Дигитална агенция W-SEO.com – Уеб & SEO оптимизация https://w-seo.com Wed, 25 Jan 2023 10:06:52 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Как изкуственият интелект може да се използва за SEO оптимизация? https://w-seo.com/izkustven-intelekt-i-seo-optimizatsiya.html https://w-seo.com/izkustven-intelekt-i-seo-optimizatsiya.html#respond Wed, 25 Jan 2023 10:06:26 +0000 https://w-seo.com/?p=4393 Може би сте чували, че изкуственият интелект ще заеме всичките ни работни места в близко бъдеще и с по-интелигентния RankBrain на Google няма да имаме нужда от SEO промоция. Всъщност това не е вярно. Изкуственият интелект (AI) става все по-разпространен в SEO, тъй като компаниите се стремят да останат пред конкуренцията. С толкова много данни […]

Материалът Как изкуственият интелект може да се използва за SEO оптимизация? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Може би сте чували, че изкуственият интелект ще заеме всичките ни работни места в близко бъдеще и с по-интелигентния RankBrain на Google няма да имаме нужда от SEO промоция. Всъщност това не е вярно.

Изкуственият интелект (AI) става все по-разпространен в SEO, тъй като компаниите се стремят да останат пред конкуренцията. С толкова много данни за пресяване и непрекъснато променящи се алгоритми, не е изненада, че все повече и повече компании приемат AI.

SEO върши по-голямата част от работата, а RankBrain просто запълва празнините между търсещия и сайта, който се опитва да намери. И така, притокът на изкуствен интелект означава ли края на SEO? Не. Това е само началото на по-напредналия дигитален маркетинг.

 

Накратко, целта на изкуствения интелект е да имитира човешкия мозък. Той непрекъснато се развива и се учи, за да обслужва по-добре крайния потребител. В света на дигиталния маркетинг изкуственият интелект служи като мост между това, което потребителят търси и това, което уебсайтът може да предложи.

По принцип изкуственият интелект гарантира, че съдържанието е подходящо за желанията на търсещия.

Това означава ли, че няма нужда да използвате SEO? Разбира се, че не. Ако не друго, това означава, че вашите SEO усилия трябва да бъдат още по-прецизни, така че когато RankBrain се опита да намери идеалното съвпадение за търсещия, вие да се появите. RankBrain няма представа за какво е вашият сайт – той все още трябва да уточни какво точно предлагате.

Мислете за алгоритъма RankBrain като за агент на някой, който търси нещо. Не трябва да ви помага да показвате това, което имате за продажба. Може да ви помогне и по друг начин: като изпраща насочени реклами и анализира аудиторията, RankBrain просто не засяга SEO действията на вашата страница.

Дигитален маркетинг и Изкуствен интелект

Изкуственият интелект в света на дигиталния маркетинг едва започва. Той ще продължи да предоставя предимства за SEO по много начини:

Той гарантира, че SEO хакове няма да се показват на страницата с резултати от търсенето. Изкуственият интелект е твърде умен, за да се подминат злонамерени дейности.

Той гарантира, че търсещият вижда резултатите в реално време. Резултатите от стратегията за развитие на SEO няма да закъснеят.

Той носи по-голяма прецизност на гласовото търсене, така че когато потребителите зададат въпрос, вашият сайт може да бъде намерен чрез стандартни ключови думи за заявка.

Той категоризира изображения и видеоклипове без усилие, като им помага да станат по-лесни за търсене.

Лично аз вярвам, че изкуственият интелект само помага на вашите SEO дейности, а не ги замества. Трябва да бъдете по-мъдри и да използвате най-ефективните SEO стратегии на страницата и извън нея, за да сте сигурни, че вашият сайт ще се класира добре при отправяне на заявки към Google.

Какво казва Google за използването на AI за SEO

Джон Мюлер от Google е говорил многократно за използването на AI в SEO. Съвсем наскоро той обсъди тази тема по време на терен с уеб администратори.

Попитан дали Google използва AI за целите на класирането, Мюлер каза: „Ние определено използваме машинно обучение за различни части от нашите алгоритми за класиране. Не мисля, че това е някаква тайна.“

Той каза още, че AI може да се използва за „много различни неща“ в SEO, като разбиране на документи, извличане на информация от тях и определяне на това, което е най-подходящо за дадена заявка.

Мюлер също говори за това как Google използва изкуствен интелект, за да разбере по-добре намеренията на потребителите. Той каза, че като разбира намеренията на потребителите, Google може да предостави по-подходящи резултати и да подобри цялостното търсене.

Как се използва AI в SEO?

Има много начини за използване на AI в SEO. Ето няколко примера:

 • Автоматично проучване на ключови думи: Проучването на ключови думи е една от най-важните задачи в SEO, но може да отнеме много време. За щастие вече има инструменти, които използват AI за автоматизиране на този процес. Например Google RankBrain използва машинно обучение, за да идентифицира нови ключови думи и да ги свърже с подходящи заявки за търсене.
 • Създаване на съдържание. По същия начин AI може да се използва и за създаване на съдържание. В момента има програми, които могат да генерират статии на дадена тема. Въпреки че качеството на тези статии все още не е перфектно, то се подобрява през цялото време.
 • Създаване на връзки. Друга досадна задача, с която AI може да помогне, е изграждането на връзки. Вече има инструменти, които могат да намират подходящи уебсайтове и автоматично да се свързват със собствениците на сайтове, за да поискат връзки.
 • Анализ на конкуренцията. И накрая, AI може да се използва, за да държите под око вашите конкуренти. Има инструменти, които ще проследят техните SEO кампании и ще ви дадат представа какво правят, за да можете да останете пред кривата.

Рискове и опасности от AI за SEO оптимизация

Когато става дума за SEO, няма съмнение, че изкуственият интелект (AI) може да бъде мощен инструмент. Има обаче някои опасности, свързани с използването на AI за SEO цели.

Една от най-големите опасности е, че изкуственият интелект може да се използва за манипулиране на резултатите от търсачките. Това означава, че компании или физически лица могат да използват изкуствен интелект, за да повишат изкуствено класирането си в търсачките, което може да повлияе несправедливо на конкуренцията. Освен това тази манипулация може да доведе до неточни и/или подвеждащи резултати от търсенето, което може да навреди на потребителите.

Друга опасност от използването на AI за SEO е, че може да бъде трудно за хората да разберат как работят търсачките. Ако алгоритмите станат твърде сложни и зависими от AI, ще бъде трудно за хората да оптимизират своя уебсайт или съдържание за търсачките. Това може да повлияе негативно на цялостното качество на резултатите от търсенето.

И накрая, съществува и рискът AI да се използва за създаване на спам съдържание. Този тип съдържание е предназначено изкуствено да увеличи уеб трафика или класирането и може да затрупа интернет със съдържание с лошо качество.

Като цяло има както ползи, така и рискове, свързани с използването на AI за целите на SEO. Въпреки това е важно да сте наясно с потенциалните опасности, преди да приложите каквито и да било стратегии, базирани на ИИ. Направен правилно, AI може да бъде ценен инструмент за подобряване на SEO; обаче, ако се използва неправилно, може да причини повече вреда, отколкото полза.

Финални думи

Все още не е доказано, че ИИ помага за SEO оптимизация, но много от нас вече са уверени, че доста по-лесно се работи с инструменти за ИИ, когато се употребяват правилно.

Например, за създаване на добри текстове можете да изпоплзвате ИИ, но задължително след това трябва да направите редакции, корекции! Ако пропуснете това може и да прочете някоя глупост, сътворена от свръх интелект.

Искате ли да влезете в топ 10 на Googe и да останете там за дълго време? Популяризирайте своите уебсайтове и онлайн магазини изключително с SEO методи, утвърдени и приети от търсещите машини. За тези, които искат да разберат интересни тънкости на SEO, предлагаме да се свръжат с нас и да плануваме заедно онлайн обучение.

За тези, които нямат време да преминат обучение и самостоятелно да се ангажират с промотирането на своите онлайн магазини, предлагаме помощ по този въпрос.

Публикацията е актуализирана на 2023/01/25 12:06:52 PM – дигитална агенция Висео

Материалът Как изкуственият интелект може да се използва за SEO оптимизация? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/izkustven-intelekt-i-seo-optimizatsiya.html/feed 0
YouTube Shorts – 10 съвета за популярни кратки клипчета https://w-seo.com/youtube-shors-seo.html https://w-seo.com/youtube-shors-seo.html#respond Sun, 22 Jan 2023 13:19:42 +0000 https://w-seo.com/?p=4380 10 съвета как да популяризирате YouTube Shorts Първо, какво представляват YouTube Shorts? Повечето от Вас знаят, но все пак, това са кратки клипчета, най-често до 1 минута, които си имат отделен раздел. Всеки с канал в Ю Тюб може да създава и кратки видеа. Как да получите повече гледания в Ю Тюб – полезна статия […]

Материалът YouTube Shorts – 10 съвета за популярни кратки клипчета е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация на YouTube Shorts

10 съвета как да популяризирате YouTube Shorts

Първо, какво представляват YouTube Shorts? Повечето от Вас знаят, но все пак, това са кратки клипчета, най-често до 1 минута, които си имат отделен раздел. Всеки с канал в Ю Тюб може да създава и кратки видеа.

Как да получите повече гледания в Ю Тюб – полезна статия

За да постигнете вирусен успех с YouTube Shorts, има няколко ключови неща, които трябва да имате в ума си:

Накарайте първите няколко секунди да се броят

Можете да интегрирате брояч за обратно броене, напмирем от 3 до старт, или пък от 10 до старт.

Измислете креативно съдържание, за да привлечете вниманието на зрителите в първите няколко секунди от видеоклипа си

Бъдете кратки, точни и ясни!Не забравяйте, че зрителите идват в YouTube Shorts за лесно смилаеми и бързи видеоклипове. Докато Shorts могат да продължават до 60 секунди, както вече споменахме по-горе, помислете дали можете да доставите същото съдържание по по-ярък начин с по-кратка дължина на видеоклипа.

SEO оптимизация на видео

Създайте перфектния цикъл

YouTube Shorts се възпроизвеждат на цикъл по подразбиране. Това означава, че ако зрителят не плъзне към следващия Short, той ще види същия Short отново за втори път или дори повече пъти. Когато заснемате и редактирате Short, опитайте се да създадете безпроблемен цикъл, за да насърчите множество изгледи.

Привлечете отново аудиторията си

Не е достатъчно просто да създадете силни кадри в първите няколко секунди, за да грабнете вниманието, в  началната част на вашия Short. Въпреки кратката дължина на видеоклипа, трябва да забавлявате зрителите през цялото времетраене. В идеалния случай трябва да се стремите да привличате отново аудиторията си на всеки 3-5 секунди, независимо дали с актуален звук, текст или други визуални елементи.

Създайте привлекателно  заглавие

Оптимизирането на заглавието/надписа на вашия Short е също толкова важно, колкото и самото видео да бъде ангажиращо. Помислете как можете да използвате заглавието като елемент за привличане на аудиотирия, за да накарате зрителите да гледат вашия Short до края му.

Преминете към актуална музика

С вградения звуков инструмент на YouTube Shorts създателите могат да добавят популярни песни от големи лейбъли към своите видеоклипове, без да бъдат наказани. Винаги, когато е уместно, обмислете включването на актуална музика във вашите Shorts, за да подобрите шансовете им да станат вирусни.

Привлечете аудиторията към допълнително съдържание

Използвайте фиксирани коментари, за да насочвате зрителите към допълнително съдържание, като друг Short, който служи като втора част на видеоклипа. Можете също така да насърчавате хората да изследват и да се абонират за вашия канал.

Популяризирайте вашето съдържание

За да представите вашите Shorts пред възможно най-много зрители, популяризирайте съдържанието си в YouTube и извън него. Можете да споделяте фрагменти от вашите Shorts в YouTube Stories, както и в други социални медийни платформи като Instagram, Тик Ток, Фейсбук, Туитър, Reddit и други.

SEO на YouTube канал е нещо много важно, за да може да имате потребители и от други източници на трафик.

Действайте циклично

Вашите абонати, ако пускате всяка седмица по един YouTube short, ще го очакват! Добро решение е да публикувате кратки видеа  неделя между 17 и 22 часа. Според наши изследвания, тогава потребителите са най-активни.

Финалният десети съвет – бъдете търпеливи

Всичко става с търпение! Бъдете търпеливи, не прибързвайте!

 

Публикацията е актуализирана на 2023/01/23 10:46:36 AM – дигитална агенция Висео

Материалът YouTube Shorts – 10 съвета за популярни кратки клипчета е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/youtube-shors-seo.html/feed 0
SEO маркетинг – какво представлява маркетинга за търсачки и как да го използваме? https://w-seo.com/seo-marketing-marketing-za-tursachki.html https://w-seo.com/seo-marketing-marketing-za-tursachki.html#respond Thu, 12 Jan 2023 05:25:52 +0000 https://w-seo.com/?p=4370 Интернет маркетингът разполага с много различни инструменти за привличане на клиенти и увеличаване на продажбите. SEO е един от тях. Един SEO маркетолог не само знае как да оптимизира сайт за изискванията на търсачките, но разбира как да интегрира тази оптимизация в маркетинговата стратегия на компанията. SEO маркетинг – какво представлява? SEO е оптимизиране на […]

Материалът SEO маркетинг – какво представлява маркетинга за търсачки и как да го използваме? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO маркетинг

Интернет маркетингът разполага с много различни инструменти за привличане на клиенти и увеличаване на продажбите. SEO е един от тях. Един SEO маркетолог не само знае как да оптимизира сайт за изискванията на търсачките, но разбира как да интегрира тази оптимизация в маркетинговата стратегия на компанията.

SEO маркетинг – какво представлява?

SEO е оптимизиране на уеб ресурс за изискванията на търсачките. Маркетингът е дейност, насочена към увеличаване на печалбите и продажбите. А SEO маркетингът е за привличане на клиенти от търсачките и увеличаване на продажбите чрез извеждане на сайта на върха на резултатите от търсенето.

Как работи?

Екип от специалисти – маркетолози, SEO, UX / UI дизайнери, разработчици и продуктови мениджъри – разработва план за популяризиране на продаващ сайт. Това не е механичен набор от операции с контролен списък, които могат да бъдат намерени в Интернет (например в нашия блог). Това е разнообразна работа, където всяка стъпка е в съответствие с маркетинговата стратегия на компанията, целевата аудитория е дефинирана и сегментирана, изградена е фуния за продажби и са разработени сценарии за взаимодействие с целевата аудитория за всяко ниво на фунията.

