18 етапа на успешен онлайн магазин за мебели

Здравейте на всички читатели на нашия портал! Днес искаме да повдигнем глобална тема, която изисква повече от една публикация. В крайна сметка, да се опише в една статия всичко за създаването и популяризирането на онлайн магазин за мебели е почти невъзможно. Тъй като има много малки точки, които трябва да се вземат предвид, и те ще бъдат много важни в бъдеще. Следователно, ние ще разбием целия материал на няколко блока.

Обикновено всеки сайт след стартиране все още се финализира, освен ако разбира се не се развива и стои неподвижно.

Днес ще поговорим за това как да създадем и популяризираме успешен онлайн магазин за мебели.

Нека разбием целия процес на създаване и популяризиране на онлайн магазин за мебели на условни етапи.

Когато създавате онлайн магазин за мебели, трябва да имате предвид региона, в който той ще работи. Изберете основния продукт, който ще се продава в магазина (предимно по-изгодно е да продавате кухни, шкафове, други мебели)

След като сте избрали продуктите и региона, си струва да преминете към избора на домейн.

Вземете например Софииския регион и основния продукт на Кухнята. По този начин се нуждаете от домейн в зоната sofia.bg. Препоръчително е с съгласното име „Кухни“: кухни (тук вече трябва да свържете таймер, за да намерите добър SEO домейн. Можете също да купите домейн с история, но ще има отделна статия за това). Хубавите домейни за кухни могат да струват и повече от 10 000 лева, но дали си струва подобна инвестиция – четете редовно сайтът ни, и ще разберете.

След като сте избрали добър SEO домейн, трябва да преминете към съставяне на семантично ядро ​​и структура на сайта. Прочетете подробно „семантичното ядро“, ние сме пускали доста информация на тази тематика . Трябва да се помни, че сайтът ще бъде заточен за основния избран продукт и вземете това предвид при съставянето на ядрото и структурата.

След като вече имате ядрото, трябва да преминете към разработка на дизайн. Дизайнерът трябва да вземе предвид всички характеристики на вашия бизнес и създаденото преди това ядро ​​на сайта.

Мебелен онлайн магазин, как да го отворите?

След всичко това всъщност можете да започнете да създавате самия сайт. Как да изберем платформа на сайта? Можете да изберете индивидуален проект, но той ще ви излезне доста скъпо, както и можете да се наочите към CMS.

Няма специални ограничения, само финансово е по-евтино да създадете завършен CMS. Но когато сайтът набере критична маса, можете да срещнете затруднения, тогава можете незабавно да разработите самонаписана CMS, като вземете предвид всички допълнителни нужди и специфики. С други думи, можете да стартирате с платформа, например WordPress, а когато бизнесът Ви се разрастне, да мигрирате към custom платфрома. Ще има големи разходи. Трябва да запомните това и да изчислите бюджета си. Когато създавате, не трябва да харчите всички пари, тъй като в бъдеще трябва да разработите вашия сайт, а това е много скъпо. Заключение – трябва да надградите бюджета си и не забравяйте, че повечето проекти са затворени през първата година на работа (те просто бързо изчерпват бюджета, нямаlo e финансово планиране на проекта).

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - постигане на успех в с креативна стратегия

Когато го създадете, със сигурност ще срещнете съдържание, попълващо сайта, това е много важен момент, тъй като в онлайн магазините за мебели има много стоки от 200 до десетки хиляди. Има няколко варианта за попълване: можете сами да попълните продукта или да наемете специалисти за тази работа (все пак препоръчвам да ги наемете, ако планирате да имате 200 или повече продукта в каталога си. Това е много трудоемка и досадна работа, която не харесва много! Казвам го сега За мен!)

Когато структурата на вашия сайт е готова, неговият дизайн и каталогът ви са попълнени, трябва да помислите за съдържанието на сайта. Създайте план за съдържание. След това трябва да намерите човек, който ще ви напише текстовете (или компанията, която ги пише ). Всъщност няма конкретна рецепта за писане на текстове, препоръчвам да намерите човек, който да ви пише текстове. Но има и много клопки, тъй като не всеки копирайтър е подходящ за мебелен проект. В бъдеще ще напиша статия: „Как да намеря копирайтър за проект“

С течение на времето вече имате пълна директория. 100-200 хиляди знака са написани от копирайтър или от вас, ако имате време и талант. И така, какво следва, как да популяризираме онлайн магазин за мебели? Всъщност, за да промотирате, трябва да привлечете интернет маркетинг или SEO специалист на етапа на неговото развитие. Нека да видим защо: когато разработвате онлайн магазин за мебели (ако вашите планове са били да го популяризирате), трябва да вземете предвид куп вътрешни фактори, които ще повлияят на успеха на проекта в бъдеще. Специалист по SEO ще вземе предвид всички тези фактори бързо и професионално, ще подготви сайта за по-нататъшно развитие.

Така че, вече имате сайт, има специалист, който промотира вашия онлайн магазин за мебели. Както знаете, пазарът на мебели е пренаситен и просто да пробиете в него без конкурентни предимства е практически невъзможно. Но все пак, нека поговорим за числата.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Стратегия за успешен e-mail маркетинг

6 месеца, имате нужда от млад сайт, за да започнете да класирате добре в търсенето

3 – първите месеци са най -трудни при популяризирането на нов онлайн магазин за мебели, тъй като сайтът е под надзора на Google (в пясъчника на сайтовете му)

Средно са необходими   12 месеца за достигане на периода на изплащане на проекта

Ценова политика на онлайн магазин за мебели. Те казват много и още повече мислят, че ако започнат дъмпинг, тогава проектът им ще се развие сам! Не, това няма да се случи! Просто ще понесете финансови загуби и няма да можете да ги видите веднага, след около 5-8 месеца работа на такъв онлайн магазин за мебели. Моят съвет е да определите средна пазарна цена, по-добре е да създадете добра конкурентна оферта (така наречените кифлички или ползи). Това е значително по-добре от дъмпинга.

Оставете маркетингa, нека поговорим повече за популяризирането на онлайн магазин за мебели. Когато го създадете и попълните, трябва активно да се включите в неговото популяризиране . Средно етапът на създаване и пълнене продължава от 1 месец. до 5 месеца, всичко зависи от вашите бюджети, сложността на разработката и броя на продуктите в самия магазин (занимаваме се и с аварийно пълнене на онлайн магазини от аптеки до средни проекти).

Работете в социалните мрежи . Създавайте страници във Facebook, Twitter и Google +, не споменах конкретно Vkontakte (тъй като за вашата ниша това е безполезна социална мрежа), сега за Facebook! Аудиторията във Facebook активно поръчва стоки. Често поръчките идват просто в съобщение във Facebook, след следващия пост, не го игнорирайте. И сега ще отговоря защо имате нужда от Twitter и Google +. Тези социални мрежи ще ускорят индексирането ви и ще увеличат обхвата ви. Можете също така да промотирате името на компанията.

SEO – промоция. Вече писах за вътрешната оптимизация , но ще повторя малко. Напишете уникален текст за всички категории и раздели, поставете го и го оптимизирайте според вашето семантично ядро. Оптимизирайте заглавия и дискове. Направете свързване, работа с приема и други вътрешни фактори.

Външни връзки за оптимизация. Те са важни при популяризирането им, публикувайте ги в сайтове на свързани теми, за това сега подготвям голяма статия. Как да изберем работещи връзки? Но повече за това по-късно.

Контекстуална реклама при популяризиране на сайтове. На въпрос дали да използвам контекстуална реклама или не, определено ще отговоря ДА . За млад проект, който все още не присъства и все още не е индексиран, още по-малко разположен в пясъчната кутия на търсачката, трябва да се използва контекстуална реклама. Какво ще ви даде контекстната реклама? Нека да разгледаме:

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Маркетинг на бъдещето: Как науката за данни прогнозира поведението на потребителите

Контекстната реклама ще даде насочен трафик, който можете да проследявате, да видите как аудиторията взаимодейства с вашия сайт, да проследява и коригира дефектите в структурата на сайта (изходни страници, промяна на използваемостта и т.н.)

Контекстната реклама има много инструменти, които могат да ви помогнат бързо да спечелите приходи (ремаркетинг, динамичен ремаркетинг, дисплейна мрежа и много други )

Поставяне на цели за онлайн магазин за мебели. Основната цел е покупката. Задайте цели в Google Analytex: „Благодаря ви за страницата за покупка“. Така че можете да проследите преобразуването. Свържете своите акаунти в Google Анализ и контекстуална реклама. Така че определено можете да видите кой източник на трафик ви носи най-много клиенти, можете да спестите и преразпределите рекламния бюджет в полза на най-добрия източник на трафик.

На всеки 3 месеца правете анализ на вашия сайт. Технически и финансови, създавайте запаси с условия, по-добри от вашите конкуренти. Добавете ги в списъци за ремаркетинг.

Какво трябва да има в онлайн магазина за мебели:

Блогът. Това е неразделна част от съвременния онлайн магазин, пишете статии в блога, които ще помогнат на посетителите да изберат този или онзи продукт и, разбира се, да ги направят интересни за тях

Съставете списък с имейл адреси. След известно време ще ви трябва много, защото когато имате списък от 300 адреса, можете да организирате пощенски списък (аз ще напиша за това как да създадете ефективни електронни съобщения малко по-късно)

Направете бърз бутон за покупка, например „купи с два клика“

Направете бутон за обратно повикване

Поставете онлайн консултант, не го добавяйте в сайта, а го администрирайте!

Всичко това ще увеличи преобразуването ви и ще ви позволи бързо да развиете вашия онлайн магазин за мебели. Бих искал да продължа няколко точки, но ще ги подчертая в следващата статия. Тъй като много проблеми все още не са разкрити в тази статия, но те също изискват внимание.

В продължението ще се опитаме да представим всичко по-подробно, ще напием  на какви въпроси искате да получите отговор. Коментирайте и харесайте тази публикация.

Публикацията е актуализирана на 2022/01/19 4:50:37 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *