни решения за всеки тип e-бизнес

Благодарение на креативността, младостта и опита на експертите, можем смело да заявим, че винаги успяваме да намерим креативни решения, индивидуални стратегии и да подобрим онлайн присъствието на компании от различни области. Трябда да отчетем, че днес конкуренцията в областта на Интернет търговията е огромна, но ние намираме начин да направим така, че нашите клиенти да изпреварат конкурентите си.

 • Съдействие на клиенти и партньори в тежки, екстремни ситуации

Често ни се случва, да ни потърсят за съдействие, когато даден сайт е компроментиран, или когато в даден проект има наличен вирус, който го е повредил. Съдействали сме и в малките часове на денонощието и ще продължим да го правим. С други думи, ако и Вие изпаднете в безизходица, то можете да ни се доверите.

 • Работа и партниране с т.нар. конкуренти

Думата „конкуренти“ ние не можем да я приемем като такава! В нашата визия, философия, думата е заменена с „ПАРТНЬОРИ“, колкото и странно да Ви звучи това. Ако сте управител на дигитална агенция, също като нашата, или сходна на ВИСЕО, то опитайте да се консултирате с наш представител… Ще разберете, че Вашето допитване няма да бъде отхвърлено, а напротив, ще Ви бъде съдействано.

През годините се е налагало да помагаме на редица новоизграждащи се дигитални агенции, и смятаме, че продължаваме да го правим.

Защо си струва да рекламирате в рекламната мрежа на Висео – финални думи

Каквото и да напишем, сигурно ще си кажете: „Тези отново се хвалят, вместо да оставят клиентите да говорят за тях“, но това няма много значение. По-важното е да знаете, че ние работим, ние сме активни и го правим предимно в интерес на партньори и клиенти.

Можете да прегледате някои от отзивите на наши партньори и клиенти… Достатъчно е да потърсите в Гугъл ВИСЕО ЕООД, или да погледнете екранната снимка:

Отзиви дигитална агенция Висео
Екранна снимка на отзивите на ВИСЕО ЕООД – дигитална агенция за УЕБ и SEO услуги. Снимката е създадена на 24 октомври 2021 година, в 10.50 часа

 

 

Ако всичко, което сте прочели, видяли до този момент Ви е допаднало, то можете да отправите запитване, да поискате проекти, в които можете да рекламирате…

Бъдете здрави и до нови срещи!

 

Материалът Защо си струва да рекламирате в рекламната мрежа на Висео? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/zashto-si-struva-da-reklamirate-v-mrejite-na-viseo.html/feed 0
SEO оптимизация на StartUp компании https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-startup-kompanii.html https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-startup-kompanii.html#respond Sat, 23 Oct 2021 05:14:22 +0000 https://w-seo.com/?p=3157 СтартЪп – стартираща организация, носеща понятие, което днес е изключително често употребявано – за какво се отнася? StartUp, или на български изписано, СтартЪп – касае се за млади компани и в превод можем да уточним, че означава „стартираща компания. Екипът на VISEO LTD е подготвил специална стратегия за SEO опитимзиране на сайтове, които са именно […]

Материалът SEO оптимизация на StartUp компании е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на StartUp - сайтове на стартиращи организации
SEO оптимиация на StartUp

СтартЪп – стартираща организация, носеща понятие, което днес е изключително често употребявано – за какво се отнася?

StartUp, или на български изписано, СтартЪп – касае се за млади компани и в превод можем да уточним, че означава „стартираща компания.

Екипът на VISEO LTD е подготвил специална стратегия за SEO опитимзиране на сайтове, които са именно на стартиращи компании.

Обикновено StartUp-ите са финансирани от учреждения, институции, понякога дори и от държави, често са иновативни, креативни, предлагащи продукти, отличаващи се от настоящите на пазара.

Ние, екипът на компанията, със симпатия и професионализам се отнасяме към клиенти, участващи в СтартЪп-и. През годините сме работили за стотици СтартЪп-и и днес сме готови да стартираме с Вас, стига да имате нужда от по-добро SEO оптимизиране, естествено.

Що се отнася до работата на StartUp-ите, те не се отличават много от традиционните компании, често се касае за раобта в екип, предимно от млади и енергични личности, като понякога се пропуска важността на сектор Дигиталнен маркетинг. Предприемчивите ръководители на StartUp-и наемат специалист по Дигитален маркетинг, привличат го в екипа, а тези, с по-добро финансиране – директно аутсорсват тази част на дигитална агенция с репутация, доказана във времето, наложила се като бранд, агенци, която ще спести много енергия, време и пари на организацията.

Представяме Ви и някои важни аспекти, на които да обърнете внимание, ако сте експерт по SEO в дадена стартираща организация:

Определяне на бизнес целите

SEO на StartUp - Определяне на бизнес целите
SEO оптимиация на StartUp

Преди да започнете да популяризирате сайт на StartUp, трябва да зададете бизнес цели, които SEO ще ви помогне да постигнете. За да изберете правилната посока за развитие, трябва да вземете предвид нуждите и интересите на целевата аудитория.

Целта на стартиращите фирми може да бъде следната:

 • увеличаване на печалбите,
 • възвръщаемостта на инвестициите (ROI);
 • увеличаване на броя на потенциалните клиенти – такива целеви действия като регистрация, попълване на формуляри за обратна връзка, добавяне на продукти в количката;
 • повишаване на информираността за марката; повишаване на лоялността на клиентите и др.

Ако целта на стартираща организация  е да увеличи потенциалните клиенти, тогава е за предпочитане да се съсредоточите върху популяризирането на теми с ниска конкуренция, при които има голямо търсене на вашите стоки или услуги. Ако популяризирането на StartUp в Интернет е насочено към популяризиране на марката, тогава си струва да се съсредоточите върху това да направите продукта по-известен и разбираем за целевата аудитория. В същото време търсенето се генерира въз основа на анализ на ключови думи и идентифициране на най-търсените теми.

Как да постигнете бизнес целите си с помощта на SEO?

За да съставите бизнес план за SEO, започнете с дефиниране на бизнес цел – какво искате да постигнете през тези шест месеца, ако приемем, че сте се договорили за шест месеца работа със стартиращата организация. Пример за подобни цели – увеличеине на продажбите с 20% след първото тримесечие, или пък увеличаване на органичния трафик с 10 %  само след месец работа по оптимизиране на сайта, който компанията притежава.

След това е добре да преминете към определяне на вашите маркетингови цели. Онлайн маркетингът, който стартиращото предприятие трябва да използва, за да постигне бизнес цели. В нашия пример, за да постигнем целта, трябва да оптимизираме фунията за продажби, да увеличим трафика на сайта и да привлечем отново потребители, посетили ресурса.

След това направете SEO бизнес план – определете кои показатели трябва да бъдат подобрени: позиция в резултатите от търсенето, качество на линк билдинг профила, трафик от социални мрежи и други сайтове, както и други сходни. Постигането на вашите SEO цели ще увеличи продажбите ви до желаното ниво, стига да работите усилено, систематично, но и разумно.

 

От къде да започнем с SEO отимизация на StartUp ?

За да започнете да популяризирате сайт от този тип, трябва да извършите редица технически настройки: свързване на системи за анализ, задаване на проследяване на целта, създаване на robots.txt и файловес карта на сайта и други сходни.

Едно от първите неща е да свържете сайта с Google Webmaster Tool, както и с  приложение, отчитащо посещенията, например Google Analytics.

Съставяне на семантично ядро

Съставяне на семантично ядро

Касае се за анализ и отделяне на ключови думи, които са на фокус и тези, които са с по-малка значимост, но са важни за цялостната работа.

За да намерите оптималната ключова дума, трябва да се съсредоточите върху онези заявки, които често се използват от вашата целева аудитория.

Освен това те трябва да имат достатъчно висока честота.

Ако не сте сигурни, проверете сайтовете на основните конкуренти и анализирайте разделите им, ще се уверите, че е помислено за това, кои са най-търсените думи и фрази и е насочена енергията именно там.  Можете да ползвате приложенията: Google Keyword Planner, Bukvarix и Serpstat  анализи  и други.

Какви грешки могат да се допуснат при работа със семантичното ядро?

При работа със семантичното ядро ​​е важно да се избягват следните грешки:

 • Използване на изкуствена семантика, създадена чрез генериране на ключови фрази чрез добавяне на думи за транзакция като „купува“, цена, име на регион и т.н. към заявки за търсене.
 • Начин на работа по страници на проект, който не отчита пълното семантично ядро ​​и в резултат на това много важни заявки изобщо не се използват.
 • Ограничаване  броя на високочестотните ключови думи, популяризирани на една страница.
 • Опитите за популяризиране на сайта за неуместни заявки – например имена на стоки или услуги, които не са на налични за предлагане. Едновременно добавяне на търговски и информационни ключови думи и фрази на една страница.
 • Други сходни

Съставянето на семантично ядро е много важна част от SEO оптимизирането на сайт. Този етап се извършва именно в началото, още щом една стартираща компания закупи domain. Не всеки може да състави доро семантично ядро, важно е хората, които правят това да имат аналитичен подход към задачата, да направят сериозни изследвания, да анализират конкуренцията и едва тогава да предприемат стъпки по самото съставяне. Много полезна информация за семантично ядро ще откриете тук.

Вътрешна оптимизация

Нека разгледаме по -отблизо нюансите, свързани с използването на мета тагове, SEO оптимизирани заглавия, оптимизация на изображения и URL адреси.

Заглавие на раздел, публикация, категория

Важна информация за заглавията:

 • попълване на заглавие на всички страници;
 • уникалност на заглавията един спрямо друг;
 • разлики със заглавието H1 на същата страница;
 • приблизителна дължина 70-80 знака;
 • използването на ключови думи в заглавието, които са подходящи за съдържанието на страницата.

 

Описание на страница или категория

Мета маркерът description също трябва да бъде попълнен с редица съвети:

описанието трябва да съдържа кратко описание на страницата, както и призив за действие;

добавете ключови думи за предпочитане в началото на описанието, като използвате думи за висока и средна честота;

дължината на описанието трябва да бъде приблизително 160 знака, допустимо е да се надвишава тази дължина, максимумът е 300 знака.

H1 Основното заглавие на страницата

H1, за разлика от заглавието и описанието, се показва само на страницата на сайта, а не във фрагмента в резултатите от търсенето. Когато съставяте заглавие, следвайте тези правила: използвайте заглавието H1 само веднъж на страницата;

 • избягвайте повторенията на заглавията – свръх спам;
 • Създайте  H1 напълно подходящ за съдържанието на страницата;
 • използвайте високочестотна ключова дума а в заглавието си;
 • не надвишавайте  50 знака.

Заглавия H2-H6

Структурирайте съдържанието на страницата, като използвате заглавия H2-H6 съгласно следните правила:

 • подредете заглавията в йерархичен ред – от най-високото (H1) до най-ниското (H6);
 • не добавяйте линкове в заглавията;
 • използвайте информативни, кратки и подходящи заглавия;
 • не използвайте твърде много заглавия.

Алт атрибут за изображения

Използвайте атрибута ALT, за да оптимизирате всички значими изображения на вашия сайт. Благодарение на това роботите за търсене ще могат да определят темата на изображението и то ще бъде класирано в Google Images  на по-предни позиции. Когато попълвате ALT, трябва да опишете накратко изображението, да избягвате спам и да използвате подходящи ключови думи.

 

Съдържанието на СтартЪп

Съдържанието на даден СтартЪп (сайт на стартиращата организация) е ключът към успешното популяризиране. За да заеме високи позиции, съдържанието трябва да отговаря на следните изисквания:

 • Информативност, надеждност, достоверност и полезност за целевата аудитория.
 • Уникалност – в противен случай сайтът може да попадне под санкциите на търсачките.
 • Добра структура – използването на заглавия, абзаци, списъци, таблици, улесняващи възприемането на текстова информация. Също така е препоръчително да използвате освен текст, снимки, графики, видеоклипове, диаграми, gif и други елементи, които правят съдържанието възможно най-привлекателно и интересно за потребителите.
 • Грамотност и стил, подходящи за целевата аудитория.
 • Съответствие с изискванията на търсачките.
 • Разумно използване на ключови думи – без свръх спам, естествено използване и разпространение на ключове в текста.

След завършване на вътрешната оптимизация и създаване на висококачествено съдържание на сайта, се пристъпва към външно популяризиране.

 

Външна оптимизация на StartUp

Преди да се премине към външна оптимизация на сайт се прави детайлен анализ на конкурентите, що се касае за частта по линк билдинг.

Можете да анализирате линковете към конкурентни сайтове, като използвате Serpstat. За да направите това, отидете на модула „Анализ на връзките“ и въведете домейна, който ви интересува:
Анализ на връзките  на Serpstat
Модулът ви позволява да разберете броя на препращащите домейни и връзки, да анализирате тяхната динамика и анкерни списъци, да откриете злонамерени донори както за вашия сайт, така и за всеки конкурент. Открийте сайтовете, които съдържат връзки към конкурентни проекти от горната част на резултатите от търсенето, опитайте се да получите връзки от тях към вашия проект.

Освен това, благодарение на анализа на връзките на конкурентите, можете да направите приблизителна прогноза за това колко връзки може да са необходими, за да изведете сайта на върха, при търсене на определена ключова дума или фраза.

Методи за получаване на линкове към СтартЪп

 • създаване на уникално висококачествено съдържание по тема, която е важна за аудиторията на сайта;
 • чрез свързване с блогъри, които имат сайтове със сходно на Вашето съдържание, т.е. тематични на Вашият проект;
 • добавяне на вашия сайт към стартиращи проекти;
 • използване на публикации, гостувайки при други блогъри Guest Blogging;
 • публикуване на линкове, съпътствани с уникално съдържание в други сайтове;
 • извличане на линкове от  популярни социални мрежи – Facebook, Instagram, Twitter, YouTube Pinterest и др.
 • публикувайки свой собствен проект в списъците с различни инструменти и ресурси по вашата тема, както и използвайте други стратегии.

Въобще линк билдинг частта не е никак лесна, но опитни SEO експерти имат в екипа си линк билдъри и благодарение на опита им, нещата биха се получили добре за Вас.

 

Използваемост на сайта

Когато сайтът е нов, се правят насоки към дизайнерите, към програмистите с цел съставянето на по-добър за потртебителите проект.

Одит на използваемостта на сайт се извършва в различни ситуации:

 • при разработване на стартиране преди стартирането му, ако е необходимо, за увеличаване на конверсиите, след добавяне на нови функции. Можете да проверите използваемостта на проекта по следните начини: чрез анализиране на поведението на потребителите в отчетите на Google Analytics ;
 • използване на допълнителни услуги, например AskUsers или Five Second Test;
 • анализиране на топлинни карти на потребителска активност на WordPress сайтове с помощта на специални приставки;
 • оценка на скоростта на зареждане на страниците на проект с помощта на Google PageSpeed ​​Insights;
 • като провери независимо качеството на дизайна, лекотата на навиация в сайта, структурираното съдържание, удобството на формите на различни устройства, наличието на пълна информация за контакт.

Този раздел е изключително важен и именно благодарение на познанието на аудиторията, ще можете да съставите СтартЪп, който да отговаря на нуждите им!

 

Техническа SEO  оптимизация
За успешното популяризиране на StartUp, техническият одит на сайта е изключително важен, тъй като наличието на грешки може да доведе до сериозни проблеми в работата на ресурса и това да доведе до негатвни последици в последстви.

Редовно трябва да се извършва одит, за да се идентифицират и своевременно коригират грешките на всички сайтове. Особено важно е да се извърши технически одит преди стартиране на проект, както и когато има трудности и аномалии, например: рязък спад в трафика, попадане под санкциите на търсачките и др.

По време на технически одит се проверяват следните параметри:
правилно попълване на файлове robots.txt и sitemap.xml;

 • индексиране на страници;
 • използване на каноничния мета таг;
 • коректност на многоезичните настройки;
 • параметри на сървъра;
 • мета тагове и заглавки;
 • скорост на сваляне;
 • настройка на пренасочвания;
 • правилността на микромаркировката и др.

Заключение, касаещо SEO оптимизация на StartUp

Истината, приятели на Висео е, че по-горе Ви бяха представени основни аспекти в областта на търсачките и по-точно, основни съвети за цялостно SEO оптимизиране на StartUp – сайт за стартираща организация. Важно е да определите бюджет за SEO  и да поверите тази задача на опитни експерти.

Вярно е, някои екипи решават да наемат SEO оптимизатор в своя екип, но тази стъпка би довела до дълго време лутане, обучение, а през това време Вашите конкуренти може да бъдат много напред в Google SERP. За да не губите това време, най-доброто решение, поне според нас, е да се обърнете към дигитална агенция, стига бюджетът Ви да го позволява.

Без значение, дали ще потърсите оферта от W-SEO.com, или от наши колеги, нещата, които ще се свършат ще дадат отражение и Вие ще видите това.

Трябва да вземете предвид факта, че СтартЪп-ите са компании, които работят под нещо креативно, следователно и SEO оптимизирането трябва да е на доста високо ниво…

Каквото и да предприемете, искаме да знаете, че ние, екипът на компанията симпатизираме на СтартЪп-и и Ви желаем успешно развитие на проектите, с които сте се захванали!

SEO оптимизация - ние знаем как се прави!

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Материалът SEO оптимизация на StartUp компании е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-startup-kompanii.html/feed 0
На предни позиции в Google https://w-seo.com/na-predni-pozicii-v-google.html https://w-seo.com/na-predni-pozicii-v-google.html#respond Sat, 16 Oct 2021 21:29:13 +0000 https://w-seo.com/?p=3149 ⓵ в Google.bg – защо всеки желае да е сред първите? Днес, към края на 2021 година много хора си дават сметка, че първите позиции в Google означават много органичен трафик. Има и такива потребители, собственици на сайтове, които  не са добре запознати с доброто изработване на сайтове и доста често изпадат в големи заблуди, […]

Материалът На предни позиции в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
На предни позиции в Google

⓵ в Google.bg – защо всеки желае да е сред първите?

Днес, към края на 2021 година много хора си дават сметка, че първите позиции в Google означават много органичен трафик.

Има и такива потребители, собственици на сайтове, които  не са добре запознати с доброто изработване на сайтове и доста често изпадат в големи заблуди, след което се чудят защо никой неможе да ги намери в нито една от познатите ни търсачки и започват да се чудят къде са сгрешили.„

За да не минете и Вие по същият път,  то е добре да прочетете тази стати, за да сте запознати. Трябва да знаете, че най-често срещаната причина да не ви намират в търсещите машини, предимно в Google е, че не е извършена ефикасна SEO оптимизация и то не каква да е, а външна, въпреки, че и вътрешната е от голямо значение за изстрелване в челните места в търсачките.

Силата на SEO е огромна!

SEO – касае се  най-вече при търсене по ключова дума, когато клиент, потребител отправи заявка в търсачка, и прегледа резултатите. Тогава можете да се сблъскате с множество проблеми, като доста от тях може да се решат доста трудно. Това, което трябва да знаете е, че за да имате функциониращ и качествен сайт, който да се открива лесно трябва да започнете с изработката на вътрешната оптимизация, да добавите нужните инструменти и да направите така, че сайтът ви да отговаря на необходимите стандарти. Не бива да забравяте, че едно от най-важните неща за вътрешната оптимизация е поставянето на съдържание и то не какво да е, а свързано с тематиката на сайта ви, трябва да вземете под внимание много фактори и да поставите към него линкове, които да насочват потребителите. Само така можете да се наредите в по-горните места на търсачките и съответно да печелите повече. Интересното, което се наблюдава в последно време е, че конкуренцията е доста голяма и се измислят все нови и нови подобрения от които можете да се възползвате и така да се развивате много по-бързо и добре.

Пример за това са  директории за статии и платформите, позволяващи безплатно публикуване на PR. Важно е да следите новостите и да ги включвате в подобренията на сайта ви, защото ако веднъж сте стигнали до първите места в дадена търсачка и постоянно правите подобрения, то много трудно ще бъдете изместени от там.

Естествено, само с участия в директории за статии няма да успеете. Трябва Ви и ефективна линк билдинг стратегия, която да спазвате стриктно.

Инвестицията в СЕО оптимизация си струва, колкото и скъпо да Ви излезне

Днес се заговори за отрицателни лихви по депозити, което автоматично означава, че тези, които са държали парите си на влог, надявайки се на минимална печалба, вече ще трябва да си ги изтеглят. Какво да се правят изтеглени пари, било то от депозит, било то от приходи, от печалби? Инвестиция в онлайн реклама, в SEO оптимизация, в дигитални технологии – перфектно решение…

Защо ли? Причината се крие в това, че когато инвестирате в SEO оптимизация, то тогава всяко инвестирано евро се възвръща във времето.

Колкото по-рано осъзнаете, че СЕО оптимизацията продава, и то  с дълготраен ефект, толкова по-добре.

Вътрешното съдържание

Помислете сами какво е важно за потребителите да видят при популяризирана заявка и не забравяйте да анализирате вашите конкуренти. Обикновеният текст с клавиши отдавна не работи – само ако знаете как да се движите във времето.

Съдържанието трябва да е уникално, четливо, приятно и привличащо вниманието.

Ако има нещо в структурата на страницата, което не може да бъде реализирано с основни познания за оформлението, тогава ние задаваме задача на програмиста – например да внедри формуляр за кандидатстване или калкулатор на разходите.

Offpage SEO

Не оставяйте важните структурни променри по кода за по-късен етап! Основата трябва да е безупречна още преди да публикувате първото съдържание.

Това е само половината от успеха да оптимизирате страницата си технически. Освен това страницата трябва да бъде логична и удобна за потребителя. След като сте създали и стилизирали страницата, оценете през очите на потребителя.

Ускорете индексирането на страници

Ако вече се готови с техническата част на сайта, то е време да проверите скоростта на зареждане.

Успоредно с това, е време да помислите и за това, когато публикувате ново съдържание, то да се индексира много бързо в Google. За да се случи това, трябва да имате наистина силен сайт.

Силен сайт можете да имате, ако отделяте по час – два на ден, но бъдете постоянни. Най-добре е да се доверите на опитни СЕО експерти, тъй като те знаят как да направят така, че да имате успехи!

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Материалът На предни позиции в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/na-predni-pozicii-v-google.html/feed 0
Eфективна SEO оптимизация чрез качествени заглавия https://w-seo.com/efektivna-optimizatsiya-chrez-seo-zaglaviya.html https://w-seo.com/efektivna-optimizatsiya-chrez-seo-zaglaviya.html#respond Fri, 15 Oct 2021 10:31:52 +0000 https://w-seo.com/?p=3143 SEO заглавия за статии – как да ги структурирате, за да получите ефективно SEO оптимизиране? Представяме Ви  няколко тънкости, които ще Ви помогнат да подобрите посещаемостта на сайта си, както и да подобрите параметърът Bounce Rate, който е изключително важен. Нека започнем с този важен параметър, а именно Bounce Rate? Терминът е често бъркан с […]

Материалът Eфективна SEO оптимизация чрез качествени заглавия е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизиране - заглавията

SEO заглавия за статии – как да ги структурирате, за да получите ефективно SEO оптимизиране?

Представяме Ви  няколко тънкости, които ще Ви помогнат да подобрите посещаемостта на сайта си, както и да подобрите параметърът Bounce Rate, който е изключително важен.

Нека започнем с този важен параметър, а именно Bounce Rate? Терминът е често бъркан с exit rate. Exit rate е процентът посетители, които са били активни в уеб сайта Ви и са излезли от него. Преди да изчезнат, те са прегледали няколко различни страници и под-страници. Bounce rate отчита какъв процент от потребителите са влезли в сайта Ви и са го затворили без да разгледат други страници, т.е. процентът, който е напуснал сайта, бивайки незаинтересован от Вашето съдържание.

Как да създадете заглавие с възможност за кликване (за да не загубите читатели)?

Заглавни тагове

Заглавните тагове най-често са H1, H2, до H6.

H1 тагът е изглючително важен, за да класирате дадена статия на по-предни позиции. Нещо повече, този таг  подсказва на търсачките за какво се отнася самата страница, или статия, и й дава много тежест.

Списъкът  с таговете може да съдържа 5, 10 или повече елемента. Може да отделите много време за удължаване на списъка, но не си заслужава. Читателите ще бъдат отегчени, а това определено не е целта.

Пример за добро заглавие: „5 съвета за здравословно хранене, приемайки суперхрани“.

Как да пишем добре оптимизирани заглавия …?

Всички се опитват да научат как да правят нещо. Как да станем богати, красиви или да развием успешен бизнес. Пишете заглавията така, че да можете да казвате същественото от самата статия, ценното, най-важното, естествено в този ред на мисли, се старайте да предоставяте и качествено съдържание.

Ако сайтът Ви е в  сектор Дигитален Маркетинг, добро заглавие би било:

„Как да повишим последователите си в социалната мрежа Инстаграм“, в което се крие ценна информация за това как да увеличи даден издател, собственик на канал в популярната социална мрежа Инстаграм последователите, или как популяризирате профилите си.

Всички искат да печелят пари! Когато създавате съдържание, дайте им ниформация как да бъдат по-успешни.

Пример: „5 начина да спечелите пари чрез Инстаграм“.

Най-добрите и най-лошите неща, които ни заобикалят приковават вниманието на аудиторията.

Още препоръки за SEO заглавията

Пишете за положителните и отрицателните неща. Негативното, отрицателното се чете повече, колкото и да не Ви се вярва. Въпреки това, бъдете позитивни!

Пример: „30 неща, които не трябва  да се споделят в социалните мрежи“.

Факти, цифри, статистика.

Ако искате да получите читатели, тогава им предоставете факти, цифри, статистика, тъй като те ще ги заинтригуват.

Пример: „21 невероятни медийни факта от изминалата година“.

Друг пример: „Най-високоплатените дигитални агенции в България за последната година“.

Прогнози и тенденции – отново приковава вниманието на читателите. 

Предсказването на бъдещите тенденции е любопитно и отново Ви препоръчваме да създавате съдържание в тази насока. И отново, заглавитео трябва да е интересно, за да предизвика интерес. Неофициално съществува понятието: Заглавието е половин статия, и има причина това да е така!

Пример: „20 пазарни тенденции, които  не трябва да се пропускат в областта на ИТ“.

Обобщение на статията, касаеща Eфективна SEO оптимизация чрез качествени заглавия

Ако разберете силата на заглавията, ако продуцирате интересно, потвърдено съдържание, то много по-лесно ще изпреварите конкуренцията във Вашата област.

С други думи можем да заявим, че можете да варирате, да се заигравате с думички, но го правете така, че читателите да се впечатляват! Правете нещата за хората, за аудиторита, за публиката.

Важно уточнение !!!
Не можете да очаквате, че само с добри СЕО заглавия ще получите добро оптимизиране. Заглавията са важна част от SEO съдържанието, но за да се получи пълна картинката, трябва да имате добре описани и съдържателни текстове, мултимедийни файлове, в това число снимки, видеа, инфографии и други сходни, както и цялостно добре оптимизиран, или структуриран сайт.

Тъй като изключителн омного държим на Вас, уважаемите читатели на W-SEO.com, бихме желали най-любезно да Ви поканим и да прочетете и следните материали, които са сходни на тази статия: 

Материалът Eфективна SEO оптимизация чрез качествени заглавия е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/efektivna-optimizatsiya-chrez-seo-zaglaviya.html/feed 0
SEO оптимизация за търсачки от Viseo https://w-seo.com/seo-optimizatiya-ot-viseo.html https://w-seo.com/seo-optimizatiya-ot-viseo.html#respond Mon, 11 Oct 2021 07:44:16 +0000 https://w-seo.com/?p=3125 Няколко думи за нашият екип Екипът на дигитална агенция ВИСЕО ЕООД  е изграден от професионалисти в развиването на SEO стратегии за оптимизация на сайтове, както и в комплексни стратегии за успешно представяне онлайн. Ние сме компания с повече от 10  години опит в провеждането на SEO оптимизация на сайтове, професионална регистрация в както българските, така […]

Материалът SEO оптимизация за търсачки от Viseo е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
VISEO - дигитална агенция

Няколко думи за нашият екип

Екипът на дигитална агенция ВИСЕО ЕООД  е изграден от професионалисти в развиването на SEO стратегии за оптимизация на сайтове, както и в комплексни стратегии за успешно представяне онлайн. Ние сме компания с повече от 10  години опит в провеждането на SEO оптимизация на сайтове, професионална регистрация в както българските, така и международните търсачки и портали, както и в изграждането на сайтове с отзивчив дизайн, подходящи за по-добро класиране в Интернет.

Членове на нашия SEO екип, са работили за консултантски фирми от Великобритания, Германия – официални партньори на Google Inc. Друга част от нас са развивали успешни SEM (Search Engine Marketing) кампании за водещи фирми от страната.

Нашият екип е създаден изцяло да отговори на Вашата нужда, като потребител и клиент, от предоставянето на професионални съвети и консултации при провеждането на SEO оптимизация и подобряване класирането в Google, следователно и в изпреварването на конкурентите, които са във Вашата област.

Осъзнавайки важността на всеки един проект и приемайки го като свой собствен, екипът на W-SEO.com влага частица от себе си във всяка една дейност, която предлага. Независимо дали това са провеждането на SEO консултации, пълна SEO оптимизация на вашият сайт, SEO одит или професионална регистрация в търсачки и портали.

Агенция ВИСЕО ЕООД = Професионализъм и опит

Нашият опит и професионализъм се основава на SEO оптимизация и подобряване класирането в резултатите на Google, познати като Google  SERP. Имаме репутацията  като експерти, създаващи уникални, индивидуални SEO стратегии, специално за Вас и за Вашите проекти онлайн.  Проведена SEO оптимизация на сайтове на водещи фирми в своя бранш, имаме самочувствието и нужните умения, за да ви предложим наистина качествена услуга, която напълно да отговори на вашите изисквания.

Развиваме ли сме SEO стратегии и ефективни линк билдинг кампании  за големи сайтове от най-различни сфери на общественият и икономически живот – здраве, туризъм, производство, хотелиерство, недвижими имоти, хостинг услуги, търговия и редица други видове услуги.

За да можем да отговорим на все по-конкурентната среда и да подобряваме постоянно качеството на SEO услугите, които предоставяме, в процеса на нашата работа прилагаме съвременните методи и стратегии, изпитани и прилагани от водещи SEO консултанти в Европа и САЩ.

Цели и мисия на дигитална агенция VISEO

Мисия на нашият SEO екип е да задоволява напълно вашата нужда от качествени консултации за провеждане на SEO оптимизация на вашият Интернет сайт. Цялата ни дейност и внимание е отдадено на развиването на процесите на оптимизация, добавяне на сайта в търсачки, бизнес каталози и портали, както и предлагането на SEO консултации, посредством интерактивни средства.

Целите на Висео е да предоставя професионални SEO услуги на конкуренти и достъпни за всеки един клиент цени. Цени, които се определят индивидуално, в зависимост от нуждите и текущото състояние на вашият сайт. Не работим със SEO пакети, защото предпочитаме индивидуалния подход към всеки един клиент. Често, когато ни потърсат оферта, стартираме комуникация с въпрос: Какъв бюджет сте заделили за SEO… Който въпрос в никакъв случай не трябва да Ви плаши, а напротив… Много подробно сме разяснили в тази статия, колко е важно за Вас да определите бюджет.

Що се касае а отчетността и лоялността – то съвсем спокойно можем да кажем, че ние сме компания, лоялна на 100 %  и работеща предимно в помощ на клиентите, а в последствие за печалба.

Амбициите, които има нашият SEO екип, са свърни със заемането на стабилни пазарни позиции в бранша, като същевременно наложим своето име и дейност, като символ на качество и успех сред фирмите предлагащи SEO оптимизация и регистрация в търсачки и портали.

С над 10 години опит и стотици доволни клиенти, смятаме, че целта ни вече е постигната. Обадете ни се, може да разчитате на нас! За по-лесен достъп можете да ползвате телефон 088 999 62 62.

 

Материалът SEO оптимизация за търсачки от Viseo е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizatiya-ot-viseo.html/feed 0
SEO съвети за оптимизиране на нов сайт и по-добро класиране в Google https://w-seo.com/seo-saveti-za-optimizirane-na-nov-sait.html https://w-seo.com/seo-saveti-za-optimizirane-na-nov-sait.html#respond Mon, 04 Oct 2021 06:29:10 +0000 https://w-seo.com/?p=3118 Собствениците на фирми, клиенти на агенции, които решават да създадат уебсайт и да популяризират бизнеса си онлайн, често са изправени пред факта, че отнема много време да се очакват резултати от популяризирането в търсачките. Факт е, че търсачките имат определени алгоритми, по които оценяват нови сайтове. В някои случаи е почти невъзможно да се повлияе […]

Материалът SEO съвети за оптимизиране на нов сайт и по-добро класиране в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
СЕО оптимизация на нов сайт
СЕО оптимизация на нов сайт

Собствениците на фирми, клиенти на агенции, които решават да създадат уебсайт и да популяризират бизнеса си онлайн, често са изправени пред факта, че отнема много време да се очакват резултати от популяризирането в търсачките.

Факт е, че търсачките имат определени алгоритми, по които оценяват нови сайтове. В някои случаи е почти невъзможно да се повлияе на работата на тези алгоритми: отнема само време и постоянна работа на SEO специалистите по проекта.

Ето няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато оценявате нов сайт:

 • възраст на име на домейн;
 • доверие на ресурса (доверие от страна на търсачките);
 • потребителска история;
 • индексиране на сайтове.

Търсачките отнемат известно време, за да събират тези данни, което затруднява сайтовете на възраст под 6 месеца да се състезават за най -високо класиране. Понякога времето, необходимо за влизане в ТОП за основните ключови думи, достига една година непрекъсната работа по проект. Това не означава, че страниците са слабо популяризирани – по принцип това е плавно придвижване до желаните позиции, макар и не толкова бързо, колкото собственикът на сайта очаква. За популяризирането на млад сайт важен момент ще бъде неговата вътрешна оптимизация.

 

Важно: Необходимо е да се подготвят технически спецификации за вътрешна оптимизация, преди да започнете работа по дизайн на сайт. В противен случай, ако проектирате сайт и след това при работа за вътрешна оптимизация, той вероятно ще трябва да бъде преконфигуриран. Ако следвате нашите етапи, които сме подготвили, то при проектирането на нов сайт, ще бъдете значително по-подготвени.

 

Етапи на вътрешна оптимизация за нов сайт

1. Семантично ядро. На първия етап е необходимо да се събере и подготви семантично ядро ​​за нов сайт, да се опитаме да обхванем максимално всички области на неговата дейност за внедряване на целеви страници за популяризиране.

2. Структура на сайта. Въз основа на събраното семантично ядро ​​е необходимо да се разработи подробно структурата на сайта. Добрата и разбираема структура на сайта е важен фактор за популяризирането, тъй като ускорява индексирането на страници от роботи за търсене и улеснява навигацията на потребителя.

3. Форматът на URL адреса. Не подценявайте коефициента на показване на URL адресите на страниците. Първо, правилно конфигурираните URL адреси са по -лесни за запомняне от потребителя, и второ, алгоритмите за търсене обръщат внимание на това и подобряват класирането.

На какво трябва да обърнете внимание:

 • URL адресът трябва да е с малки букви;
 • не трябва да съдържа голям брой знаци;
 • търсачките разделят сайта на папки, подпапки и крайни страници, така че е важно да бъде ясно на робота за търсене за какво се отнася всеки елемент от структурата на сайта;
  трябва да настроите читави за човека URL адреси (cnc).

4. Метаданни. Уникалните метаданни, като заглавие, описание, ключови думи, дават на търсачката първоначално разбиране за това каква страница е и каква тема има. Въз основа на попълнените метаданни търсачките формират фрагмент – кратко описание на сайта в резултатите от търсенето.

Настройването на метаданни е необходимо на всички страници, в противен случай те рискуват да бъдат маркирани като не качествени и няма да участват в класирането, което има лош ефект върху популяризирането на сайта като цяло.

5. Съдържание. Важността на съдържанието често се подценява. Досега много уеб администратори публикуват SEO текстове за роботи за търсене, пренебрегвайки интересите на потребителите. В същото време търсачките подобряват своите алгоритми за определяне на качеството на съдържанието всяка година.

На какво трябва да обърнете внимание, когато поставяте съдържание и текстове на целевата страница:

 • необходимо е правилно да зададете темата на страницата и сайта като цяло;
 • съдържанието трябва да отговаря подробно на искането на потребителя;
 • текстът трябва да съдържа заглавия h1, h2 … h6;
 • съдържат маркирани списъци;
 • съдържат снимка и видео в текста;
 • осигуряват добавена стойност;
 • обемът на статията е от 1000 знака, по -добре е да анализирате конкурентите в ТОП -а и да разгледате обема на тяхното съдържание.

Добър сигнал за търсачката е ситуация, в която потребител е въвел заявка, отишъл е на сайта и е останал на него – това означава, че е намерил отговор на запитването си, а това е в основата на SEO оптимизирането, като комплекс от задачи, поне според нас, екипът на Viseo ltd.

 

6. Работа върху бъгове. След като внедрите структурата на сайта, конфигурирате CNC, попълните метаданните и публикувате съдържание, трябва да проверите сайта за технически грешки:

 • два налични протокола: http и https, като по подразбиране е зададен https;
 • 302 пренасочвания;
 • дублирани страници;
 • страници без метаданни;
 • грешки в сървъра и др.

Коригирането на тези грешки значително опростява популяризирането на млад сайт.

Външна оптимизация

Следващата важна стъпка за популяризиране на млад сайт е изграждането на връзки.

Получаването на качествени обратни връзки към нов сайт е една от основните стратегии за популяризиране. Собствениците на фирми, клиенти на агенции, които решават да създадат сайт и да популяризират бизнеса си онлайн, често са изправени пред факта, че процесът отнема много време да се очакват резултати от популяризирането в търсачките.
Факт е, че търсачките имат определени алгоритми, по които оценяват нови сайтове. В някои случаи е почти невъзможно да се повлияе на работата на тези алгоритми: отнема само време и постоянна работа на SEO специалистите по проекта.

Ето няколко фактора, които трябва да имате предвид, когато оценявате нов сайт:

 • възраст на име на домейн;
 • доверие на ресурса (доверие от страна на търсачките);
 • потребителска история;
 • индексиране на сайтове.

По -добре е да не провокирате търсачките при разработването на нов сайт и да се придържате към прогресивна стратегия:

 • постепенно увеличавайте броя на обратните връзки;
 • получавате връзки от висококачествени сайтове;
 • изберете най -тематичните сайтове;
 • разнообразете профила на връзката;
 • наблюдавайте динамиката.

Какво да търсите при изграждането на профил на връзка:

1. Списък с anchors

Ако използвате голям брой анкъри, можете да влезете под филтъра на търсачката. В този случай използвайте бранд или неподписани връзки.

За нови сайтове е най -добре да използвате следната стратегия:

60-80% неконтролни връзки;
20-40% брандове.

2. Качество и тема на донорските сайтове

Качеството на сайта и неговият предмет са важни показатели при избора на сайт за поставяне на обратни връзки. Те могат да бъдат анализирани по няколко показателя:

 • броя на входящите и изходящите връзки (за предпочитане равни);
 • оптималното количество реклама;
 • посещаемост;
 • активност на потребителите в сайта (коментари, рецензии и др.);

Можете да проверите сайта за съответствие с темата, като използвате различни услуги: Ahrefs, Checktrust и други.

3. Различни източници

Разнообразието от сайтове, които ви свързват, е много важно. Това е важен момент, който ви позволява да разширите присъствието си онлайн и да покажете на търсачката, че реномирани източници свързват към вашия сайт:

 • медийни сайтове;
 • блогове;
 • форуми;
 • съобщения за пресата;
 • социални мрежи;
 • сайтове на университети;
 • сайтове на държавни агенции;
 • директории за статии.

Търсачките отнемат известно време, за да събират тези данни, което затруднява сайтовете на възраст под 6 месеца да се състезават за най -високо класиране. Понякога времето, необходимо за влизане в ТОП за основните ключови думи, достига една година непрекъсната работа по проект. Това не означава, че страниците са слабо популяризирани – по принцип това е плавно придвижване до желаните позиции, макар и не толкова бързо, колкото собственикът на сайта очаква. За популяризирането на млад сайт важен момент ще бъде неговата вътрешна оптимизация.

Важно: Необходимо е да се подготвят технически спецификации за вътрешна оптимизация, преди да започнете работа по дизайн на уебсайт. В противен случай, ако проектирате сайт и след това кандидатствате за вътрешна оптимизация, той вероятно ще трябва да бъде преконфигуриран.

Стратегия за SEO оптимизация

Когато популяризирате нов сайт, първата стъпка е да получите необходимата потребителска история и реализации. Това може да стане с помощта на различни източници на трафик:

 • контекстна реклама;
 • социални мрежи;
 • други източници, подходящи за вашата тема: реклама на сайтове на трети страни, тийзър реклами и т.н.

Не забравяйте, че поведенческите фактори са важни за нов сайт. Можете да ги получите, например като стартирате контекстна реклама в началния етап и след това провеждате постоянна работа по анализ на трафика и неговото преобразуване. По този начин можете незабавно да откриете тесни места в сайта и да направите съответните промени, които в крайна сметка ще помогнат за популяризирането на проекта. Ако популяризирате услуга, продукт или стока, препоръчително е предварително да определите бюджет за популяризиране чрез външни статии, контекстна реклама и привличане на трафик от социалните мрежи.

Дори когато класира сайт за нискочестотни фрази, проектът може да постигне значителни резултати, ако има следните характеристики:

 • компетентна структура на сайта;
 • правилно подбрано семантично ядро;
 • оптимален формат на URL адреса;
 • добри метаданни.

Разумно решение за популяризиране на нов сайт може да бъде фокусирането върху ниско и средно честотни заявки. Те са по-малко конкурентни и с задълбочен анализ ще помогнат за събирането на доста впечатляващ набор от заявки, за които има слаба конкуренция. Това решение ще доведе до трафик и високочестотните заявки ще растат след ниско- и средночестотни заявки.

Резултати от SEO оптимизацията

Когато стартирате нов сайт, не очаквайте бързи резултати. За да се постигнат определени показатели, на сайта са необходими от 6 до 12 месеца. Това е периодът, през който сайтът е „обрасъл“ с потребителска история и висококачествени обратни връзки, които отговарят на изискванията на търсачките.

Обобщение на стаитята, касаеща SEO оптимизация на нов сайт

Времето е един от основните фактори при създаването на нов сайт. Той също играе решаваща роля за популяризирането му в търсачките. В същото време си струва предварително, дори на етапа на проектиране, да подготвите оптималната структура на вашия ресурс, да премахнете възможните технически грешки и да го напълните с висококачествено съдържание. В бъдеще, след пускането на сайта, това значително ще ускори класирането му  в резултатите на Гугъл (SERP).

Не трябва да преследвате моментния резултат и да използвате рискови, „сиви“ схеми за популяризиране на уебсайтове – това може да доведе до бързото му попадане под санкциите на търсачките, последвано от дълъг и болезнен процес на изтегляне от филтъра. В същото време, като изпълнявате прости изисквания – предписани метаданни и CNC – вие значително ще ускорите индексирането на сайт в резултатите от търсенето и бързо ще постигнете целите си.

Трябва също така да се има предвид, че данните за трафика от социалните мрежи и форумите са отражение на човешката реакция към качеството на съдържанието, което предоставяте. В резултат на това трафикът от сайтове на социалните медии все повече се взема предвид от търсачките, когато разпределят точки за класиране в безброй уеб страници.

С други думи, когато пускате ново съдържание, то е добре да го споделяте във всички социални мрежи, към които сте създали профили…

Материалът SEO съвети за оптимизиране на нов сайт и по-добро класиране в Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-saveti-za-optimizirane-na-nov-sait.html/feed 0
SEO оптимизация на онлайн магазин https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-online-magazin.html https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-online-magazin.html#respond Thu, 30 Sep 2021 07:06:48 +0000 https://w-seo.com/?p=2847 Едва ли има човек, който да не вярва, че успехът на онлайн търговията е силно зависим от видимостта на сайта в търсенето. В тази статия ще намерите списък със съвети за SEO оптимизация за онлайн магазини, които да ви помогнат да привлечете и преобразувате целевия трафик.   1. Проверете файла си robots.txt Това е основен […]

Материалът SEO оптимизация на онлайн магазин е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на онлайн магазин
SEO оптимизация на онлайн магазин

Едва ли има човек, който да не вярва, че успехът на онлайн търговията е силно зависим от видимостта на сайта в търсенето. В тази статия ще намерите списък със съвети за SEO оптимизация за онлайн магазини, които да ви помогнат да привлечете и преобразувате целевия трафик.

 

1. Проверете файла си robots.txt

Това е основен съвет, с изпълнението на който трябва да стартирате SEO оптимизацията на всеки онлайн магазин.  С файла robots.txt собствениците на онлайн магазини могат да решат следните задачи: Забрана за индексиране от търсачките на административния панел на сайта. Блокиране на индексирането на потребителски акаунти. . За да предотвратите индексирането на административния панел на онлайн магазин, задвижван от WordPress, попълнете файла robots.txt така:

User-agent: *

Disallow: /wp-admin/

2. Използвайте микро-маркиране на страниците на продуктите

Има няколко причини за използването на микроразметка. Един от тях показва разширени фрагменти в резултатите от търсачките. Пример за разширен фрагмент: рейтингът на статията се показва в резултатите от търсенето. Смятаме, че този компонент е много силен и потребителите, когато видят публикация с добра оценка, имат по-голямо доверие към нея, следователно процента посетили статията се увеличава.

 

3. Използвайте ефективно мета таговете за описание

Всеки  Маркетинг експерт знае, че описанието не влияе върху класирането на сайта. Описанието на страниците обаче влияе върху трафика. Търсачките често използват описание, за да формират фрагмент в SERP. Следователно мета маркерът влияе върху честотата на кликване на връзката към вашия сайт. За да подобрите ефективността на описанията на страниците си, следвайте тези указания: Създайте добри  описания. Описанието на страниците трябва наистина да ги описва: кажете на потребителя какво ще види, след като кликне върху връзката. Уверете се, че описанието стимулира реализациите. Заинтригувайте потребителя, помолете го или го насърчете да отиде на сайта, обещайте някаква полза. Спазвайте препоръчителната дължина на описанието от 156 знака, включително интервали. Можете да пишете повече, но най -големите търсачки не показват дълги описания в SERP.

4. Използвайте  Google Webmaster Tools

Приложението за уеб администратори на  Гугъл е много полезно и ценно. С помощта на тези инструменти можете да изпълнявате следните задачи: Получавайте известия за проблеми: липса на достъп до сайта, неправилен или злонамерен код, ръчни санкции, проблеми с картата на сайта и др. Наблюдавайте индексирането на сайтове: брой страници в индекса, изключени URL адреси, грешки при индексиране. Проследявайте заявките за търсене, използвани от посетителите на вашия сайт.

Благодарение на Google Webmaster Tools ще можете да следите състоянието на сайта си, а ако изникне проблем, то много бързо ще знаете за него, следователно ще можете да реагирате адекватно.

5. Добавете възможнос за оставяне на отзиви за продуктите

Когато клиент избира продукт, той иска да знае мнението на хората, които вече са го използвали. Помогнете на клиентите си – добавете възможността да оставяте отзиви за вашите продукти. Между другото, това е добър начин да получите съдържание, генерирано от потребители. Обърнете внимание, че имате нужда от реални отзиви, а не от изкуствени такива. Затова се придържайте към тези препоръки: Изпратете всяка обратна връзка, която получавате, включително отрицателни. Отговорете на отзивите: благодарете на потребителите, обещайте да отстраните недостатъците. Насърчете потребителите да оставят отзиви. Например, можете да дадете на посетителите бонуси за тяхното мнение. Уверете се, че функционалността на сайта позволява на клиентите лесно да пишат коментари за продукти.

6. Оптимизирайте заглавията на страници

Заглавието на страницата или заглавието се показва в SERP като връзка към вашия сайт. Когато създавате заглавия, използвайте препоръките за писане на добри описания. Обърнете внимание, че дължината на заглавието не трябва да надвишава 60 знака с интервали.

7. Абонирайте се за най -добрите маркетинг блогове и сайтове за търсачки

Добавете някои блогове и сайтове към Feedly, които пишат за маркетинга в търсачките. Търсете тематични сайтове и публикувайте статии с обратни връзки към Вашият онлайн магазин. 

8. Направете план за съдържание

Според Hubspot наличието на план за съдържание носи следните резултати за сайтовете: Ръст на трафика с 55%. Ръст на естествените входящи връзки с 97%. Увеличаване на броя на индексираните страници с 434%. Впечатляващо? Отворете редактора на електронни таблици и започнете. Можете да потърсите в Интернет следните фрази: Какво е план за съдържание и как е създаден. Съдържателен стратег в новата ера на Интернет. Как се работи със семантичното ядро.

Планирайте месеци напред. Винаги можете да коригирате плановете си, но по този начин ще работите стегнато, системно.

9. Добавете съдържание към страниците с категории

Страниците с категории на комуникационни сайтове нямат реална стойност за потребителите. Следователно те често са затворени от индексиране от търсачките. Но страниците с категории на онлайн магазини помагат на аудиторията: потребителите често започват да търсят желания модел хладилник или велосипед от съответния раздел на сайта. Добавете уникално описание към всяка страница с категории. Например, опишете кои групи продукти потребителят ще намери във вашия магазин. Опитайте се да запазите описанието си повече от 300 думи. Моля, обърнете внимание, че съдържанието на страниците с категории е необходимо на хората, а не на търсачките.

Признаваме си, че тази част често бива пренебрегвана от собствениците на електронни магазини, но това е грешка, която вече можете да поправите.

10. Направете карта за разпространение на ключови думи

Създайте карта за съпоставяне на URL адрес от ключова дума към сайт. Това ще ви помогне да избегнете ключова канибализация: популяризиране на няколко страници едновременно за едни и същи заявки. Не забравяйте да актуализирате картата си на всеки три месеца.

11. Добавете alt атрибути към изображенията 

Тези маркери правят изображенията на вашия сайт по -видими при търсене на изображения. В допълнение, атрибутът alt се показва, когато браузърът на посетителя по една или друга причина не възпроизвежда снимката.

12. Поправете грешки 404

Когато потребител попадне на несъществуваща страница, той може да си помисли, че информацията, която търси, вече не е на сайта. За да избегнете загуба на посетители, използвайте 301 пренасочвания: пренасочване на потребителите към съответните страници. Обърнете внимание и на самата страница за грешка 404. Направете я информативна: поставете връзка към главната страница, поканете потребителя да използва търсенето в сайта.

13. Създайте информативни и продаващи описания на продукти

Обърнете внимание, че не се нуждаете само от текстове, копирани от уебсайта на производителя. Представете продукта на потенциален купувач. Опитайте се да стигнете между на така наречените продаващи текстове и Харибдите на скучните технически описания. С други думи, вашето копие трябва да бъде както информативно, така и продаващо. Помислете каква информация ще ви е необходима, за да вземете решение за закупуване на телефон. Имате ли нужда от описания на стилни извивки на тялото, лъскави панели, които блестят с отблясъците на слънцето и флуоресцентни лампи? Искате ли да закупите телефон с ниска цена за доставка? Може би се нуждаете от описание на свойствата на продукта: диагонал на екрана, размер на паметта, спецификации на камерата и процесора? И за да преодолеете съмненията, трябва да изброите основните предимства на продукта.

14. Обърнете внимание на навигацията

Трябва да направите удобно меню, навигационна система и вътрешно свързване. Потребителят трябва интуитивно да разбере къде да търси желания продукт.

15. Премахнете дублиращото се съдържание

Най -често дублиращото се съдържание в сайтовете на онлайн магазините се публикува на страниците с описание на продукта. Това се случва в такива случаи: Създавате различни страници за различни вариации на един и същ продукт. Например, създавате три страници за един модел телефон в червено, синьо и бяло. Копирате описанието от уебсайта на производителя. Ако направите това, вижте уебсайта на производителя. Уникализирайте съдържанието, а не ползвайте копи / пейст! Това ще Ви даде предимство пред конкуренцията.

