Защо българските потребители бягат от родните хостинг компании?

За последни три месеца имаме мигрирани повече от 8 клиента, мигрирани от България в чужбина! Някои са мигрирани на сървъри в САЩ, дурги в Германия, трети в … Холандия.

Да, уважаеми читатели, на пръв поглед България не можем да мерим с развитите страни, но се получава така, че в България цените за хостинг услуги са в пъти по-високи, изкуствено завишени, в сравнение с тези в Германия, САЩ и други.

Ако не сте получавали имейл от рода на: „Здравейте, вашият хостинг акаунт надвижава ресурсите, процесорното време е над лимита, трябва да преминете на собствен сървър, който струва 200 лв. без ДДС на месец“, или пък … Надвишен е броят inodes, преминете към по-горен план, нашите специаистии БЕЗПЛАТНО ще ви мигрират, но ще трябва да заплатите плюс 50 лв. месечно без ДДС“, то тогава очаквайте скоро това нещо да се случи!

Ако нямате технически познания, то това автоматично означава, че ще се наложи да се бръкнете в джоба! Ноооооооооо….

Преди да сторите това, препоръчваме следното:

  • Потърсете съдействие от експерт, попитайте го, дали има алтернатива, преди да преминете към плащане.
  • Потърсете съдесйтвие за оптимизиране на Вашият сайт, понякога причината може да се крие в сървъра, в модул.
  • Помислете за техническа поддръжка от фирма, фирма, която да следи за тези неща.
  • Попитайте за алтернативи, но в никакъв случай не у нас, в БГ! Избягайте от България, смело и без притеснения! Отново казваме, в развитите страни ще спестите хиляди на година! Буквално!
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигиталният маркетинг – гъвкавото средство за справянето с кризи по време на Covid-19

 

И така, ако не сте получавали подобни мейли, като примерите по-горе, то очаквайте скоро това да се случи! Дали е добре да се подготвите, или не   – по-скоро ние Ви съветваме час по-скоро да мигрирате зад граница 🙂 .

Много хора го направиха!

Преди да мигрирате, от дадени компании, некомпетентни служители от кол центрове може да Ви се обадят и да ви обяснята, че ако сайтовете не са в България, видиш ли, че няма да се класират, няма да се отварят и т.н. Спокойно, ние направихме много анализи и установихме, че това е отживелица…

И така, отмина времето на чара на бг хостинг компаниите! Проверете алтернативните решения! Винаги има такива!

А и като прибавим, че има вероятност от прекъсване на електричеството (дано не се случва поради икономически и други причини), то смятаме, че ние сме едни от най-уязвимите, следователно да хоствате в България е налудничево и с нулев потенциал ;)…

Алтернативите за хостинг?

Чужбина, собствен сървър, безплатни платформи! Но бъдете внимателни и не ползвайте SaaS, освен, ако нямате никакви познания.

Можете да ползвате платформата на Google за безплатен хостинг на собствен домейн. Няма да имате проблеми с inodes, процесорно време, пространство.

Можете да ползвате и компании, които предоставят сървъри, но пак казваме, не в България.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на сайт за климатици

Ако сайтът Ви не печели да си покрие разходите по хостинг, то не е лишено от логика и просто да го изоставите! Естествено, това направете само в краен случай.

Но преди това, потърсете експерти, които да Ви дадат алтернативни решения! Такива има много!

 

 

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/03 1:03:24 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *