Дигитална агенция W-SEO.com – Уеб & SEO оптимизация https://w-seo.com Mon, 16 May 2022 08:12:27 +0000 bg-BG hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.3 Уеб и SEO услуги за фирми, опериращи в областта на дигиталния маркетинг https://w-seo.com/web-seo-digital-markering.html https://w-seo.com/web-seo-digital-markering.html#respond Mon, 16 May 2022 08:11:56 +0000 https://w-seo.com/?p=3677 Уеб и SEO услуги за фирми, занимаващи се с дигитален маркетинг Няма как да не отбележим, че през последните години конкуренцията в дигиталния бизнес стана ожесточена. Благодарение на ефективни SEO стратегии Вашата компания може да изпъкне пред конкуренцията, достатъчно е да има модерен и актуален сайт, както и да се направи ефективно SEO. Вашите конкуренти […]

Материалът Уеб и SEO услуги за фирми, опериращи в областта на дигиталния маркетинг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Уеб и SEO услуги за фирми, занимаващи се с дигитален маркетинг

Няма как да не отбележим, че през последните години конкуренцията в дигиталния бизнес стана ожесточена. Благодарение на ефективни SEO стратегии Вашата компания може да изпъкне пред конкуренцията, достатъчно е да има модерен и актуален сайт, както и да се направи ефективно SEO.

Вашите конкуренти не спят, а работят с SEO експерти, давайки си ясна сметка, че по-добро класиране в Гугъл дава повече клиенти по естествен път.

Именно и поради тази причина Ви пишем настоящата статия, да знаете че когато един сайт е добре оптимизиран, той дава реални резултати, свързвайки се с Вас нови клиенти, компании, с които можете да си сътрудничите дълги години.

Вярно е, цената не е много изгодна, но и нещата се случват много бавно.

Ако имате нужда от SEO обслужване, можете да отправите своето запитване към тази компания. Любезен представител ще Ви изготви добро предложение, ще разпише план и ще Ви даде детайли за предстоящата дейност, както и ще Ви запознае с основните части на оптимизацията. За финал ще Ви даде и прогнозни резултати, които биха се получили след половингодишна съвместна дейност.

Днес можем да кажем, че конкуренцията във всяка област е огромна, ожесточена. За да бъдете конкурентни, то трябва да бъдете добре представени в дигиталния свят. Онлайн реклама, ефективни линк билдинг стратегии, качествено SEO, направено от коректни СЕО експерти, това са не просто прищевки, а направо задължителни елементи за успешен бизнес. Всички знаете, че потребителите следват трендовете и тенденциите, представени в Интернет и едва ли биха се подвели, ако органично попаднат на Вашата компания, търсейки подобни услуги. Ако Ви видят на предни позиции, без много да му мислят, ще Ви се обадят и ще Ви наемат, при това – дългосрочно.

Финални думи. Повечето от Вас вече знаят за силата на SEO оптимизация, но случайно ако още се колебаете, то след прочитането на тази статия сме сигурни, че бързо ще вземете решение и ще потърсите компания, която да поеме тази част от бизнесът Ви.

 

Материалът Уеб и SEO услуги за фирми, опериращи в областта на дигиталния маркетинг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/web-seo-digital-markering.html/feed 0
Хостинг – миграция на сайт от един доставчик към друг https://w-seo.com/hosting-migratsiya-ot-edin-provider-kum-drug.html https://w-seo.com/hosting-migratsiya-ot-edin-provider-kum-drug.html#respond Thu, 05 May 2022 05:06:01 +0000 https://w-seo.com/?p=3671 Ако не сте доволни от хостинг компанията, която Ви обслужва, или пък се налага да плащате изключително високи цени за нещо, за което съвсем скоро сте плащали пет или повече пъти по-малко, то тогава тази публикация е точно за Вас. Екипът на Viseo предлагаме на своите настоящи и бъдещи клиенти услуга по миграция на сайтове […]

Материалът Хостинг – миграция на сайт от един доставчик към друг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Хостинг миграция

Ако не сте доволни от хостинг компанията, която Ви обслужва, или пък се налага да плащате изключително високи цени за нещо, за което съвсем скоро сте плащали пет или повече пъти по-малко, то тогава тази публикация е точно за Вас.

Екипът на Viseo предлагаме на своите настоящи и бъдещи клиенти услуга по миграция на сайтове от един хостинг акаунт към друг. Ако клиентите ползват сървър, то услугата също е актуална!

С други думи, ако имате сайт, аз който плащате колосална сума, за хостинг и домейн, или имате проблем с настоящия провайдър на хостинг услуги, то е време да помислите за прехвърляне на сайтовете (сайта) към коректни фирми.

Услуги по прехвъляне на сайт от нас

Ние, екипът на компанията, предлагаме следното:

 • Консултация с избор на коректен хостинг провайдър, дискусия за настоящи цени, както и бъдещи такива, при нов доставчик на хостинг услуги.
 • Правим пълен архив на настоящия Ви сайт.
 • Правим детайлен анализ, подготовка и план за действие (най-често миграцията правим в почивните дни, когато трафикът е оскъден).
 • Конфигурираме имейли, потребителски имена за достъп, които преди това сте ползвали, както и всичко останало, за да заработи сайтът Ви добре при новата компания.
 • Изготвяме самата миграция – най-често това отнема от 2 до 8 часа.
 • Пълни тестове на системите, функциите, цялостната функционалност на сайта, вече при новият сървър.

В дни на икономическа криза, съвсем не е лишено от логика да помислите за миграция на даден сайт, от едно място, към друго, към място, което е по-изгодно.

Смяната на хостинг доставчик и прехвърлянето на домейн е трудно начинание, но ако съществуващият доставчик не ви устройва, тогава W-SEO.com предлага прехвърляне на домейна, без да се налага Ваша намеса, без да е нужно да имате технически познания, и най-важното, без да губите време.

Как да прехвърлите сайт от един хостинг към друг?

Ако имате познания, можете да сторите миграцията и Вие, самите! Достатъчно е да спазите следните стъпки:

Схема на действия в случай на прехвърляне на домейн:
1. Качвате вашите файлове от сървъра на текущия ви хостинг доставчик, като използвате същия софтуер, който сте използвали за качването им, като FTP. Ако имате формирана база данни, тогава трябва да я запишете в един или повече файлове, които не се намират на сървърите на хостинг компанията.
2. Намерете нова хостинг компания и създайте своя хостинг акаунт или записи.
3. Качвате вашите файлове в новите хостинг акаунти, като импортирате съществуващата база данни в новата хостинг база данни.
4. Създайте нов имейл на новия хостинг сървър. Докато новият имейл се създава, от съображения за сигурност създайте резервен акаунт. Всички нови имейл съобщения ще влизат в него, стига новият имейл все още да не може да функционира. Ако трябва да създадете имейл акаунти за няколко служители и нямате пароли за достъп, създайте нови пароли и помолете служителите си да ги променят по-късно.
5. Тествате началната си страница, без да променяте DNS. В този случай проверете всички страници, а не само първоначалните.
6. Променяте имената на сървъра (име) за вашия домейн.
7. Изчаквате, докато настъпи промяната на DNS. Това обикновено отнема 24 – 48 часа. Можете и ръчно да зададете новото IP в host файла на съотнетната операционна система, като по  този начин избягвате това чакане.
8. След като промяната на DNS е извършена и началната ви страница функционира правилно, можете да се откажете от предишния си хостинг доставчик.

 

Защо се налага да се сменя хостинг доставчика?

Има няколко възможни причини за смяна на доставчика. Сред най-често срещаните от тях са следните:

 • Чести сривове и „падания“ на сайта. Един от основните показатели, които хостингът се задължава да осигури, е „време на работа“. Той е този, който е отговорен за това колко дълго сървърите могат да бъдат в състояние на непрекъсната работа. Постоянните изключвания показват ниско ниво на „uptime“ и дават сериозна причина да помислите за смяна на хостинг.
 • Бавна скорост на зареждане. Това може да означава, че ресурсите на сървъра не са достатъчни, за да обслужват сайта, или е имало „препродажба“ – когато доставчикът хоства повече клиенти на споделен хостинг, отколкото се смяташе преди.
 • Некачествена работа. Лоша поддържа. Бавно време за реакция, посредствено ниво на умения, груб начин на общуване с клиентите.
 • Редовни DDoS атаки и вируси. Ако сайтът е осигурил всички необходими мерки за защита и проблемът със сигурността все още е отворен, най-вероятно въпросът е в ниското ниво на защита на системата на доставчика.
 • Несъответствие „цена-качество“. Не е изключена ситуация, когато доставчик започне да повишава цените без причина или не иска да се адаптира към променящия се пазар. Ако направите кратка проверка на услуги, предлагани у нас, в България, и услуги, предлагани в Германия, или пък в Холандия, и сравните цените, ще останете шокирани!

Наличието на поне една от тези точки може да бъде добра причина да помислите за смяна на хостинг. Въпреки това, дори като се вземат предвид очевидните недостатъци на доставчика, много компании не искат да променят нищо, страхувайки се от трудностите, свързани с миграцията.

Именно и поради тази причина предлагаме услугата!

Финални думи

Имайте предвид, че много хостинг компании също предлагат тази услуга, дори някои от тях я предлагат безплатно! Подсетете се за поговорката „Безплатен обяд няма“ и помислете, дали някъде няма уловка! Ние, нашият екип предлагаме услугата от един хостинг доставчик към друг, без да налагаме наше мнение, къде да мигрирате сайтовете си! Вие решавате! Ние консултираме и изпълняваме!

Можете да се свържете с нас, в случай на необходимост от тази услуга!

Материалът Хостинг – миграция на сайт от един доставчик към друг е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/hosting-migratsiya-ot-edin-provider-kum-drug.html/feed 0
Особености при SEO оптимизация на сайт за Google https://w-seo.com/osobenosti-pri-seo-optimizatsiya-na-sayt-za-google.html https://w-seo.com/osobenosti-pri-seo-optimizatsiya-na-sayt-za-google.html#respond Sat, 16 Apr 2022 05:16:51 +0000 https://w-seo.com/?p=3664 Дигиталните агенции и SEO експертите преследват една основна цел – да позиционират на първи места даден сайт в  една от водещите търсачки в света – Google. Има известни разлики между оптимизацията в Google и SEO за останалите търсачки, но Вие добре знаете, че в България аналог на Google няма, следователно акцентът е именно върху SEO […]

Материалът Особености при SEO оптимизация на сайт за Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Дигиталните агенции и SEO експертите преследват една основна цел – да позиционират на първи места даден сайт в  една от водещите търсачки в света – Google. Има известни разлики между оптимизацията в Google и SEO за останалите търсачки, но Вие добре знаете, че в България аналог на Google няма, следователно акцентът е именно върху SEO оптимизация на сайт за Google.

Какво можете да получите от оптимизацията на Google? Първо, това е да се улесни потенциалните клиенти да намерят сайта. Второ, да надминете най-близките си конкуренти в областта на дадена дейност. Цялата извършена работа се базира на SEO одит, анализ на нивото на конкуренция в бизнес сферата, определяне на нуждите на потребителите и препоръки, дадени от търсачката на уеб администраторите.

От всичко казано по-горе следва: оптимизация се извършва за популяризиране на даден сайт, разширяване на бизнеса и увеличаване на печалбите.

Съвети за оптимизиране на сайтове на Google

Опитни SEO специалисти извършват оптимизация в няколко области:  Линк билдинг, кънтент маркетинг,  като се вземат предвид поведенческите и технически аспекти. Ефективността на извършената работа зависи от броя на изпълнените дейности. Представяме Ви няколко важни стъпки, съвети, чрез които да оптимизирате сами добре вашият сайт. Приятно четене!

Първата стъпка е да изберете правилното име на домейн

Търсачката на Google се държи най-приятелски с уеб ресурси, които използват ключови фрази в имената на домейните си. Например сайтът „dieti.eu“ ще се класира по-високо в резултатите от търсенето за „dieti“ от конкурентните уеб ресурси. Самата домейн зона (частта от домейна след „.“ – com, bg, xyz и други) практически не играе роля. Тук е мястото да споделим, че при покупката на нов домейн трябва да направите всичко възможно да придобиете .com, или .bg. Само в крайни случаи – други TLD.

Популярна търсачка елиминира влиянието на възрастта на името на домейна върху резултатите от търсенето, но възрастта на страниците с ресурси все още има значение. Влияе на показатели като Page Rank и ниво на доверие. Категорията „стари“ страници включва тези, които са създадени преди повече от 2 години.

В САЩ, където е създадена системата на Google, се отделя голямо внимание на защитата на правата върху интелектуална собственост. Използването на вече съществуваща опция за дизайн може да има лош ефект върху класирането. Експертите препоръчват създаването на оригинален дизайн.

Ако се използва типична платформа за създаване на уеб ресурс (например WordPress или Joomla), дизайнът трябва да бъде уникален на ниво изходен код. За да се постигне положителен резултат, трябва да се изоставят публично достъпните готови платформи в полза на самостоятелно написани опции, дори сайтове, създадени на популярни рамки.

Втората стъпка е дефинирането на специализация

Google горещо приветства сайтове с тясна специализация, които са били посветени на определена тема. Тази преценка е вярна за издаване на всякакъв вид заявки: ниско-, средно- и високочестотни.

Например сайт, който продава преносими електроцентрали и генератори, ще се класира по-високо в резултатите от търсенето за термина „генератори на енергия“, отколкото онлайн хипермаркетите, които изброяват продукти с различни видове електроника, включително електроцентрали, на своите страници.

Трета стъпка – попълване с ново съдържание, увеличаване на броя на страниците

Това е една от основите на оптимизацията за търсачки на Google. Трябва да добавите поне 1 страница към сайта за 1-2 дни.

Някои уеб ресурси хостват огромен брой страници със съдържание буквално незабавно и след това „замръзват“ в очакване на потребителите. Google се отнася лошо към такива сайтове. Съдържанието трябва да се актуализира редовно.

Търсачката категоризира сайтовете по брой страници. Ако порталът има 10 хиляди страници или повече, той ще бъде в горната част на резултатите от търсенето дълго време.

Четвъртият съвет е да използвате само уникално съдържание

Content Marketing - SEO съдържание

Всяко копиране на съдържание от други ресурси може да доведе до лоши последици. Същността на популяризирането на съдържание в Google е да запълни уеб ресурс с напълно уникална информация, която ще бъде интересна и полезна за потенциална аудитория. Основното нещо е да се фокусирате върху хората, а не върху роботите.

Специалистите в тази област знаят, че страниците, съдържащи текст от 800 до 10 000 знака или повече, са най-успешни. Логиката тук е проста – в малко „късче“ текст не можете да посочите пълна и изчерпателна информация за която и да е предметна област. От това следват следните критерии за текстове: обем, полезност и високо качество.

Google също има лошо отношение към повторението на текстови блокове и фрази, които възникват поради дублиране на SEO тагове, „през” текстове, поставени в долната част на страницата и т.н. Ако на сайта бъдат идентифицирани две подобни страници, дубликатът ще бъде песимизиран.

Когато пишете текстово съдържание, трябва да го съсредоточите върху хората, да подчертаете значими абзаци, да използвате един стил на дизайн, структура и подравнете вляво. Google обръща специално внимание на правилното форматиране на текстовото съдържание.

Петата стъпка е премахването на прекомерното натрапване на дадена фраза в текстовете

Резултатите от неправилна оптимизация, свързана със свръхспам при възникване на ключови заявки (главно при точното възникване) – влошаване на класирането, прилагане на санкции. Прекомерен брой ключови фрази, наричани „гадене“, бързо се идентифицират от услугата RankBrain. Максимално допустимата ставка е в диапазона от 13 до 17%. За разлика от другите търсачки, при оптимизиране на ресурси Google използва по-висока плътност на ключовите фрази. Търсачката оценява два основни фактора: естествеността на текстовото съдържание, последователността на представяне на фактите.

Шеста  стъпка – правилното използване на ключови фрази

Според проучването сайтовете, които изобщо не са SEO оптимизирани, трудно попадат в топ на търсачките. Основната причина е изборът на грешни подходи за работа по SEO и възползване от самоуки „специалисти“.

Ако човек няма необходимите знания и опит, не трябва да се ръководите от информация, получена от съмнителни източници. По-добре е да поръчате оптимизация от тези, които ясно познават всички характеристики на SEO оптимизиранто на сайтове за Google. Нашият екип от специалисти ще свърши цялата работа от нулата и ще осигури високи позиции в резултатите от търсенето, стига да разбирате, да си давате сметка, че SEO продава, и то продава сериозно!

Цената на SEO оптимизация  в Google е средно около 400 евро на месец. Това е напълно оправдана цена, която отчита всички аспекти: действителното количество работа, разходите за време и ресурси, спецификата на рекламирания сайт и други.

Седма стъпка – оптимизация на класирането

Има специални услуги, които определят рейтинга на уеб ресурсите. Тези показатели също са важни. За успешна SEO оптимизация трябва да участвате в силни източници, мощни директории, както и в тематични сайтове.

Осма препоръка – използване на външни връзки

За растежа на PR и успешното популяризиране са необходими връзки от авторитетни портали и сайтове, които са подходящи за темата на рекламирания проект. Търсачката взема предвид дори връзки от нулеви PR страници и социални мрежи.

Google се противопоставя на пазара на връзки, но използва много специфични методи за борба с него. Разглежданите критерии за анкъри (предимно търговски): контекст, разнообразие, ниво на доверие на източниците, уместност към темата. Със систематичен подход към подобряване на линк профила можете да постигнете значителни резултати и да предпазите популяризирания ресурс от попадане във филтрите.

В България, а и на много места по света, Google отделя сериозно внимание на линк билдинга, като част от SEO оптимизация на сайт.

Една от обещаващите опции е използването на връзки от край до край, които преминават през всички страници на донорски сайтове, т.е. линк, който е поставен на всяка вътрешна страница, познат като SITEWIDE линк.

Стъпка девета – Изходящи връзки

Препоръчително е броят на изходящите връзки да бъде ограничен до 100 на уеб ресурс (броят на неговите страници няма значение). Опитните професионалисти винаги вземат предвид това ограничение и се стремят да сведат до минимум броя на изходящите връзки. Най-голямо внимание се отделя на връзките от главната страница. За да премахнете или затворите от индексирането, можете да използвате маркера “rel=”nofollow””.

Десета стъпка – настройка на вътрешни връзки и свързване

Като попълните сайта с качествени връзки, можете да постигнете увеличение на рейтинга. Правилното свързване има положителен ефект върху поведенческите фактори, помага за намаляване на степента на отпадане и увеличава използваемостта на ресурса.

За създаване на връзки се използват различни инструменти: breadcrumbs, навигационни връзки, поставени в долния колонтитул, страничната лента, основното съдържание, както и напречни менюта.

Единадесета стъпка – настройка на файловете SITEMAP.XML, ROBOTS.TXT

Тези файлове играят важна роля в оптимизирането на уеб ресурсите в Google. Sitemap.xml ви позволява да увеличите броя на индексираните страници до 77-99%. Robots.txt е удобен инструмент за проследяване на индекси. Той също така ви позволява да премахнете дублиращи се данни.

Дванадесета стъпка е да увеличим аудиторията на потребителите и да увеличим тяхната активност

Google установява отношения на доверие с порталите, които посещавате. Основните поведенчески характеристики, на които обръща внимание търсачката, са: броят на отскачанията (не повече от 75%), връщанията, времето, прекарано на потребителите в сайта, броят на вътрешните преходи. Подобряването на поведенческите параметри е обещаваща тема, която се изучава отделно.

Тринадесета стъпка – оптимизиране на техническите параметри

Основните технически параметри, които играят важна роля в промоцията, са: наличие на мобилна версия, скорост на зареждане на страницата, коректност на HTML кода, настройки от страна на сървъра, поддръжка на защитен HTTPS протокол.

Специалистите използват поне PageSpeed ​​Insights, за да изпълнят препоръка за увеличаване на скоростта на ресурса. Оптимизацията се извършва както за основната, така и за мобилната версия на сайта.

Някои сайтове работят по различен начин в различните уеб браузъри. Максималният трафик се осигурява само от междуплатформени уеб ресурси.

Стъпка номер 14 – Създаване на правилните настройки за SEO

SEO таговете са задължителни за популяризиране в Google и трябва да бъдат конфигурирани правилно. Помислете за основните:

Етикетът „title“ трябва да бъде не повече от 70 знака и да съдържа ключови фрази. Основни критерии: уместност, краткост, информативност. Трябва да има на всяка страница.
Тагът „description“ е описание на съдържанието, използвано от търсачката за фрагменти. Той трябва да се състои от приблизително 160 знака, да съдържа фрази за търсене, да дава кратко описание на съдържанието, съдържащо се на страницата.
Таговете h1-h6 се използват за четливост, предмет и уместност.

Когато правят каквито и да е SEO настройки, специалистите изучават семантичното ядро, което се състои от ключови фрази. Те се избират с помощта на статистически услуги и инструменти, но могат да се съставят и с аналитични подходи, без използването на скъпоструващи инструменти.

15 стъпка е изборът и поставянето на изображения, видео съдържание

За правилна оптимизация в Google е необходимо да се използват различни видове съдържание: текст, аудио файлове, видеоклипове, таблици, изображения и други.

Когато вграждате изображения, трябва да попълните етикета „ALT“. Това допринася за правилното индексиране на изображенията, привличайки трафик от Google.Images. Трябва да се използват само уникални изображения.

Шестнадесета стъпка – използване на допълнителни полезни инструменти

За да популяризирате ефективно уеб ресурси в Google, имате нужда от следното:

Използване на услугата Google.Webmaster;
Да се ​​ръководи от правилата и препоръките за уеб администратори;
Използвайте данни от Google Analytics;
Идентифицирайте конкуренти в списъка на първите 10 резултати от търсенето;
Използвайте услугите на Search Console за ускоряване на индексирането и Google.Analytics за проследяване на динамиката, както и инструменти за определяне на динамиката
промени в позицията в резултатите от търсенето
Следете актуалните SEO тенденции и въвеждането на нови алгоритми в търсачката.

Основни характеристики на Google Optimization

Експертите разполагат с над 200 параметъра, които влияят на класирането в Google. Няма единна формула за успех, така че всеки специалист се стреми да изпълни максимално препоръките.

В някои случаи дори незначителни корекции могат да доведат до значителни резултати. Най-добре е да поръчате оптимизация от квалифицирани специалисти, които са добре запознати с всички характеристики на този процес и ще съставят правилен списък с обещаващи области на работа, което ще помогне значително да спестите бюджета.

Поръчвайки услуга по SEO оптимизация за Google от нас, вие получавате гарантиран резултат (увеличаване на броя на кликванията, подобряване на позицията на сайта) и се предпазвате от неподходящи разходи.

Забележим резултат може да се постигне след 3 месеца от началото на работа и дори по-рано. Всички работи се състоят от 12 етапа, всеки от които отнема 22 дни. Благодарение на функциите на търсачката за редовни иновации, резултатите няма да закъсняват.

Препоръчваме ви да се свържете с нашите експерти и да получите безплатна консултация относно популяризирането на уеб проекти в Google.

Полезни ресурси, касаещи SEO оптимизация на сайтове, които препоръчваме да прочетете…

 1. Ако се интересувате от цените и ценообразуването в тази сфера, то прочетете тази статия.
 2. Какво предтавлява услугата „Линк билдинг“ и защо е неизменна част от SEO – научете от тук.
 3. В тази публикация сме споделили как да действате, ако сте управител на електронен магазин. Разгледайте я!
 4. Изберете надеждна компания за SEO, за да се радвате на много нови потребители и клиенти!
 5. И последният ресурс, който Ви препоръчваме да прочетете е на тема: Защо трябва да направим SEO оптимизация на нашите сайтове?

Материалът Особености при SEO оптимизация на сайт за Google е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/osobenosti-pri-seo-optimizatsiya-na-sayt-za-google.html/feed 0
8 инструмента за изкуствен интелект на Google, достъпни за всеки https://w-seo.com/8-instrumenta-na-google-za-izkustven-intelekt.html https://w-seo.com/8-instrumenta-na-google-za-izkustven-intelekt.html#respond Sun, 10 Apr 2022 09:22:58 +0000 https://w-seo.com/?p=3661 Полезни инструменти от търсещата машина Google, касаещи изкуствен интелект Представяме Ви 8  инструмента за изкуствен интелект на Google, които могат да използват разработчиците, фирмите и анализаторите. Би било несправедливо да наречем Google само гигант за търсене – от система за намиране на подходящи сайтове, тя бързо се превърна в двигател на иновациите в ключови ИТ […]

Материалът 8 инструмента за изкуствен интелект на Google, достъпни за всеки е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
8 инструмента за изкуствен интелект на Google, достъпни за всеки

Полезни инструменти от търсещата машина Google, касаещи изкуствен интелект

Представяме Ви 8  инструмента за изкуствен интелект на Google, които могат да използват разработчиците, фирмите и анализаторите.

Би било несправедливо да наречем Google само гигант за търсене – от система за намиране на подходящи сайтове, тя бързо се превърна в двигател на иновациите в ключови ИТ сектори. През последните години Google стана лидер в почти всичко цифрово, независимо дали става дума за електроника (смартфони, таблети, лаптопи), основен софтуер (Android, Chrome OS) или интелигентен софтуер, задвижван от Google AI. В тази статия ще обсъдим какви инструменти предоставя Google AI за разработчици, изследователи и организации, като и ще Ви представим 8 от интересните такива. Приятно четене!

TensorFlow

TensorFlow е набор от софтуерни библиотеки с отворен код за дълбоко обучение. Използвайки инструменти TensorFlow, анализаторите на данни могат да създават високоточни и добре дефинирани модели на машинно обучение.

Tensorflow има три основни компонента, а именно:

 • API на TensorFlow
 • Обслужване на тензор
 • Тензорна дъска

ML Kit

ML Kit е мобилен комплект за разработване на софтуер (SDK) в момента, наличен за Android и iOS. Той използва силата на машинното обучение на Google в мобилни приложения за решаване на проблеми от реалния живот. ML Kit ще ви помогне да успеете в много задачи.

Идентификация на езика. Прехвърляме текста в ML Kit – получаваме разпознатия. Поддържат се повече от сто езика, включително хинди, арабски, китайски и други.

Разпознаване на обекти. Но не само език. ML Kit е добър в разпознаването на текст, лица, QR кодове и други обекти в изображения. Освен това има API за добавяне на ваши собствени модели за машинно обучение към TensorFlow Lite и интегрирането им в приложения.

Google Open Source

Google продължава да отваря изходния си код. И благодарение на активното участие на свързващата общност, разработките на Google стават още по-добри. Ето няколко скорошни примера за големи проекти.

Clusterfuzz. През февруари 2019 г. компанията използва платформата ClusterFuzz с отворен код, предназначена да тества код с помощта на сървърен клъстер. ClusterFuzz автоматизира задачи като изпращане на известие до разработчиците, създаване на проблем, проследяване на грешка и затваряне на отчети след корекция.

AutoFlip – През февруари тази година Google представи AutoFlip, интелигентна система за преоформяне на видео, която идентифицира най-важните обекти в кадъра и съответно подрязва видеоклипа. Благодарение на това можете да получите вертикални, портретни видеоклипове от пейзажно ориентирани видеоклипове, които са удобни за гледане на мобилни телефони, без да завъртате екрана.

Colab

С няколко думи, Colab Laboratory или Colab е онлайн редактор и компилатор за код на Python. Ако сте запознати с Jupyter Notebook, това е същият инструмент, но споделен онлайн.

Модерирани набори от данни в Google Cloud

Основният проблем с всеки модел на ML е да се обучи върху „правилните“ данни. Обществените набори от данни на Google Cloud са набори от данни, курирани от експерти на Google, които периодично се актуализират чрез анализ на множество проучвания. Форматите са много различни: изображения, транскрибирано аудио, видео и текст. Данните са предназначени за широк кръг от изследователи с различни случаи на употреба.

Търсене в Google по  набори от данни

През септември 2018 г. Google стартира Dataset Search. Изданието съдържа информация за ресурса, където е публикуван комплектът, лиценз, дата на актуализиране, описание и формати за изтегляне.

Crowdsource

Друга цел на Google е да подобри точността на наборите от данни, като предлага на потребителите интересни задачи, като разпознаване на различни категории изображения като рисунки, писма, вестници, илюстрации и др.

Cloud TPU

Машинното обучение, въпреки всички постижения, изисква високопроизводителен хардуер. За да направи това, компанията създаде тензорен процесор (Tensor Processing Unit). Облачният TPU позволява на предприятията да предложат най-доброто си обслужване на клиентите чрез намаляване на разходите за хардуер. Тензорният процесор принадлежи към класа невронни процесори със специализирана интегрална схема. Архитектурата е пригодена за задачи по линейна алгебра и например позволява на Google Photos да обработва до 100 милиона снимки на ден с един процесор.

 

Финални думи, касаещи изкуствен интелект и Google

Напредъкът в изкуствения интелект е зашеметяващ. Google постоянно прави иновации в тази област с няколко инструмента като ML Kit, TensorFlow, Fire Indicators и много други. И можете да търсите набори от данни не само в Kaggle, но и чрез специализирано търсене. Използвате ли някой от горните инструменти? Оставете Вашето мнени, попълвайки формата за коментари, която ще намирите по-долу в самата статия.

Материалът 8 инструмента за изкуствен интелект на Google, достъпни за всеки е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/8-instrumenta-na-google-za-izkustven-intelekt.html/feed 0
SEO оптимизация – поведенчески фактори https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-povedencheski-faktori.html https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-povedencheski-faktori.html#respond Thu, 31 Mar 2022 06:59:29 +0000 https://w-seo.com/?p=3648 Какви са поведенческите фактори за класиране на сайтове Ще научите какви са поведенческите фактори при класирането на сайтове в Интернет и как трябва да се подобрят тези показатели. В случая ще спомена и популяризирането на такива показатели. И ние също ще засегнем анализа и отношението на търсачките към целия този въпрос на промоцията. Какво представляват […]

Материалът SEO оптимизация – поведенчески фактори е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Поведенчески фактори - SEO оптимизация
Поведенчески фактори – SEO оптимизация

Какви са поведенческите фактори за класиране на сайтове

Ще научите какви са поведенческите фактори при класирането на сайтове в Интернет и как трябва да се подобрят тези показатели.

В случая ще спомена и популяризирането на такива показатели.

И ние също ще засегнем анализа и отношението на търсачките към целия този въпрос на промоцията.

Какво представляват поведенческите фактори на даден сайт?

Нека първо разберем какви са поведенческите фактори на сайта. Всъщност това е набор от действия на потребителя на страницата за издаване и на самия сайт.

Когато човек влезе в сайта, той извършва определени действия там. Той може да превърта страницата, да щракне върху връзки и да отиде на някои вътрешни страници. Или не може да направи нищо и просто да затвори сайта.

Всичко това отразява действието на потребителя.

Търсачките внимателно анализират подобни действия. И след това въз основа на този анализ направете заключения. Независимо дали сайтът е бил полезен за потребителя или не.

Ако беше, значи сайтът е добър и трябва да се показва на други потребители. И ако роботът за търсене стигне до заключението, че потребителят не е доволен от отговора, тогава такъв проект струва малко. В резултат на това той е изтласкан към далечни позиции на издаване. Това е всичко, което има поведенчески фактори за класиране.

Защо се нуждаем от такава сложност?

Всички търсачки се борят с нелоялни издатели на сайтове, спам, негативни проекти. Тяхната задача е да покажат на потребителите най-подходящите сайтове. Но тогава роботът не успява да определи автоматично качеството на сайта. Следователно, референциите са били основен критерий за избор.

Тоест, колкото повече връзки водеха към сайта, толкова по-авторитетен се смяташе той. Ако се твърди, че е препоръчан от други потребители и ресурси, тогава търсачките смятат такива проекти за добри.

Но знаем, че е лесно да се фалшифицират връзки.

Ето защо през последните години Гугъл, а и другите търсещи машини започнаха да показват точно тези поведенчески фактори и да взема предвид мнението на реалните потребители. Това не означава, че външните връзки са загубили своята актуалност. Не! Те все още са необходими, но ролята им е станала много по-малка от преди.

SEO оптимизация на сайт – поведенчески фактори

WEB design & SEO

Сега нека поговорим за това колко ефективна трябва да бъде SEO оптимизацията на сайт поради поведенчески фактори. Като начало си струва да се каже, че  поведенческите фактори са разделени на външни и вътрешни.

Външни поведенчески фактори – това са действия на потребителя на страницата. Когато човек в търсене въведе заявка и види няколко предложени опции, как ще се държи той? На кой раздел ще щракне първо? Колко ресурси като цяло ще прегледа? Всичко това се анализира от робота и се формира във външни фактори.

Вътрешните поведенчески фактори са действията на потребителите върху самия сайт. Тоест как се държи потребителят на страниците на сайта, какво гледа, какво прави и т.н. Всичко това също е подложено на задълбочен анализ на роботите за търсене.

Външни поведенчески фактори

Нека разгледаме по-отблизо всеки от тези видове поведенчески фактори. И също така се опитайте да разберете какво трябва да се направи, за да ги подобрите. Да започнем с външни поведенчески фактори. Всъщност не са много от тях.

Възможност за кликване
Какво влияе върху честотата на кликване на сайта. Първият от тях е честотата на кликване. Колкото повече хора отиват на сайта, който виждат в SERP, толкова по-добър ще бъде ресурсът, според роботите.

Потребителят вижда 10 уебсайта на една страница с резултати от търсенето. Ако щракне само върху две от тях, тогава тези двамата ще подобрят кармата си.

В резултатите от търсенето, като правило, всички сайтове имат заглавие и фрагмент (кратко описание под заглавието). Потребителите ги четат и след това решават към кои проекти да отидат и кои да игнорират.

Оттук следва  и изводът…

Колкото по-привлекателно е заглавието и самият фрагмент за потребителя, толкова по-често ще се кликва върху него и толкова по-добър ще бъде този външен фактор.

Това означава, че при следващото надграждане търсачката ще повиши позицията на този конкретен сайт. Тоест някой, който има добър фрагмент.

От тук ще има прости препоръки. Работете със заглавия и фрагменти. Подобрете ги и ги направете привлекателни за потребителя.

В настоящата статия няма да губим време за това как да  оформите заглавие, описание, тагове. Това вече е обсъждано в W-SEO.com, в предишни публикации…. Само не забравяйте, че трябва да съдържа ключова дума и цялата важна информация трябва да се побере в първите 55 – 58 знака. Също така  атрибутите трябва да привличат вниманието, но и не прекалявайте, с други думи, не употребявайте думи, като ШОК, УЖАС, СЕНЗАЦИОННО и т.н.

Удовлетворение при направената заявка

Сега да преминем към втория външен фактор за класиране – удовлетворението от отговора. Какво като цяло може да означава?

Логиката на търсачките е проста. Ако потребителят влезе в сайта по някаква заявка и намери цялата необходима информация там, тогава няма нужда да преглежда други ресурси. Човекът е напълно доволен от отговора и спира по-нататъшното търсене по заявката.

Ако информацията не му е достатъчна, той отива на следващия сайт. И така, докато не получи информацията, която е търсил.

Така роботите правят извод. Сайтът, където завършва търсенето на потребителя, е с най-високо качество. Оттук и допълнителният плюс в кармата на сайта. Което има благоприятен ефект върху цялостната SEO оптимизация.

Качеството на информацията също е от голямо значение. Ако сайтът е полезен, интересен, разбираем и дава пълен отговор на заявката, тогава защо човек ще отиде някъде другаде?

Потребителят ще прекрати търсенето, като спре на вашия сайт. След това, при следващото надграждане на търсачката, сайтът ще бъде с увеличен рейтинг.

 

Е, последният важен фактор е използваемостта на сайта. Тоест как изглежда сайтът външно на различни устройства. Има ли удобна структура на страницата, навигация, дисплей на менюто и т.н. Повече подробности за това също можете да видите, ползвайки търсачката на w-seo.com.

Вътрешни поведенчески фактори

Има много повече вътрешни поведенчески характеристики, отколкото външни. Ето  5 важни фактора, които трябва да наблюдавате на първо място:

 1. Общ трафик
 2. Лоялни потребители (връщане)
 3. Време, прекарано на сайта
 4. Степен на отпадане – Неуспехи
 5. Преглед на дълбочината

Всички тези параметри могат да бъдат проследени с помощта на броячи. Например, Google Analytics. Не забравяйте да инсталирате такъв брояч.

Общ трафик

Нека започнем с общото количество трафик. Като цяло търсачките вярват, че колкото повече трафик има даден сайт, толкова по-добър е той.

По принцип има смисъл и логика в това!

Ако един сайт се разглежда често, значи е популярен. И ако е популярен, тогава можем да предположим, че ресурсът е полезен и интересен. Така че може да се покаже в търсенето.

Освен това тук се получава нещо като порочен кръг.

Колкото по-добра е позицията на сайта в търсенето, толкова повече трафик. Колкото повече трафик (ако приемем, че сайтът е добър), толкова по-добри са поведенческите фактори. И колкото по-добър е PF, толкова по-висока е позицията в търсенето.
Затова търсачките анализират и изчисляват, че само добър  трафик не играе цялата роля. Работи във връзка с други фактори.

Потребителска лоялност

Подобряване на лоялността на потребителите към сайта

Следващият параметър, който ни интересува при класирането, е потребителската лоялност. Може да се оцени по броя на връщанията на сайта. Колкото повече потребители се връщат на сайта, толкова по-добре.

Ако сайтът е добър, тогава много от тези, които са го посещавали преди, ще искат да се върнат отново в него. Ако имате търговски проект, не забравяйте да въведете различни отстъпки и фирмени промоции. И не забравяйте да подчертаете всичко това на видни места.

Що се отнася до информационните сайтове, техният процент на възвръщаемост трябва да бъде значително по-висок от този на онлайн магазините, например За информационните сайтове трябва да е около 50%. В крайна сметка за такива проекти просто се изисква да имат редовни потребители.

Времето, прекарано на сайта

Третият важен фактор при SEO оптимизация от поведенчески фактори е времето в проекта. Колкото повече време потребителят прекарва в сайта, толкова по-добре. Това означава, че такъв сайт може да бъде препоръчан на потребителите в резултатите от търсенето.

Как да подобрите времето в сайта и защо имате нужда от него?

Струва си да се каже, че можете да видите по-обективна оценка на такъв индикатор само след 3-4 месеца от живота на самия сайт. И при условие, че достатъчен брой потребители посещават сайта.

И в самото начало на сайта дори не трябва да разчитате на такъв параметър. Защото просто няма трафик като такъв.

Ето защо, преди да анализирате, трябва да увеличите потока от трафик към сайта. Това обаче трябва да стане по естествен начин. На първо място, трябва да работите със съдържание.

На сайта можете да публикувате полезни статии по темата. И е желателно да публикувате такива публикации, чието четене ще отнеме поне 3-5 минути. Но за да накарате човек да прекара тези минути, статията ви трябва да е наистина интересна.

Можете също да използвате различни методи за задържане на вниманието на читателят. Например тестове, анимации, анкети и т.н. Тоест нещо, което може да закачи потребителя и да задържи вниманието му. И по тази тема редактори на w-seo.com са писали в отделни статии. Потърсете и ги прочетете, струва си!

Откази, или степен на отпадане

Нека да преминем към следващия параметър, който се нарича откази. Като цяло това е много важен поведенчески фактор. Ако даден сайт има висока степен на отпадане, тогава няма да го видите в топ 10.

Следователно средната степен на отпадане винаги трябва да клони към нула както за търговски, така и за информационни сайтове.

Как да постигнем това?

Първо проверете скоростта на зареждане на сайта. Ако проектът се зарежда дълго време, тогава особено нетърпеливите потребители ще затворят сайта, без да чакат информацията. Това обикновено се случва след 4-5 секунди.

Второ, желателно е да премахнете изходящите връзки от първия екран. Това може да бъде реклама, връзки към други сайтове или изскачащи прозорци (pop up).

Трето, работете върху увеличаването на средното си време на място. Колкото по-интересно и по-добро е вашето съдържание, толкова повече време потребителите ще му отделят. В резултат на това ще имате по-малко откази.

Тук е мястото да Ви споделим нещо важно, което повишава степента на отпадане. Сигурно Ви се е случвало да гледате видеа  в платформи, които са различни от YouTube и TikTok, платформи, които преди години бяха популярни в България, но днес това съвсем не е така. Платформи, които за да Ви визуализират съдържанието, ви карат да преглеждате няколко реклами, преди да се визуализира самото видео, което желаете да видите… Именно  по подобен начин собственици на такива платформи си губят посетителите, само и само да покажат рекламата си, по ужасен, натрапчив, досаден, изнервящ начин. Не правете така!

Друг пример – през последните години масово се наблюдава явлението –  Pop-Up реклама, изкача на целия екран, преди да посетите желания от Вас сайт. За да го посетите, трябва да затворите рекламата. Сами се досещате, че при такава досадна, натрапчива, реклама, повече от 60 % от потребителите „бягат с 200-та“, и в това има логика.

Не правете и така! Не си продавайте сайтовете за жълти стотинки!

Дълбочина на гледане

И последният важен поведенчески фактор на сайта е дълбочината на гледане. Ако потребителят се разхожда из сайта и разглежда няколко страници, това се счита за знак за добър ресурс.

Как да подобрим такъв показател?

Използвайте вътрешно свързване. Връзка към вашите собствени страници. Поставете полезни статии на сайта и вмъкнете връзки към тях .

Ако потребителят се интересува, той постепенно ще премине от една страница на друга. Така той ще участва в  повишение от поведенчески фактори за Вашият сайт.

Изневеряващи поведенчески фактори

Вероятно мнозина са загрижени за такава тема като измамни поведенчески фактори. Някои собственици на сайтове търсят „магическо хапче“.

Потребител, който посещава сайта и извършва определени действия, подобрява поведенческите фактори на класирането на сайта.

Можете също така да провеждате различни промоции в социалните мрежи. Например, направете масово изпращане по пощата с някаква оферта. Например „Потърсете „купете телевизор“ и отидете на нашия сайт. Копирайте промоционалния код в долната част на страницата и го въведете в полето, за да получите 10% отстъпка.»

По този начин можете да накарате хората да се втурнат да търсят вашия сайт в Интернет. По този начин те ще увеличат класирането за конкретна заявка.

Сега знаете как да подобрите поведенческите фактори.

Като цяло можете да използвате различни онлайн флаш мобове, вирусен маркетинг или различни игри.

Още веднъж подчертаваме, че това не са черни методи за оптимизация. Въпреки това е трудно да ги наречем напълно бели. Следователно, като различни експерименти, тези методи могат да бъдат изпробвани, но не злоупотребявайте.

И това, което е строго забранено за използване, е обмен на измама. Това е мястото, където непознати хора от различни части на света получават заплащане за кликвания на вашия сайт.

Също така е много опасно измамата с помощта на роботи или вируси, които имитират поведението на потребителите в сайта.

Съветваме Ви да не се изкушавате и да ползвате подобни, неразрешени методи! Въпрос на време е сайтът ВИ да бъде наказан от търсачките.

 

Прочетете и тези статии, сигурни сме, че ще Ви бъдат полезни:

Лесни стъпки за по-добро класиране на сайт в Goolge

Eфективна SEO оптимизация чрез качествени заглавия

Съвети за повишаване на трафика на сайт

Материалът SEO оптимизация – поведенчески фактори е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/seo-optimizatsiya-povedencheski-faktori.html/feed 0
8 основни SEO принципа https://w-seo.com/8-osnovni-seo-principa.html https://w-seo.com/8-osnovni-seo-principa.html#respond Fri, 25 Mar 2022 06:09:30 +0000 https://w-seo.com/?p=3640 1. Започнете с SEO преди да създадете сайта си Представете си този сценарий: решавате да построите къща, без да обръщате достатъчно внимание на основата. В бъдеще ще се сблъскате с много проблеми, дори ако сте наели скъп интериорен дизайнер. Така е и със SEO. За да създадете солидна основа за сайта, трябва да подготвите: Уникални […]

Материалът 8 основни SEO принципа е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
8 основни SEO принципа

1. Започнете с SEO преди да създадете сайта си

Представете си този сценарий: решавате да построите къща, без да обръщате достатъчно внимание на основата. В бъдеще ще се сблъскате с много проблеми, дори ако сте наели скъп интериорен дизайнер. Така е и със SEO. За да създадете солидна основа за сайта, трябва да подготвите:

 • Уникални текстове (забравете copy-paste).
 • Вътрешни връзки между страници.
 • Домейн.
 • Четими адреси на страници (четим от човека URL адрес).
 • Кодове за отговор на сървъра.
 • Спомагателни сайтове, които в даден момент да натрупат по-голяма тежест.

Не се страхувайте от технически термини, сега ще се справим с всичко.
SEO (оптимизацията за търсачки) е оптимизацията на уеб сайт за търсачки, която спомага за извеждането му на първите позиции
при търсене.

2. Създайте основа — оригинално съдържание

Дублиращото се или ненужно съдържание в даден сайт, както и разхвърляната структура на URL адресите, могат да затруднят високото класиране в SERP.

Често страниците за услуги са разбити на страници, изброяващи услуги за поддръжка, което не винаги е добро решение. Например, колко хора всъщност търсят компания за ремаркетинг в София? На сайта, в раздела за реклама в интернет, можете да споменете специализация в ремаркетинга. Тук обаче не е необходима отделна страница. Достатъчно е в сектор „УСЛУГИ“ да опоменете думата ремаркетинг, в съчетание с град София. Всичко това е нещо, което SEO копирайтърите много добре знаят и знаят как да боравят с думи и словосъчетания. Ако нямате опит с писането, по-добре поверете основното съдържание на копирайтъри.

3. Оптимизиране на заглавията на страници (Tag Title)

Наскоро нашата компания посъветва собственик на бизнес относно SEO промоцията. Той реши кои услуги на началната страница би искал да вижда в рейтингите. Зададохме му прост въпрос: „Каква е разликата в приходите между услуга А и Б?“ След като разбрахме, че услуга А прави повече пари сега и ще го прави в бъдеще, препоръчахме да използваме името на тази услуга в заглавието, тъй като тя плаща сметките.

Тагът title на началната ви страница е един от най-важните елементи на вашия сайт по отношение на основите на SEO. Базирайте решението си върху съдържанието на заглавието въз основа на действителните бизнес показатели.

Съвет
Имате ли местен бизнес? Не забравяйте да включите името на вашия град в етикета title. Това ще ви позволи да участвате в класацията на местните компании. Твърде често виждаме компании, които се опитват да се класират в цялата страна, когато 90% от бизнеса е на местния пазар, което е сериозен пропуск.

4. Набавете качествени обратни връзки

Обратните връзки са гръбнакът на алгоритъма на Google. След като структурирате сайта си, се съсредоточете върху придобиването на обратни връзки. Основното тук не е количеството, а качеството.

Авторитетът на домейна се измерва по 100-точкова скала. Можете да разберете резултата си в услугата Moz; На същото място можете да сравните собственото си представяне с резултатите на конкурентите. Популярността на даден ресурс, в сравнение с конкурентите е един от най-добрите показатели за SEO; вашето място в класацията на Google зависи от това. Друг полезен вътрешен ресурс е Linkpad, който изчислява процента на спам в сайта, както и анализира в детайли обратните връзки, линковете, сочещи Вашият сайт.

Процедурата по набавяне на обратни връзи, сигурно вече знаете, се нарича линк билдинг.

Обратната връзка е активна хипервръзка, която изпраща потребителя към оригиналния ресурс – вашия сайт.

5. Разкажете за вас и бизнесът  си в Интернет

Pressfeed е един от основните начини за получаване на качествени връзки и оптимизиране на вашия сайт. За да повишите класирането на вашия ресурс, другите сайтове трябва редовно да споменават вашата марка. Това е сигурен начин за събиране на допълнителни препратки. За това:

1. Свържете се с журналисти, които пишат за вашата индустрия, и им кажете, че сте готови да предоставите експертни коментари за статии.
2. Разгледайте индустриалните уеб ресурси и предложете за споделяне на опит. Напишете статия за техния блог.
3. Говорете с партньори, търговци, клиенти или потребители и ги помолете да ви добавят към нашата страница за партньори.
4. Помолете клиентите или потребителите да напишат отзив на сайта си и да добавят връзка към сайта на вашата компания.
5. Свържете се с градските медии с предложение да действате като експерт на местния пазар.

Любопитно!
Ако получавате 3-4 висококачествени препратки всеки месец, ще видите увеличение в SEO класирането, особено ако не сте популяризирали активно сайта преди това.

6. Приодично анализирайте за наличие на спам

Изграждането на връзки е от решаващо значение за успеха на SEO. Не е нужно да манипулирате системата. Просто не публикувайте връзки в директории за спам. За това има вероятност да получите наказания. Много често, нелоялната конкуренция прибягва към нелоялни практики, една от които е да постави спам линкове към Ваш сайт, и по този начин да наруши рейтинга на домейна. Това може да се избегне …

Как да го избегнем? Влезте в Google Search Console, безплатна услуга, която ви позволява да видите как се представя вашия сайт в Google Търсене. В секцията „Търсене на трафик“ -> „Връзки към вашия сайт“. Оттам отидете на „Вашето най-свързано съдържание“. За да изтеглите отчета за най-новите връзки, щракнете върху „Изтегляне на последния отчет за връзки“.

Това ще ви даде файл на Excel с всички препратки към вашия сайт, намерени от Google. Ако файлът е спам, помолете специалист по SEO да одитира обратните връзки и в случай на проблеми, може би създайте и изпратете до Google файл със списък с връзки, които трябва да бъдат отхвърлени.

Съвет
Качването на файл с неодобрени връзки ще сигнализира на търсачката, че не искате да се възползвате от тях. Ако връзките към вашия сайт водят от сайтове с ниско качество и не сте изпратили файл със списък с нежелани връзки до Google, това може да е причината да не се виждате в първите редове в търсенето.

7. Местно SEO


Чудили ли сте се как се класират фирмите в резултатите от местното търсене с Google? Можете да подобрите позицията на вашата компания в класацията, като добавите данни за нея в Google My Business. Не забравяйте да актуализирате информацията своевременно.

 • Проверете коректността на информацията (име на фирма, адрес, телефон).
 • Добавете висококачествени и информативни снимки.
 • Навременно обработвайте прегледи за работата или продуктите на вашата компания. Подгответе стратегия за действие.
 • Свържете функцията за месинджър, за да общувате с клиенти.
 • Въведете основните данни за фирмата, за специализацията на бизнеса. Уверете се, че информацията е напълно съвместима с услугите и продуктите на вашата компания.

Съвет
В секцията за статистики можете да разберете колко потребители намират информация за вашата компания и/или отиват на вашия сайт или страница от вашата страница в Google My Business. Ако сте местен бизнес, следете го, за да подобрявате непрекъснато представянето си.

8. Добавете компанията към списъка с местни фирми

Google се нуждае от потвърждение, че вашият бизнес е законен и местен. Това изисква списъци на местни фирми. Moz определя местния бизнес като онлайн бизнес профил, който включва името на фирмата, адреса, телефонния номер и други допълнителни подробности. Има хиляди сайтове и директории, където собствениците могат да изброят бизнеса си безплатно. Например, това може да бъде Yelp, Bing Places, Yellow Pages в Интернет, Yahoo Local и много други.

Важно допълнение …
В секцията за статистики можете да разберете колко потребители намират информация за вашата компания и/или отиват на вашия сайт или страница от вашата страница в Google My Business. Ако сте местен бизнес, следете го, за да подобрявате непрекъснато представянето си.

Финални думи

Google търси потвърждение, че имате работещ сайт и легитимен трафик. Това означава, че съдържанието на сайта трябва да бъде безупречно. Започнете блог и пишете по актуални теми. За да привлечете трафик, активно популяризирайте блоговете си в социалните мрежи. Вашата начална страница и други трябва да съдържат полезна информация, която е ценна за читателя. Адаптирайте сайта за мобилни устройства. Не забравяйте, че вашият сайт е вашият основен маркетингов център, следователно инвестирайте в него толкова, колкото инвестирате и за цялостното представяне на компанията.

 

Не забравяйте, че днес, във времена на няколко кризи, инвестирайки в SEO оптимизация, вие печелите. Чрез SEO оптимизация на фирмата си, Вие избягвате инфлацията, защото инвестиция в бизнес, особено в този аспект, ще се възвърне в много кратки срокове, стига да предлагате услуги, продукти, които са конкурентни на пазара.

 

Материалът 8 основни SEO принципа е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/8-osnovni-seo-principa.html/feed 0
Съвети за създаване на сайт https://w-seo.com/saveti-za-suzdavane-na-sait.html https://w-seo.com/saveti-za-suzdavane-na-sait.html#respond Wed, 16 Mar 2022 07:39:36 +0000 https://w-seo.com/?p=3636 Етапи за създаване на успешен, популярен, полезен сайт Планиране Създаване Популяризиране Поддръжка Изготвянето на уеб сайт не е никак лесно начинание. Много е важно да бъдете добре подготвени, преди да потърсите съвет или оферта от компания, която искате да Ви направи проекта. Създаването на уеб сайт, или по-точно изграждането му минава през няколко основни етапа, […]

Материалът Съвети за създаване на сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Етапи за създаване на успешен, популярен, полезен сайт

Планиране
Създаване
Популяризиране
Поддръжка

Изготвянето на уеб сайт не е никак лесно начинание. Много е важно да бъдете добре подготвени, преди да потърсите съвет или оферта от компания, която искате да Ви направи проекта.
Създаването на уеб сайт, или по-точно изграждането му минава през няколко основни етапа, а именно:

 •  Планиране;
 •  Създаване;
 •  Популяризиране;
 •  Поддръжка.

Представяме Ви информация за четири етапа, които са много важни. Факт е, че съществуват хиляди, даже милиони уеб страници, които на външен вид изглеждат добре, но не биват посещавани, т.е. нямат аудитория.
Какво е един сайт без посещения? Е, тук е мястото да споменем, че най-често подобни сайтове се срещат при реализирането и отчитането на Европейски проекти, но това е друга тема.

Планиране на сайт

При планирането на сайт трябва да се зададат няколко важни въпроса. Ето и улеснения: Кои ще бъдат посетителите, какъв тип потребители ще са, с какви интереси. От коя държава ще са? Каква е областта, в която искаме да бъде сайта?
Какъв срок предвиждаме и кога да го очакваме завършен проекта? И много други. Внимамтелно планирайте, пишете на един лист и когато дойде вторият етап, началото на изграждането, предоставете на компанията всичко, което имате, дори хвърчащите листчета.

Самото създаване е етап, при който може да се наложи преработка на даден модул, затова е важно периодично да се чувате с издателите.

Създаване на сайт

При създаването е важно да се обърне сериозно внимание на съдържанието. Най-добре е да потърсите специалисти, предлагащи копирайтинг, т.е. писане на качествено съдрържание. В оналйн средите е разпространено понятието „успешен уеб сайт“, а какво точно се крие под това понятие? Успешен може да е сайтът, който води до много клиенти, а ако е оналйн магазин, респективно до много продажби.
Едни от основните принципи при създаването на уеб сайт са:

 • v Атрактивност – това, което ще впечатли посетителя и ще го задържи вътре в сайта;
 • v Полза – това, което ще направи така, че потребителят да се върне отново;
 • v Достъпност – това, което ще му предостави необходимото удобство. Сайтът трябва да е с Responsive design, или казано на български език, достъпен от различни устройства, било то смартфони, таблети, нетбуци, сървъри, конзоли и др.

SEO оптимизация и онлайн маркетинг на сайт

Един сайт, ако не е видим от потребители, ако не се класира добре в търсачките, то тогава то не е завършен проект, не е цялостен, не е полезен.

От практиката можем да кажем, че съществуват страхотни сайтове, и като визия, и като полезно съдържание, но никой не ги чете, именно защото не са развити.

SEO оптимизация на даден сайт  е почти задължителна, за да се радвате на органичен трафик.

 

Техническа поддръжка на сайт

Ако приемем, че всички етапи, до този момент, са спазени, то тогава е време да помислите и за съпорт на сайта. Едно невнимание, едно нарушаване на техническата цялост на ядрото, или бъг в сайта може да го смъкне надолу в класирането.

Много важен етап за сайтове, които вече са се позиционирали добре в Google, направена им е добра SEO оптимизация.

 

Обобщение на статията, касаеща етапи за изграждане на сайт

Популяризирането е друг важен фактор и отново ще кажем, че най-добре е дизайнът и сайтът да бъдат поверени на фирма, която предлага комплексни услуги, тъй като до голяма степен популяризирането зависи от структурата на кода.

В раздел поддръжка се има предвит обновяването на съдържанието, често, както и качеството на съдържанието, изображенията, видеото и други.

Ако желаете да научите повече подробности за етапите, проектирането и изграждането на популярен сайт, моля последвайте този линк:

Основни етапи за изграждане на сайт

 

Материалът Съвети за създаване на сайт е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/saveti-za-suzdavane-na-sait.html/feed 0
Безплатна реклама в Гугъл https://w-seo.com/bezplatna-reklama-v-google.html https://w-seo.com/bezplatna-reklama-v-google.html#respond Mon, 14 Mar 2022 06:27:37 +0000 https://w-seo.com/?p=2843 Как да рекламирате бизнеса си в Google абсолютно безплатно? Може би някой ще бъде изненадан, но много предприемачи не знаят, че можете да поставяте безплатни реклами в Google. Ако вашият бизнес по някакъв начин е свързан с офлайн местоположение (например имате офис, склад с пункт за получаване и т.н.), тази статия е 100% за вас. […]

Материалът Безплатна реклама в Гугъл е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Участие в Google при локално търсене

Как да рекламирате бизнеса си в Google абсолютно безплатно?

Може би някой ще бъде изненадан, но много предприемачи не знаят, че можете да поставяте безплатни реклами в Google.

Ако вашият бизнес по някакъв начин е свързан с офлайн местоположение (например имате офис, склад с пункт за получаване и т.н.), тази статия е 100% за вас.

Ще ви разкажа подробно как, без да харчите нито стотинка, да влезете в горната част на резултатите от търсенето в Google, да увеличите трафика и да привлечете още повече клиенти.

Защо безплатната реклама в Google е важна за вашия бизнес?

Първо, това няма да ви струва нито стотинка, ще отнеме само малко време за настройка и поддръжка. Второ, това е услуга от Google. Това означава, че ще получите допълнителни точки от една от големите търсачки.

В допълнение, сред основните предимства:

 • показване на вашата компания на картата;
 • увеличаване на трафика към сайта;
 • получаване на реална обратна връзка от посетители и клиенти;
 • показване на вашата компания в топ резултатите от търсенето;
 • получаване на допълнителни данни за анализ, като например броя на върналите се клиенти или популярни часове за посещение.

За да постигнете това, ви е необходима само една услуга – Google My Business.

 

Как това се отразява на класирането?
Ако поставите връзка към нова публикация с линк в Google My Business, това ще ускори нейното индексиране. Всяко повторно публикуване на тази публикация има положителен ефект върху SEO, издигайки публикацията ви по-високо в резултатите от търсенето.

Освен това публикациите, които отговарят на заявката, се смесват в резултатите за абонатите на вашата страница в Google+. И е на първа страница. И както знаете, всички го гледат. Колкото по-подходяща е публикацията, толкова по-високо ще се класира в резултатите от търсенето.

Как работи безплатната реклама на сайтове в Google?

Да приемем, че отправяте заявка „Адвокат в София“. Компаниите, които са добавили своята организация към Google My Business, се поставят след рекламата на второ място в резултатите от търсенето. Няма лошо, съгласни ли сте? Особено като се има предвид, че е абсолютно безплатно!

Как да рекламирам безплатно в Google? Какви данни са  необходими?

Кратко описание на вашия проект.
Телефонен номер, адрес, уебсайт, работно време и др.
Лого или снимка на вашия офис, магазин или заведение.

Можете сами да си добавите обекта, като той ще се показва! Колкото по-бързи сте, толоква по-добри позиции ще заемете.

Можете да поверите тази част и на дигитална агенция.

Много е важно да публикувате периодично нови публикации. Google My Business позволява да линквате публикацията, като изберете бутони, ние често избираме „научете повече“, но има и опции за резервация, обаждане по телефона, купи, поръчай онлайн и др. Можете да ни оставите положителен отзив, посещавайки този кратък URL адрес: wso.bg/rev , Вашето мнение е много важно за нас!

 

Безплатна реклама в Google

Финални думи

 

Google My Business е чудесен начин да разпространите информацията за себе си и проекта си до още повече хора. Все по-често интернет потребителите търсят нещо местно чрез търсене или Google Maps. И сега те ще могат да ви видят в списъка с най-добрите заведения, магазини и проекти.

Основното нещо, което трябва да запомните: трябва постоянно да следите информацията и да я актуализирате. Освен това други потребители могат да правят промени в данните, които сте посочили.

Искрено се надявамe, че тази статия ще ви помогне да изпитате силата на Google. Споделете статията, ако сте научили нещо интересно.

 

Изключително полезни ресурси, на сходна тематика:

Локално SEO – изграждане на стратегии за локално търсене

SEO оптимизация на сайт за локално търсене

Локално търсене за малкия и среден бизнес

Материалът Безплатна реклама в Гугъл е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/bezplatna-reklama-v-google.html/feed 0
Разликата между традиционна и интернет реклама https://w-seo.com/razlikata-mezhdu-tradicionna-i-internet-reklama.html https://w-seo.com/razlikata-mezhdu-tradicionna-i-internet-reklama.html#respond Mon, 07 Mar 2022 06:12:48 +0000 https://w-seo.com/?p=3056 Сравнение на разходите за онлайн реклама и традиционна реклама Днес, представянето на една компания в Интернет е от от голямо значение, както за доверието у потребителите, така и за цялостната й визия. Изразът „Който няма сайт днес, няма да има бизнес утре“ става все по -актуален. Отначало, без да искат да създадат свой собствен сайт, […]

Материалът Разликата между традиционна и интернет реклама е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>

Сравнение на разходите за онлайн реклама и традиционна реклама

Днес, представянето на една компания в Интернет е от от голямо значение, както за доверието у потребителите, така и за цялостната й визия.
Изразът „Който няма сайт днес, няма да има бизнес утре“ става все по -актуален.

Отначало, без да искат да създадат свой собствен сайт, мнозина избират пътя на опитите и грешките, използват неефективни методи за реклама в Интернет, като:

 • публикуване на  информация на табла за съобщения и форуми;
 • създават подобие на сайтове самостоятелно на безплатен хостинг;
 • допускат груби грешки, като се доверяват на компании, предоставящи СПАМ пощенски съобщения за реклама, вместо Имейл Маркетинг услуги.Накратко, те пропускат времето – единственият ресурс, който не може да бъде попълнен, като безкрайно харчат пари за реклама във вестници и списания, задавайки си въпроса: Как да увеличим ефективността на рекламните инвестиции?

И само след като са загубили ценно време за това, те стигат до разбирането, че не може да се направи добра реклама без компетентен сайт, създаден от специалисти. Но и тук възникват трудности при избора – на кого да се повери изработката, SEO оптимизацията, маркетинг стратегиите на сайта в мрежата и неговата поддръжка, как да не се изплатят допълнителнително инвестираните пари. И отново, отнема ценно време, за да се отговори на всички тези въпроси.

В Интернет реклама, или в традиционна такава, къде да инвестирам?

Ние смятаме, че инвестицията в реклама, като цяло, е нещо много важно и ежемесечно трябва да се отделя ресурс за тази дейност. Естествено, не омаловажаваме традиционната реклама, но смятаме, че днес, март 2022 година, везните клонят към Интернет рекламата. И като ефективност, и като изгодна цена, стига да поверите онлайн рекламата на опитни експерти.

Най-актуалните тенденции в развитието на интернет търговията са:

 • Интернет банкиране;
 • FoodTech (всичко свързано с интернет храна);
 • EdTech (онлайн обучение и образование);
 • технологии за споделяне (споделяне на автомобили, наемане на апартаменти и др.);
 • обяви (бюлетини, онлайн борси);
 • всички видове платежни системи и транзакционни технологии.

Преди десет години проблемът на интернет маркетинга бе невъзможността за популяризиране на лична марка, която днес се промени радикално поради развитието на лични акаунти в социалните мрежи, както и блогове в различни формати: текстови (личен блог), аудио ( подкасти), видео (медийни платформи). Интересното е, че тази промяна не е настъпила поради развитието на някои технологии.Няма нищо технологично ново в историите на Youtube и Tik-Tok и публикациите на стената. Работата е там, че подходът към използването на тези сайтове се е променил, точно както се е променило и мисленето на хората. Доверието в интернет, като източник на информация и място за пазаруване неизбежно расте и за определени аудитории вече е по-високо от телевизията. Оттук и доверието в инфлуенсъри, блогъри, влогъри и други! Възползвайте се смело от реклама в подобни канали, собственост на хора, продуциращи ежедневно видеа.

Измерване ефективността на даден тип реклама

Когато една кампания стартира, но ефектът не е задоволителен, при онлайн – нещата стават много по-лесно.

Корекции – Правенето на промени в онлайн маркетингова реклама или кампания обикновено може да се извърши за броени минути. Да вземем AdWords или Bing, има реклами и кампании, които не винаги се представят така, както сме се надявали, и след като работят известно време, струват повече пари, отколкото генерират приходи. Това е, когато имаме възможността да променим рекламното копие, да увеличим офертите, да поставим на пауза рекламата или ключовата дума. Можете ли да направите това с печатна реклама? По-скоро – не. Ще се наложи да печатате нови рекламни материали, отново да ги разпространите, чрез фирма ,предлагаща тези услуги, което означава, че много трудно можете да изменяте стратегиите.

Проследяване на ROI – Процесът на съпоставяне на приходите с източниците се улеснява от наличието на надеждни и точни показатели. Друго голямо предимство е възможността да получавате данни в реално време и да правите бързи маркетингови корекции въз основа на получената информация. За отчитане на тези данни има няколко инструмента за използване на Google Analytics, Marin, HubSpot и други. Използвайки тези инструменти, вие ще знаете точно каква е възвръщаемостта на инвестициите ви от всяка кампания, която сте провели от Facebook, до AdWords и др.

Финални думи

Силата на традиционния маркетинг е да работи с марката и да увеличи влиянието на марката върху аудиторията. Честото присъствие в офлайн живота на човек увеличава броя на допирните точки на потребителите с марка или продукт, което от своя страна осигурява увеличаване на конверсията към следващия етап от жизнения цикъл на клиента. Тоест, човек, който няколко пъти е виждал реклами за газирани напитки по телевизията и в метрото, ще бъде по-лесно да вземе решение относно избора на напитка, докато пазарува. Този момент е показан много добре в един от най-старите филми за реклама – 99 франка (2007, реж. Жан Кунен). След това традиционните подходи са активни оферти: студени разговори, външна реклама, обаждане за покупка или обявяване на новини за отстъпка.

Предимството на интернет маркетинга е съотношението на скоростта на достъп до аудиторията към нивото на точност на извадката от аудиторията. Бърз тест за ниша, по-конкретни оферти, неограничен географски обхват – всичко това ви позволява бързо да продавате или тествате продукт. Инструменти като SEO оптимизация за търсачки  не се разглеждат в това проучване. Но онлайн има и методи, които напомнят за еволюцията на традиционните подходи за увеличаване на въздействието на марката. Например доверие на аудиторията с помощта на маркетинг на съдържанието.

Материалът Разликата между традиционна и интернет реклама е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/razlikata-mezhdu-tradicionna-i-internet-reklama.html/feed 0
Линк билдинг – съвети за набавяне на качествени линкове https://w-seo.com/link-bilding-saveti-za-nabavyane-na-kachestveni-linkove.html https://w-seo.com/link-bilding-saveti-za-nabavyane-na-kachestveni-linkove.html#respond Thu, 03 Mar 2022 06:31:54 +0000 https://w-seo.com/?p=3619 Набавяне на висококачествени линкове – полезни съвети Статията е продължение на тази публикация. Днес, ако даден сайт има качествени обратни връзки – линкове, то това гарантира, че той ще бъде добре класиран в Google. Всичко това може да се случи с добра стратегия. Линк билдинг стратегиите са разнообразни, но във всяка една присъстват обратните връзки. […]

Материалът Линк билдинг – съвети за набавяне на качествени линкове е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
Линк билдинг - съвети за набавяне на качествени линкове
Линк билдинг

Набавяне на висококачествени линкове – полезни съвети

Статията е продължение на тази публикация.

Днес, ако даден сайт има качествени обратни връзки – линкове, то това гарантира, че той ще бъде добре класиран в Google. Всичко това може да се случи с добра стратегия.

Линк билдинг стратегиите са разнообразни, но във всяка една присъстват обратните връзки. Платените обратни връзки са забранени от Гугъл. Забранено е и разменянето на препратки с партньори. Естествено под забранени имаме предвид, че не е добра практика, тъй като алгоритми локализират подобна тактика и това може да доведе до наказания.

Ето и изключително проста концепция, за това как да набавите безплатно качествени линкове.

 1. Проучете сходните на Вашият бизнес сайтове. Потърсете сайтове, които позволяват коментари с URL полета. Включете се в интересни постове, като напишете ефективен, естествен коментар. Вмъкнете URL на Вашият сайт в съответното поле. Шансът, коментара да остане, е голям. По този начин ще получите обратна връзка.
 2. Директории за статии. Все още се намират безплатни директории за статии, макар че, нашият съвет е да ползвате платени такива, тъй като при безплатните линкът бива премахван след Х време.
 3. Изграждане на мрежа от спомагателни сайтове. Естествено, тук за тази точка ви трябва време, енергия и ресурси. Създайте си собствен PBN. Какво е PBN  – можете да разберете от тук.

Тук е може би най-важната част от статията, а именно: С качествени обратни връзки можете да се сдобиете едва тогава, когато ги преоткриете, т.е. процесът по анализ е дълготраен. Често се налага да прибегнете към платени методи, но всичко зависи от възможностите и желанията Ви, като клиенти.

Трябва да отбележим, че качествените обратни връзки дават значително по-голям  шанс за по-добро класиране.

Ако търсите топ позиции, то трудно ще се справите без обратни връзки. Нашият съвет е да се консултирате със стратег, SEO експерт, който да подпомогне Вашата стратегия и Вашето представяне онлайн.

Важни препоръки за ефективен линк билдинг

Не прекалявайте с линковете от коментари

Линковете от коментари, когато са с един анкър текст, то тогава се третират като спам. В дългосрочен план те ще ви изиграят жестока шега. Освен това те не носят висока  стойност. Нито вие, ако поставяте връзки по този начин, нито вашия ресурс, ако потребителите публикуват съмнителни коментари  ще спечелите. Не призоваваме за затваряне на възможността за комуникация на потребителите в коментарите под вашата статия. Но разговорът трябва да продължи под ваше ръководство. Ако потребителски коментар е полезен, например под статия със селекция от услуги за проверка на текстове, човек е оставил връзка към друг инструмент, тогава всичко е наред.

Използвайте естествени anchor текстове

Много е важно читателят, когато е попаднал на публикация, да знае, че може да разчита, последвайки даден линк, че той ще му бъде полезен. Линквайте полезни, тематични неща и поставяйте препратки само когато е ценно за читателите.

Атрибутите на линковете също са много важни

Внимавайте с тях. No-follow предотвратява предаването на тежестта към връзката, към която се отнася. Можете да продадете или купите такава връзка, която ще бъде безполезна.

Естествено, не би било добре линковете да ВИ бъдат 99 % Dofollow. Това може да доведе до съмнения! Добро решение е съотношението да бъде реципрочно.

Автоматично публикуване на линкове

ScrapeBox е инструмент, който помогна на SEO специалистите да използват съмнителни методи, за да оставят връзки на сайтове в коментари в огромни количества.

Сега това е признак на лош вкус при оптимизиране на сайтове.

Частни мрежови сайтове – PBN

Трябва да внимавате, когато ползвате собствена PBN мрежа. Сайтовете Ви трябва да бъдат създадени по начин, по който нито търсачките, нито потребителите да разбират, че са на Вас.
Ако Google ви накаже, че използвате такава мрежа от свързани домейни,  можете да помислите за стратегия за премахване на наказанието. Уви, сега този метод също не работи.

Не използвайте линкове от наспамени сайтове

Имаме предвид всякакви съмнителни директории. Вашият линк ще бъде до реклама за хранителни добавки за отслабване и офиси за бързи заеми, което може да понижи рейтингът Ви и да увеличи SPAM score. Заобикаляйте подобни сайтове. Например, в България има много сайтове, оставени без поддръжка, сайтове, в които се публикуват всякакви неща, дори на забранена тематика. Подобни линкове от такива сайтове, колкото и добър рейтинг и домейн параметри да имат, не Ви трябват!

Финални думи

Надяваме се, че тези прости съвети ще ви помогнат да разберете изграждането на връзки и да изградите своя собствена ефективна стратегия за линк билдинг.

Бъдете разумни, последователни и не прибързвайте.

Успех с линк билдинга и не забравяйте, че можете да разчитате на професионалисти, в  България има изключително много дигитални агенции, които биха Ви изградили страхотна линк билдинг кампания.

Материалът Линк билдинг – съвети за набавяне на качествени линкове е публикуван за пръв път на Дигитална агенция W-SEO.com - Уеб & SEO оптимизация.

]]>
https://w-seo.com/link-bilding-saveti-za-nabavyane-na-kachestveni-linkove.html/feed 0