16. Увеличете скоростта на зареждане на уебсайта си

Потребителите не обичат да чакат зареждането на страниците. Мобилната аудитория се счита за особено нетърпелива. Затова направете така, че сайтът да се зарежда максимално бързо.

17. Добавете социални бутони към продуктовите страници

Счита се, че потребителите желаят да споделят полезно информационно съдържание, но рядко споделят търговски връзки. Има изключения от това правило. Понякога публиката използва социалните медии като списък с желания, споменат по -горе. Например това важи за потребителите на Pinterest. Затова добавете бутони за споделяне на социални медии към страниците на продуктите си.

За финал – най -добрият съвет за SEO

За да популяризирате успешно вашия онлайн магазин в резултатите от търсенето, ще трябва да продавате качествени продукти на конкурентни цени и също така да се грижите за потребителското изживяване. Това означава, че трябва да предоставите на клиентите достъп до актуална информация, да се грижите за щастието на потребителите и постоянно да следите техническите характеристики на ресурса. Търсачките работят и за потребителите, така че те определено ще оценят усилията ви.

И така, работете за потребителите, правете така, че посетителите да откриват това, което търсят и нещата ще се получат.

Източници, които могат също да Ви бъдат полезни, които са тематични:

Материалът SEO оптимизация на онлайн магазин е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-na-online-magazin.html/feed 0
Оптимизиране и популяризиране на сайтове в Интернет https://w-seo.com/optimizirane-i-populyarizirane-na-saytove-v-internet.html https://w-seo.com/optimizirane-i-populyarizirane-na-saytove-v-internet.html#respond Sat, 28 Aug 2021 06:19:48 +0000 https://w-seo.com/?p=3062 Оптимизиране и популяризиране на сайтове – защо повечето добри предприемачи желаят добро класиране в Google ? Разлики между оптимизация на уебсайтове и популяризиране на уебсайтове Оптимизацията на уебсайтове е набор от мерки, насочени към това сайтът да бъде удобен за потребителите, „разбираем“ за търсачките и на база на това да придобие видимост в търсачките. SEO […]

Материалът Оптимизиране и популяризиране на сайтове в Интернет е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на сайтове
Оптимизиране и популяризиране на сайтове в Интернет

Оптимизиране и популяризиране на сайтове – защо повечето добри предприемачи желаят добро класиране в Google ?

Разлики между оптимизация на уебсайтове и популяризиране на уебсайтове

Оптимизацията на уебсайтове е набор от мерки, насочени към това сайтът да бъде удобен за потребителите, „разбираем“ за търсачките и на база на това да придобие видимост в търсачките.

SEO оптимизацията е набор от дейности, чиято цел е да подобрят позицията на сайта в търсачките за основните ключови думи. Крайният резултат от SEO оптимизацията е постигането на най -добрите места в резултатите от търсенето (SERP) и увеличаването на броя на потенциалните клиенти чрез привличане на хора, търсещи вашите продукти и услуги в Интернет.

Ние предлагаме 3 вида услуги, предназначени за поетапно SEO оптимизиране на сайтове, а именно:

 

1. Основна оптимизация (еднократна услуга)

Предложението е подходящо за:

1. за сайтове, които заемат незадоволителни позиции в търсачките;
2. за новосъздадени сайтове, желаещи да ускорят процеса на влизане в резултатите от търсенето;
3. като подготовка на сайта за най-ефективната контекстна реклама.

Първото и задължително условие за започване на работа по оптимизация на сайта е пълното запълване на сайта с текстова индивидуална информация, създаването на висококачествена структура на сайта, удобна за посетителите.
Ако собственикът на сайта няма време или възможност да предостави необходимите за оптимизация текстове, нашата компания предлага услугите по изписването им в съответствие с ценовата листа.

Комплекс от извършени работи:

Формиране на широк спектър от тематични фрази (ключови думи), съставяне на семантично ядро, с цел насочване на енергията към най-важните и таргетирани потребители.
Оптимизиране на структурата на сайта, насочено към формиране на най -удобната структура, както за потребителя, така и за индексиране на сайта от търсачките.
Попълване на мета-тагове на страници (сервизна информация за роботи за търсене относно съдържанието на конкретни страници на сайта).
Формиране на нови раздели и страници в сайта за оптимално поставяне на информация.
Редактиране на текстова информация, заглавия, връзки на оптимизирани страници в съответствие с изискванията на търсачките.
Регистрация на сайта в основните търсачки на руски език.
Условия за изпълнение на работата:

Срокът за изпълнение на работата е 7-10 дни след предоставяне на необходимите материали.
Получаването на видимост на сайта в търсачките става след 1-2 месеца, след като сайтът се преиндексира от търсещите роботи.

Цена на този пакет – поискайте оферта, но цените започват от 200 лв. без ДДС в зависимост от сайта

2. Оптимизация на сайт за Google

Месечно обслужване. Проектиран да подобри съществуващите позиции на сайта в търсачките и тяхното задържане.

Комплекс от дейности и задачи:

Формиране на тематични фрази (ключови думи), които се искат от потенциални купувачи на вашите стоки и услуги в търсачките.
Оптимизиране на структурата на сайта, насочено към формиране на най -удобната структура, както за потребителя, така и за индексиране на сайта от търсачките.
Попълване на мета-тагове на страници (сервизна информация за търсещи роботи относно съдържанието на конкретни страници на сайта).
Формиране на нови раздели и страници в сайта за оптимално поставяне на информация.
Редактиране на текстова информация, заглавия, връзки на оптимизирани страници в съответствие с изискванията на търсачките.
Регистрация на сайта в основните търсачки на руски език.
Регистрация на сайт в тематични каталози, форуми, бизнес каталоги и други сходни.
Поставяне на банерни реклами на партньорски сайтове.
Публикуване на Sitewide препратки в тематични наши проекти.
Писане и поставяне на рекламни статии за дейността на компанията.

Условия и гаранции:

Сроковете за влизане в определения диапазон от позиции зависят от конкурентоспособността на ключовите думи и са от  минимум 4 месеца.

Цената и сложността на популяризирането на уебсайтове директно зависи от популярността на заявките, тяхното количество и качеството на конкурентните уебсайтове в тази област.

Цена на този пакет – по договаряне.

3. Интегрирана нова услуга за популяризиране на сайтове

Месечно обслужване. Най-ефективният комплекс от дейности, насочени към увеличаване на трафика на сайта. Включва стандартно популяризиране на търсачките по ВСИЧКИ тематични заявки, привличане на посетители от тематични каталози, бизнес форуми, социални мрежи,  както и поставяне на банери и контекстна реклама в Google Ads (реклами от дясната страна на резултатите от търсачките).
Проектиран за клиенти, които активно използват сайтовете като инструмент за увеличаване на продажбите, стремейки се да достигнат до най -широк кръг от потенциални купувачи и да извлекат максимална полза, използвайки всички възможни методи за интернет маркетинг.

Комплекс от дейности и задачи, които извършваме:

 • Формиране на максимално възможен диапазон от тематични фрази (ключови думи), които се искат от потенциалните купувачи на вашите стоки и услуги в търсачките.
 • Оптимизиране на структурата на сайта, насочено към формиране на най-удобната структура, както за потребителя, така и за индексиране на сайта от търсачките.
 • Попълване на мета-тагове на страници (сервизна информация за търсещи роботи относно съдържанието на конкретни страници на сайта).
 • Следене и анализ на конкуренцията и подобрявате класирането на сайта по предварително уточнени ключови думи и фрази.
 • Следене техническото състояние на сайта и предотвратяване на проблеми, пропуски в сигурността и друга техническа поддръжка.
 • Задържане на настоящи добри позиции в  Google и тяхното подобряване.
 • Много други.

Обобщение на публикацията, касаеща оптимизирането и популяризирането на сайтове в Интернет

Екипът на Висео LTD е готов да се заеме с Вашият сайт още днес, стига да разберете силата на SEO и да се доверите на опитните ни експерти.

Доверието в този тип бизнес е много важно, затова трябва да знаете, че ние, от фирмата работим по оптимизиране на сайтове за клиенти повече от 10 години.

SEO е комплекс от задачи, които не бива да спират, за да сте на върха в класирането.

Желаем Ви успех!

