Корпоративен уеб сайт

SEO оптимизация на сайт – обадете се на ☎ 088 999 62 62 и получете БЕЗПЛАТНА консултация за вашия сайт.

Корпоративен уебсайт – основният инструмент за развитие на бизнеса в дигитална среда

Трудно е да си представим модерен, успешен бизнес без присъствие на компанията онлайн. Днес глобалната мрежа дава огромен тласък на развитието на предприятия от различни видове и размери, поради което всяка уважаваща себе си компания трябва да има корпоративен уебсайт. Не просто сайт, а такъв, който вдъхва доверие на потенциални партньори и клиенти.

Защо ни е необходим корпоративен уеб сайт и кога да поръчаме такъв?

Всъщност корпоративният уебсайт е ресурс на компанията, създаден да реализира целите и задачите си. Оказва се, че под този термин могат да бъдат скрити няколко типа сайтове. Има 4 основни типа ресурси:

1. Затворен корпоративен уебсайт
Ресурси, предназначени да установят бизнес процеси и да осигурят единството на всички клонове и подразделения на компанията. Техните задачи: бърз обмен на информация, управление на документи, работа в мрежа между отдели и звена. Днес е важно да се реализира функционалността на затворени корпоративни уебсайтове на системата за изображения, като по този начин ресурсът изпълнява две функции наведнъж, а именно – и представяне на бизнеса на широката аудитория, и управелние на сложни вътрешни процеси.
2. Сайт за изображение
Ресурси, чиято роля е да предоставят пълна информация за компанията на всички. Тоест, това е класическа версия на сайтове за популяризиране на компания, продажба на продукти и услуги. Неговите задачи: увеличаване на имиджа на компанията в очите на потенциалните клиенти, предоставяне на посетители на промоции и рекламиране на продукти и конкуренция в Интернет среда.
3. Корпоративен блог
Най-често това е неразделна част от корпоративния портал, съществуващ като допълнение към ресурса на изображението. Задачата на такива секции е да демонстрират високата компетентност на компанията в нейната ниша и да поддържат обратна връзка с клиентите, тук се изпращат всички новини и оферти на акции с техните условия.
4. Сайт от типа на визитната картичка
Опростена версия на сайта за изображения.
Често се създава с малки бюджети или при липса на нужда от голям корпоративен уебсайт: при работа в малък регион, или когато трябва да се представи малък асортимент от услуги или продукти. Обикновено съдържа основна информация за компанията и нейните продукти. Функционалността включва възможности за обратна връзка и локация на офиса.

Много рядко изброените разновидности на корпоративните ресурси се създават в чистата им форма, почти винаги се комбинират и образуват функционален ресурс както за персонала на компанията, така и за посетителите.

Публикацията е актуализирана на 2022/10/15 3:01:32 PM – дигитална агенция Висео