Ако един  SEO специалист счита мисията си за изпълнена, когато според списъка с заявки, одобрени от клиента, сайтът започва да се очертава в горната част на  Google, тогава SEO маркетингът гледа на проблема по-широко. Неговата цел е не само да изтласка уеб ресурса до първите редове на изданието, но и да гарантира, че сайтът започва да печели.

Може би най-важното предимство на SEO маркетинга е неговият „натрупващ ефект“. Впрягате се дълго, но след това карате бързо, дори ако финансирането на проекта е напълно ограничено. Факт е, че след всички етапи на работа вие получавате висококачествен, добре обмислен уебсайт с чист код, добро съдържание, удобна използваемост и високо доверие. За търсачките ще бъде трудно да изпратят такъв бонбон в задните дворове на Интернет, така че той ще виси на върха за дълго време просто по инерция, продължавайки да носи органичен трафик от търсенето.

Как да използваме SEO маркетинга за успех в Интернет?

Дигиталният маркетинг дава редица перспективи за бъдещо развитие на съвременните брандове. Постигането на оптимален успех в онлайн средата е пряко свързано с използването на правилните маркетинг способи. SEO маркетинг способите играят ключова роля в позиционирането, развитието и популяризирането на бранда. Основната цел на оптимизацията за търсачките е да подобрява класирането на бизнеса в резултатите от потребителското търсене.

Ето и някои от важните SEO маркетинг способа, които да помогнат да боравите ефективно с оптимизацията за търсачките:

SEO маркетинг - ключови думи

Подбор на ключови думи

Важен елеент за постигане на целите, прави се в началото, когато се анализира даден клиент. Подборът на правилните ключови думи преминава през етапа на предварителното проучване. На този етап се проучват пазарните ниши, конкурентните практики, най-високочестотни думи в потребителското търсене и др. На база проучването се съставя семантично ядро от думи, които отговарят едновременно на бизнес мисията и целите на бранда, но и на потребителските интереси. Ключовите думи и изрази са неизменна част от позиционирането и разгръщането на бизнеса. Те спомагат на аудиторията да се свърже с бранда и да изгради асоциации с него.

Оптимизация на съдържанието – контент маркетинг

Маркетинг съдържанието се превръща във все по-значима част от съставянето на качествено потребителско изживяване. Оптимизацията на съдържанието е стъпка в областта на SEO, която е възможна след проучването и подбора на правилните ключови думи. Типове маркетинг съдържание със SEO насоченост са копирайтинг текстовете, гост публикациите и блоговете. За ефективната оптимизация на едно съдържание, е необходимо то да отговаря на няколко важни критерии. Първо, SEO съдържанието трябва да бъде релевантно и пряко свързано с пазарната дейност на бранда. На второ място е необходимо то да доставя ползи на потребителя. И на трето място – да включва ключови думи и изрази, за да спомогне на бизнеса да генерира разпознаваемост.

Набавянето на обратни връзки – линк билдинг

Друг SEO маркетинг способ е линк-билдингът. Това е мрежа от входящи и изходи линкове, която спомага на потребителите онлайн да се ориентират и да имат пряк лесен достъп до съответните бизнеси. Линк-билдингът се поделя на две категории – външен и вътрешен линк-билдинг. Вътрешният линк-билдинг се отнася за линкове в полето на бизнес сайта. Тези линкове представляват вътрешни връзки, които могат да водят до вътрешни страници на сайта. Те служат за по-лесното обхождане на сайта от страна на потребителите и тяхната правилна структура гарантира по-добро клиентско изживяване. Външният линк-билдинг се състои в генерирането на връзки от други сайтове. Брандът изгражда линк-билдинг профил от линкове, които са под формата на цитати от други сайтове. За да донесе висока успеваемост, външният линк-билдинг трябва да се базира на качествени връзки. Ето защо е важно сайтът да изгражда партньорства с авторитетни релевантни източници.

Техническото състояние на даден сайт

Техническа оптимизация Още един SEO маркетинг способ, който играе важна роля в представянето на бранда, е техническата оптимизация. Под нея се визира оптимизацията на техническата част на сайта, която го прави достъпен, организиран и лесно проходим за посетителите. В обзора на техническата оптимизация попадат всякакъв тип настройки, които подобряват достъпа до различни точки до сайта. Също така, за тази част от SEO оптимизацията са важни продуктовите описания, мета таговете, категоризацията на продуктите, заглавията на страниците и др. За техническата оптимизация на сайта е още важно да се премахнат грешки като счупени линкове, забавена скорост на зареждане, правописни грешки и т.н. Този маркетинг способ е ключов за оптимизацията, защото улеснява потребителите и увеличава времето за сърфиране.

Нека направим обобщение на публикацията

SEO маркетинга е решение на различни задачи: технически, творчески, маркетингови, аналитични.

Например:

 • привличане на  целевите купувачи от резултатите от органичното търсене на сайта;
 • заемане на  челни позиции за подходящи заявки в търсачките;
 • намаляване на разходите за реклама, т.к. в резултат на компетентна оптимизация сайтът без платени реклами ще бъде показан в първите редове на резултатите от търсенето;
 • подобряване на репутацията на компанията чрез изготвяне на прегледи и установяване на обратна връзка с потребителите;
 • повишаване на доверието на целевата аудитория – колкото по-високо е класиран сайтът от търсачките, толкова повече реални хора му вярват;
 • да обхване възможно най-широко пазара, т.к по-голямата част от активните купувачи търсят стоки и услуги чрез търсачките.

Влиянието на SEO върху продажбите със сигурност съществува, но има трудности с показателите, които отразяват пряка връзка. За да се оцени ефективността на SEO маркетинга, се използват няколко параметъра:

 • посещаемост, като се вземат предвид преходите от търсачките;
 • динамика на класирането по основните заявки;
 • съотношението на посетителите и действията за реализация на сайта (приложения, покупки, обаждания и т.н.).

Успехът на дигиталния бизнес се свързва с комплексното и оптимално използване на сбор от маркетинг подходи за достигане до аудиторията и популяризиране на бранда. Такива инструменти на дигиталния маркетинг са SEO маркетинга, линк билдинг техниките, техническото SEO, семантичното ядро, както и останалите части на сектора.

 

Още полезни статии, които ние, редакторите на публикацията Ви препоръчваме да прочетете:

SEO оптимизация на бизнес, който е сезонен

Какво представлява кампания по SEO маркетинг?

Контент маркетинг и SEO оптимизация – как интелигентно да комбинирате различните методи за успех в Интернет?

Публикацията е актуализирана на 2023/01/12 7:25:52 AM – дигитална агенция Висео

Материалът SEO маркетинг – какво представлява маркетинга за търсачки и как да го използваме? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-marketing-marketing-za-tursachki.html/feed 0
SEO оптимизация на сайтове – как се прави добро SEO? https://w-seo.com/seo-optimizatsiya.html https://w-seo.com/seo-optimizatsiya.html#respond Sat, 07 Jan 2023 18:57:02 +0000 https://w-seo.com/?p=4363 SEO оптимизация – въведение Накратко понятието  SEO оптимизация произлиза от  Search Engine Optimisation (оптимизация за търсещи машини). Благодарение на добра SEO стратегия даден уеб ресурс заема по-добри позиции в търсачките. Алгоритми, ботове, оператори преценяват кой сайт е най-достоверен и отговаря в най-висока степен на търсенето, на заявката, отправена от потребител и по този начин го […]

Материалът SEO оптимизация на сайтове – как се прави добро SEO? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
SEO оптимизация

SEO оптимизация – въведение

Накратко понятието  SEO оптимизация произлиза от  Search Engine Optimisation (оптимизация за търсещи машини). Благодарение на добра SEO стратегия даден уеб ресурс заема по-добри позиции в търсачките. Алгоритми, ботове, оператори преценяват кой сайт е най-достоверен и отговаря в най-висока степен на търсенето, на заявката, отправена от потребител и по този начин го класира в Google SERP. Важно е да кажем, че SEO оптимизация е комплекс от задачи, за които не се налага да плащате на търсачките (когато говорим за класиране в органичните резултати).

Да подберете добра дигитална агенция, фирма, която да извърши добра SEO оптимизация не е никак лесна задача. В настоящата статия ви представяме полезни съвети за избор на добра дигитална агенция, както и Ви запознаваме с подробностите, що се касае за SEO оптимизация – и като дейност, и като стратегии.

Услуга за първоначална работа по оптимизация, включително одит на сайта, работа с ключови думи и технически подобрения, които пречат на промоцията или засягат скоростта на зареждане на страницата е много важна за по-успешно представяне на даден уеб ресурс в Глобалната мрежа.

Не случайно, когато дигитална агенция, която оперира в областите уеб дизайн, уеб програмиране, изготвя сайт, взема предвид редица фактори, които подпомагат ресурсите да бъдат по-лесно класирани в търсачките, без значение, дали се касае за Google, или за други търсещи машини.

SEO оптимизиране на сайтове - цени и ценообразуване

SEO оптимизация – една от най-търсените услуги днес

Истината е, че много потребители се обръщат към дигиталните агенции, търсейки решения за по-добро класиране, в това число и задминаване на преки конкуренти и класиране на първи позиции.

Наистина SEO оптимизация, като част от дигитален маркетинг е комплекс от услуги, които приковават интереса от добрите предприемачи, маркетинголози и мениджъри на най-различни компании.

Защо всички искат да са първи в Google?

Когато имате добре класиран сайт във вашата област, то тогава имате и много клиенти. На теория е така. Ако предлагате добър продукт чрез онлайн магазин, но нямате трафик, т.е. Сайтът ви не се класира добре, то тогава се предполага, че нямате поръчки.

Не така стоят нещата, когато заемате добри позиции. Именно чрез добра SEO оптимизация можете да получите нови и регулярни потребители, нещо, което редица предприемачи жадуват, тъй като знаят, че това им дава изключително много клиенти, респективно оборот и печалба.

SEO оптимизация – основни етапи

Етапи на SEO оптимизация, които Висео ltd следваме:

Правилната SEO оптимизация може да увеличи трафика в краткосрочен план, както и да го задържи в бъдеще. Към всеки ресурс се осигурява индивидуален подход, като се вземат предвид неговите характеристики.

Имайте предвид, че SEO оптимизация на сайт е услуга, която ние предлагаме, но която отнема много време! Поне шест месеца!

 • Оценка на сайта, предметна аудитория

За да направите това, се извършва оценка на ресурсите на конкурента, изучава се аудиторията, нейните интереси, болки, желания за работата на сайта и удобството за получаване на стоки. Определят се основните източници на трафик. Идентифицират се възможни смущения и след това се съставя необходимият работен план за оптимизиране на ресурса.

 • Създаване на семантично ядро

Съставя се списък с думи и фрази, които характеризират дейностите по вашия проект. При създаването на семантично ядро се определят най-търсените думи, отговарящи на Вашият бизнес профил и се подготвя план за действие.

 • Отстраняване на неизправности

Оценява се съдържанието, функционалността и други детайли на проекта. Идентифицирани са слабости и грешки, които могат да бъдат отстранени в бъдеще. Касае се за цялостна работа на сайта. Екипът на w-seo.com предлага услугата „Технически съпорт на сайт“. Ако Ви е интересно, можете да научите повече от тук.

 • Оптимизация на съдържанието

Подготовка на материали за включване в сайта, които могат да привлекат желаната аудитория, да увеличат позициите в изданието, да увеличат продажбите.

 • Линк билдинг – изграждане на връзки

Ние търсим тематични и други ресурси, които се доверяват на търсачките, поставяме връзки по такъв начин, че да повишим нивото на доверие на търсачките във вашия проект. Чрез линк билдинг стратегия, изготвена персонално за Вас правим така, че сайтът да придобие огромна тежест пред търсачките и по този начин лесно се изпреварват конкурентите.

SEO оптимизация за локални бизнеси – Local SEO

SEO оптимизация - local SEO

При SEO оптимизация на онлайн магазини, на магазини с физически обекти, Local SEO е изключително важно. Важно е да имате стратегия и добре изграден профил, отговарящ на изискванията за локално търсене в Google.

Доброто позициониране на местно ниво Ви гарантира изключително много клиенти във физическия магазин, респективно и онлайн.

Какво точно представлява локалното търсене? Локално търсене е алгоритъм на Google, който генерира резултати на базата на местоположението на потребителя, на базата на името на града, квартала, улицата и т.н. Когато потребителят въведе заявка, в резултатите от търсенето той вижда организации, които са близо до него – това е локално търсене.

Например, ако днес сте в командировка във Варна, пътували сте от София, но въведете в търсачката „евтин хотел“ то ще се визуализират резултати от моментното местоположение, а именно от град Варна, а не от София.

Видове резултати в местно издаване

Локалното SEO включва:

 • Local Organic – местно органично издаване;
 • Google Local Pack – „магьосник“ от Google под формата на карта със списък на организации;
 • Local Knowledge Graph – блокове с кратка информация за обекта.

Нека разгледаме по-отблизо видовете резултати от класирането.

Местен органичен проблем (Local Organic)
Местното издаване е обичайните резултати от търсенето (SERP), които се генерират, като се вземе предвид местоположението на потребителя или изясняваща заявка под формата на индикация за район, метро, ​​улица. За да стигнем до върха на проблема, е необходимо да работим както върху външните местни фактори, така и върху вътрешните, които влияят върху популяризирането на уебсайта.

Местен пакет на Google
Този SERP елемент е „магьосник“ (специална търсачка), която включва Google Maps и първите три резултата от търсенето. Попадането на компания в този блок може да доведе до голямо количество трафик. Има възможност някои потребители да не отидат на сайта, но да се свържат с компанията по телефона, тъй като Google Local Pack показва телефонни номера и адреси на компании. По един или друг начин, това все още води до увеличаване на потенциалните клиенти.
Графика на местните знания
Това е блок с подробна информация за компанията, който се показва само за маркови (жизненоважни заявки). По правило съдържа: име на фирма, адрес, работно време, данни за контакт, снимки, отзиви.

Публикацията е актуализирана на 2023/01/07 9:53:38 PM – дигитална агенция Висео

Материалът SEO оптимизация на сайтове – как се прави добро SEO? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizatsiya.html/feed 0
Възстановяване на забранен за индексиране от Google сайт https://w-seo.com/vuztanovyavvane-na-zabranen-za-indeksirane-ot-google-site.html https://w-seo.com/vuztanovyavvane-na-zabranen-za-indeksirane-ot-google-site.html#respond Thu, 05 Jan 2023 07:18:34 +0000 https://w-seo.com/?p=4357 Стратегия за възстановяване на наказан сайт от Google Днес, уважаеми читатели на Висео ще Ви представим кратко резюме на услугата „Възстановяване на наказан от Google сайт и връщане в играта“, процедура, която е много трудна и много малко дигитални агенции могат да  я предпожат с успешен край. И така, ние, екипът на Висео, вероятно вече […]

Материалът Възстановяване на забранен за индексиране от Google сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

Стратегия за възстановяване на наказан сайт от Google

Днес, уважаеми читатели на Висео ще Ви представим кратко резюме на услугата „Възстановяване на наказан от Google сайт и връщане в играта“, процедура, която е много трудна и много малко дигитални агенции могат да  я предпожат с успешен край.

И така, ние, екипът на Висео, вероятно вече знаете, че се занимаваме с дигитален маркетинг от изключително много време, още от времето, преди Google да съществува. Имаме опита и познанията и това го доказваме постоянно пред партньори и клиенти.

Да се върнем към възстановяването в SERP на сайт, наказан от Google…

 1. Кога един сайт може да бъде наказан от Google

Наказанията от търсачката – лидер у нас са много. Тя си има екип, който следи за злоупотреби, схеми, измами и т.н. и при локализиране на нерегламентирани действия – се налага наказание.

Вече ясно знаете, от стотиците публикации, които сме споделяли с Вас, че основната цел на Google е да предостави най-добрите резултати на своите потребители, което е и нещо съвсем логично.

И така, да споделим, кога един сайт може да бъде наказан:

 • Когато са нарушени авторски права.
 • Когато се използват black hat техники и похвати с цел манипулиране на съдържанието.
 • Когато един сайт генерира спам.
 • Сайт, копиращ 1 към 1 текст от друг такъв, т.е. при дублирано съдържание.
 • Когато даден сайт има необичайни, нетрадиционни връзки, линкове.
 • Сайт, който е със съмнително, манипулирано съдържание.
 • Сайт, продуциращ фалшиви новини, клюки.
 • Сайт, който има сериозни проблеми със структурните данни.
 • Сайт с грешни пренасочвания.
 • Сайт, който нарушава политиките и правилата на търсещата машина.
 • Други, специфични случаи.

Както сами можете да видите, причините за наказание са много.

Днес ще Ви споделим опита си от възстановяването на наказан сайт, който буквално днес бе разрешен отново за индексиране! Естествено, няма да споделяме домейнът, но ще споделим много кратка информация за стратегията, която използвахме.

Google SERP

2. Стратегия за възстановяване на наказан сайт в Google SERP

Е, почваме интересното … Какво включва стратегията, еднаква ли е за всички проекти, как процедираме ние? Именно за тези теми ще говорми по-долу.

Приятно четене …

Първо, ясно трябва да знаете, че нашият екип действа персонално, индивидуално и изготвя специфична стратегия спрямо дадения казус. Това е важно уточнение!

Второ – процедурата отнема време. Може да се възстанови един сайт във срок от 1 седмица, до 3 и повече месеци.

Ние гарантираме около 90 % възстановяване на наказание във времето от около 1 месец, ако са спазени всички предписания към дадения уеб проект.

Трето – стратегията – тя включва най-общо следните елементи:

 • Детайлно изследване на причините, довели до наказания, а до този момент – забрана за индексиране на сайта в търсачките.
 • Мигновено разрешаване на проблемите, без значение какви са те.
 • Смяна на структурата и визията на сайта, както и съдържанието  (подготвяме ново, тематично за сайта съдържание) и го публикуваме на сайта.
 • Детайлно преглеждане на съобщенията за грешки в конзолите на различните търсачки.
 • Подробно анализиране на GWT.
 • Смяна на собственост във всички приложения на търсачките – GA, GWT и т.н.
 • Детайлен анализ на новоизграденият сайт и подготовка за индексиране..
 • Разрешаване за индексиране на вече подновения сайт, изчистен от проблеми.

И така, всичко е много лесно и просто, но за тези, които знаят как се случват нещата.

Ако сте със свободно време и желание, можете да гледате клипчета в социалните мрежи за видеосподеляне, нали така е модерно (ако разбирате шегата ни) и вероятно ще успеете сами.

Колко струва услуга по възстановяване на сайт и премахване на наказания от търсачките?

Цената зависи от проекта, от наказанията, от много неща, но като ориентир можем да посочим граница.

Тя е от 400 евро до 5000 и повече !

Как се разбира, дали сайтът ми е наказан от Google ?

Проверката може да бъде ръчна, автоматична. Често, когато има проблем с даден сайт, то проблемът се изписва в GWT.

Най-простият начин за да разберете, дали сайтът Ви е наказан в Google

Ръчно, проверката става по следния начин: Отваряте www.google.bg и пишете в полето за търсене: site:домейн.bg, като домейн.bg е Вашият сайт. Ако изведе резултати, тогава нещата са нормални, но при липса на резултати, а в сайта имате съдържание – то тогава имате получено наказание.

Важно! Наказание може да имате и по дадени ключови думи и фрази! Този тип наказание се локализира, при анализ на приложенията за следене на трафик. Може да се види на коя дата е настъпил спад, кога дадена ключова дума е изпаднала от челни места и т.н.

 

Финални думи

Ако разберем основните причини, поради които сте получили наказание, можем много лесно да поправим стореното, както и да възстановим сайта в търсачките.

За да предпазите сайтовете си от евентуални забрани, никак не е лошо да наемете дигитална агензия за месечно SEO обслужване. Консултирайки Ви, тя ще ви дава насоки, кое е разрешено, кое – не.

Екипът на дигитална агениця Виесо  се състои от специалисти в дигиталния маркетнинг – от изработката и поддръжката на уеб сайтове до SEO оптимизация. Ние с удоволствие ще ви съдействаме в изграждането на вашето качествено и успешно онлайн присъствие. Поикайте оферта още днес!

Публикацията е актуализирана на 2023/01/05 9:18:34 AM – дигитална агенция Висео

Материалът Възстановяване на забранен за индексиране от Google сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/vuztanovyavvane-na-zabranen-za-indeksirane-ot-google-site.html/feed 0
Евтино SEO – какви рискове крие? https://w-seo.com/cheap-seo.html https://w-seo.com/cheap-seo.html#respond Wed, 04 Jan 2023 10:54:49 +0000 https://w-seo.com/?p=3861 5 големи риска, които  евтино SEO крие Когато наемате дигитална агенция, трябва да вземете предвид тази статия, не за друго, а най-вече поради простата причина, че можете да изхарчите едни пари, а за сметка на това нещата дори да се влошат, вместо да се подобрят, що се касае за SEO оптимизация, като един от основните […]

Материалът Евтино SEO – какви рискове крие? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

5 големи риска, които  евтино SEO крие

Когато наемате дигитална агенция, трябва да вземете предвид тази статия, не за друго, а най-вече поради простата причина, че можете да изхарчите едни пари, а за сметка на това нещата дори да се влошат, вместо да се подобрят, що се касае за SEO оптимизация, като един от основните елементи при дигиталния маркетинг.Оптимизацията за търсачки изисква инвестиция. Гледайте на това като на инвестиция с очакване за възвръщаемост на тази инвестиция.

SEO оптимизация –  изисква се  дългосрочна дисциплина, ежедневна работа и смело можем да кажем, че това е  процес, който е без прекъсване. Това изисква стабилен план за разработване и внедряване на стратегия в техническите, on-page и off-page области на оптимизация.

Не всички сайтове са еднакви. Цели, реализации, начални точки, възможности и организационни структури са някои фактори, които определят колко лесно или трудно ще бъде постигането на целите на SEO.

През кариерата си съм работил със стотици марки, организации и сайтове за SEO. Мога категорично да кажа, че няма универсален отговор за правилния SEO план или правилния партньор за всяка компания.

Жизненоважна променлива в SEO ROI е самата сума на инвестицията. Ако го покривате от някой от вашия екип или от ръководена от вас роля, тогава имате меки разходи. Ако плащате на някого отвън като консултант, агенция или SEO фирма, тогава добре сте наясно с тежките разходи.

Използването на „евтини“ опции е опасно. Евтиното е относително понятие, но ще има смисъл какво е, когато разопаковам деветте риска на евтиното SEO.

1. Липса на посока, стратегия, план

С краткосрочните тактики и дългосрочните очаквания за възвръщаемостта на инвестициите (ROI) е изключително важно да имате план за SEO. Да, вероятно ще се промени въз основа на необходимостта от допълнително съдържание, кръгове на оптимизация и промени в алгоритмите на търсачките.

И все пак, когато спестявате ъгли, разходи или време, рискувате да бъдете подведени, когато става въпрос за отделяне на достатъчно време за проучване, разработване на стратегия и планиране на тактиката.

2. Разминаване на целите

Когато се получи разминаване на целите, тогава това води до цялостното влошаване на бизнес процеса.

Евтиното SEO крие риск от показване на повърхностни статистики и фокусиране върху неща, които не са съобразени с вашия бизнес или които наистина движат иглата.

3. Липса на прозрачност

Ако се абонирате за месечно SEO среще 50 евро на месец, то тогава трябва да има нещо, което позволява на фирмата да таксува толкова ниска цена. Или, ако инвестирате в също толкова евтин софтуер, който обещава да даде резултати, рискувате да не получите прозрачна картина на това, което купувате.

Едно от нещата, които най-много дразни в нашата индустрия е, че все още има организации, които се възползват от малки (и дори големи) бизнеси.

Липсата на прозрачност е предупредителен знак, че сте изложени на риск да бъдете наранени от евтино SEO. Това може да покрие:

 • Кой работи по вашия акаунт.
 • Стратегията.
 • Какво ще се измерва.
 • Как ще бъде отчетено.
 • Или нещо свързано с усилията.

4. Големи обещания, а реалност – нулева

Често се случвада попаднете на агенция за дигитален маркетинг, която може да Ви предложи чудеса, неща, които да впечатлят и най-големия скептик, при това – евтино.

Проучете внимателно фирмата, вижте дали има опит, знания, умения, от страна на служителите и едва тогава преминете към сключване на договор.

5. Лоша възръщаемост на инвестициите (ROI)

Когато инвестирате дадена сума, то трябва да знаете горе-долу след колко време тази сума ще бъде възтановена, под една или друга форма.

Влошаването на ROI може да бъде именно поради лоша работа от SEO-тата, които Ви обслужват.

Заключение

Не е задължително SEO оптимизацията да ни излезне хипер скъпо, че да се случат нещата в правилна насока. Но и евтиното SEO крие рискове, затова бъдете изключително предпазливи. Следете мнения, отзиви, търсете препоръки от колеги, партньори, предприемачи.

Познаването на рисковете от евтиното SEO обслужване може да Ви помогне да не попаднете в капан, в който трудно ще излезнете, а и нещо по-важно, капан, в който ще загубите много време, без да се постигнат желани цели.

Подобно на други сфери на живота и бизнеса – евтиното излиза скъпо!

Публикацията е актуализирана на 2023/01/05 8:28:14 AM – дигитална агенция Висео

Материалът Евтино SEO – какви рискове крие? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/cheap-seo.html/feed 0
Бързо класиране на предни позиции в Google на нов сайт https://w-seo.com/seo-burzo-klasirane-v-google.html https://w-seo.com/seo-burzo-klasirane-v-google.html#respond Fri, 30 Dec 2022 09:44:32 +0000 https://w-seo.com/?p=2250 Здравейте, уважаеми читатели на Висео. Ако не попадате за първи път в този SEO сайт, то тогава знаете, че последните няколко статии започваме със следната фраза: Днес всеки има сайт, но не всеки има популярен сайт! И така, днес сме Ви подготвили ценна информация, насочена предимно към това, как бързо да индексирате нов сайт на […]

Материалът Бързо класиране на предни позиции в Google на нов сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Оптимизация на сайт, SEO стратегии

Здравейте, уважаеми читатели на Висео.

Ако не попадате за първи път в този SEO сайт, то тогава знаете, че последните няколко статии започваме със следната фраза:

Днес всеки има сайт, но не всеки има популярен сайт!

И така, днес сме Ви подготвили ценна информация, насочена предимно към това, как бързо да индексирате нов сайт на предни позиции!

За да може нова страница бързо да влезе в горната част на търсачките и да се „закрепи“ там за дълго време, тя трябва да бъде правилно проектирана (за потребителя) и оптимизирана (за търсачките). Това не е ново за много SEO и ръководители, но някои пренебрегват или първата, или втората точка.

Тази статия представя полезна информация както и отговаря на въпросът  защо пакетът SEO + използваемост е толкова важен за нови сайтове.

В този случай работата трябва да бъде поетапна:

Индексиране

Роботите за търсене трябва да видят, че страницата е подходяща и полезна, така че трябва да оптимизирате страницата за ключови заявки и да работите върху качествени връзки.

Поведенчески фатори

дигитален маркетниг

Ако потребителите посетят страницата и незабавно я затворят, роботите за търсене ще анализират това и ще се установи, че липсва интерес, от страна на потребителите към Вашит сайт. След това ще трябва да работите отново върху страницата и да изчакате роботите да стигнат до нея.
Има две важни правила:

Добра SEO + Лоша използваемост = Без преобразуващ трафик.
Лошо SEO + Добра използваемост = Без трафик.
Затова подхождайте отговорно към оптимизацията на вашата страница! Сега нека разгледаме стъпка по стъпка какво е добре да правите при популяризирането на нова страница.

Подбираме правилно заявките

Тук ще ни помогнат приложения и  сайтовете за анализ на конкуренцията

Проверка на лидерите

Влизаме в Гугъл търсене и отправяме заявка, която касае нашата ниша. Проверяваме и анализираме в детайли първите три резултата. По този начин ще видим какво правят конкурентите, и ще можем да насочим енергията и ние като тях.

Определяне на комерсиалността

Можете да видите комерсиализацията на заявките в Tools Pixel Plus и в SERP:

В Tools Pixel Plus изпращаме всички заявки и разглеждаме процентите. Ако комерсиализацията е по-малка от 30%, тогава заявката е информационна – не я вземаме в семантика.

Вътрешното съдържание

Content is king
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Помислете сами какво е важно за потребителите да видят при популяризирана заявка и не забравяйте да анализирате вашите конкуренти. Обикновеният текст с клавиши отдавна не работи – само ако знаете как да се движите във времето.

Съдържанието трябва да е уникално, четливо, приятно и привличащо вниманието.

Ако има нещо в структурата на страницата, което не може да бъде реализирано с основни познания за оформлението, тогава ние задаваме задача на програмиста – например да внедри формуляр за кандидатстване или калкулатор на разходите.

Offpage SEO

Не оставяйте важните структурни променри по кода за по-късен етап! Основата трябва да е безупречна още преди да публикувате първото съдържание.

Това е само половината от успеха да оптимизирате страницата си технически. Освен това страницата трябва да бъде логична и удобна за потребителя. След като сте създали и стилизирали страницата, оценете през очите на потребителя.

Ускорете индексирането на страници

АКо вече се готови с техническата част на сайта, то е време да проверите скоростта на зареждане.

Успоредно с това, е време да помислите и за това, когато публикувате ново съдържание, то да се индексира много бързо в Google. За да се случи това, трябва да имате наистина силен сайт.

Силен сайт можете да имате, ако отделяте по час – два на ден, но бъдете постоянни.

 

Очаквайте и част 2 на настоящата статия, тъй като съществуват още десетки, да не казваме дори и стотици тънкости, които, ако знаете, лесно ще класирате сайта си напред, пред конкуренцията.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2022/12/30 11:58:50 AM – дигитална агенция Висео

Материалът Бързо класиране на предни позиции в Google на нов сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-burzo-klasirane-v-google.html/feed 0
Поддръжка на сайтове – кои фирми се възползват от тази услуга? https://w-seo.com/poddruzhka-na-saitove.html https://w-seo.com/poddruzhka-na-saitove.html#respond Thu, 29 Dec 2022 23:40:54 +0000 https://w-seo.com/?p=3696 Техническа поддръжка на сайт – какво трябва да включва, колко струва и необходима ли е?   Бизнесът постоянно търпи промени, може би утре ще трябва да добавите нова функционалност или раздел. Разбира се, можете да поръчате редизайн, или съпорт на сайт. На практика обаче, ако няма екип, готов да направи това, нещата може да не […]

Материалът Поддръжка на сайтове – кои фирми се възползват от тази услуга? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Технически съпорт

Техническа поддръжка на сайт – какво трябва да включва, колко струва и необходима ли е?

 

Бизнесът постоянно търпи промени, може би утре ще трябва да добавите нова функционалност или раздел. Разбира се, можете да поръчате редизайн, или съпорт на сайт. На практика обаче, ако няма екип, готов да направи това, нещата може да не вървят по план. В тази статия, използвайки примери, ще анализираме каква техническа поддръжка за сайта трябва да включва и дали изобщо е необходима.

Какво трябва да включва поддръжката на сайта?

 • Работа с личен мениджър
 • Техническа поддръжка

Техническата поддръжка означава взаимодействие с личен мениджър и изпълнители, определени за проекта. Те се възлагат на клиента, не е необходимо да обясняват какво се е случило преди, тъй като цялата предишна работа е документирана, съответно специалист по техническа поддръжка може веднага да се заеме с работата. Ако работите с уеб студио като част от еднократна работа (за която също ще говорим), задачата може да бъде прехвърлена на безплатен мениджър / изпълнители в момента на контакта, който ще трябва да се задълбочи в същността на вашият проект от нулата. проблем ли е Всъщност не, но това ще увеличи разходите, тъй като подготовката е включена в оценката.

Тази ситуация е подобна на ходенето на лекар: семейният лекар познава вашите рани и може незабавно да постави диагноза. Отиването в нова клиника означава преминаване на всички тестове, след това, извинете ме за тавтологията, анализ на тестовете, може би дори последваща консултация с лекари и едва след това – лечение.

 • Обновяване на темата, плъгините и WordPress с гарантирана съвместимост от версия до версия (всички промени се правят първо на стейджинг версия на сайта ви).
 • Ежедневно създаване на резервни архивни копия в облак, които са налични дори когато сайта ви е офлайн.
 • Сигурност и защитна стена (Firewall).
 • Оптимизация на скросттa, производителността, базата данни и интеграция на първокласен CDN / Reverse proxy.
 • 24/7/365 мониторинг за грешки и уязвимости.
 • Незабавно отстраняване на грешки и бъгове.
 • Инсталация и настройки на ваши плъгини (добавки).
 • Публукуване и обновяване на статии, продукти и страници, включително редизайн на съществуващи такива (с предварително зададено от вас съдържание).
 • Базова оптимизация за търсачки и техническо SEO.
 • WooCommerce поддръжка. Качване и обновяване на продукти, продуктов каталог, категории и атрибути.
 • Следене за изтичащ домейн.
 • Комуникация с хостинга на сайта.

Технически съпорт и SEO оптимизация

Задачата на техническата поддръжка е да приведе сайта в  добър вид, както за потребителите, така и за търсачките

Областта на отговорност на техническата поддръжка включва и оптимизация на сайта, а именно решаване на проблеми, свързани с увеличаване на скоростта на зареждане на страницата. Ако страницата на сайта отнема повече от 3 секунди, за да се зареди, тогава около половината от потребителите напускат сайта. Техническата поддръжка оптимизира размера и теглото на изображенията, скриптовете и др.

Проверява за повредени връзки, повредени страници, изображения и видеоклипове, които не се отварят. Логичният въпрос е защо това не е направено на етапа на доставка на сайта? Отговор: „Свежият“ сайт винаги е по-бърз. По-малко съдържание, минимален трафик, може би дори все още не са зададени показатели, което означава, че показателите ще бъдат по-високи. Разбира се, тази задача може да бъде предвидена и включена в оценката за развитие, но колко често правите това?

В някои случаи се оказва, че наетият или собствен сървър на клиента не може да се справи с натоварването. Клиентът ще бъде помолен да премине към по-производителна машина. От Висео  отбелязваме, че ако сайтът падне за дълго време, тогава SEO страда, а търсачките понижават бавните и дори по-неактивните сайтове в резултатите от търсенето.

Технически съпорт

Кои фирми се нуждаят от техническа поддръжка на сайт?

Основните клиенти на техническа поддръжка са компании, за които сайтът е изхранващият бизнес. Но такъв сайт изисква екип от висококвалифицирани специалисти. В този случай се вижда разклонение:

Някой не може (или не иска) да си позволи персонал от мениджър, администратор, разработчик, дизайнер на оформление, тестер и мениджър на съдържание. Изчислете заплатата и режийните разходи за двама или трима души и ще разберете, че ще струва като чугунен мост да прикачите анимирана картина към сайта.

Някой фундаментално възлага тези работи, за да не се натоварва с неосновен бизнес и съответния уеб-отдел (което, между другото, отговаря на духа на времето).

В заключение, нека дадем пример от статистиката: по-голямата част от клиентите, поръчали услуги за техническа поддръжка на уебсайт, удължават договора за нов период, като имаме клиенти, с които работим повече от 10 години.

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/30 1:42:30 AM – дигитална агенция Висео

Материалът Поддръжка на сайтове – кои фирми се възползват от тази услуга? е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/poddruzhka-na-saitove.html/feed 0
Маркетинг на съдържанието – как да създавате полезно и приятно за четене съдържание https://w-seo.com/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b7%d0%b4.html https://w-seo.com/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b7%d0%b4.html#respond Wed, 28 Dec 2022 08:41:06 +0000 https://w-seo.com/?p=4342 Направете вашето съдържание четливо Както търсещите машини, така  и потребителите обичат по-дълги, изчерпателни статии, които предоставят цялата необходима информация, предоставена им при отправяне на конкретна заявка. Сега проблемът е, че хората имат кратък период на внимание. Ако намерят съдържанието ви за малко трудно за четене или разбиране, тогава може да си тръгнат, без да разгледат […]

Материалът Маркетинг на съдържанието – как да създавате полезно и приятно за четене съдържание е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Контент маркетинг
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Направете вашето съдържание четливо

Както търсещите машини, така  и потребителите обичат по-дълги, изчерпателни статии, които предоставят цялата необходима информация, предоставена им при отправяне на конкретна заявка.

Сега проблемът е, че хората имат кратък период на внимание.

Ако намерят съдържанието ви за малко трудно за четене или разбиране, тогава може да си тръгнат, без да разгледат цялата полезна информация, която сте предложили.

За да разрешите този проблем, преди да се случи, трябва да сте сигурни, че съдържанието ви е лесно и удобно за четене.

Добро място да започнете е да представите статията си с леки изречения, като използвате приятелски тон и много визуални елементи.

Следват няколко основни съвета, за да направите съдържанието си по-четливо и удобно за потребителя:

 • Използвайте по-малки изречения и абзаци. Това оставя много бяло пространство около текста, което улеснява гледането и четенето.
 • Опитайте се да подобрите типографията, като използвате по-четливи шрифтове, голям размер на шрифта и голямо разстояние между редовете.
 • Проверете оценката за четимост на вашето съдържание. Плъгините All In One SEO и Yoast SEO идват с вграден инструмент за това, а също така можете да намерите много други онлайн инструменти за проверка на четливостта
 • Използвайте програма за граматична проверка. Препоръчваме да използвате Grammarly, защото той не само проверява граматиката, но всъщност ви помага да пишете по-добре.
 • Използвайте изображения, екранни снимки, видеоклипове, инфографики и други визуални елементи. Тези медийни елементи правят вашата статия силно ангажираща и по-лесна за четене.

Ето и още няколко полезни съвета за по-лесно и четимо съдържание …

Разбийте съдържанието на абзаци и параграфи

Никой не иска да чете прост текст. Разделете съдържанието си на абзаци, за да предпазите читателите си от загуба на фокус. Плюс това, визуално погледнато, гледането на стена от параграфи изглежда много по-четливо от едно голямо парче текст. Уверете се, че съдържанието ви също е разделено на подходящи места – не правете абзаци само за да ги направите. Чудесен начин за разграничаване на нови теми за параграфи е използването на заглавия. Прочетете повече за заглавията по-долу!

Използвайте добри заглавия

Използвайте заглавия, за да определите темите, за които се отнасят вашите абзаци. Ако пишете статия или публикация в блог, заглавията могат да бъдат особено полезен начин да разделите съдържанието си. Заглавията също ще позволят на читателя да усети вкуса на това, в което ще се потопи. Освен това ще им позволи потенциално да прескочат до мястото, където трябва във вашето съдържание, и да се върнат след това, за да прочетат други теми.

Използвайте по-кратки изречения

Направете съдържанието си по-четливо, като използвате по-кратки изречения. Точно като разделянето на вашето съдържание на абзаци, използването на по-кратки изречения е чудесен начин да дадете глътка въздух на вашите читатели. Когато консумирате писмено съдържание през 2019 г., може да бъде обезсърчително да се взирате в много текст. По-кратките изречения ще го направят по-смилаем като цяло.

Пишете, като имате предвид всички нива на четене

Ако пишете съдържанието си, за да бъде разпространено сред широка аудитория, имайте предвид всички нива на четене. Да направите съдържанието си по-четимо означава да го направите четивно за цялата си аудитория. Опитайте се да използвате думи, които са по-универсални във вашето писане, за да сте сигурни, че възможно най-много хора могат да се свържат с вашето съдържание.

Разбийте съдържанието с визуални елементи

Разбийте писменото си съдържание с някои визуални елементи. Използването на изображения и графики за разбиване на вашето съдържание ще го направи много по-смилаемо за вашата аудитория. Това е така, защото те могат да вземат малка „пауза“ между вашето съдържание. Това ще направи вашето съдържание по-привлекателно като цяло, ако поставите някои визуални елементи във вашата публикация, страница или дизайн.

Контент маркетинг
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

По темата „Маркетинг на съдържанието“ сме писали много статии! Ето и допълнителни ресурси, в случай че искате да научите още от областта на дигитален маркетинг:

Маркетинг на съдържанието – какво е важно да знаете – една публикация, създадена за Вас, без значение с какво ниво по SEO оптимизация сте – начинаещ, напреднал…

Дигитален маркетинг – анализ, концепция, ползи за бизнеса

Създаване на успешна дигитална маркетингова стратегия – ако сте нов в областта на търсещите машини, или обслужвате клиент, но нямате много опит, то тогава тази статия е точно за Вас!

Интернет маркетинг и реклама – още една полезна статия, която е по-обстойна и обширна, с общи понятия и акценти, но полезна за всеки от Вас!

Публикацията е актуализирана на 2022/12/28 10:41:06 AM – дигитална агенция Висео

Материалът Маркетинг на съдържанието – как да създавате полезно и приятно за четене съдържание е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b7%d0%b4.html/feed 0
Весела Коледа приятели на дигитална агенция Висео !!! https://w-seo.com/vesela-koleda.html https://w-seo.com/vesela-koleda.html#respond Sun, 25 Dec 2022 09:18:54 +0000 https://w-seo.com/?p=4329 Весела Коледа!!! Нека сърцата ни трептят от щастие, а в душите ни да бъде песен. Да си пожелаем здраве, щастие и късмет и нова година пълна с берекет и благоденствие! Пожелаваме Ви много здраве, щастие, любов и благоденствие в семейството, а в работата –  само успехи и първи места в Google SERP.   Весело прекарване […]

Материалът Весела Коледа приятели на дигитална агенция Висео !!! е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Весела Коледа

Весела Коледа!!!

Нека сърцата ни трептят от щастие, а в душите ни да бъде песен. Да си пожелаем здраве, щастие и късмет и нова година пълна с берекет и благоденствие!

Пожелаваме Ви много здраве, щастие, любов и благоденствие в семейството, а в работата –  само успехи и първи места в Google SERP.

 

Весело прекарване на празника 🔥🥳🙌🥰🙌🙏🎄

ЩАСТЛИВА, БЛАГОДАТНА, МИРНА, СПОКОЙНА НОВА 2023 ГОДИНА!

 

Надяваме се, че и през новата 2023 година ще бъдем добри партньори, заедно ще борим конкуренцията и ще постигаме целите си, както в личен, така и в професионален аспект!

Приятни мигове, приятели!

Публикацията е актуализирана на 2022/12/25 11:18:54 AM – дигитална агенция Висео

Материалът Весела Коледа приятели на дигитална агенция Висео !!! е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/vesela-koleda.html/feed 0