Разгледайте и тези материали, свързани с темата Оптимизиране и популяризиране на сайтове в Интернет:

Материалът Оптимизиране и популяризиране на сайтове в Интернет е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/optimizirane-i-populyarizirane-na-saytove-v-internet.html/feed 0
Google пусна нова актуализация в борбата срещу линк спама – Google Link Spam Update https://w-seo.com/google-link-spam-update-2021.html https://w-seo.com/google-link-spam-update-2021.html#respond Wed, 25 Aug 2021 05:47:53 +0000 https://w-seo.com/?p=3103 Google Link Spam Update – новата актуализация на Google Оригиналното съобщение. „В постоянните си усилия за подобряване на качеството на резултатите от търсенето, днес стартираме нова промяна в борбата срещу спама – която наричаме „актуализация на спам на линковете“. Тази актуализация на алгоритъма, която ще се разпространи през следващите две седмици , е още по-ефективен […]

Материалът Google пусна нова актуализация в борбата срещу линк спама – Google Link Spam Update е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Google Link Spam Update – новата актуализация на Google

Оригиналното съобщение. „В постоянните си усилия за подобряване на качеството на резултатите от търсенето, днес стартираме нова промяна в борбата срещу спама – която наричаме „актуализация на спам на линковете“. Тази актуализация на алгоритъма, която ще се разпространи през следващите две седмици , е още по-ефективен при идентифициране и анулиране на спам на връзки по широко, на множество езици. Сайтовете, участващи в спам на връзки, ще видят промени в Търсенето, тъй като тези връзки се преоценяват от нашите алгоритми “, пише Google.

Екипът на Висео припомня, че благодарение на линк спам, често резултатите биваха манипулирани и на предни позиции не се показваха точните и качествени резултати, резултати, базирани на истини, а именно подобни, затова вярваме, че тази актуализация ще промени драстично резултатите, в по-добър аспект, естествено.

Собствениците на сайтове трябва да се уверят, че следват най-добрите практики за линк билдинг, както входящи, така и изходящи. Фокусирането върху създаването на висококачествено съдържание и подобряването на потребителското изживяване винаги печели в сравнение с манипулирането на връзки. Насърчавайте осведомеността за вашия сайт с помощта на подходящо маркирани връзки и го осигурявайте приходи с правилно маркирани партньорски връзки.

Ние винаги сме апелирали за работа спрямо потребителите и вярваме, че нашите клиенти сега ще усетят  драстично подобрение в СЕРП.

Желаем успех и по-малко страдания, в следствие на актуализацията.

По наше мнение, в България ще се усети към средата на септември.

За да се избегнат проблеми, собствениците на сайтове се насърчават да добавят „rel = спонсорирани“ към партньорски връзки. В публикациите за гости връзките също трябва да бъдат маркирани с подходящи атрибути на rel (спонсорирани или nofollow).

Също така собствениците на сайтове трябва да гарантират, че следват указанията на Google за връзки, както входящи, така и изходящи.

Автоматични и ръчни мерки могат да се прилагат както за получателя на връзката, така и за донора.

Като напомняне, миналия месец Google пусна две актуализации за спам – 23 юни и 29 юни. Те бяха фокусирани върху борбата с уеб спама в резултатите от търсенето.

 

Какво трябва да направите, за да нямате поражения от този ъпдейт?

Линк билдинг одит – анализирайте добре препратките, сочещи Вашият сайт и премахнете тези, които са с висок SPAM SCORE.

Спам съдържание  с линкове – ако имате такова, премахнете го възможно най-скоро.

Ползвайте ref=“sponsored“ и rel=“nofollow“ – не е добре един сайт да има 100 % dofollow връзки, например.

Четете всеки ден W-SEO.com – по този начин ще знаете как да процедирате при проблеми със сайтовете си.

 

 

 

Полезни ресурси:

 

 

Материалът Google пусна нова актуализация в борбата срещу линк спама – Google Link Spam Update е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/google-link-spam-update-2021.html/feed 0
SEO оптимизация на сайт https://w-seo.com/seo-optimizaciya-na-site.html https://w-seo.com/seo-optimizaciya-na-site.html#respond Mon, 23 Aug 2021 05:37:42 +0000 https://w-seo.com/?p=321 SEO оптимизация на сайт Какво представлява процесът по оптимизация на сайт? Почти е сигурно, че сте чували за популяризацията на сайт за търсачки, иначе казано SEO оптимизация. Дори и да не сте запознати с методите по оптимизация, то Вие знаете много добре, че има търсачки, които дават на потребителите информация, когато такава бива потърсена. Например, […]

Материалът SEO оптимизация на сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на сайт от Viseo LTD

SEO оптимизация на сайт

Какво представлява процесът по оптимизация на сайт?

Почти е сигурно, че сте чували за популяризацията на сайт за търсачки, иначе казано SEO оптимизация. Дори и да не сте запознати с методите по оптимизация, то Вие знаете много добре, че има търсачки, които дават на потребителите информация, когато такава бива потърсена. Например, предстои Ви командировка в друг град, но не знаете в кой хотел да отседнете и прибягвате към търсачките, пишейки в полето за търсене „Хотел в град х“. Резултатите, които Ви се визуализират на по-предни позиции грабват вниманието Ви Вие позвънявате, респективно на това и запазвате нощувка.

Това е един пример за употребата на търсещите машини.

Някой сайтове се показват по-напред в резултатите, а други, въпреки, че изглеждат много добре структурирани, информативни, полезни, не се показват на предни позиции.

Именно и чрез процесът по оптимизация може да се направи така, че сайтът Ви да излиза на по-предни позиции, да изпревари конкуренцията.

Може да се срещне като „Оптимизация за търсачки“, „SEO оптимизация“, „Популяризация на сайт“,  но във всички случаи се касае за процес попридвижване на сайтът Ви на по-предни позиции.

Процедурата е сложна, изисква аналитични умения, технически познания, много ресурси, човешки и умствен капацитет и обикновено трае между 6 и 12 месеца, за да бъдат видими резултатите.

 

Защо фирмата Ви се нуждае от SEO оптимизация?

Ако в близкото минало интернет бе използван основно за намиране на информация, днес ситуацията е драстично променена.

 

Увеличаващият се брой на потребители на интернет, нови технологии (комуникацията с целевата аудитория чрез уебсайта, плащане онлайн, пазаруване, , възможността да поръчате он-лайн и т.н.) и много други фактори, направи интернет в мощен маркетингов инструмент и място за продажби на стока и услуги.

Например, сега, в началото на 2018 година се намираме в бум на онлайн магазини и именно това показва, че интернет технологиите носят огромни печабли на собственици, възползващи се от SEO услуги.

 

Популяризирането на интернет може да бъде ефективна за ВСИЧКИ компании, чиято потенциална аудитория търси подобни продукти или услуги в Интернет. Според статистиката броят на потребителите на интернет нараства всяка година, днес повече от една трета от българите използват Интернет.

И това е тази публика, който е платежоспособна, тъй като е предимно съставена от младежи, хора в активна възраст, работещи, заможни.

Хиляди хора  търсят продуктите ви всеки ден и да намерят продукти на конкурентите! И всичко това, защото по-гъвкавите конкуренти вече са взели най-добрите места в търсачките.

Можете и Вие да вземете тези „места под слънцето“ – за това трябва да започнете с оптимизация на сайта още днес.

Защо сайтът трябва да е в горната част на търсачките, т.е. на по-предни позиции в SERP?

Има няколко причини за това. Първо, водещите места в търсачките могат да се сравняват с престижните райони на града, ако се касае за офлайн бизнес. Например, бутик за марково облекло, който се намира на бул. Витоша в София, където човекопотокът дневно е над 20 000 души не може да се равнява с бутик на главна търговска улица в град, който има 10 000 жители.

Обикновено клиентът получава първото впечатление от компанията, преди да посети организацията, знаейки къде се намира. Колкото по-престижен е районът, толкова повече доверие се вдъхва у клиента. Стереотипът работи: ако фирмата се намира в сърцето на града, тогава тази фирма процъфтява. Също така, този стереотип работи с популяризирането на SEO. Сайтовете в ТОП са, като правило, най-уважаваните сайтове, тези с най-голям тръст, най-достоверни.

На второ място, доброто местоположение привлича много по-голям брой посетители. На обектите, разположени на първите десет позиции (ТОП-10, т.е. първата страница в Гугъл), близо  95 % от потребителите взимат решение. Ако търсачката издава сайта на фирмата Ви на четвъртата страница или на по-задна, то по-малко от 2 % от потребителите имат шансът да Ви посетят.

Следователно, колкото по-добра позиция има сайтът Ви, толкова повече трафик ще има. Препоръчваме ви да се намирате в резултатите от търсенето в TOP-5 за най-важните заявки, тези, от които следва да имате най-големи приходи.

Защо е важно да изберете правилния списък със заявки?

На първо място, трябва внимателно да подберете фразите, по които желаете да се класирате на по-предни позиции. Най-често клиентите правят така, че техните най-продавани продукти, или пък тези, които най-спешно желаят да ги продадат, към тях има най-голям интерес, искат да бъдат представени на по-предни позиции.

Процесът по анализ на конкуренцията е важен за ефективно SEO.

Разбира се, оптимизирането на търсачките е много ефективен начин за привличане на клиенти, но с едно важно уточнение: Процедурата трябва да поверите на професионалисти.

В обобщение, можете да се свържете с нас и ние ще Ви създадем конкретна оферта, план, стъпки, чрез които да извършим така важната популяризация.

Разгледайте и тези материали, свързани с темата SEO оптимизация на сайт:

Материалът SEO оптимизация на сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizaciya-na-site.html/feed 0